B&w Cm1

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana mbjorkma, 09.03.2006.

 1. AnttiLeh

  AnttiLeh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hhahaah, se on tärkeintä että ite tykkää ja joo, äänet on kyl kyseisissä kajareissa herkkuu :)

   
 2. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täytyy sanoa että odotin näiltä kajareilta aika paljon ja tulikin sitten lähdettyä koekuuntelemaan erääseen liikkeeseen. No tuli kuunneltua mm. Aurelia Magenta 2, Amphion Helium 510, Nämä B&W CM1 sekä pykälää raskaampi CM5 ja Monitor Audion GS10. Odotukset CM1 mallia kohtaan tosiaan oli suuret, koska olin täältä lukenut aika paljon positiivista kyseisistä kajareista. Myös ulkonäkö on mielestäni yksi markkinoiden tyylikkäimpiä.

  Musiikkimateriaalina 80,90-00 -luvun heviä. Ekana taisi lähteä Aurelia Magenta soimaan. No se ei oikein vakuuttanut, kovin ohuen kuuloiset kaiuttimet. Sama juttu noiden Amphionin kanssa. No toki subbarilla saisi alapäähän lisää voimaa mutta tarkoitus oli nyt kuunnella ilman subia pelkkää 2.0 settiä.
  No sitten tuli aika laittaa CM1 kiinni ja Black Sabbathin Heaven and Hell levy. Ensivaikutelmat oli että musiikki kuulostaa hyvältä mutta aika nopeasti rupesi kyllästyttämään kun tuntui levyjä vaihtaessa että jokainen levy kuulostaa samalta. Kuunteluväsymystähän näillä tuskin tulee, mutta itse en kyennyt musiikista nauttimaan.

  Seuraavaksi vertailussa CM1 vs CM5 ja ero oli hyvin selkeä, no onhan hinnassakin tuplasti eroa mutta CM1 vaikuttivat todella vaatimattomilta ja ylihintaisilta CM5 verrattuna. CM1 keskiäänet ja matalat äänet olivat yhtä puuroa ja korkeat eivät todellakaan toistuneet kovinkaan kirkkaasti.

  Tämän jälkeen tuli sitten vertailtua keskenään CM5 vs GS10 ja heti alkuun pistin merkille GS10 todella neutraalin ja tarkan toiston ja erinomaisen stereokuvan ja korkeat kuulostivat siltä miltä oikeasti kuuluukin. Tämän jälkeen tuli vielä kokeiltua CM1:tä mutta eiväthän ne enää painineet ollenkaan samassa sarjassa. Harmi että nuo GS10 ovat ulkonäöllisesti aika kammottavan näköiset verrattuna esim CM1:een.

  Painotan etten todellakaan ole mikään hifisti vaan ihan perus kuuntelija. Täytyy silti sanoa että tuli hyvin rankasti petyttyä tähän B&W:n malliin luettuani kaikkea ylistyksiä täältä foorumilta. Hintaluokassaan minusta on parempiakin malleja, esim itse pidin Aurelian malleja parempina.

  Voi myös olla että raskaalle musiikille B&W CM1 ei sovellu niin hyvin, vaikka kuvittelinkin että nuo olisivat juuri sille tarkoitettu. Pidän kuitenkin siitä että levyissä on eroja ja nämä saivat jokaisen kuulostavaan aikalailla samalta. Myös stereokuva oli aika ontohko.

  Tässä oma mielipiteeni