Bølgen ~ The Wave (2015)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 08.01.2019.

 1. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 890
  Saadut tykkäykset:
  63
  [​IMG]

  Roar Uthaugin Bølgen (2015) oli takavuosien suuria menestyksiä Norjassa: katastrofielokuva, joka sijoittuu Geirangerinvuonoon. Eräs vuori on vaarassa sortua ja aiheuttaa 85 metriä korkean hyökyaallon, joka tuhoaisi vuonon rannoilta kaiken asutuksen.

  Geologi Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) on jättämässä työpaikkaansa valtion geologisessa tutkimuslaitoksessa, mutta juuri hänen lähtönsä aikoihin saadaan mittauslaitteista epätavallisia lukemia, eikä hän malta lähteä kohti uutta työpaikkaansa, koska uskoo vuoren voivan sortua aivan pian. Hyökyaalto etenisi Geirangerin kylään noin kymmenessä minuutissa, ja tutkimuslaitoksesta voidaan antaa kylään tsunamihälytys.

  Pahin tietenkin tapahtuu, ja Eikjordin vaimo (Ane Dahl Torp) ja poika (Jonas Hoff Oftebro) ovat rantahotellissa, kun hyökyaalto lähtee vyörymään pitkin kapeaa vuonoa.

  Elokuvassa on upeita maisemia ja erikoistehosteitaja dramatiikkaa ja kovin ohuita henkilöhahmoja. Erityisesti Thomas Bo Larsenin panikoiva tanskalaisturisti olisi voinut hukkua jo tulomatkalla.

  2½/5

  Ensi-ilta Norjassa: 28.8.2015. — Ensi-ilta Suomessa 17.6.2016.

  Jatko-osa Skjelvet (2018) tuli Suomessa teattereihin 30.11.2018.

  Atlantic Filmin blu-rayta (BD-25) ei kannata ostaa. Siinä on tarjolla ainoastaan 5.1-kanavainen kompressoitu ääniraita, josta ei tule kuin vihaiseksi. Maanvyöry ei kuulosta oikeastaan miltään, ja jouduin tarkistamaan, oliko subwoofer mennyt rikki. Myös kuvanlaatu tässä koijarilätyssä on keskinkertainen; himmennyksissä kuvaruudulla näkyy sälekaihtimien kaltaista ylimääräistä kuviota. Myöskään lisämateriaalia ei ole. Harmittaa, että tuli haaskattua 6,65 € tällaiseen. Muutama kuvanäyte: