Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

 1. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse menin leffaan sillä asenteella, että juoni on kökkö mutta visuaalisesti on luvassa ennennäkemättömän upeaa 3D-tykitystä. Noh, about kaikki 3D:nä leffateattereihin tulleet rainat nähneenä täytyy sanoa, että pettymys oli suuri. Ei tuossa ollut mitään, mitä ei olisi nähnyt jo aiemmin. Itseasiassa täällä monien kehuma "maltillinen" ja tyylikäs 3D-efektien käyttö oli omasta mielestäni laimeaa, mielikuvituksetonta ja paikoin jopa huonosti toteutettua. Jätti kylmäksi siis. Istuimme TP1:n ensimmäisessä rivissä keskellä, olisiko lässähtänyt fiilis sitten johtunut huonoista paikoista vai mistä lie? Jos haluaa tyylikästä ja vaikuttavaa 3D:tä nähdä, niin Disneyn Saiturin joulukin toimi paljon paremmin.

  Ja se juoni; se oli vielä ennalta-arvattavampi ja kliseisempi kuin odotin. Se hormoneita syönyt armeijapamppu oli kuin suoraan jostain 80-luvun "How to make action movies for dummies" -kirjasta, joka kerta kun ko. hemmoa näytettiin sai myötähäpeä entistä suuremmat mittasuhteet. Ei sen puoleen, eipä ne muutkaan hahmot mitään loistavan henkilöhahmojen kehittelyn huipentumia olleet; hyvännäköinen(?) misu joka pilottilasit päässä mässyttää turvonnein huulin purkkaa sekä osaa lentää ja ampua, pyörätuoliin joutunut Vietnamin-Irakin-tms. sotaveteraani, älykäs tutkijanainen, edellämainittujen lojaali ja neutraali apuri, kaunis puolialaston alkuperäiskansan edustaja joka on astetta kovempi jätkä kuin miespuolinen päähenkilö ja halailee puita, tämän heimopäällikkövanhemmat, mustasukkainen ja lapsellinen kilpakosija.... Leffabudjetti oli kai ylitetty siinä kohtaa, kun piti hankkia pyssyt ja varaston ylähyllyltä oli sitten haettu kulahtanut pahvilaatikko jossa lukee "Terminator". Ja se hypetetty luonto; mun ensimmäinen ajatus oli niitä tuunattuja hyeenoita/hevosia/yms. katsellessani, että mihin instanssiin mä voin reklamoida tai missä mä voisin kaupitella vaikka omaa mielikuvitustani elokuvatuotannon käyttöön?

  Huh huh. Pitäisiköhän lopettaa leffojen katsominen hetkeksi, sanotaan nyt vaikka 20 vuodeksi, josko sitten olisi keksitty jotain uutta ja mielikuvituksellista? Arvosana ** tähteä siitä hyvästä, että pitkästä kestosta huolimatta katsoin vain pari kertaa kelloa. Jos tämä olisi ollut ensimmäinen 3D-kokemukseni niin olisi jäänyt varmaan myös viimeiseksi - ei toimi edes tekniikkademona IMHO.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2009
 2. Skywalker

  Skywalker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^o_O hui kauhistus... Uskaltaako tässä enää tuon vuodatuksen jlkeen kurkata tuota pätkää.. No toki menen sunnuntaina ja ennkko-odotukset on kovat! Luultavasti tulen pitämään, koska en ole ensimmäistäkään 3d pätkää vielä nähnyt.
   
 3. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sun pitää ruveta tekeen leffoja. :thumbsup:
   
 4. mehuk

  mehuk Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2003
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  0
  3D:n lopullinen läpilyönti tais olla tässä. Luultavasti aikoinaan oli sama fiilis, kun siirryttiin mustavalkosesta värilliseen kuvaan. Ei toi 3D-tekniikka nyt silti täydellistä ole vielä, mutta varsin hyvää kuitenkin. Joka tapauksessa, ekaa kertaa alkaa tulla jonkinasteinen fiilis, että ei katso elokuvaa vaan on sen sisällä. Vielä kun tekniikka kehittyy, niin eiköhän 2D ala pikkuhiljaa jäädä pois uusista leffoista. Suomessa monilla on varmaan vielä isompi wow-fiilis kuin itellä, kun useilla kyseessä eka 3D-kokemus.

  Elokuvana Avatar oli ihan hyvä ja viihteellinen, mutta ei tosiaan mitään kovin yllätyksellistä tarjonnut. Juoni kuitenkin eteni erittäin jouhevasti ja katsojille tarjoiltiin onnellinen loppu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2009
 5. jhalttu

  jhalttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  3
  Omasta puolestani voin todeta, että ei mennyt rahat hukkaan.. Tuli käytyä katsomassa elokuva vaimon ja hänen pikkuveljen (17v.) Vantaalla Flamingon 1 salissa, Xpand tekniikalla. Kukaan meistä ei valittanut päänsärystä, tms.

  Edellisistä kommenteista pitää ehdottomasti lainata: "olotila leffassa ei ole ollut samanlainen sitten poikavuosien Star Warssien.." Ja entä 3D? Noh.. Kahteen kertaan huomasin taistelukohtauksissa väistyväni vasemmalle.. =) Mielestäni se on elokuvalle iso plussa. Johtuuko sitten omasta päästä, tekniikasta, elokuvasta, vai mistä... Yhdentekevää minulle. Itse en siis alun jälkeen huomannut pitäväni laseja päässäni. Ja mitä tulee 3D tekniikan käyttöön elokuvassa. Ehdottomasti parasta 3D käyttöä koskaan. Miksi? Otetaan joku UP! tai Matka maan keskipisteeseen, niin molempia (ja muitakin tähän asti) yhdistävät tekniikan osalta tekniikan käytössä hetkittäinen kohtaus. Nyt sitten täällä(kin) valitetaan, että ei ollut syvää, tms. Itse pidän tuota asiaa nimen omaan vahvuutena elokuvassa, kun ei tarvitse keskittyä tekniikkaan vaan voi katsoa elokuvaa. Tuo satunnainen efektien käyttö kun saa minut ainakin tajuamaan että tässä käytettiin nyt vähän 3D:tä.. ja sitten se loppui.. ja taas oli yksi pätkä... Silmillekin se on raskaampaa kun se kuvä pomppaa vain silloin tällöin. Kun 3D on koko ajan kuvassa on se teknisesti ja visuaalisesti upeaa.

  Olen (ja vaimoni) varmasti täällä kirjoittavien "kriitikoiden" mielestä vähä-älyinen lapsi (31vuotias), mutta juonellisesti elokuva vei minua mukanaan aina lopputaistelun alkuun asti, ja odotin aina Jaken Avatar vaihetta. Olisin itse toivonut enemmän henkilöhahmoista syvennystä, jota varmaan saadaan kyllä DC versiossa. Teatteriversioiden maksimipituus kun on tuo 3 tuntia, joten kotisohvalla sitten uudestaan.

  Juonellisesti tuota sisältöä ei tässä elokuvassa ollut sen enenpää kuin Star Wars:issa, mutta kun tekniikka on uraa uurtavaa ja elokuva on jotain uutta (pois lukien juoni) niin uskon, että tästä tuli uusi "Star Wars" -elokuva josta puhutaan vielä 20 vuodenkin päästä ja sinua pidetään kummajaisena jos et ole sitä nähnyt. Elokuva luo uuden standardin alalla.

  Tämä oli siis vain minun mielipide.
   
 6. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Säkin osaisit kirjoittaa mielikuvituksellisemman juonen kuin tuossa leffassa. Itseasiassa luulen, että miljardibudjetilla elokuva-alan huippujen kanssa 15 vuotta työskennellen kuka tahansa plazalainen saisi mielenkiintoisemman elokuvan aikaiseksi.

  Okei, mun mielipiteeseen ko. leffasta varmasti vaikuttaa tämä hirveä ennakkohypetys joka nosti odotuksia visuaalisen ilmeen suhteen ja toisaalta se, että olen tosiaan nähnyt useita 3D-pätkiä aikaisemminkin. Avatar kuitenkin alunperin tarkoitettiin kai about ensimmäiseksi kunnon 3D-pätkäksi teatterilevitykseen ja kyllähän tuo peseekin jonkun kämäisen Matka Maan keskipisteeseen yms. joissa ei tasan ollut muuta ihmeellistä kuin kolmiulotteisuus. Mä en tässä leffassa saanut kertaakaan sitä tunnelmaa, että olisin itse tapahtumissa mukana kun taas esim. siinä Saiturin Joulussa tuli useammankin kerran väisteltyä kirkon tapuleita ja kummituksia. Lisäksi mua häiritsi jatkuvasti syntyvät mielleyhtymät LOTR-leffoihin. Ne siniset hyypät kun olivat selvästi jotain ihmisen, kissan ja LOTR-haltioiden risteymiä haltiakielineen ja kyllähän nuo aika samantyyppisissä maisemissakin elelivät. LOTRin maisemat olivat aikanaan henkeäsalpaavat ja Avatarta katsoessa tuli väistämättä mieleen, että tämän olen nähnyt ennenkin...
   
 7. tikox

  tikox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.08.2007
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  En halua nyt mitenkään mennä henkilökohtaisuuksiin, kunhan valotan hieman omaa ajatusmaailmaani (kuka hitto siitä on kiinnostunut?). (Ylipäätään nykyään monet ovat tottuneet että mielipideasioita ei pahemmin tarvitse selitellä :hitme: OK, olen psykologiaa harrastava pelle, joka vie asioita ehkä turhankin pitkälle.)

  "Itse menin leffaan sillä asenteella, että juoni on kökkö mutta visuaalisesti on luvassa ennennäkemättömän upeaa 3D-tykitystä."

  Miksi leffaan pitää mennä jollain tietyllä asenteella? (Toki omat asenteensa tiedostamalla niiden vaikutuksen voi poissulkea.) Se vaikuttaa aina katsojan saamaan elokuvakokemukseen. Joko positiivisesti tai negatiivisesti.

  "Okei, mun mielipiteeseen ko. leffasta varmasti vaikuttaa tämä hirveä ennakkohypetys joka nosti odotuksia visuaalisen ilmeen suhteen ja toisaalta se, että olen tosiaan nähnyt useita 3D-pätkiä aikaisemminkin."

  Daa? Vertailutaso toki muodostuu muista elokuvista (taiteesta), mutta jos antaa ennakkohypen vaikuttaa mielipiteeseensä niin mikä (kuka) sen mielipiteen silloin muodostaa ja mistä?

  "Mä en tässä leffassa saanut kertaakaan sitä tunnelmaa, että olisin itse tapahtumissa mukana kun taas esim. siinä Saiturin Joulussa tuli useammankin kerran väisteltyä kirkon tapuleita ja kummituksia."

  Kuten totesin, ei tällainen 3D tekniikka kovin tehokkaasti läsnäolon tuntua tuo. Siispä itse haluan katsoa syvyystehosteita luonnollisena osana kuvaa enkä katsomoon lentävinä "cooleina" objekteina.

  "Ja kyllähän sille leffalle on annettu tilaisuus, jos sitä on menty kerran katsomaankin? Mielestäni olisi typerää vain mennä katsomaan elokuvaa, jos tietää jo valmiiksi ettei pidä siitä ja haukkunut sen aivan lyttyyn."

  Aivan, se on typerää, ja monet ovat tällä itse sanoneet että ovat menneet katsomaan elokuvaa sillä asenteella että se on paska :) Pelkkä katsomaan meneminen ei takaa sitä että elokuvalle annetaan mahdollisuus, otetaanpas esimerkki: Todella monet ovat sanoneet menneensä katsomaan tätä elokuvaa sillä oletuksella että juoni on kuraa ja visuaalisesti on luvassa komeaa jälkeä. Tämä on kahtiajako, ohjaaja on kuitenkin tarkoittanut elokuvansa kokonaisuudeksi, ei juoneksi ja kuoreksi. Tästä seuraa että näitä kahta puolta jo katsoessa helposti erotellaan toisistaan, vaikka ohjaaja on pyrkinyt ehjään kokonaisuuteen.
   
 8. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä olen kyllä täysin samoilla linjoilla. Juoni oli kyllä täysin mielikuvitukseton ja tuntui tosiaan, että on sama elokuva nähty jo lukemattomia kertoja. Olihan se maailma sinällään ihan hyvin tehty, mutta ei kompensoi tarpeeksi Avatarin muita puutteita.

  Siinä taas olet hakoteillä, että olet tosiaan mennyt elokuvaan jo sillä asenteella, että kyseessä on ala-arvoinen tuotos.
   
 9. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 773
  Saadut tykkäykset:
  284
  Olin aika vaikuttunut tästä leffasta. Menin leffaan sillä ennakkoasenteella, että juoni on todennäköisesti perseestä, mutta visuaalinen puoli on huikeaa. Visuaalinen puoli oli huikeaa, mutta juonessa ei lopulta häirinnyt muu kuin tämä lopputaistelu. Voi olla, että telkkarista katsoessa olisi paljon kyynisempi olo.

  Kuvapuolella tämä oli parasta mitä olen nähnyt. Jo aiemmin mainitussa Saiturin joulussa viskotaan enemmän naamalle kamaa, mutta ei se ole mikään itseisarvo. Saatan käydä katsomassa toisenkin kerran.
   
 10. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuli käytyä katsomassa tuossa alkuviikosta. Tarkoituksella taaskaan EN ollut katsonut trailereita etukäteen enkä lukenut netistä hypetystä, vaan haluan kokea elokuvat ensimmäisellä katsomiskerralla puhtaana elokuvakokemuksena tietämättä mitä siellä on tulossa myöhemmin tai mitä on odotettavissa. Tiesin siis, että kyseessä on James Cameronin 3d:nä kuvattu tieteisseikkailu ja olin nähnyt kyllä monessa paikassa sen yhden kuvan, missä näkyivät siniset oliot. Siitä ei käynyt kyllä ilmi edes olioiden koko eikä mikään muukaan juoneen liittyvä.

  Elokuva sekä 3d-kuvaus olivat mielestäni erittäin nautittavat eivätkä häirinneet ollenkaan sillä tavalla kuin efektejä efektien vuoksi-3d ja vielä pahemmin 4d-elokuvissa (kuten Disneylandissa ym. joissa on vielä näitä fyysisiä elementtejä lisänä) ja tämä oli tosiaankin scifiseikkailuelokuva, mikä oli vain tehty stereokuvalla ja se toimi juuri sellaisena mainiosti.

  Juonikaan ei ollut häiritsevä, koska en ollut siitä lukenut etukäteen ja pilannut siten omia ennakkokäsityksiäni, ja toisaalta en ole koskaan nähnyt tuota monien mainitsemaa Pocahontas-elokuvaa, joten vertailukohta siihenkin puuttuu.

  Mutta elokuvan katsomisen jälkeen kyllä kotona menin elokuvan nettisaitille katsomaan lisätietoa ja varmaan se tulee nähtyä myöhemmin vielä uudestaan, toivottavasti myös 3d:nä myöhemmin. Itse katsoin elokuvan TP1:ssä 6. rivillä suhteellisen keskellä riviä, joka oli ainakin ihan hyvä katselupaikka.

  Tähtiä en anna, mutta oli tuo kyllä pääasiassa erittäin positiivinen elokuvakokemus. Ja tuo 3-uloitteisuus oli ainakin vielä syy raahautia kotivalkokankaan äärestä sinne teatteriin asti.
   
 11. Andrei3000

  Andrei3000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kahtiajakoisuus...Hmmm.
  Aiheuttaako kyseinen elokuva jossain vaiheessa varsinaisen skitsofrenia-aallon tai sivupersoonien esiinmarssin? Jospa henkilöiden on helpompi käsitellä kokemaansa erillisinä persoonina (tekniikka ja tarina erikseen).
  Voi, Cameron, minkä teit. :D
   
 12. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Keksitään nyt yksi tekosyy/selitys.

  Ehkä Pandoran olosuhteet ovat sellaiset, että uudemmat aseet eivät toimi. Hermokeskuksen lähellä juuri mikään tekniikka ei tuntunut toimivan ja 3D-karttaakin oli vaikea saada. Hankala paikka kaiketi siis, olosuhteiden osalta.

  Alussa nähty avaruusalus oli kuitenkin "hienomman" näköinen kuin planeetan pinnalla olevat rojut. Eli parempaakin tekniikkaa kai on olemassa, mutta jostain syystä ei käytössä Pandoralla.
   
 14. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 406
  Saadut tykkäykset:
  116
  Liian vähissä ellei jopa olemattomissa oli ne mielenkiintoiset henkilöhahmot ja mieleenpainuvat näyttelijäsuoritukset, että tuosta nyt mitään maailman lämpimimpiä leffamuistoja tulee jäämään. Toimintapuoli oli toki Cameronimaisesti näyttävää ykkösluokan heavy metalliryskettä ja näin päin poies, mutta kun ne omat suosikkikriteerit jätettiin noinkin hunningolle ja harakoille, niin pakostikin jäi vähän tyhjä maha.

  3D-elämyksenä tuo oli ihan jees tapaus, mutta ei nyt mikään housuja kasteleva kuitenkaan (IMAXina vois kuvitella että tuollaista kastumisreaktiotakin tapahtuisi.) Harmittava juttu, että ne tekniikkapullistelua tärkeämmät asiat jäi nyt liiaksi sille 1D-tasolle.

  :):):)
   
 15. bmike

  bmike Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan katsottava elokuva minusta, ainakin 3D sopi tähän, vaikka vähän enemmänkin olisi voinut revitellä. Aika näyttää onko tavisversiona minkäänmoinen, epäilen, että tulee myymään osaksi jättimäisen mainoskampanjoinnin takia järjettömät määrät myös BD- ja DVD -kiekkoja.

  Tarinahan ei mikään kerronnan mestarinäyte ole, mutta elokuva soljuu eteenpäin ilman sen suurempaa potkimista ennalta aika helposti arvattavin kääntein, mutta loppujen lopuksi tuo ei kauheasti noussut vaivaksi asti siinä efektimässäilyn lomassa. Vähän enempäänkin tuossa olisi ollut aineksia ja jo budjetinkin puolesta, mutta nyt sille jäi mukava rooli retrokasariaction -leffana johon on ympätty uusimmat efektit. Toki 3D:tä olisi voinut käyttää vähän monimuotoisemmin ja enemmän, mutta liika leikkiminen ei kaikkiin leffoihin sovi välttämättä katsojanautintoa parantavana asiana. Kyllä tämä top-kolmoseen itsellä meni 3d -leffojen osalta, tosin ei niitä ole katsottunakaan kuin kymmenkunta ja tämä oli ensimmäinen Suomessa. Onko Suomessa muuten yhtään näitä Imax -saleja, pari kertaa käynyt Bangkokissa Siam Paragonissa olevassa leffateatterissa ja olin itse aikalailla vakuuttunut.
   
 16. Heikki

  Heikki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2000
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  1
  :sick:

  Täysin tyhjänpäiväinen ja tylsä tekniikkakikkailu, joka jätti paskan maun suuhun. Ehdottomasti vuoden 2009 suurin floppi. Leffa antanee 15v mopopojille ehkä jotain, mutta muilta se vie vain rahat ja jättää tympeän olon. Ihan samaa shittiä kuin uudet Star Warsit. Kun juonta ja sisältöä ei jutussa ole yhtään, niin asiaa yritetään turhaan pelastaa säälittävillä trikeillä ja ahtamalla kaikki mahdollinen yhteen pötköön. 3D on tässä leffassa pelkkä markkinointikikka ja sekään ei toimi kunnolla.

  Visa Mäkisen camp-elokuvatkin antavat paljon enemmän kuin tämä naurettava räpellys.

  Ja leffaan menin avoimin mielin tuntien ohjaajan aikaisemman tuotannon. Joskus surkeaksi haukuttu elokuva osoittautuu helmeksi. Tässä ei käynyt niin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2009
 17. JukkaVaAn

  JukkaVaAn Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun menin katsomaan tätä Avatar leffaa en tiennyt siitä muuta kuin että avaruudessa pitäisi olla jotain mäiskettä. Ensimmäinen 3D leffakin omalle kohdalle eli asenteella "mihinkähän rahani taas heitin" mentiin katsomaan. Näin jälkeen päin ajateltuna rahoja ei paljoa siihen hätään olisi voinut paremmin sijoittaa.

  Toki olen nähnyt aikoinaan jo 20v sitten dinosaurus lehtiä joita katsottiin hassuilla puna-viher laseilla ja dinot aivan kuin nousivat lehden sivuista ilmaan, mutta tämä oli jotain täysin muuta. Mahtavaa 3D:n käyttöä joka mielestäni nosti maailmaa huomattavasti uskottavampaan asemaan katsojan silmässä. Parissa kohtaa tuntui jopa että kama höökii päälle kankaalta. Minä ja kolme muuta ystävää oltiin yhtä mieltä siitä että leffat 3D muodossa on saatava myös kotiin ASAP.

  Leffan juoni itsessään oli mukavan viihdyttävä. Kertaakaan ei ajatellut että joko se loppuu vai vieläkö kestää... elokuvan loppuessa oli vain fiilis, että miksi se nyt jo loppui?! Mukava pieni romanttinen vivahde alieneiden kesken ja heimon elämän seuraamista vaihe vaiheelta ja ymmärrys miksi he eivät asuinpaikkaansa luovuta ihmisille rakentui mielestäni mukavasti. Kovin kompleksinen juoni ei toki ollut... mutta mitä sitten? Jokainen voi sen 'maailman parhaan leffan' eli Citizen Kanen lainata vuokraamosta milloin haluaa ja selitellä että kuinka on niin hyvä ihminen kun ymmärtää katsoa semmoista skeidaa. Tämä leffa toimi vaikka tekniikkaankin oli panostettu aivan älyttömästi.

  Loppupäätelmä on että tämä leffa pitää nähdä. Jo pelkästään aidontuntoisen ja maanläheisen alien rodun katsominen tuotti mukavuuden aaltoja. 4,5/5 tähteä ja vuoden 2009 parhaimmistoa. Tämä viimeistään lyö 3D:n läpi ainakin meidän tuttava piirissä. :thumbsup:

  Teatterina Oulun Star sali1 ja sen kristallin kirkas ja terävä kuva. Aina nautinto katsella tuolla varsinkin suttuisen Oulun Plaza paskan jälkeen.
   
 18. Danko

  Danko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvähän tämä oli. Monen kommentoijan mielestä olen varmaan lapsellisen pikkupojan tasolle jäänyt, mutta mitäpä tuosta. Kaiken kaikkiaan hieno elämys, ja kaikki toimi varsin hyvin. Näyttelijäsuoritukset olivat hyvät, juoni toimi ihan hyvin, ja efektit oli upeita. Na'vit oli hyvin elävästi tehty (tätä seikkaa pelkäsin eniten etukäteen).

  Ei ollut ensimmäinen 3D-elokuva jonka näin, joten leuka ei pudonnut lattiaan elokuvan aikana. Oli kuitenkin kaikin puolin näyttävä, ja tätä voidaan pitää tietynlaisena merkkipaaluna.

  :):):):)+
   
 19. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Komean näköistä ja 3D oli mukava lisä.

  Mutta juoni oli kyllä kaikilta käänteiltään niin uskomattoman kliseinen, että alkoi jo lähentyä parodiaa. Aikamoinen saavutus Cameronilta, että onnistui tekemään leffan, jonka juoni on ennalta-arvattavampi kuin Titanicissa. :p

  Mutta kannattaahan tuo käydä teatterissa katsomassa, jos katsoa aikoo.
   
 20. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ihan hyvin mennyt kun reilussa viikossa tienattu arvioitu tekobudjetti takaisin, siis kun lasketaan koko maailman tuotto mukaan