Bass shaker

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana joksu, 15.07.2001.

 1. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 961
  Saadut tykkäykset:
  467
  Koita laittaa niin alas kun saa.. Testaa. Jossain leffoissa tosiaan vähän kolahdellu itselläkin, varmaan noi jotkut vaan miksataan reilusti kuumemmaksi bassonpään suhteen. Ainakin mm. DTS vs DD matskulla on DTS huomattavasti tuhdimpi.
   
  Hartsa82 tykkää tästä.
 2. Hartsa82

  Hartsa82 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.07.2012
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tällä hetkellä setupissa on Buttkickerin lisäksi Klipschin 15" subi, mietin jos sen sijaan laittaisi kaksi 10" subia, jolloin ne tulisivat molempiin vahvarin LFE-kanaviin ja silloin Buttkicker pitäisi haaroittaa toisesta, onkohan silloin haittaa, kun huonekorjaus on ajettu subeille?
   
 3. JanneB

  JanneB Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2016
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  25
  ^ Luulisi että perstuntumalla ei niin hienoja nyanssi eroja tunne, että suurta vaikutusta olisi :)

  Minulla ei nykyään ole käytössä mitään ravistimia, johtuen tuolien mallista ja sijainnista. Subien ääni lähtee yhdestä sub outista ja menee ensin antimodelle, antimodelta haaroistus subeille. Noin toimii ainakin minulla tosi hyvin. Jos subit siis symmetrisesti sijoitetut (etäisyys kuuntelupaikalle koko lailla sama) niin en näe yhden sub outin käytössä ongelmaa vaikka käyttäisi vahvistimen omaa huonekorjausta. Kokeilemalla toki selviää onko eroa.

  Ps. Miksi vaihtaa 15” kahteen 10”, eikä vain lisätä toista 15”.
   
 4. Hartsa82

  Hartsa82 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.07.2012
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  10
  Morjesta, elokuvahuone siirtyi isompaan tilaan ja samalla sohva vaihtoon.

  Olisiko jollain tarvetta buttkickeriä varten vahvistetulle ja hyväksihavaitulle sohvalle?

  Runkoa vahvistettu 2x5" lankulla, lisätty myös vahvistukset istuinosan ja selkänojan väliin sekä käsinojiin, vaidettu myös kartiopuskimet jaloiksi, maksimaalisen tärinän saamiseksi koko sohvaan.

  Buttkicker ei kuulu kauppaan. :)
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
 5. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 961
  Saadut tykkäykset:
  467
  Tulipas tuunattua noita omia päristimiä

  [​IMG]

  [​IMG]

  Eli avasin noi mötköt ja löin 3 tuollaista pehmustepalaa tuon kotelon ylä ja alaosaan.. Itsellä noi ovat aika ajoin kolahdelleet, eli kuuluu sellainen "metallinen" klonk ääni joissain leffoissa ja pyrin noilla pehmusteillä pääsemään siitä eroon. Ehkä ne myös lisää vähän käyttöikääkin. Nyt sai laittaa reilusti volumea lisää eikä missään vaiheessa enää tuota ääntä kuuulunut. Aiemmin se kuului suht helposti. Aika veikeennäköinen tuo tekele sisältä.

  Asennustapaa myös muutin eli nyt on "kiikkulauta" tyyppinen asennus. Kickerit vaneripätkän (~50cm) aivan toisessa päässä ja siinä suoraan alla ei ole kumitassuja vaan ne on siellä toisessa päässä ja sen päälle asettuu sohvan jalka. Vipuvartta enempi ja kyllä huomaa.. futaa huomattavasti paremmin kun aiemmin, jolloin kickerit olivat heti sohvan jalkojen tyvessä.
   
 6. Magee

  Magee Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  7
  Elokuvia tulee katseltua välillä eri volyymeilla tilanteesta ja seurasta riippuen. Subwoofer kuulostaa hölmöltä, jos se käy kuumana, mutta buttkicker olisi kiva saada säädettyä pörisemään koko ajan samalla voimalla. Käytäntö sitten näyttää, onko tässä järkeä. Mutta miten tämä toteutetaan?

  Päristinlaitteistona: Denon avr-x4500h <-> Behringer DEQ2496 Ultra-Curve Pro <-> the t.amp TA 2400 <-> Buttkicker.

  Tällä hetkellä Denonin sub outeista toinen menee toisen t.ampiin joka vahvistaa subbaria ja toinen Ultra-Curven kautta buttkickerin t.ampiin.

  Jatkossa, uudessa asunnossa, on tarkoitus ehkä luopua 18" Maelstromista kokonsa vuoksi, ja korvata se kahdella pienemmällä subbarilla, joita huonekorjaa Denonin xt32. Joten Denonin molemmat sub-outit menevät näille. Miten ryöstää signaali kolmannelle subbarille, eli buttkickerille (kai sen toisen suboutin voi haaroittaa subbarin huonekorjauksen jälkeen, mutta entä ilman Denonin tekemää huonekorjausta)?
   
 7. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 961
  Saadut tykkäykset:
  467
  Haaroitat, mutta eipä huonekorjainta voi ohittaa. Erillisellä equlla voit tietenkin tehdä päinvastaiset korjaukset mitä audyssey on tehnyt, mutta hankalaksi menee.