Banaaniliitin stereovahvistimeen

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Kanis, 30.06.2013.

 1. Kanis

  Kanis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommasin setin Gurun hyllykajareita ja Arcam Solo Mini stereovahvistimen. Varsin pähee yhdistelmä. Nää olis tarkoitus liittää kiinni banaaniliittimellä. Nehän uppoaa varsin nätisti Gurun QM10-kajareihin, mutta tää vahvistin tuottaa päänvaivaa.

  Banaaniliittimet saa ruuvattua kiinni vahvariin samalla tavalla kuin kuoritut ohkaisemmat kaiutinjohdot, mutta tämä on tuskin optimaalinen ratkaisu. Banaaniliitintä ei saa tökättyä vahvarin päähän kiinni, nämä ns. ruuvausmekanismilla toimivat härpäkkeet ovat nimittäin umpinaista muovia. Netistä löysin vain esimerkkikuvia, joissa vastaavaan vahvistimeen saa banaaniliittimet tökättyä persaukseen kiinni http://www.arcam.co.uk/ugc-1/product/12/171_large.jpg

  Onko turvallista poistaa kokonaan tämä muovinen ruuvausmekanismi? Olen tätä jo yrittänyt, mutta ei se ihan kevyesti lähde irti. Mitään viitsisi hajottaakaan.
   
 2. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 981
  Saadut tykkäykset:
  5
  Yleensä ruuviliittimien päissä on tulpat jotka voi kaivaa jollain terävällä pois. Onko ne umpinaista muovia vai onko nuo tulpat.
   
 3. Kanis

  Kanis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulin tuosta, että pitäis olla tulpat melkein kaikissa malleissa. Tässä ei ole. Ihan umpinaista muovia ovat.
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Nappaa vaikkapa kuva niistä sinun yksilösi liittimistä (kuvan linkitys esim www.imgur.com palvelun kautta, koska plazan liitetoiminto suttaa laadun).
  Tuossa linkittämässäsi brittimallin kuvassa esiintyy varmaankin se kaikkein tavallisin liitinmalli, jota myös suomalaisissa kuluttajatason vahvareissa erittäin usein käytetään. Tuossa kuvassa ne mainitut tulpat oli poistettu valmiiksi. "Suomiliitin" tulppineen näyttää muuten samalta, mutta liittimen päädyn keskellä onkin irtonainen 'nappula', joka tosin voi päälle päin aluksi näyttää kiinteältä ja umpinaiselta, mutta on oikeasti irtonainen.
   
 5. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Banaaniliitin on ylimääräinen liitos jo ennestään jatkettuun liitokseen (kaiutinjohtoon). Niitä ei kannata käyttää ilman syytä. Syy on esim. johtojen irrottaminen ja kiinnittäminen 3 kertaa päivässä.
  Runko-osastaan eristämätön ns. täysmetallinen banaaniliitin on lisäksi oikosulkuriski. Ainakin muoviseen, vedossa taipuvaan rimpulatyyppiseen naparuuviin pistettynä.
   
 6. Kanis

  Kanis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luotetaan tähän. Kiitos paljon. Muutto kesken, joten saan parin viikon päästä tsekattua, jos ne saa jotenkin irroitettua. Infoon sitten onnistumisesta.

  Mustanaamio, hyviä pointteja varmasti tietävältä janarilta :thumbsup: banaaniliitin tuli kaupasta hankitussa hifi-piuhassa, joten sillä mennään.
   
 7. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  Itse katkaisisin banaaniliittimen pois kokonaan ja ruuvaisin liittimien alle,vai onko jopa ruuvikkinnitteinen.........joka tapauksessa jokainen ylimääräinen liitos aiheuttaa ylimenovastusta niin että mustanaamio kyllä oikeassa tässä suhteessa
   
 8. Kanis

  Kanis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kynnellä sain irroitettua umpinaiselta näyttävät muoviosat kajariliitännöistä. Toistaiseksi en vielä katkaise johdon päätä, mutta pidetään mielessä tuo vaihtoehto. Kiitokset avusta!