Avengers: Infinity War (2018/2019)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 09.08.2016.

 1. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 596
  Saadut tykkäykset:
  274
  Kyllä on.
   
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  User ratingin perusteella jo nro. 2, fanboytrollit tehnyt tehtävänsä. Suosittelin kerran yhdelle alle parikymppiselle että katsoo Bullitin, sano että ei vanhat leffat voi olla hyviä.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  175
  Näinpä, varsinkin kun elokuvan lopussa oli kyllä erityisesti huomioitu tasa-arvoa kohtauksessa, jossa
  vain ja ainoastaan naispuoliset supersankarit kokoontuivat yhteen ja hyökkäsivät Thanoksen joukkojen kimppuun.
  Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että
  Musta Leski pelasti Haukansilmän ja uhrautui kuolemaan hänen puolestaan murtaen sitä kaavaa, jossa mies uhrautuu, jotta nainen saisi elää.
   
  Recce tykkää tästä.
 4. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Ihmettelen myös tuon artikkelin kirjoittajaa (mies), että tässähän kuuluukin olla nuo vanhat konkarit pääosissa koska tämä oli heidän "näkemiin" elokuva! Miksi Okoyen, Valkarien tai Captain Marvelin olisi pitänyt olla enemmän pääosissa? Veikkaan että kyseessä on vain yksi ukkeli joka on polttanut päreensä ja hakee siskojen hyväksyntää.
   
 5. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  922
  Saadut tykkäykset:
  220
  Laskin Finnkinon sivuilta, että pelkästään pääkaupunkiseudulla on tänään 66 näytöstä Endgamesista. Siinä riittää mistä valita.
   
 6. kopro

  kopro Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.07.2015
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  7
  Katson juuri Star Wars Force Awakensia ja jos vertaa tätä Avengers Endgameen visuaalisen puolen osalta niin on tämä paljon tyylikkäämpi ja viimeistellympi. Avengers Endgamen CGI ei ollut minusta mitään kovin erikoista.
  Puu-ukkokin
  näytti ihan piirretyltä ja
  Hulkki ja Thanos
  samoin. Muuten kyllä aika mukava elokuva ja sopivan pitkä myös!
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2019
 7. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
 8. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  3 tuntia meni huomaamatta. Tykkäsin. Koko sarjan parhaita elokuvia. Yllättäen Guardians of Galaxy hahmot eivät "riidelleet" näiden muiden kanssa, vaikka vähän sitä mieltä että ne olivat leffoina enenmmän kieli poskella meininkiä. CGI:n osalta komppan koproa ja IMAXissa katsottuna, niin loppupuolen kohtauksessa missä kuva kiersi ihmisryhmästä toiseen, niin ne näyttivät epätodellisen laihoilta kuvan reunoilla ja normaalilta vain kuvan keskellä. Tämä häiritsi itseä eniten. Muuten se oli good enough, ei häirinnyt.

  Lopputekstien alettua voipi lähteä kotiin, mutta katsoisin kuitenkin "pääosaesittäjakavalkadin" allekirjoituksineen, tykkäsin siitä, mutta niiden jälkeen ei tule enää mitään.
   
 9. rss

  rss Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  11
  Oli siellä ihan lopussa yksi pieni juttu vielä
  Kuului selvästi, että jotain metallia taotaan. Oli ehkä viittaus Iron Man 1 kun Tony tekee ensimmäistä pukuaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2019
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 570
  Saadut tykkäykset:
  485
  ^Ovat netissä väittäneet, että arvauksesi on presiis oikea.

  Vapaasti voi sitten arvailla, oliko tuo vain tavallaan ympyrän sulkeminen vai toistaako historia itseään jollain tavalla.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 258
  Saadut tykkäykset:
  812
  Jos kolme tuntia menee teatterissa huomaamatta, on jossakin onnistuttu.
   
  x_jmt_x tykkää tästä.
 12. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Itse kävin tämän ensi-illassa katsomassa ja pidin kyllä todella paljon. Ei ehkä ihan sellainen leffa mitä odotin etukäteen (tai lähinnä ensimmäinen n. tunti leffasta), mutta tuo ei ollut missään vaiheessa huono asia. Infinity War oli ehkä hieman tasaisempi kokonaisuus kuitenkin. Endgame oli mielestäni sopiva lopetus tälle 22 leffan hiljalleen rakennetulle juonelle ja tietynlainen aikakauden loppu, vaikka MCU vielä tietysti jatkuukin. Tässä oli myös monelle vanhalle hahmolle mielestäni sopiva ja arvokas lopetus, mutta samalla leffa avasi mukavasti uusia kuvioita osalle vanhoista hahmoista. Lopputaistelu oli kyllä (niin kliseiseltä kuin kuulostaakin) todella eeppinen ja kylmiä väreitä aiheuttava. Pitänee käydä tämä ainakin toisen kerran vielä katsomassa, niin katsoo jos sitä kirjoittelisi vähän tarkempia tunnelmia sitten myöhemmin, sillä leffassa oli mielestäni todella paljon sulateltavaa. Mutta, erittäin positiiviset fiilikset näin yhden katselukerran jälkeen ja Endgame oli mielestäni kaiken hypen ja odotuksen arvoinen helposti.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2019
 13. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 249
  Saadut tykkäykset:
  160
  Avengers: Endgame menee Helsingissä 3D:nä myös Cinamon-nimisessä teatterissa, joten tuotos oli nähtävä kokeeksi siellä, koska Itäkeskuksen IMAXin ruokatarjoilu arveluttaa. Eipä kannattanut. Salissa 4 kuva ei ollut kovin valovoimainen eikä 3D tehnyt kummoistakaan vaikutusta (laseissa toisen silmän läpivuotoa). Esitys oli sikäli yleisömenestys, että salissa oli 4 ihmistä ja minä. Kannattanee katsoa IMAX-versio 2D:nä, koska 3D:hen ei tunnu tässä elokuvassa erityisemmin panostetun ja se toimii 2D:nä.

  Elokuvana Avengers: Endgame on tavallaan yhtä yllättävä kuin edeltäjänsäkin. Avengers: Infinity War päättyi niin musertavaan häviöön, että oli ihmeteltävä, kuinka käsikirjoittajat aikovat pelastaa tilanteen turvautumatta halpoihin käänteisiin. Nyt toiminnan vastapainona on suvantokohtia ja menetysten sulattelua, tappioita tasoittamassa komediaa,
  varsinkin lyhyt visiitti 1970-luvulle ynnä Thorin kaljamaha ja yleinen Kontula-rappio.
  Kun oli ensin kärsitty 20 minuuttia mainoksia, 3 tuntia hujahti nopeasti.

  Koska osa tämän universumin elokuvista on vielä näkemättä, osa hahmoista jäi vieraiksi. Pitäisi joskus lähivuosina katsoa kaikki 22–23 elokuvaa julkaisujärjestyksessä kokonaiskuvan saamiseksi. Varsin moni aiempien elokuvien hahmoista nähtiin ainakin vilahdukselta, samoin joitakin tapahtumia.

  Avengers: Endgame on toimivaa viihdettä, mutta tietty hajanaisuus ja sarjakuvamainen ohuus hiukan huvensivat elämystä, samoin kuin 3D:n vaatimattomuus.

  3/5
   
 14. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Lyhyt OT vastaus: Enpä ole montaa "ruokailijaa" nähnyt tuolla. Jokaisella paikalla on helkutin kätevä kääntyvä pöytä, jossa yleensä on poppareita tai enintään natchoja. Tapaksia voi olla joo, mutta en ole vielä nähnyt ja veikkaus on että ne on kitusissa jo ennenkuin mainokset ohi tai sitten syöjän sylissä kun pimeessä hamuilee. Eli jos ei juuri esim oliivien haju häiritse, niin tuon takia en paikkaa pelkäisi.
   
 15. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  630
  Saadut tykkäykset:
  26
  Saaga sai mielestäni arvoisensa päätöksen ja leffateatterista poistuttaessa olin havaitsevinani jopa sellaisen kollektiivisen hiljaisuuden tunteen, jonka melko harva elokuva nykyään aiheuttaa, supersankarielokuvista puhumattakaan. Ei tämä nyt ihan Loganin tasolle koskettavuudessaan yltänyt, mutta kyllä tässäkin sellaista Oscar-ehdokkuuksien tuoksuista meininkiä oli, mielenkiintoista nähdä ensi vuonna.

  Ainoa pikku harmi tämän tyyppisessä leffassa oli se, että ruutuaikaa ei tietenkään voitu kovin paljon antaa jokaiselle hahmolle, mutta kaikkea ei voi saada ahdettua edes kolmeen tuntiin, jotka vierähtivät nopeasti. Pari erillistä ajatusta vielä spoilereissa:
  - Mitä Hulk puuhasi loppumähinöiden aikoihin, saattaa olla että oli koko ajan mukana, mutta itselle jäi fiilis, ettei ollut keskiössä? Muutenkin tämä uusi Hulk oli ehkä vähän huti.
  - Cumberbatchia ja Prattia olisi mielellään kastonut paljon enemmän, koska esim. Evansin hahmo on aika yksiuloitteinen (en tiedä, onko näyttelijä sitten monipuolisempi).
  - Thanosin hahmoa oli nyt kehitetty taas "pahiksemmaksi", joka oli hyvä, koska ensimmäisessä osassa meinasi käydä niin, että siitä tehtiin lopulta aika sympaattista tyyppiä.
  - Saivat alussa Thanosin hengiltä ihan tuosta vaan, ehkä oli hyvä että kapteeni Marvel ei ollut enempää mukana, muuten olisi ollut epikset jaot heti alusta saakka (kapu olisi nimittäin voinut hakea yksin kaikki kivet tosta vaan)
  -Thor-homma pääsi yllättämään ja lopun asgardians of the galaxy -läppä oli hauska (näemmä sellainenkin sarjis on oikeasti olemassa, enpä tiennyt sitäkään)
  4+/5 tälle helposti.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  175
  Oma fiilis tuosta alun Thanos-kohtauksesta oli, että koska A) hahmo oli saavuttanut sen minkä halusi, B) Ikuisuuskivien käyttö ja tuhoaminen oli vaatinut veronsa ja C) suru Gamoran lahtaamisesta vallitse edelleen, niin hänellä ei ollut tahtoa taistella Avengerseja tai kuolemaa vastaan.

  Olisivat saaneet minun puolesta jättää tuon Kapteeni Marvelin hahmon pois leffasta. Mitä järkeä on ottaa mukaan hahmo, joka vaikuttaa täysin ylivoimaiselta kaikkiin muihin nähden? Loppupuolella koin jopa asian niin, että tekijät olivat päättäneet, että hän ottaa turpaan tilanteessa, jossa ei normaalisti olisi mitään hätää, jotta elokuvaan tulisi edes vähän sitä tunnetta, että muitakin hahmoja tarvitaan taistelussa. Toki ko. hahmon oma elokuva on vielä katsomatta, joten ehkä sen kautta tulee jotain tolkkua hommaan, mutta täytyy sanoa, että hahmo sekä sen näyttelijä olivat surkeinta antia koko leffassa.
   
 17. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  630
  Saadut tykkäykset:
  26
  Suosittelen. On kelpo tekele sekin, ainakin retroilun ystäville.
   
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 258
  Saadut tykkäykset:
  812
  En taidakkaan uskaltaa mennä katsomaan, kun siellähän voi saada vaikka tuhkarokon.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 711
  Saadut tykkäykset:
  302
  Joo, ainakin pääkaupunkiseudulla Endgamen näytöksiä on paljon normaalia leffaa enemmän ja silti ainakin lippujen varaustilanne näyttää siltä että melkein täysille saleille leffaa näytetään. Joten riski tarttuvien tautien leviämisestä on huomion arvoinen...
   
 20. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 711
  Saadut tykkäykset:
  302
  No nyt on sitten tämäkin nähty. Edellinen osa sekä Antman & Wasp ja Captain Marvel vielä tuoreessa muistissa ihan sujuvasti pääsi juoneen mukaan. Kaikenkaikkiaan hienon näköinen leffa ja juonikin ihan toimiva, tosin aika sentimentaaliseksi meni sitten lopussa. Mutta tärkeintä kai että maailma saatiin taas kerran pelastetua ja tarinalle asiallinen lopetus. Supersankari-ähkystä olen tainnut valittaa ennenkin ja sitä tässäkin taas oli, mutta menköön nyt tällä kertaa, ainakin kaikille riitti jotain tekemistä ettei tarvinnut pelkkänä koristeena olla. Tämä taisi olla eka Avengers-leffa joka nousi ryhmän yksittäisten sankareiden omien leffojen tasolle.

  Lopputekstien jälkeen tuli vielä uuden Spidermanin traileri.

  4/5

  PS. 3D versio tuli katsottua ja hyvältä näytti, tosin muutaman kerran toinen silmä tuntui menettävän otteen 3d-efektiin. Ja pitkästä aikaa kun Flamingossa tuli käytyä niin ilolla raportoin että sielläkin on nykyään käytössä Dolby 3D ja kevyet lasit.