Avengers: Age of Ultron (2015) (Joss Whedon / Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johannson, Jeremy Renner)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana rewind, 23.10.2014.

 1. Marauder

  Marauder Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän sillai paradoxi että Dare Devil The movie löylyttää kyllä ton netflix tvsarjan mennentullen...
   
 2. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  En ole sarjaa nähnyt, mutta elokuvan kyllä joten mitä ihmettä sä horiset? :rolleyes:

  Leffa on huonoimpia mitä olen koskaan nähnyt.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 491
  Saadut tykkäykset:
  453
  Director's cut on huomattavasti parempi, ja aivan liian aliarvostettu. Ei se sarjalle pärjää mitenkään, eikä sekään mikään mestariteos ole, mutta räikeimpiä esimerkkejä siitä, miten paljon elokuva voi eri leikkauksella muuttua (joku Kingdom Of Heaven sitten erikseen, kun kestokin on kaksinkertainen...).
   
 4. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Daredevil-leffan dissaaminen on väsynyt meemi. Kyseinen leffahan on ihan viihdyttävä. Itse tykkäsin ihan siitä teatteriversiostakin. Affleck örisee nahka-asussa, Garner mutristelee huuliaan nahka-asussa ja Farrell ylinäyttelee nahka-asussa. Evanescencen radiorokki pauhaa taustalla. Kaiken kaikkiaan hyvä meininki!

  Jeremy Jahnsin Age of Ultron-arvostelu:
  https://www.youtube.com/watch?v=-Dp1yQQaua8
   
 5. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  No ei tässä ole nyt mistään meemeilystä kyse, itse pidän Marvelin hahmoihin perustuvia elokuvia viihdyttävinä oikeastaan aina (sarjiksia luettu about lähes 30 vuotta), mutta nämä 3 on meinanneet jäädä kesken koska ovat olleet niin karmeaa katsottavaa: Daredevil, Elektra ja Hulk (2003).
   
 6. Marauder

  Marauder Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  No Elektrahan on aika b-luokan viritys jopa Marvelin mittakaavalla,vaikka onhan siinäkin leffassa tietty viehätyskin. Hulkki leffat ei tosiaan toimi kovin hyvin, vaikka rahaakin on käytetty kohtuullisesti. Avangereissa taas ainakin ensiosassa, ainoa hyvä puoli oli ,että Hulkki onnistuu olemaan ainoa syy zekata koko leffa.
  Daredevil on ok sekä leffassa että sarjana, mutta ainostaan koska alkuperäisidea antaa tekohengitystä. Tietty noi leffojen että sarjojen käsikirjoittajat pitäisi eliminoida jossain pimeällä kujalla armoa tuntematta...
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2015
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 449
  Saadut tykkäykset:
  245
  Minun mielestäni kyllä Scarlett Johansson on aina hyvä syy tsekata mikä tahansa leffa... :love: ja kyllähän siinä leffassa muutakin hyvää oli, paljonkin.
  Eilen just katsoin tuon ekan Avengersin uudestaan, valmistautuen tämän uuden katsomiseen... ehkä huomenna...
   
 8. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 449
  Saadut tykkäykset:
  245
  No nyt on nähty tämäkin. Hyvä toimintapätkä, jopa toiminnallisempi kuin eka Avengers. Toisaalta koska päähenkilöitä tässä on aika monta, niin toiminta oli välillä hieman sekavaakin kun kerronta vaihteli henkilöstä toiseen. Ansiokkaasti myös toimintakohtausten välit on hyödynnetty toimivasti tarinan kerrontaan ja hahmojen syventämiseen ja inhimillistämiseen.
  Ei tässä mitään erityistä valittamista ole, eli jos supersankarileffat kiinnostaa niin ei muuta kuin katsomaan. Ei tämä toki täydellinen ole, mutta omassa genressään sieltä parhaasta päästä.

  4/5
   
 9. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Huvittava lukea näitä kommentteja. " the Avengers Age of Ultron is a dream come true. This is exactly the sequel to a great film that we have been dreaming about. It's superb on every single level." -imdb/User Reviews

  Täytyy tämäkin tsekata kun tulee bd:lle
   
 10. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oliko tässä sen lyhyen mid-credit scenen jälkeen vielä joku toinenkin pätkä?
   
 11. Juke85

  Juke85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  288
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei tullu mitään lopputekstejen jälkeen. Hieman otti päähän turhaan venata..:hitme:
   
 12. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ok, hyvä juttu ettei missannut mitään kun läks eilen tuon ensimmäisen scenen jälkeen.

  Jos tätä nyt sen verran arvostelisi, että Ei mikään maatamullistava jumalelokuva ole, mutta ihan hyvää viihdettä. Hauskana pidin sitä ultronin teinimäistä mielentilaa :) Muuten aika samaa huttua mitä ensimmäinenkin. 3D oli taas sellainen turhake, että mielellään olisin katsonut 2D:nä. 3/5 tähteä.
   
 13. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 430
  Saadut tykkäykset:
  64
  Avausviikon perjantaina Plevnassa jopa käytiin ennen leffan alkua ilmoittamassa yleisölle, että lopputekstien jälkeen ei ole mitään, ei kannata jäädä odottamaan. Aika hyvää palvelua Finnkinolta tuollainen.
   
 14. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 449
  Saadut tykkäykset:
  245
  Niinpä, arvostelustani jäi puuttumaan tieto että katsoin 2D-version ja todella hyvältä näytti.

  En tosiaan usko että 3D olisi ollut parempi vaihtoehto, sen verran vauhdikkaita ne toimintakohtaukset kuitenkin oli että kun aiemminkaan 3D ei ole toiminut kunnolla nopeasti liikkuvan kuvan kanssa niin tuskin nytkään.
   
 15. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Kävin katsomassa tämän jo ensi-iltapäivänä, mutta tänne kommentointi ja arviointi jäi tekemättä, koska en oikein osannut laittaa ajatuksiani kasaan saati sitten antaa mitään arvosanaa. No en tiedä onko nyt reilun kahden viikon jälkeen tilanne oikeastaan muuttunut juurikaan, mutta jotain ajatuksia voisi kirjoitella.

  Kelpo pätkä mielestäni, paljon hyviä, mutta myös heikkoja hetkiä.

  Jälleen kerran Whedon onnistuu ihmeen hyvin antamaan kaikille hahmoille aikaa ja jotain puuhaa, joskin hahmojen paljouden ja tekemisen määrän takia ei oikein ollut tilaa hengittää välillä vaan tarina etenee kovaa vauhtia, ja vaikka suvantovaiheita olikin niin hieman hätiköinti -fiilis tuli. Hyvä, että Hawkeye -hahmoa pystyttiin tässä osassa tuomaan enemmän estradille, koska hän on jäänyt hyvin taustalle näissä leffoissa, lisäksi itse Age of Ultron -sarjakuvassa hahmo on aluksi hyvin keskiössä, joten tavallaan tehtiin vähän kunniaa sarjakuvalle, vaikka muilta osin näillä ei juuri ole tekemistä toistensa kanssa. Samalla myös pystyttiin laittamaan Iron Mania vähän sivummalle eikä Marvelin tuotanto ole enää vain yhden hahmon varassa.

  Natashan ja Bannerin suhde oli sinänsä ihan hyvä idea ja ymmärrän sen perustelun, mutta tuon suhteen syntyminen olisi kaivannut enemmän pohjaa, koska nyt se tuli aika tyhjästä ja tavallaan tuntui aika tekemällä tehdyltä. Uusista hahmoista Paul Bettany toimi hyvin Visionina ja jo aiemmin hän on ollut hyvä ääninäyttelijä Jarvikselle. Ultron oli vähän liian geneerinen superpahis ja robottiarmeijakin oli aika munaton. Toivottavasti kumminkin Ultron palaa joskus takaisin niin kuin sarjakuvissa hahmolla on tapana, sillä näen tässä Marvelin Skynet -versiossa potentiaalia. Toistaiseksi kumminkin vain Loki on tehnyt vaikutuksen Marvel -pahiksena. Scarlett Witch ja Quicksilver olivat ihan hyviä lisäyksiä.

  Ihmetyksen aiheita oli aiempaa Avengersiä enemmän ja niistä enemmän spoilereissa
  Thorin "luolaseikkailu" oli aika random ja ilmeisesti leikepöydälle jäi selitys tuon taustalla. Sitten kanssa Natashan vangitseminen oli jokseenkin turhanoloista, koska hänet vain jätettiin Avengersien pelastettavaksi, miksi häntä ei käytetty hyödyksi enempää panttivankina tms.? Muitakin ihmetyksen aiheita oli, mutta ei nyt muistu enempää.
  Miinusta myös hieman taisteluiden kuvaamisesta, sillä välillä oli vaikea saada hommasta selvää.

  4/5 Ehkä ei iskenyt yhtä kovaa kuin ensimmäinen Avengers, mutta nyt ongelmana on, että Marvelin taso on niin korkea, että sen ylittäminen jatkuvasti on vaikeaa. Age of Ultron on jossain määrin aika perinteinen kakkososa ja siinä on paljon samoja elementtejä kuin ykkösosassa, joten tämä tuntui hieman uudelleenlämmittelyltä. Whedon toisti onnistuneen reseptin hieman isompaa yrittäen. Tuntuu, että yleinen mielipide leffasta on hieman pettynyt, mutta sanoisin että jos tämä olisi tullut ensimmäisenä Avengers -leffana ulos niin tätä ylistettäisiin enemmän. Whedon onnistuu kumminkin pääosin hyvin hommassa ja vertaisinkin häntä jonglööriin, joka heittelee 20 palloa kerrallaan. Jos palloista 2 tai 3 tippuu niin jengi on vähän pettyneitä, mutta kokonaisuutta tarkastellen hän tekee hyvää duunia pitäen valtaosan palloista onnistuneesti ilmassa.

  Tänä vuonna luvassa on vielä ainakin Ant-Man -leffa ja sitten vuoden päästä Civil War, joka mm. näyttelijäkaartin perusteella on vielä kovempi kuin Avengers.
  Kiva, että AoU:n lopussa yhteenlaitettu uusi tiimi pääsee tosi toimiin, sillä tuo on hauska kokonaisuus nähdä. Pelkäsin, että tiimiä ei oikein päästä näkemään tositoimissa, kun seuraava Avengers -leffa on Infinity Wars, jossa oletettavasti muutama muukin hahmo tunkee mukaan. Civil Warissa nähdään kumminkin Captain America, Iron Man, Black Widow, Falcon, War Machine, Scarlett Witch, Vision, Hawkeye, Black Panther, Spiderman, Ant-Man, Winter Soldier. Muutenkin huikea kaarti luvassa.
   
 16. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika pitkälti samat mietteet kuin tuossa yllä. Hyvä pätkä, mutta ehkä lievä pettymys silti.

  Toimintaa riitti, mutta valitettavasti se oli usein liian läheltä kuvattua ja/tai kamera pyöri niin ettei kokonaisuudesta tahtonut saada selvää. Ei hyvä. Ehdottomasti parhaat kohdat olivat
  keskeneräisen pilvenpiirtäjän sortuminen ja kaupungin irtaantuminen maasta
  , tällaisia "rauhallisia" mutta silti toiminnallisia kohtauksia olisi mielellään nähnyt enemmänkin geneerisen ADHD-mätkimisen sijaan. Huumoria oli ihan riittävästi ja se oli elokuvaan sopivaa.

  Omituisuuksia tosiaan oli aika paljonkin, tai ainakin kohtia jotka saivat miettimään että mites se nyt sitten oikeasti menisikään. Eli vähän turhan paljon joutui irtautumaan elokuvasta miettiäkseen epäolennaisia juttuja. Edellä niitä oli jo muutama listattu, lisään muutaman:

  -Miksi robotit välillä "keräilivät itseään" samaan tapaan kuin elävät olennot? Niidenhän pitäisi toimia on/off-periaatteella.
  -Transformersista tuttu ongelma, eli ylikestävät ihmiset. Edelleenkään ei elokuvien tekijät tunnu tajuavan, että kova vauhdin muutos on aina tappavaa, oli se sitten negatiivista tai positiivista. Siispä lopputulos on sama törmääkö juna ihmiseen, vai siirretäänkö hänet sekunnin murto-osassa siitä edestä pois.
  -Metro eteni ilman kiskoja kuin olisi ollut kiskoilla.
  -5,5 kilometrin (muistanko oikein?) korkeudessa voi toimia normaalisti tavallisissa vaatteissa ja ilman happilaitteita.

  Ei nyt mitään kauheita haluja jäänyt nähdä jatko-osaa hetinyt, mutta tulee kyllä katsottua sitten kun joskus tulevaisuudessa ilmaantuvat.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Age of Ultron on hyvin ristiriitainen elokuva. Toisaalta tekninen toteutus on upeaa ja näyttelijäkaartin kemia toimii paremmin kuin koskaan, mikä näkyy muun muassa huumorin iskevyydessä. Taas toisaalta pahis oli jokseenkin unohdettava ja Starkin sokeus sekä Bannerin jatkuva marttyyriksi heittäytyminen alkoivat tekemään elokuvasta kovin yksitoikkoisen. Avengers-elokuvat näyttävät seuraavan Iron Man -elokuvien viitoittamaa tietä eli ensimmäinen osa on todella hyvä ja toinen selkeästi huonompi välitekele kolmannen elokuvan ilotulitusta odotellessa.

  3+/5 :naminami::naminami::naminami::)
   
 18. Apinamakina

  Apinamakina Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sanoisin että elokuva oli ihan kivaa popcorn viihdettä, mutta siihen se sitten jääkin. Välillä tuntui, että katsoisin sitä edellistä Avengersia mutta vaan uudella pahiksella, etenkin sen loppuryminän aikana. Ultron hahmona oli vähän pettymys, kun tuntui ettei tämä peltiheikki koskaan oikeasti ollut varsinainen uhka Kostajille. Yhdessä kohtauksessakin Iron Manin onnistui yksin tuhota koko peltipurkki. Trailereista sai elokuvan sävystä ja hahmosta hieman toisenlaisen kuvan, että tässä olisi nyt sellainen pahis joka pistää jokaista Kostajaa leikiten kuonoon. Joku voisi nyt sanoa, että ei nämä Marvelin elokuvat kuulukaan olla niin vakavia, ja niissä kuulukin olla huumoria. Ja olisin muuten samaa mieltä, mutta traileri antoi odottaa muuta, ja välillä tuntui että niitä vitsejäkin lauottiin niin paljon, että meinasi jo tulla ähky.

  Siinä olikin ainoat nillittämisen aiheeni tästä elokuvasta, action oli ihan kivaa, sitä samaa jo aikaisemmin nähtyä CGI-viihdettä. Kostajien väliset kanssakäymiset myöskin ihan onnistuneesti tehty. Tuo Mustan Lesken ja Hulkin romanssi oli vähän outo valinta, edellisessä Avengerissa se toimi minusta paremmin kun Mustasta Leskestä ei tehty heilaa kenellekkään, mutta kyllä siinäkin leffassa jo oli näiden hahmojen välillä vähän syvällisempää kanssakäymistä.

  Jos arvioisin tätä muihin Marvelin leffoihin, niin kyllä tämä Iron Man 3 ja Thor: The Dark Worldin edelle menee, mutta Winter Soldier ja ensimmäinen Avengers olivat parempia.

  Antaisin elokuvalle 3/5.
   
 19. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 524
  Saadut tykkäykset:
  185
  Ihan hyvin tehty toimintapläjäyshän tämä oli. Tykkäsin enemmän kuin edellisestä Avengersista. Ei tässä mitään yllätyksiä ollut, eli kun tällaista leffaa menee katsomaan, tietää mitä saa. Teho ehkä kärsi siitä, että olin käynyt alkuviikosta katsomassa Mad Maxin. Oli ehkä actionleffakiintiö turhan täynnä.

  Pituutta oli turhan paljon. Tunnin jälkeen aloin vilkuilla kelloa.

  3,5/5
   
 20. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Nosiis tämähän oli ennakoitua parempi. Äksöneistä en juuri välittänyt, mutta keskustelut ihan og. Saisivat vähentää noita hiton cgi-kohtauksia. Ensimmäisen kohtauksen hyppelyt olivat kyllä niin kamalaa katsottavaa ja aivotonta.
  Muuten tässä oli jotain ideaakin, verrattuna aiempiin marveleihin. Iron man 3 en muista edes nähneeni.
   
  Kristian tykkää tästä.