Back To The Future - Paluu tulevaisuuteen

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Leterface, 27.08.2010.

 1. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kakkososan levy pitää huomattavan kovaa ääntä pyöriessään omassa Sony BDB S-470 soittimessa, voi olla että hiljenee kun alusta on kulunut muutama minuutti, en vielä katsonut sen pisemmälle kuin hieman alkua. Samanlaista kovaa pyörimisääntä pitää Watchmenin BD levy, se ainakin hiljeni pikkuhiljaa kuulumattomiin alun jälkeen, toivottavasti tämä samoin.
  Kuva näyttää kyllä näissä kaikissa hienolta, ykkönen jopa yllätti niinkin vanhaksi elokuvaksi. Täytyy viikonloppuna pitää BTF maratoni :naminami:
   
 2. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 851
  Saadut tykkäykset:
  168
  Varmaan ihan jees julkaisut, mutta harmi vaan, että C+:n ja japanilaisen WOWOW HDTV kanavien lähetteet ovat paremman näköisiä kuin nyt julkaistut BD:t. Harmillista etenkin, koska "vanhahkot" siirrot olisivat olleet ihan mukiinmenevät (2010-luvun siirto tietenkin olisi ollut suotavaa), mutta ne on tyritty lisäprosessoinnilla BD-julkaisuissa. Jos tämä tieto ei aiheuta närästystä, niin eiku rahat tiskiin. Ja eipä niitä todellisia vaihtoehtoja juuri ole, jos leffat HD:nä haluaa.

  :D Itse jään odottelemaan ennen pitkää tulevaa (Remastered)™ julkaisua :D Olkoon se sitten vaikka 30th Anniversary Trilogy Blu-ray.

  Vertailua HDTV vs. BD.
   
 3. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä on esittelyvideo Back to the Future Trilogy Limited TIN boksista:

  http://www.youtube.com/watch?v=Yv_GuqTwLcE&feature=channel

  Tässä versiossa näyttää olevan aika hyvät lisät. Myös peltikoppa on hienon näköinen.

  Back to the Future Trilogy Limited DeLorean Editionissa näyttää olevan ongelmia monessa nettikaupassa. Maahantuoja on ilmoittanut, että ei tuollaista halpaa ja laadutonta DeLorean mallia voida postittaa asiakkaille. Amazon.co.uk on ottanut tämän version pois myynnistä (tai sitten se on loppunut). Playssa hinta on noussut yli 300 euroa. Hutissa sitä näyttää olevan vielä. Aluksi Delorean tilaajat saavat vain "tavallisen TIN" boksin. Maahantuoja lähettää myöhemmin pienoismallin asiakkaille.

  Nyt voi ollakin, että pienoismalli on parempi mitä kuvissa on. Mahtaako se parempi DeLorean malli olla myös Suomessa myydyissä paketeissa...

  EDIT: Verkkokauppa.com on näköjään lykännyt DeLorean version julkaisua monella viikolla. Kai halukkaat sen juuri ennen joulua saa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2010
 4. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  108
  Kyllähän tuo EE ja DNR selvästi näkyy Hansolon AVS-foorumin linkin vertailukuvista, jopa 10" näytöltä..:rolleyes:

  Mutta mietityttää vain että esim. Seven blu-ray:ta kehuttiin AVS:llä vaikka sekin on vain skannattu 2k-tarkkuudella.

  Miten muuten UK-digipackpakkaus eroaa US-digipackpakkauksesta? US-pakkaustahan on kritisoitu kovin, ja UK-metalliboksinkin sisältä löytyy digipack..

  Itse en edelleenkään osta näitä ennenkuin saa erillispakattuina ja vieläpä kohtuu hintaan.
   
 5. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  108
 6. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Skannausresoluutio on vain yksi tekijä monien joukossa, eikä yksinään merkkaa juuri mitään. Jos lähdematsku on kuraa, sen voi skannata vaikka 8k:n skannerilla ja kuva näyttää edelleen kuralta.
   
 7. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Kaipaisin nyt vähän selvennystä tälle postaukselle..

  Missä maahantuoja on näin ilmoittanut, lähde?

  Amazon.co.uk ei koskaan edes lisännyt koko versiota listoilleen, ellei nyt niin pieneksi aikaa etten ehtinyt koskaan edes nähdä, aika useasti olen kuitenkin tarkistanut.

  Se on myynnissä pelkässä PlayTradessa jossa myyjät määrittävät itse hinnan, ei Play.

  Mistä tämän olet kuullut, lähde?

  Millä ihmeen perusteella julkaisua on lykätty monella viikolla? Siellä on ensimmäisestä sekunnista lähtien lukenut tuo "arvio" 3-6 viikkoa, se on vaan defaulttina lätkäisty sinne. Sitä en kyllä tiedä mihin ihmeeseen tuo julkaisupäivä (13.10.2010) perustuu joka edelleen lukee tuotesivulla.
   
 8. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa, en kyllä ymmärrä kun katsoo noita HDTV ja Blu-ray kuvia, miksi Blu-ray versiota pidetään huonona, tai edes huonompana kuin tuo HDTV :confused:
  Minusta tuossa Blu-ray kuvissa yksinkertaisesti on enemmän detaljeja, paremmat värit ja huomattavasti tarkempi, ei tarvitse kuin katsoa noita kylttejä eka kuvassa niin niistähän saa jopa selvää Blu-ray versiossa.
  Tuntuu että hifistelijät on nyt vaan yliherkkiä pienelle terävöitykselle ja filtteröinnille, vaikka ne subjektiivisesti selvästi parantaisivatkin kuvaa. Pitää vaan pääästä pätemään kun voi kommentoida että ei taas studiolla olla osattu tehdä kunnon työtä. Varmasti tässäkin on punnittu tarkasti että miellytetäänkö puristeja vai ihmisiä jotka haluavat nauttia elokuvasta eikä vaan etsiä pakkausvirheitä.
  Selvästi liioitellun silottelemisen kuten Predator ja Gladiator toki ymmärrän, mutta tässä menään mielestäni kritiikissä jo niuhottamisen ja pätemisen puolelle.
   
 9. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  108
  Niin siis voiko BTTF:n lähteenä käytetty (oliko IP?) olla jo valmiiksi DNR:llä varustettu? Siis en väitä että BTTF BD olisi läheskään aivan liian siloiteltu, mutta ihmettelen vain että miksi esim. HDTV-masterissa olisi käytetty vähemmän DNR:ää kun siinä näkyy pakkausartefakteja paljon enemmän kuin BD:llä?
   
 10. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Samaa mieltä, esimerkiksi näistä shoteista:

  BD Vs. HDTV

  Kaikin mahdollisin tavoin miellyttävämpi kuva omaan silmään tuossa BD-versiossa.

  Toinen on haalea suttuinen mössö, jossa ei edes farkkutakissa näy mitään tekstuuria.
   
 11. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  En tiedä onko tuo lyöty interpositiivista, mutta veikkaan että on. Kuten aiemminkin mainitsin, kaikkiin siirtoihin ajetaan digitoinnin jälkeen ripaus DNR:ää, muttei nyt sentään siinä määrin että julkaisun kuvanlaatu olisi sen takia heti pilalla. BTTF:n masteri taitaa vaan olla lähtöisin jostain vanhasta filmisiirrosta ajalta, jolloin Blu-ray ei ollut vielä edes piirustuspöydällä.

  Ethän sinä voi tietää miltä HDTV-masteri näyttää :) Olet katsellut kuvakaappauksia HDTV-lähetyksestä kaapatusta videostriimistä, joka on ihan eri asia kuin HDTV-masteri. HD-lähetyksiin tulee väkisin pakkausvirheitä, koska ne enkoodataan yleensä varsin alhaisella bittivirralla ja usein vieläpä yhdellä ajolla tosiaikaisesti. Omppuja ja appelsiineja :D
   
 12. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Kyllä minäkin tuon kuvaparin perusteella katsoisin mieluummin BD:tä, vaikka Martylla onkin suojanaan voimakenttä, silmät kiiluvat ilkeästi, terävöitys on tuonut tukkaan lisää geeliä ja farkkurotsin kaulukseen on tullut aimo annos prosessoinnin aikaansaamaa muka-detaljia.
   
 13. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  108
  Vanha BD-masteri taitaa olla tämän BD-julkaisun huonoin asia.
  Viittasin siis spoilerin
  [​IMG]
  kuvaan jossa HDTV-kuvassa näkyy paljon enemmän raetta kuin BD:ssä. Ja eikös kannattaisi suodattaa HDTV:n raetta ennen esitystä koska HDTV-rae on täynnä pakkausvirhettä.
   
 14. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Jep, olisi pitänyt tehdä uusi siirto Gladiatorin tapaan ja hieroa kunnolla postissa uusi ehta masteri, mutta sehän olisi maksanut maltaita. Eipä kai tuota mikään muu estänyt.

  Missasin tuon spoileriviittauksen, sori. Joo, ehdottomasti olisi kannattanut suodattaa raetta HD-lähetystä varten, mikäli olisi halunnut minimoida bittivirran ja tosiaikaisen enkoodauksen aiheuttamia virheitä. Mutta onhan tämä nähty, että eri maissa ja eri kanavilla on erilaisia ratkaisuja. Jotkut lähettävät HD-kuvaa alle 10mbitin virralla ja suodattavat kuvan ihan puuroksi, toiset taas pitävät artefakteja pienempänä pahana kuin vahanaamioita. Jaappanilaiset (mistä nuo HD-kuvat ovat) tuntuvat usein menevän tuohon jälkimmäiseen lokeroon.
   
 15. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katso nyt vaikka tänne:

  http://www.amazon.co.uk/gp/product/...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294

  Keskustelua käsitellään "Back to the Future gift set" threadissa. Sieltä löytyy myös linkkejä moneen paikkaan, jossa tästä asiasta keskustellaan.

  On ollut listoilla MONTA päivää. Noin kuukausi sitten meinasin peruuttaa TIN boksin DeLoreaniin, mutta en viitsinyt maksaa noin 20-30 puntaa siitä enemmän (muistaakseni DeLorean versio oli 67£). Tarkastin myös monesti, Amazon.co.uk:n Delorean nettisivuja (ainakin 5 kertaa kahdessa viikossa) ja aina boksi oli myytävänä siellä.

  Myös jos luet Amazonin sivuja niin näet seuraavan tekstin:

  Currently unavailable.
  We don't know when or if this item will be back in stock.

  Tuon hinnan katsosin nopeasti. Tässä olet oikeassa.

  Tähän tulikin jo vastaus...

  Aijaa. Voi olla kuitenkin, että ne eivät muuta tuota arviota vähän aikaan, koska he ovat kuulleet tästä pienoismalliongelmasta. Pienoismalli voi olla myös eri kuin UK:ssa, jolloin koko tämän ongelman voi unohtaa.

  Verkkokaupassa myydään siis n. 76 eurolla tätä Delorean versiota. Ihmettelen vieläkin, että miksi ihmeessä porukka on tilannut tätä versiota, koska se on PALJON huonompi UK versioon nähden. Siitä puuttuu esim. TIN boksi ja kaikki hienot lisät, jotka näkyvät esim. Youtube linkissä, jonka laitoin edelliseen postaukseeni.
   
 16. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos te noin paljon tappelette kuvanlaadusta, ei kukaan ole varmaakaan nähnyt HD-masteria? Leffoja varten pitäisi tehdät uudet masterit ja puhdistukset.
   
 17. Jartsa

  Jartsa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2001
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin Itella sai sitten tuotua säkillisen postia viimein perille. Ei ole sitten perjantain mitään postia tullutkaan.

  BTTF-pakettia ole vähän silmäillyt. Katsoin ekan leffasta parikymmentä minuuttia "tarkistin kuvanlaadun" Ei paha ollenkaan. -85 kuvattu materiaali oli saatu oikein kivannäköiseksi. Ja ainahan tuo leffa on ollut vähän noh sellainen kuin on ollut kuvanlaadultaan.
  Okei jotain antialiasing-juttua on. Vai onko laitteistossa ongelmia. Ruutupaita "välkehtii" ja sellaista.

  Mutta onneksi kuvia menee 24 kipaletta sekunnissa verrattuna noihin stilleihin joita on ollut foorumeilla. Laitoin suurennuslasin pois :) ja olin tyytyväinen tekeleeseen. Olen aina ollut leffan fani joten sekin osaltaa kritiikkiä vaimentaa.

  Äänimaailma vaikutti vähän erilaiselta mitä DTS-versio dvd:ltä on antanut. dts-hd toi muutamiin kohtiin kivaa läsnäolon tunnetta.

  Elokuvassa on uusi tekstitys jossa on uudempaa sanavarastoa "kähee" jne. Oikeastaan vaikutti ihan hyvältä tekstitykseltä.

  Extroja niitä uusia olen katsonut kohta tunnin verran ykkös levyltä. Uutta materiaalia ja uudet haastattelut. Oikein kivalta näytti ja "hd".


  Nyt vain laittamaan tuo ~90 tuumanen kangas seinälle ja virittelemään hd-ready-tykkiä. Ei se pikselimäärä, vaan hyvä leffa ja iso koko tekevät elokuvan.

  Toivottavasti te fanit nautitte leffasta. Itse uskon että kunhan on popparit lämmitetty ja vaimo otettu kainaloon ja playta kaukosäätimestä, niin siitähän se sitten lähtee. Olisikohan tämän nyt sitten neljäs versio leffasta. VHS-oli eka.

  T: Jari
   
 18. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 998
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mihinkäs se peltiboksi sieltä amazonista hävisi? Sitä ei enää saa kuin kolmannen osapuolen myyjiltä.

  Myytiinkö se nyt noin äkkiä loppuun? >_>
   
 19. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 998
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jaahas, blu-ray.comin foorumeilla on ollut puhetta että Universal on perunut tuon DeLorean-setin kokonaan laatusyistä ja moni nettikauppa on lähettänyt ko. setin tilanneille peltiboksin plus tämän peltiboksin hinnalla.

  Näin siis ainakin Briteissä.
   
 20. The_Daywalker

  The_Daywalker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sain oman peltiboksini päivän postin mukana. Tilasin kyseisen boksin Play.com

  Totaalinen yllätys oli ettei kyseinen boksi jäänyt tulliin. :thumbsup: Vaikkakin ylittää tullirajan.