Battleship (2012) (Peter Berg / Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgard, Rihanna, Liam Neeson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.07.2011.

 1. katchu

  katchu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse elokuva oli huono, kaikin puolin. Juonen on kirjoittanut 4v pikkupoika ja ihmisten väliset suhteet tuntuu hieman päälleliimatulta. Elokuvaa voisi kutsua jenkkien ylipitkäksi mainosvideoksi selvine tuotesijoitteluineen. Battleship ei ole laadullisesti lähelläkään Transformers sarjan elokuvia. Kuitenkin elokuva oli kaikesta huolimatta erittäin viihdyttävä ja koen saaneeni mitä halusinkin, kaksi tuntia täyttä efekti ryminää :) Itse elokuvasta 1/5 mutta viihdyttävyys 3/5.
   
 2. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Toteutus toimii, räjähdykset täristivät penkkejä, huumoriakin oli, tehosteet sellaisia kuin pitääkin ja rokki soi. Tarinaa taas olisi voinut vielä hieman työstää ja puolivälistä ottaa puoli tuntia pois. Alkupuolisko toimi hyvin, kuten myös ensimmäinen yhteenotto. Sen jälkeen jäätiinkin jotenkin junnaamaan paikalleen.
  poijuhässäkkä oli lähinnä vaivaannuttava. Kyseisen kohtauksen aikana vuorellakaan ei tapahtunut oikein mitään. Liam Neeson joutui odottamaan tumput suorina. Putosin vähän kärryiltä sen suhteen, että ketkä olivat tuossa kohdassa kupolin alla ja ketkä ulkona. Tuon episodin olisi voinut jättää kokonaan pois ja siirtyä vaikkapa rantaan pelastumisen ja pienen tuumaustauon jälkeen suoraan vanhaan sotalaivaan. Ehkäpä sitten Director's Cutissa nähdään lyhyempi versio ;)

  edit: vasta jälkeen päin tajusin, että Battleship on Hasbron hienompi peliversio klassisesta LAIVANUPOTUKSESTA. Nyt ymmärrän, että laivanupotuskohtaus oli ollut pakko ängetä mukaan tavalla tai toisella.
  Toimivaa aivot narikkaan viihdettä. Valittettavasti ID4 -tasolle ei päästä, vaikka mahdollisuudet siihen olisi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2012
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  151
  Viikon leffaurakka alkoi Battleship-nimisellä toimintapläjäyksellä. Tässä on melko onnistunut merisotaseikkailu, joka välttää pahimmat karikot (no pun intended). Elokuva onnistuu viihdyttämään, eikä katsojan tarvitse tuntea myötähäpeää (esimerkiksi veteraanien takia). Tämä päihitti mielestäni ainakin seuraavat tuotokset:


  • Pearl Harbor
  • Transformers
  • Independence Day
  • Top Gun — lentäjistä parhaat.

  Juoni oli melko suoraviivainen (kuinka torjua hyökkääjät), mutta se eteni enimmäkseen tehokkaasti eikä elokuva tuntunut kaksituntiselta. Merivoimien taistelukalusto on monipuolisesti esillä.
  Vihollinen kukistettiin raskaalla tulivoimalla – uskottavampaa kuin Macintosh-viruksen istuttaminen avaruusolioiden ATK-järjestelmään.
  Romanssi ei ollut niin kökkö kuin Top Gunissa, eivätkä avaruusolennot muuttuneet vähän väliä henkilöautoiksi. Vihollisen kukistaminen edellytti kansainvälistä yhteistyötä, eikä kyse ollut yhdysvaltalaisten sisäänlämpiävästä sankaruudesta. Joissakin kohdissa Pearl Harborin hyökkäys (Tora! Tora! Tora!) kummitteli taustalla, ja siksi oli sattuvaa, että amerikkalais-japanilaisella yhteistyöllä oli tässä tärkeä osa.

  Erikoistehosteet ja äänitehosteet olivat vakuuttavia, ja jyrähdykset tuntuivat ruumiissa. Kieltämättä on mahtavaa, kun pääsee oikein isolla tussarilla jysäyttämään. Elokuvalla voinee aikanaan demonstroida kotiteatterin äänentoistoa.

  Taylor Kitsch on näyttelijänä hiukan samaa tekoa kuin Josh Hartnett. Liam Neeson jäi tarinassa taustalle, mutta amiraalina hän on uskottava. Rihanna oli omassa roolissaan kuin kotonaan. Yksityiskohtana Barack Obaman kommenttien käyttö toi mieleen Ensimmäisen yhteyden, jossa osattiin hyödyntää Bill Clintonin ympäripyöreitä lausumia.

  3½/5

  Lopputekstit kannattaa katsoa kokonaan.
  Epilogissa näytetään, millainen murikka syöksyi Skotlantiin ja mitä sisältä löytyi.
   
 4. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä en ole moneen vuoteen enää juurikaan käynyt leffassa juuri älyttömän äänenvoimakkuuden takia! Auttaahan ne tulpat korvissa mutta ei se ole kiva niiden läpi kuunnella... Onneksi on oma valkokangas kotona ja kakella saa leffan seis jos tarvii käydä pissalla tai hakee naposteltavaa :)
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kaikki Rihannan repliikit elokuvasta : Vulture

  Nuo (ja hieman rivienkin välistä) lukemalla saanee varsin hyvän kuvan elokuvan juonesta.
   
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Battleship on huippunäyttelijöin miehitetty hienovireinen tutkielma kahden eri kulttuurin kohtaamisesta. CGI:n maltillinen käyttö tukee moniuloitteista tarinaa ja Rihannan tasoiset näyttelijät ovat iloisia yllätyksiä. Tällaisia lisää, minäkin voin sitten käyttää aikani vaikka ulkoiluun. 0/5 (Koko komentti sarkasmia, jos ja kun idioottina et tajunnut.)
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Tyypillinen Jenkkipaatosta pursuava värväystä tukemaan tehty rytinäleffa, josta tietenkin voi hakemalla hakea erilaisia salattuja tasoja ja ehkä niitä myös on löytävä.
  Teknisellä tasolla ihan elokuvana ok, kun muistaa sen olevan peliin pohjautuva...
  Näin juuri JAG-boksin läpikatselleena...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2014
 8. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 424
  Saadut tykkäykset:
  95

  Käsittämätöntä että tälläiselle taideteokselle voi antaa pyöreän nollan, olihan tässä sentään hieno taistelulaivan käsijar...ankkurikäännös joka sai koko pätkään sellaista vahvan realismin tuntua. 1/5
   
 9. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
 10. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Trollattiin niin hienosti ettei edes ohjaaja tai käsikirjoittaja tiennyt tästä satiirista. Berg on nimittäin useaan otteeseen sanonut että kaikki tuo on ollut tahatonta lopputulosta, eikä sitä mitä lähdettiin tekemään. Naurattaa nämä arviot, joissa yritetään luoda Battleshipistä jotain satiirin mestariteosta.
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 493
  Saadut tykkäykset:
  256
  No tahattoman satiirin mestariteos sitten...?
  (en ole kylläkään tätä leffaa nähnyt, pitää varmaan jossain vaiheessa katsoa)
   
 12. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  valitettavasti ei koske tätä leffaa. sarkasmia ei ollut havaittavissa. Mutta katsokaa tuo niin uskotte.
   
 13. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  203
  Olihan tämä kohtalaista kuraa. Loistavan The Kingdomen ohjannutta Peter Bergiä ei tästä ole syyttäminen. Ohjaus/kuvaus oli kaikenpuolin toimivaa, mutta käsikirjoitus:(.
  Tämän ohjaamalla Berg sai rahoituksen ja mahdollisuuden ohjata loistavan Lone Survivorin. Tämän herran tulevia ohjauksia odottelen mielenkiinnolla:thumbsup:

  "Universal made a deal with Berg: “You direct Battleship, we’ll fund Lone Survivor.” Collider

  Very Bad Things 2,5/5
  The Rundown 3/5
  The Kingdome 4-/5
  Hancock 2,5/5
  Battleship 2/5
  Lone Survivor 4-/5
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tää oli... Huono.. mitä vähän tuli katseltua. Mitä hittoa ne vammaset demonit siinä oikein oli??? Mutta paljonhan tässä tapahtui. Tavallaan.