Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

 1. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika yllättävästi kyllä sanoisin Cally pistettiin kylmäksi. Saa nähdä toimiko Tori jonkinlaisen triggerin kautta aktivoituneena kuten Boomer aikoinaan
  vai jollain Cylonin vaistolla halusi pelastaa lapsen. Ihmisen vaistolla tuossa tuskin mentiin koska paljastumisesta ei ollut pelkoa Callyhan olisi jokatapauksessa itsensä heittänyt ulos ilmalukosta lapsineen.
   
 2. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku tässä kaudessa mättää. En vaan jotenkin lämpene tähän kun henkilö toisensa perään saa itkupotkuraivarin syystä tai toisesta ja sitten katsellaan 10minuutin draamapätkiä. Esim edellisen kauden alku oli huomattavasti kovempaa kamaa.

  Onko kuvaus-/leikkaustyyli jotenkin myös muuttunut? Koska jokin siinä ei nyt toimi mulle, vaikka en ihan tiedä mikä. Ehkä liikaa heiluvia ja "taiteellisia" lähikuvia ihmisten päistä, suista, silmistä ja ties mistä. Kukaan muu huomannut mitään?
   
 3. Bob Fleming

  Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Neloskauden alku on omasta mielestäni ollut "hyvä muttei loistava"-tasoa. Tämä kolmosjakson loppu oli hyytävyydessään kyllä top notch-kamaa.
  Hrrr...
  [​IMG]
   
 4. Rageros

  Rageros Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen todella huono sanomaan mitään näistä kamerajutuista, mutta viime jakso tuntui minustakin aluksi kameroiden osalta hieman oudolta. En kuitenkaan myöhemmin huomannut kiinnittää asiaan enää huomiota, kun jakso oli sen verran loistava.
   
 5. Elvis

  Elvis Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.07.2001
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kritiikkiä sarjasta...

  Pidän itseäni aika kovana scifi fanina ja yleensä katselen lähestulkoon kaiken scifi:n mitä käsiini saan, lukuunottamatta ehkä viimevuosisadan puolivälin mustavalkoscifejä.

  Minua ihmetyttää suuresti, että tämä show ei vaan iske. Yritän nyt jo neljättä kautta innostua siitä, mutta ei vaan tunnu onnistuvan. Itseasiassa olen jättänyt kaudet 2 ja 3 lähestulkoon kokonaan katsomatta (molemman kauden alusta jokusen jakson katsoin tosin) ja nyt tämä neljäs kausi tuntuu, että aivan kuin mitään edistystä ei olisi tapahtunut mihinkään suuntaan.

  Tahtoisin oikeasti pitää sarjasta, mutta en vain pysty katselemaan yhtään jaksoa haukottelematta ja kuvakelaamatta.

  Positiivista sarjassa on ehdottomasti todella realistisen oloiset CGI:t. Koneet näyttävät kuluneilta ja likaisilta niinkuin pitääkin. Ainoastaan cylon soturien kromiin ei tunnu lika tarttuvan. Näyttelijäsuoritukset käsikseen nähden ovat myös hyviä.

  Negatiivista sarjassa on sen monotonisuus ja synkkyys. Synkkyys on ok, mutta ehkä sen yhdistäminen tietynlaiseen monotoonisuuteen on sitten mulle liikaa. Aina samat perusongelmat, eli kuka on cylon ja kuka ei ja voiko cylonia ja ihmistä pitää tasa-arvoisena vai ei? Saako cylonia rakastaa ja voiko cylon rakastaa?

  Ihmisistä kaikki tuntuvat olevan hulluja, masentuneita, kuolemansairaita tai sitten muuten vain puhuvat metaforin ja runomuodossa ärsyttäviä 5 minuutin puheita. Ja siitä sitten varmaan pitäisi ottaa jotain tunnetta irti, kun toinen hampaat irvessä heittää monologia kädet toisen rinnuksissa kiinni niin, että silmät melkein pullistuu päästä. Melkein joka jaksossa sama juttu...

  Lisäksi, Baltar saa edelleen neuvoja samalta mielikuvitusblondilta, mikä alkoi jo puuduttaa ekalla kaudella. Miksi asialle ei ole tehty mitään? Miksi kukaan ei huomaa miehen olevan seinähullu vaikka hän horisee ääneen yksikseen julkisilla paikoilla tämän tästä?

  Käsis on tehnyt kaikista päänäyttejöistä ärsyttäviä draamakuningattaria, jotka eivät varmasti osaa tehdä yhtäkään ratkaisua kylmästi pelkän logiikan pohjalta. Ehkä tällä on jotenkin yritetty hakea pesäeroa cyloneihin, mutta kun ne cylonitkin poraavat ja valittavat, kun ovat liian "cyloneita" tai liian "inhimillisiä". Kellään ei tunnu olevan kivaa ikinä...ja ainainen itku ja valitus kaikuu universumissa.
   
 6. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin jakso oli kieltämättä selkeää täytematskua ja pisti haukotuttamaan, iso juoni ei edennyt juuri mitenkään. Starbuckin seikkailuretki jätealuksellakin jäi pimentoon. Noh, ehkäpä ensi jaksossa taas tapahtuu jotain päräyttävää.
   
 7. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Hyvää kritiikkiä. Allekirjoitan suuren osan, vaikka pidänkin tästä paljon, niin joku angsti tässä kyllä mättää. Tämä on kuin suoraan emo-kidseille suunnattu :)
   
 8. Jeespox

  Jeespox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  278
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sarjan pointtihan on ihan selkeästi polyteismi vs monoteismi, joten ei noita Baltarin juttuja voi ihan välijaksoksi sanoa.
   
 9. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmeellistä kommenttia tälle jaksolle, aika kaukana täytejaksosta. Sarjan uusinta merkittävää elementtiä eli uusien cylon-mallien ajatusmaailmaa käytiin tässä läpi ihan kiitettävästi ja sarjan uskonnolliset teemat (vaikka ei minun lempiaiheita niin silti merkittävä osa sarjaa) olivat esillä.

  Ei ihan parin viime jakson tasoinen, mutta hyvin lähellä. Loistavaa edelleen, erityisesti Aaron Douglasin näyttely Tyrolin roolissa oli erittäin vakuuttavaa draamaa ja siitä minä tykkään :thumbsup:. Samoin Tigh:n setit oli hienoa ja Baltar on aina jees.

  Presidentin (onpas muuten yllättävän nätti tuon peruukin kanssa) ja Adaman välit on myös niin mahtavasti rakennettu. Tässä jaksossa sitä esiintyi taas ihan kivasti, toimivaa draamaa, mutta ei millään tavalla alleviivattua. BSG näyttää osaavan draaman melkein kaikki osa-alueet loistavasti.. alleviivatuista itkukohdista voimakkaisiin huutokohtiin ja samalla osaa rauhallisen draaman sävyt hyvin.

  Tämä kausi ei vielä ole ihan täysin lähtenyt lentoon, mutta sitä rakennetaan huolellisesti, joka on mielestäni erittäin tärkeää. Jotta kauden myöhemmissä jaksoissa se draama iskee ns. maksiteholla, tarvitaan laaja pohjustus. Ainoastaan parhaat sarjat kykenee siihen ja BSG on yksi niistä. Tähän mennessä neloskaudella ollaan menty vielä aika pitkälti "calm before the storm" linjalla vaikka se on alkanutkin erittäin vahvasti. Uskon kuitenkin, että tämän kauden aikana tulee useita tajunnan räjäyttäviä jaksoja, niin paljon räjähdysherkkiä skenaarioita tulee mahdolliseksi jakso jaksolta.
   
 10. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvennänpä kommenttiani täytematskusta hieman. "Täytematsku" ei tarkoita aina huonoa tai merkityksetöntä jaksoa, vaan jaksoa, joka ei juurikaan edistä suurta juonta ja jossa ei tapahdu... hmm... mitään sen kummempia.

  Edellinen kirjoittaja mainitsikin että jakso oli pitkälti taustoitusta, ja sitähän se juuri oli. Toissajaksonkin voisi lukea taustoitukseksi ja perustan luonniksi, mutta siinä paljastui erittäin merkittäviä asioita, toisin kun imho tässä jaksossa.

  Väitän edelleen että jakso oli kauden tylsin, ja jos/kun joskus tulee katsottua kausi uudestaan, niin epäilisin että tämä olisi yksi niistä jaksoista joka ei lopulta ole äärimmäisen tärkeä jatkuvuuden kannalta. Vaikka syventää taustoja ihan kivasti. Jos tämä jakso jäisi välistä, ei menettäisi mitään eikä mikään asia seuraavassa jaksossa todennäköisesti kummastuttaisi.

  Baltarin uskonlahkoilut, skinjobien itsetutkinnat, Adaman ja pressan suhde.. ei mitään uutta. Pelkästään syvempää katsausta, eli täyttöä. Eli täytejakso.

  Ugh :)
   
 11. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo ei mitään turhaa täytettä ollut mielestäni tämä jakso vaan ennemminkin "pakollisia altpa pois hoidettavia kuvioita".
  Ehkä mielenkiintoisinta jaksossa oli Torin yhteiset kohtaukset Baltarin kanssa.
   
 12. Tejo

  Tejo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  4 ja 5 jaksoista julkaistu podcastit.
   
 13. iguana

  iguana Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan viimeisimmän jakson lopussa yksi juttu iski kuin ne kuuluista miljoona volttia: Baltarin päässä asuvan kuutos-Cylonin vilkaisu ja virne Torin suuntaan. :king:
   
 14. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko muuten tässäjaksossa ensimmäistä kertaa nähtävissä se, että Baltarin hedussa pyörivä cylonemäntä voi todella fyysisesti koskettaa Baltaria?
   
 15. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaha ja nyt keskityttiin vähän enempi Demetriuksen tapahtumiin, ihan jees. Vieläkin vähän sellaista enteilyn makua. Kohta paukkunee ja kovaa :thumbsup:.

  Ja Leobenin visiitit ovat tottakai aina rautaa.
   
 16. iku-tursas

  iku-tursas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kikkelit ja kokkelit on kuvannetulla Borgilla, runous koskettaa (äiti?)

  :p:sleep::p
   
 17. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vähän toivoisi jo, että tulis jotain äksjöniä. Hieman pään sisällä on kuljettu jo pari jaksoa...
   
 18. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  8
  Luin joskus aikaisemmin battlestarwikistä, että tässä vimpassa kaudessa olisi kaiken kaikkiaan huomattavasti vähemmän erilaisia taisteluita jne. Eli en tiedä, että onko varsinaista actionia niin hirveästi luvassa. Voihan olla, että se juttu perustui alkupään jaksoihin tjs.
   
 19. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  En näe kyllä Baltarin jumalkeskustelua mitenkään mielenkiintoisena, jutut kuulostavat juuri sellaisen joogaajan jutuilta jolla ei veri kierrä aivoihin enää entiseen malliinsa.
  Sinänsähän siinä kai puhuttiin samasta kuin mitä Jeesuskin aikoinaan yritti, eli että ei tarvita kirkkoa ja usko tulee ihmisestä. Baltar lisäksi sanoo että jumalia ei ole, mikä on vähän ristiriitaista sen tilanteen kanssa kun opetuslapset sokeasti häntä kuuntelevat. Kaivattaisiin kunnon kuvia porukasta polttelemassa marisätkiä, niin tilanne olisi uskottavampi.
   
 20. jorhe

  jorhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi viimeisintä jaksoa olleet täyttä paskaa, sanokaa mitä sanotte. Haluan katsoa scifiä, en kauniita ja rohkeita. :sick: