Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

 1. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota unohtamista varmaan auttoi juuri se että kaikki oli kokoajan niin hienon näköistä, maisemasta löytyi jatkuvasti jotain niin omaperäistä tai visuaalisesti lumoavaa, että sitä ei juuri edes ehtinyt ajatella miten keinotekoista se kaikki oli.

  Sehän tuossa cgi:ssä tietysti on, että kun kaikki on mahdollista niin mielikuvituksesta tulee se suurin rajoite. Ja tässä leffassa tosiaan tuntuu että sen pelkän teknologian sijaan on todella paneuduttu myös siihen mitä ollaan tekemässä, eli kun elokuvasta löytyy myös sisältöä niin se itse väline ei pistä enää niin silmään.

  Yhtenä esimerkkinä tästä mielikuvituksesta tuli mieleen Beowulfin trailerit, joissa minua hiukan häiritsi se että kaikista maailman muodoista mitä cgi:llä voi tehdä, miksi yhdestä hahmosta oli pitänyt tehdä tarkalleen Angelina Jolien näköinen? Tuntuu järjettömältä koska Angelina Jolie on jo näyttelijänä olemassa, niin eikö enää löydetty aidasta matalempaa kohtaa kun että hänet digitoidaan sellaisenaan ja isketään elokuvaan.. Pitäisi jo järjenkin sanoa että ainoa mitä tuosta voidaan saada aikaiseksi, on huonompi versio oikeasta Joliesta.
   
 2. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eeipä kai. Tuokin oli yksi asia mikä juonessa alkoi menemään vähän liikaa yli loppua kohden, pointti olisi tullut selväksi paljon vähemmälläkin vouhkaamisella.

  Kun siitä corporate pahiksesta jo näki että sitä ei vähempää kiinnosta joku roskasakki, niin tämä puuenergiaverkosta oli jo turhaa. Alkoi jo tuntumaan että seuraavaksi Sigourney keksii että puilla on jokin midichloriaani-kenttä ja että mittarilaitteilla voi lukea puiden ajatuksia ja että puilla on oma kulttuurinsa ja miljoona muuta syytä miksei korporaatio voi vaan omista itsekkäistä syistä tuhota toisten kotia.

  Tosiaan vähempikin vouhkaaminen olisi riittänyt, tuo tuntui niin turhalta osittain siksikin että Giovanni Ribisin hahmosta oli tehty niin yksiulotteinen, miksi tuollaista edes tarvisi ympäripuhua kun elokuva selvästi vaan ilmoittaa että hän on täydellisen paha tai ahne tai itsekäs tai mitälie. Vähän epäselväksi tuo jäi, kun Ribisin ruutuaikakin taisi jäädä sinne minuutin pintaan. :(

  Luulisi että tuon mittaiseen elokuvaan olisi saanut edes muutaman minuutin lisää sitä Korporaation näkökantaa, esimerkiksi miten Ribisi oli pahassa paikassa koska budjetit paukkuu ja pomot repii perseitään ja eukkokin on kyllästynyt työnarkomaaniseen mieheensä, mitä vaan.

  Noh, ehkä tuota on turha analysoida sen enempää, kun koko elokuvalla ei yksinkertaisesti ollut omaa juonta, vaan tarina oli kylmästi copypastettu muista vastaavista. Ainut vaan että tuo koko ympäristöteema alkoi nopeasti tuntumaan kovin tyrkyltä, ja elokuvan loputtua tuntui lähinnä että lopputekstien rullatessa James Cameron ilmaantuu teatteriin (jos olisin ollut teatterissa) ja alkaa jakamaan katsojille jotain Greenpeacen ja Animalian dvd:itä ja jäsenlomakkeita.
   
 3. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun kyseessä on noin massiivinen operaatio niin eiköhän suorittavaksi pomoksi ole valittu sellainen joka suorittaa eikä itke parinsadan metsäläisen kohtaloa. Väitätkö ettei tällaisia ihmisiä löydy? Jos nykymaailmassa ei tiedonvälitys toimisi, niin kyllä noita samoja olisi ihan samaa tekemässä myös tällä pallolla, Tosiasiassa homma vain hoidettaisiin salassa,eikä katsojia/todistajia olisi noin suuria määriä. Eiköhän sinne hommaan olisi yrityksen johto valinnut just sellasen psykopaatin jota ei kiinnosta. Onhan ne jotkut huumeparoneitakin. Pitäiskö niidenkin motivaation takaa löytää nalkuttava akka ja ylivaativa isä?
   
 4. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 432
  Saadut tykkäykset:
  220
  Mitä V....a! Annat leffalle kolme tähteä. Vaikka olit katsonut sen "puolitoistakertasena" kelaten. Siis oliko sinun arvostelutaulukko 1-10? Jos ei:eek: niin en kyllä ymmärrä joidenkin ihmisten arvostelu metodeja. Omasta mielestäni kolme/viidestä merkkaa, että leffa oli keskitasoa parempi(katsottava ja ok!) Tai ainakin leffa jota ei katsota ns. pikakelauksella tai ei ainakaan ole "ylipitkä, tylsähkö ja mitäänsanomaton". Tälläinen leffa saisi minulta 0-1 tähteä:sick:
   
 5. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saatan katsoa elokuvan puoltoistakertasena kelaten, vaikka antaisin tähtiä joskus jopa 3½. Elokuva voi olla paikoin tylsä (varsinkin jos on Avatarin tavoin pitkä, vaikka se olisi 3½:n arvoinen. Kyllä puoltoistakertasena kelaten pystyy ihan hyvin kattoon, puhe menee vaan vähän nopeutettuna, ja tekstit kerkee lukeen hyvin. Tulee katottuna niin paljon lefoja, että tuolla tavalla säästää aikaa, ja kerkee kattoon enemmän lefoja.

  Sitten taas esim. joku 3 tunnin Vihreä maili ei ole yhtään hetkeä tylsä, vaikka on niin pitkä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2010
 6. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  En varsinaisesti sitä tarkoittanut että noita pahiksia olisi pitänyt jotenkin inhimillistää, tuntui vaan että ylipäänsä nuo hahmot kävivät ruudussa lähinnä kääntymässä muutamassa kohtauksessa, ja Giovanni Ribisiä erityisesti toivoisi näkevän elokuvissa muutenkin enemmän. Ja tosiaan kun elokuvan juoni oli noinkin olematon, niin jäi semmoinen olo että mikä tahansa pieni lisä olisi ollut plussaa.

  Mutta Cameron halusi ilmeisesti niin yksinomaan korostaa tuota ekomanifesti-teemaa ettei vahingossakaan laittanut elokuvaan mitään mikä veisi siltä huomiota, kuten esimerkiksi omaperäistä juonta. :rolleyes:

  Eikä minulla sinänsä mitään tuota vastaan ole, sanoma oli nykyaikaan ihan sopiva. Mutta kun toteutus niin mustavalkoisesta rautalangasta väännettyä että kasvin älykkyysosamäärälläkin varustettu tajuaa mitä yritetään sanoa, niin tuon ekoaspektin kutsuminen "ajatuksia herättäväksi" on lähinnä sama kun luonnehtisi että niskaan kaadettu palava napalmi on "mieltä lämmittävää". :D

  Pistääkin miettimään että kun elokuva loppuen lopuksi nojaa näin raskaasti visuaalisuuteen, niin mikä sen uudelleenkatsomisarvo on. Se selvinnee siinä vaiheessa kun saan tilaisuuden katsoa tuon 3D:nä jossain.
   
 7. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tuollainen kelailu ei ole mitään oikeaa elokuvankatsomista, vaan jotain omituista katsomista pelkän katsomisen vuoksi. Tästä aiheesta on tosin jo oma pitkähkö ketjunsakin, joten jatketaan tuolla -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=41745
   
 8. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikista selvin 'selitetään nyt ääliöillekin'-kohtaus oli kun Ribisi luennoi kuinka etsitään unobtauniumia ja kuinka kallista se on. Niinkuin kaikki sinne tulevat eivät jo tietäisi.
   
 9. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyllä sitä työelämässäkin joskus perustavoite voi hämärtyä ja sitä pitää kirkastaa, ekoporukka tietenkin oli alkanut ajatella että ehkä se oikea syy on sittenkin kulttuurissa, mutta firman mies löi kovilla arvoilla päin naamaa eli kohtaus oli kyllä minusta ihan uskottava.
   
 10. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eihän tuossa ole mitään järkeä! :hitme: Ei elokuvasta pysty täysipainoisesti nauttimaan, jos sitä kelailee eteenpäin kesken elokuvan. Kuulostaa ihan vastenmieliseltä työltä tuo sun leffojen katselu. Saatko jotain kiksejä siitä, että ehdit "katsomaan" mahdollisimman monta elokuvaa tietyssä ajassa? :eek:

  Mitä tulee itse elokuvaan, niin olipahan mahtava kokemus! Vaikka juoni oli kohtuullisen perinteinen, niin toteutus oli jotain aivan huikeaa. Esimerkiksi Neytirin kasvojen ilmeet oli hämmästyttävän aidon tuntuiset. Niistä pystyi lukemaan surun ja hämmennyksen niin helposti, että välillä unohti katsovansa tietokonehahmoa. Avatar on Taru sormusten herrasta-trilogian jälkeen ensimmäinen elokuva, joka todella säväytti.

  Tähtiä 5/5
   
 11. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  Varmaan luet kirjatkin Valittujen Palojen Kirja"valioina". Jos sitten kirjoja luet, tuskin. Ei taida keskittymiskyky siihen riittää.
   
 12. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Teknisesti Avatar on upea ilmestys varsinkin Blu-rayllä, mutta valitettavasti itse elokuvana korkeintaan keskinkertainen. Leffassa pahat ovat pahoja ja hyvät hyviä eikä mitään löydy siltä väliltä. Juonikin tuntuu paikoitellen liikkuvan töksähdellen vaikka pituutta on yli 2½ tuntia.

  Kovasti olisin halunnut tästä enemmän pitää, mutta kun ei niin ei.

  2½/5
   
 13. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä sanoin jo tuossa kelausketjussa, johon Samppa laittoi yllä linkin, että "En mä minkään määrän takia kato, mutta kun enemmän tai vähemmän kiinnostavien elokuvien valikoima on niin suuri, ja koko ajan tulee lisää. Ja teen mä muutakin, kun katon elokuvia. Ja pitää sitä töissäkin käydä. On tämä vähän uskomatonta, että tällasta asiaa pitää selittää, sillä kuten kirjoitin, niin kukin tavallaan." Siellä kelausketjussa olen muutenkin selittänyt asiaa. Eikä mulla oo siihen mitään lisättävää, muuta kuin, että mitä se muille kuuluu, katonko kelaten joitakin lefoja, vai en. Koville tuntuu ottavan joillakin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2010
 14. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 620
  Saadut tykkäykset:
  61
  Paras näkemäni luonnehdinta elokuvan heikkouksista. Allekirjoitan tämän.
   
 15. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa kannattaa katsoa ainoastaan trailerit ja teaserit, niin ehtii katsomaan vielä useamman leffan. Niihin on kuitenkin tiivistetty koko elokuvan kaari kaikkine nyansseineen. Samaa tekniikkaa kannattaa käyttää myös pitkiin sarjoihin....;)

  Tosin: en nyt muista leffan nimeä, mutta pari kuukautta siten näin jonkun pätkän komediaan viittaavan trailerin, mutta leffa olikin vakavan puoleinen keskinkertaista parempi draama....muisti alkaa pätkiä...
   
 16. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy myöntää että hienoa jälkeä, vaikkakin kyseessä oli vain DVD. En edes huomannut ajatelleeni että kaikki on vaan silmän lumetta ja tehty cgi:llä.

  Leffan juoni kulki tasaisesti eikä tässä oltu hätäilty, tasainen tarinan kerronta toimi hyvin. Leffan pituus oli juuri sopiva, ei tarvinnut katsoa kelloa välillä että milloin loppuu. Kyllähän tästä ne vihreät arvot tulivat esiin mutta ei mielestäni liiallisesti, pahat yhtiöt tuhoavat sademetsiä jne.

  Cameron taisi sanoa että tulee uudestaa esitykseen jossain vaiheessa, toivottavasti myös Suomessa. Harmikseni täytyy todeta että jäi näkemättä teattreissa.

  4/5

  Tuo Resurssin tapa katsoa leffoja on kyllä naurettava, muka kerkiää katsoa enemmän leffoja ja jää enemmän aikaa. Jokaisellahan on tosin oikeus katsoa millä tavalla haluaa leffoja, mutta onko se taas nautinto kun puolet leffasta jää näkemättä:confused:. Resurssilla on näköjään periaate että määrä korvaa laadun:p
   
 17. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puolet jää elokuvasta näkemättä? Oletko koskaan katsonut puoltoistakertasena kelaten? Se on vähemmän, kuin 2-kertaisena kelaten (eli sinun "puolet"), ja muutenkin, kuten jo sanoin, niin puheet menee vain pikkaisen nopeammin (joskus eron tuskin edes huomaa), ja tekstitkin kerkee lukemaan kunnolla. Miten siinä jää puolet näkemättä? Joillakin taitaa olevan nyt väärä käsitys, mitä on katsoa puoltoistakertaisen kelaten, kun luulevat, että puolet jää näkemättä, kun todellisuudessa siinähän pysyy täysin tapahtumista perillä, mitään ei jää näkemättä, ei edes yhtä sanaa, ja puheet menee vain pikkaisen nopeammin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2010
 18. The Crusher

  The Crusher Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin BR tuli nyt vasta katsottua ja oli kyllä positiivinen yllätys, koska odotukset itsellä ei kovinkaan korkeat ollut enkä edes trailereita leffasta vaivautunut katsomaan. Teknisesti uskomattoman hienoa jälkeä ja välillä ei tosiaan muistanutkaan katsovansa "animaatioleffaa". :) 4,5/5 omalla asteikolla.

  En yleensä ala kenenkään leffojen katselutapaa arvostelemaan enkä nytkään, mutta sain kyllä parhaat naurut tästä piiitkiin aikoihin :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2010
 19. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt tarkoittanut KIRJAIMELLISESTI puolet, tarkoitin lähinnä kokonaisuutta elokuvasta ja pääasiallisesti puolet leffan tuomasta nautinosta. Joten ei tarvitse hermostua, vaimoni harrastaa tuota samaa katsetekniikkaa aika usein leffojen ja nauhoitettujen sarjojen kanssa.

  Niin ja en siis ole kokeillut kyseistä tekniikkaa kuin muutaman kerran, nekin kerrat olen tehnyt vasta siinä vaiheessa kun leffa on ollut täysi paska mutta en ole viitsinyt keskenkään jättää.

  Joten herra on hyvä ja katsoo leffansa miten haluaa, ei ole minulta pois.
   
 20. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, "Pikkuoravat Pandoralla"