Bass shaker

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana joksu, 15.07.2001.

 1. Laffer

  Laffer New Member

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 309
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kukaan ei autoonsakkaan tarvitse 500heppaa mutta on se kiva tietää että saa asfaltin tarvittaessa rullalle :D
   
 2. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  ...-.mutta saisi mennä alas. Eli jos on paljon voimaa, voi sen ekvalisoida niin että 10Hz heiluttelee vielä sohvaa..
   
 3. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuossa täristin siis liikuttelee vain pienempää levyä joten koko sohvaa ei tarvitse heilutella. Viksua.

  Oletko kokeillut kuinka alas täinä vielä toimii?
   
 4. Naama

  Naama New Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  393
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kovinkaan fiksua.. Itsekkin kokeilin tuota ensin, mutta en pitänyt siitä kun tärinä tuntui vaan perslihaksissa. Nyt on kiinni sohvan rungossa, ja tärinät iskeytyy suoraan koko yläruumiiseen.
   
 5. Brunberg

  Brunberg Member

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein kanssa sohvantäristimen mutta on vielä säädöt ja lopullinen konsepti haussa. Laitoin ensin sohvan jousien ylle pitkän puupalikan ja alle toisen ja ne ruuveilla yhteen, kuten muillakin. Sitten täristimen kuningaspultti soiroista läpi. Sohvan mukavuus meni ihan kuralle.:OI

  Uus yritys, poikkipuu runkoon kiinni ja täristin siihen, kuningaspultti jäi 50mm liian pitkäksi ja osuu jousiin sekä tuntuu pehmusteiden läpi kovalta, ei hyvä mutta parempi. Täytyy kokeilla katkaista pulttia vähän jos vaikka auttaisi.

  Säätöihin sen verran, että nyt mulla on jako av-vahvaimella 60hz kohdalla ja taso sama kun subissa. Laitan tohon väliin autostudion cxa-2:n ja säädän alipäästön johonkin 40-50hz korville ja tasoa lisää. Ainoo, että täytyy saada toi cxa-2:n boximodaus valmiiks niin pääsee täristelemään. Ei ole edes käynyt lämpösenä vielä täristin...
   
 6. MikkoP

  MikkoP Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0
  mulla on vähän mennyt maku tuosta täristimestä, kun tuntuu siltä, että joissain leffoissa sohva tärisee lähes koko ajan vaikka jakotaajuuden olenkin säätänyt 40hz, esim. LOTRissa tuntuu matalia ääniä olevan lähes koko ajan.
   
 7. stu1

  stu1 New Member

  Liittynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rakentelin tossa viikonloppuna täristimen.Toimi oikein mainiosti. Paitsi , että kun laitoin rca-haaroittimella (yamaha rs-v620) vahvariin kiinni... niin audio pro-subbari hiljeni:eek:. Täristimeen koskettaessa subbarissa kumisee ja rahisee.Aivankuin täristin olisi mikkinä. Joku oikosulkuko? Mikä siis olisi toimiva kytkentä jotta molemmat toimisivat samanaikaisesti?
   
 8. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Siirry katsomaan parempia elokuvia

  Vähennä sen tärisyttimen tahoa

  Lopeta tärisyttimen käyttö
   
 9. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
 10. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  jaahas, silläkö olenkin pysynyt solakkana :D
   
 11. Naama

  Naama New Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  393
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei oo näitäkään taas kukaan tainnu rakennella vai? Itellä muutto kerrostaloon edessä, ja sitämyöten subivolumea karsittava rankalla kädellä. Sohvantäristimeni sanoi ittensä irti pari kuukautta sitten - puhekela kärvääntyi - joten uutta täytyisi ruveta suunnittelemaan. Sohvana toimii tällä kertaa suomisoffan studio 85 teatterisetti, jota en ihan ensimmäiseksi lähtisi leikkelemään ja porailemaan, joten mielessä käväisi rakentaa sohvalle tärisevä alusta! :eek:

  Sohvaryhmällä leveyttä noin 380cm, joten iso alusta kyseessä. Hommaa olen jo päässäni sen verran suunnitellut, että 4m x 2m runko, jonka päälle mahdollisimman kevyttä ja kovaa levyä - kenties filmivaneria? - ja siihen päälle sitten samaista laminaattia kun olohuoneen lattiassa + nätit kupariset listat ympärille. Alle tulee joka nurkkaan jousitetut "jalat" ja 2-4 15" elementtiä. Korkeutta alustalle tulee noin 30-35 cm. Alle voi sitten jossain vaiheessa laittaa vaikka jonkun nätin valaistuksen, jos haluaa. Ongelman tuottaa se, että alusta on pakko kasata kerrostalossa sisällä - en meinaan rupea kantamaan 2m x 4m painavaa hökötystä kolmanteen kerrokseen, eikä se varmaan edes mahdu kääntymään rappukäytävässä. Osat siis tehtävä "verstaalla" valmiiksi ja koottava siellä mihin sen olen ajatellut laittavani.

  Kuulostaako aivan päättömältä? :rolleyes:
   
 12. Lagaaja

  Lagaaja New Member

  Liittynyt:
  19.05.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.suomisoffa.fi/tuotteet/sohvat/studio_85.html

  Tuo järkäle siis tärinän kohteena? Toivottavasti tuon toteutat, melko kunnianhimoiselta vaikuttaa. Itselläni juuri ensimmäinen sohvantäristin tekeillä, DR Coustic 15" DR-315:lla pitäisi saada parikymmentä vuotta vanha, kolmen istuttava vuodesohva tärisemään :D Ensin pitäisi tuota korkeutta nostaa jotta elementti mahtuu alle. Kiinnitys tapahtuu luultavasti tällä tavalla: http://kotiweb.kotiportti.fi/audiovideo/munht/taristin/obj72pg1geo72p5.jpg Ylempi lauta tulee tosin olemaan leveämpi ja koko pohjan mittainen..

  Toivottavasti sujuu :thumbsup:
   
 13. shr-t

  shr-t New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon sohvanalusenhan voi kasata myös vaikka neljänä erillisenä 1m x 2m kotelona, kukin vaikka yhdelle subbarille, ja sitten sisäänkantamisen jälkeen ruuvaa/pulttaa toisiinsa kiinni ja vetää vaikka maton/huovan päälle peittämään saumat...
   
 14. Brunberg

  Brunberg Member

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko kuitenkin helpompi laittaa vaikka sellaset pienet kaupalliset täristimet jokaiselle oma?
   
 15. Naama

  Naama New Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  393
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tuohon järkäleeseen tarkotus.. Vieläpä saman värinen jopa. Tänään testattu ekan leffan kanssa, ja ei se nyt välttämättä täristintä vaatisi, mutta tehdään kun on kerran puhuttu! :D

  En suosittele tuota kiinnitysmenetelmää! Kiinnitä elementti suoraan sohvan runkoon, tai sitten pulttaat sen alle laitettavan laudan tukevasti kiinni sohvan runkoon. Olen kokeillut tuota menetelmää, että elementti ja siihen kiinnitetty lauta heiluu vaan sohvan pehmusteissa - ei toimi halutulla tavalla! Ihan eri tuntuma ku on kiinni rungossa, eikä elementtikään pala niin helposti, kun vaatii vähemmän tehoa.

  Tuo on kanssa harkinnan alla.. Tuo vaan vaatii vähän enemmän puutavaraa, mutta toisaalta voisin luopua tuosta laminaattipäällisestä ja laittaa siihen tosiaan mustan huovan päälle - säästäisin siinäkin. Kohtahan tuota pääsen toteuttamaan, kun kämpässä remontti loppusuoralla.

  :D No joo.. Ei taida mennä semmoset pienet suristimet niin matalalle, että niistä olisi jotain hyötyä elokuvakäytössä - ja toiseksi en rupea kiinnittelemään noin kalliiseen sohvaan mitään härpättimiä. Ainoa paikka mihin voisin laittaa, on sohvan sisälle, mutta kippimekanismit vie siellä niin paljon tilaa, että ei sinne mitään mahdu. Kyllä iso sohva vaatii isot elementit, että on jotain hyötyä.. Ja hyötyhän tulee vasta todella matalilla taajuuksilla, johon ei kaupalliset perhoset ylety.
   
 16. Ykskytä

  Ykskytä Active Member

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tuli lattiatäristimeen uutta eloa. Buttkicker sai rinnalleen Buttkicker LFE:n ja päätevahvistin vaihtui Italian ihmeeseen. Powersoft K10 lupaa 2x4000W 4 ohmiin (pro-audio.powersoft.it/product_list.php?id_menu=271&obj=97). Pikkasen laitetta mittailtuani olen vakuuttunut sen täyttävän lupauksensa ja vielä erittäin tyylikkäästi. Luulen, ettei minun tarvitse vähään aikaan päivittää tehokkaampaan :hitme:.
   
 17. Ronineutroni

  Ronineutroni New Member

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin 2kpl Bass pump 3 ja nyt pitäisikin kytkeä ne johonkin ja sekös tuottaa ongelmia. Yamaha rxv-1900 ajaa taka ja keski kaiutinta ja jammusta lähtee preoutista front liittimistä rca:t stereo vahvistimeeni (holfi 8s) joka ajaa sitten etukaiuttimia. Mysökin jammun woofer outista menee rca holfin sub-in liittimeen joten holfi toistaa myös bassot amphionin impact500:lle. Eli mihin kytken nuo 2kpl bass pumppeja?
  1. Saisiko bass pumpit singnaalia jammun tyhjinä olevista front liittimistä?
  2. Jammun etukaiuttimien kaksoisvahvistus(bi-amp) liittimistä?
  3. Kytkenkö bass pumpit esim takakaiuttimien kanssa samoihin liittimiin?

  Minulla olisi myös ylimääräisenä vanha Panasonicin kotiteatteri (paketti) vahvistin jossa on passiivi subille liitäntä, onko tuosta härvelistä jotain hyötyä?

  Vai uskallanko kytkeä bass pumpit holfin ajamien etukaiuttimien kanssa samoihin liittimiin? (myyjä sanoi että kannattaa olla varovainen kun kytkee kaiuttimia ettei mene +/- sekaisin kun tuossa vahvistimessa ei ole mitään ylimääräisiä suojia ääntä huonontamassa. :thumbsup:


  Jospa joku fiksumpi osaisi neuvoa jotta saadaan sohva tärisemään...:D
   
 18. Hatered

  Hatered Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro
  Jammun sub outtiin y-haara ja siitä 1 piuha holffiin ja 2. vaffille joka ajaa noita bassopumppuja, muuten saattaa toiminta vaikeutua.

  H
   
 19. Ronineutroni

  Ronineutroni New Member

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli viellä tarvii yhden lissä vaffin?? no voi nenä... Millanen vahvistin olis hyvä tuohon hommaan?
  Käykö tuo minun vanha Panasonic? Koska jammussa 1 ulostulo subille niin siihen juureen heti y-pala ja siitä 1 johto holffille ja tuohon panan vahvistimeen 1 johto joka haarautuu lopussa 2 johtoon ja ne menee vaikka cd-in liittimiin ja sitten kajari kaapeleista johdot noihin pumppereihin. Menikö ihan metsään?

  Tuolta ostin ja tuolla oli mainita kytkennästä...
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2009
 20. Ronineutroni

  Ronineutroni New Member

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, jep. Sain toimimaan noin kuten aikaisemmassa postauksessa ihmettelin. On kyllä hienon tuntuinen lisä elokuviin. :thumbsup::thumbsup:
  MUTTA, vanha vaffini on hopea ja muut laitteet mustia, ovat kyllä laitekaapissa mutta musta pitäisi saada joten uutta vahvistinta noille pumpeille alettava etsimään. Minkälainen olisi paras tuohon hommaan? Ihan käytettynä joku nadi tms. Olen myös miettinyt toista subia tuon yksinäisen kaveriksi joten kannaattaako se ottaa jo huomioon nyt vahvistinta etsiessä. joku erillinen subi vahvistin vai millainen?
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2009