Babylon 5:n paluu?

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana tnjrp, 02.12.2003.

 1. ExC

  ExC Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Se mystinen "look and feel" vain oli elähtänyt eri tavalla kuin sarjoissa, joita on yleensä tullut pidettyä ikivihreinä.

  Onhan se tosin mahdollista, että Tähtiportissa käytettiin efekteihin ja tuotantoon aivan eri tavalla rahaa alussa kuin sarjan edetessä.
  Silti erot Tähtiportin alun ja lopun "tuntumassa" esim. äsken viimeistelemäni DS9:iin oli huomattava.


  Kevyt sci-fi (Eureka, Sarah Connor) on kyllä uusi trendi, mutta kaikesta tämän päivän sci-fistä (Fringe, BSG) ei ole tullut sellaista.
  Vai onko sittenkään edes uusi trendi. Esim. taannoinen Firefly kyllä tuntui herättävän jossain määrin samoja tuntemuksia kuin Eureka.

  Eureka uudistaa mielestäni sci-fiä enemmän kuin pikavilkaisulla uskoisi.
  On esimerkiksi uskallettu kyseenalaistaa pitkään ylläpidetty klisee, eli "sci-fin luoma kuva tulevaisuudesta/maailmasta ei voi olla uskottava, jos se ei ole pessimistinen (doom and gloom)".
  Vähän Gilmore Girlsiä tekee hyvää sci-fille.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2009
 2. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jaa, sci-fi-kliseiden isä ja äiti Star Trek (missään muodossaan) ei ainakaan luo kovinkaan synkkää kuvaa tulevaisuudesta, joten ei tuo nyt kovin suuri uudistus ole.
   
 3. ExC

  ExC Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei niin. Välillä vain tuntui siltä, että pessimismi oli ainoa vaihtoehto. Ehkä se näkyy enemmän elokuvien puolella. Katastrofit yms. myyvät oli ne sitten sci-fi ympäristössä tai ei.
   
 4. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  En kyllä sanoisi noin, että välttämättä myy paremmin, vaan että se on puhtaasti tarinallinen 'pakko'. Konfliktit on vain helpoin vaihtoehto luoda draamaa ja sisältöä. Miten sitten saman sanoisi utopistisessa tarinassa, jos kaikki on hyvin? Varsinkinkin kun scifissä usein käsitellään oman aikamme ongelmia kärjistetysti ja johdettuina tietyisti aikamme suuntauksista. Se, ettei utopistisia tarinoita juuri ole, kertoo mielestäni enemmän, että käsikirjoittajat eivät osaa sisällyttää tarinoihin sisältöä samaan tapaan. Sama ongelmahan on kaikella muullakin, toimintaelokuvasta tulee jonkintasoinen toimintakomedia, jos perusvire on ns. liian positiivinen.
   
 5. HulluHevari

  HulluHevari Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilman konflikteja ei toisaalta saada oikein pitkiä tarinan kaaria. DSN:ssäkin Dominion tarvitaan viholliseksi, tosin 6:s kaudella turhan kiireellä sitä hektisinta vaihetta laitetaan pussiin, varmaan jäähdyttelivät jo kun tiesivät seuraavan kauden olevan viimeinen.

  B5:ssä kyllä myös Varjosota loppuu töksähtäen, ihan kuin olisi tullut sielläkin kiire saada se jotenkin pakettiin.


  Miksei muuten Moore ja Stryzbgliegnksi voisi aloittaa jotain yhteisprojektia, maailma tarvitsee monivuotisen Scifisarjan. Luulisi että Berman/Behr/Okuda etc. odottaisivat kädet syyhyten työtarjouksia.

  Joku miljardööri tms. voisi homman rahoittaa niin ei tarvitsisi katsojalukujen paineessa sarjaa tehdä vaan olisi täysi taiteellinen vapaus.
   
 6. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  FYI Olet oikeassa B5 viitoskausi oli pitkään vaakalaudalla -> neloskausi kuroi lankoja kiinni vauhdilla, kunnes vitonen varmistui.
   
 7. xclone

  xclone Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.02.2004
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas JMS on taas höpissyt Babylonista Mediumatlarge.netin haastattelussa.
  Itse oletin että koko B5 on kuopattu kokonaan mutta en kyllä rupea toiveita nostamaan korkealle ennenkuin näen virallisen imoituksen Warnerin julkaisemana joskus... Joten siihen asti B5 on kuopattu omalta osalta.

  Perkele kun joskus toteutuisi tuo leffa:

  The first rule of subsequent storytelling is Do no harm to the original. So in terms of the future, the only thing that would compel me to return to the B5 universe would be if WB came around and said "Here's enough money to make a Really Big Movie, go and write whatever you want." I don't think the fans are owed more B5 sui generis, but I do think the fans might be owed more good B5. Ironically, WB never seemed interested in doing a big B5 movie just on its own terms, in recognition for what it is and was. But now that I'm suddenly doing all this movie work, they've started calling and saying, "So, how big a movie would it have to be for you to come back and make a B5 movie for us?" So we'll see.

  :thumbsup:


  http://www.mediumatlarge.net/2009/01/battlestar-would-win-jms-sits-down-with.html
   
 8. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perskele kun vasta nyt tajusin... hinta nostettu £180 :OI Nopeat syövät...
  Saishan tuolta vielä FireFly boxin & Serenityn 13€:lla + postit.

  EDIT:
  Noistahan onkin jo HD:t pihalla joten jääköön vaikka ilmaisia ovatkin :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2009
 9. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten hankittua koko boksi Britti-Amazonista ja äsken lopettelin juuri vikan seasonin vikan jakson. Spoileripitoisia kysymyksiä jää auki:

  - Mitä ihmettä tapahtui G'Karille ja Londo Mollarille? Ekoista jaksoista lähtien on näytetty kuinka G'Kar kuristaa Londoa ja nyt lopussa koko asiaa ei mainittukaan eikä heidän poissaoloaan selitetty.

  - Mitä tapahtui Delennin ja Sheridanin pojalle suhteessa siihen London antamaan Keeper-purkkiin?

  - Löytyykö selitykset näihin tapahtumiin joistakin mukana olevista ekstraleffoista tms? En ole katsonut vielä kaikkia.
   
 10. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5

  - G'Karille ja Londolle käy kuten jaksossa War Without End part II näytetään, eli he tappavat toisensa kuristamalla.

  - Sheridanin ja Delennin pojan kohtalo selviää jossakin B5-kirjassa, en tähän hätään muista missä niistä.
   
 11. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta tuossahan ei ole oikeastaan mitään järkeä huomioiden miten tarina on edennyt eli heistä on tullut vuosien varrella ystäviä. Tulee mieleen, että tässä on pitänyt vetää lopussa mutkat suoraksi ja jättää olennaisia asioita pois.
   
 12. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen mitä itse muistan katselusta, tuohan oli käytännössä ystävänpalvelus Londolle. Londo joi keeperin sammuksiin ja teki viimeisen tekonsa vapaana auttamalla Sheridania ja G'Kar puolestaan vapautti London keeperin orjuudesta ennen Keeperin kostoa. Samalla todennäköisesti molemmat osti tarpeeksi aikaa muiden pakoon.
   
 13. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK, ehkä se selitettiin aiemmassa jaksossa. En muista niin tarkkaan.
   
 14. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikäli muistan oikein niin mainisemasi kysymykset saavat vastauksensa juuri Babyon 5 kirjatrilogioissa.

  • Psi corp trilogia kertoo tapahtumista ennen B5:ä ja Besterin lopullisen kohtalon
  • Legions of fire kertoo juuri Centaurin tarinan... miten Londo, G'Kar ja Vir saavuttavat kohtalonsa
  • The Passing of the techo-mages kertoo heidän tarinansa (luoden tiettyä pohjaa Crusade sarjaa varten samalla)

  Kirjat täydentävät kivasti B5:n juonikaarta - vaikkeivät mitään kirjallisuuden helmiä olekkaan. (moni pikkukysymys saa vastauksen - jopa pari sellasta mitä en ollut kuvitellutkaan ite esittää sarjan aikana)
   
 15. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä olen jokseenkin eri mieltä, mun mielestä erityisesti tuo Passing of the Technomages -trilogia on erittäin hyvä kaikilla mittareilla. Olen lukenut paljon scifiä ja se menee aika korkealle omilla listoillani, suosittelen sitä kaikille vähänkin B5:stä kiinnostuneille. Myös standalone "To Dream in the City of Sorrows" on aika laadukas, se kertoo Sinclairin tarinan, joka jää sekin aika pimentoon itse sarjassa.
   
 16. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Passing of the Techno-mages oli teinifantasian perusteemoja toistava sarja, jossa alun "oppipojasta" kehkeytyy sarjan loppuun mennessä universumin vahvin olento joka laittaa kaiken tasaiseksi taioillaan. Se oli kaikkea muuta paitsi sci-fiä.

  Noista B5-kirjasarjoista paras oli eittämättä tuo Legions of Fire, joka täydentää parhaiten itse sarjaa kertomalla tapahtumia, jotka olisi kyllä oikeasti pitänyt käsitellä itse sarjassa - sen verran kovia tapahtumia siinä käsitellään.
   
 17. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kieltämättä siinä yhdistyy scifi ja fantasia, mutta ovathan ne sinällään sukulaisgenrejä joten ei siinä kovin kauas mennä. Teknomaagit ovat konseptina muutenkin scifin ja fantasian yhdistelmä. Velho, joka käyttää teknologiaa tehdäkseen loitsuja ja "taikaa". Itselleni nuo teknomaagit ovat koko B5-maailman kiehtovin osa ja ehkä sen takia tuo kirjasarja upposi niin vahvasti meikäläiseen. Mutta ei se kuitenkaan ole ihan sekään, koska itse kaipaan kirjoilta lähinnä hyvää draamaa samoin kuin elokuvilta ja tv-sarjoiltakin. Tuossa kirjasarjassa se draama iski ihan "tippa linssissä" -tasolla, joka on kirjoja lukiessa vielä harvinaisempaa kuin multimediatuotannoissa, joissa musiikilla on yleensä suuri merkitys tunteiden nostattamisessa.

  Tuo Sinclairin tarina (To Dream in the City of Sorrows) iski myös aika vahvasti, tosin oli tuo Legions of Fire -trilogia myös varsin hyvä ja kyllä sen Psicorps trilogiankin ihan mielellään luki.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2009
 18. Card

  Card Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2002
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaus annettiin jo kolmoskaudella.

   
 19. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloitin itse katsomaan bee femmaa alusta monen monen vuoden tauon jälkeen, katsoin juuri kakkoskauden 11. jakson nimeltään All Alone in the Night.

  kysymys koskien jaksoa:

  eli tämä Sheridanin unijakso, jossa näkyy Ivanova, Garibaldi ja Kosh höpisemässä mystisiä. en yllättäen muistanutkaan tämän olemassa oloa, mikäs tämän tarkoitus olikaan? ja missä tulevassa jaksossa oli mahdollisesti selitys näihin tapahtumiin?

  huonoksi on muisti mennyt :confused:
   
 20. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt heräsi itselläkin kiinnostus B5 kirjoihin. Onko olemassa suositusta missä järjestyksessä kirjoja kannattaisi lukea?