Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

 1. Kylooni

  Kylooni Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinpä. Mutta toisaalta Terminatorit ja Aliens sekä Abyss ovat vieläkin elokuvina hyviä. Mielestäni sen näkee ehkä parhaiten siitä, että noista sci-fi elokuvista pitävät jopa ne, jotka muuten eivät sci-fistä välitä. Esim. vaimokkeeni ei ollut koskaan nähnytkään Terminatoreita, joten tänä vuonna tuli katsottua kaikki (siis tarkoittaen kahta ensimmäistä, en laske kolmatta ja neljättä kaanoniin) ja hän piti niistä tosi paljon. Koska elokuvina ne ovat hyviä ja kestävät ajan hammast paremmin kuin moni uskoisi.
   
 2. National

  National Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hetkinen, hetkinen???

  Nyt on näet, niin että olen jo menossa tänä lauantai iltana katsomaan juurikin tuota 2-D näytöstä ja sali on jo lähes loppuunmyyty ennakkoon. En ole täysin vakuuttunut 3D -toimivuudesta ja valitettavasti kuulun ryhmään "liian tarkkasilmäiset" joten aivan varmasti kiinnitän ensin huomion:

  A. Valotehoon

  B. Paperinukke "efektiin"

  C. Toimintakohtausten "suttaantumiseen"

  D. Värimaailman luonnollisuuteen

  ..eli valitettavasti 2D tällä kertaa. En odota tarinalta mitään vaan haluan nähdä ne maisemat. Luulen, että Avatar ei sisällön rikkaudelta eroa elokuvista Terminator - Pelastus ja Star Trek! ......................Onneksi tehdään myös elokuvia kuten: Kuu, District 9 tai Alien Raiders.
   
 3. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä tapauksessa toivotan hyvää elokuvailtaa. Ihan hyvä elokuvahan se on,vaikka tuntuikin välistä turhan pitkältä. Tuli vain 2D:tä katsoessa sellainen olo, että tätä elokuvaa ei ole tarkoitettu katsottavaksi näin. Vähän niinkuin dubattu elokuva. Osa alkuperäisestä kokonaisuudesta on poissa...
   
 4. National

  National Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. oletko nähnyt elokuvan 2D ja 3D:nä? Voitko selventää eroja, kiitos.
   
 5. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö tässä tapauksessa kannattaisi mennä katsomaan maisemia koko kuvalla? IMO 3d toimii avatarissa erinomaisesti. Pientä paperinukkea on kyllä havaittavissa, mutta jos tuosta menee elokuva pilalle, niin hohhoijaa.

  [​IMG]
   
 6. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuo 1:78 ratio on vain IMAXia varten, muissa teattereissa sekä 2- että 3D versiot ovat 2.35:1 suhteella.
   
 7. Hengga

  Hengga Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sori jos toistan: pystyykö 3D versiota katsomaan rillit päässä (niin että 2h ei ole yhtä tuskaa)?
   
 8. zoomoo

  zoomoo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyy. Kyllä ne 3D-lasit hiukan painaa nenänvartta mutta kyllä sen kestää ilman mitään suurempia tuskia :D
   
 9. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmankos se kuva näyttikin niin leveältä! Katsoin vielä kangastakin muutamaan otteeseen ennen näytöstä, mutta kun ei aivot usko jos "faktat" on lukenut ennakkoon.
   
 10. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eloluva oli puoli tuntia liian pitkä ja olihan tarinassa kliseitä.
  Mutta kun tarina kerrotaan näin sujuvasti ja hyvin rytmitettynä niin mitä siitä. Tarinasta löytyy elementtejä monenlaisille katsojille, miehille ja naiaille, nuorille ja vanhoille. Hieno elokuva, pitää katsoa kyllä uudestaan dvd:ltä. Sen sortin visuaalista tykitystä, että yksityislohtia riittää löydettäväksi toisellakin katselukerralla.

  Sivurooleista tykkäsin etenkin kenraalista, jäätävän tiukkaa ylilyönti-äijäilyä, ja jotenkin Michelle Rodriguez sopii toimintarooleihin kuin nyrkki silmään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2009
 11. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistava leffa, terveiset 3D-salista. 3D neitsyys meni eikä tehnyt tiukkaa. Kyllä seuraava leffa teatterissa tulee myös olemaan 3D.

  Kuvanlaatu oli omasta mielestäni loistava ja 3D toimi erittäin hyvin, olin todella yllättynyt. Ainut mikä ikäänkuin harmitti oli kuvan pienuus. Koska syvyysvaikutelma ainakin omalla kohdallani toimi niin hyvin olisin halunnut olla syvemmällä tapahtumissa. Harkitsen vakavasti elokuvan katsomista uudelleen esimmäiseltä riviltä. (samalla vakirivi siirtyy kyllä usemman pykälän eteenpäin.)

  Ja itse sisältä upposi meikäläiseen loistavasti. Kliseitä oli ja osin myös ennalta-arvattavissa, mutta silti hyvin tehty. Eipä tullut kertaakaan katsottua kelloa mikä on kolmeen tuntiin hyvä suoritus.

  Lyhyesti: 3D-saliin, lähemmäs screenia kuin normaalisti.

  :naminami::thumbsup:
   
 12. Taavi

  Taavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  3D nähty. Juoni oli perusjuoni, ei sisältänyt ihmeellisyyksiä. Toisaalta tarina oli seikkailuleffaan sopiva, eikä tältä oikein sovi muuta odottaakaan. Ennalta-arvattavuus ja kliseisyys ei ainakaan minua häirinnyt lainkaan.
  Visuaalisesti leffa oli upein ikinä tehty ja sellaisena kokemuksena oikein antoisa. Cameronin kädenjälki on vahvasti läsnä ja Titanicin tunnelmia oli havaittavissa monessa kohtaa. Myös Aliens tuli monta kertaa mieleen.

  Yksi asia leffasta selvisi. Jos haluat näyttää coolilta vuonna 2154, niin laita 80-luvun pilottilasit päähän ja that's it.

  Kannattaa ehdottomasti katsoa 3Deenä.
   
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Nyt en muista kenellä oli Top Gun-lasit, mutta kun navi-tyttö laittoi hassut laait päähän ennen lentoon lähtöä niin ajattelin sen olevan pieni huomionosoitus 3D-elokuvan katsojan suuntaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2009
 14. Taavi

  Taavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  [​IMG]
   
 15. National

  National Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin..

  Nyt on tämä koko perheen animaatio nähty 2D:nä. Eli sanomattakin on selvää, että kannattaa käydä katsomassa 3D:nä. Avatar on välillä kuin 3D tekniikkaa esittelevä tekniikka-demo.

  Tarina on kuin Disneyn animaatioista, hahmot kevyitä, juonenkäänteet on katkottu poikki kuin puun oksat jne. Jokatapauksessa elokuvassa on kohtia, joissa ei voi olla kuin ihmettelemättä miten pitkälle tietokonetekniikka on kehittynyt.

  Ostan tämän animaation Blue-raylle kun tulee - se on selvä, mutta yhtä hyvin tämän voisi katsoa pienten lasten kanssa kuin (Disney Animaation).


  Elokuva 2/5

  Erikoisefektit 4,5/5

  Animaatio-elokuvana 4/5
   
 16. John McClane

  John McClane Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli lähellä, etten nukahtanut kesken elokuvan. Oli kyllä semmoista kuraa, että nyt jää Transformersin jatko-osakin toiseksi. Cameronin ohjaajan taidot näyttää kadonneen 12 vuoden aikana olemattomiin. 3D-tekniikasta en ole aiemmin pitänyt ja poikkeusta ei tehnyt myöskään tämä elokuva. Syvyysvaikutelma oli ajoittain toimiva, mutta muuten kolmiulotteisuus vain häiritsi elokuvan katsomista. En tiedä, mitä nautinnollista on katsoa pikselimössön lentävän itseä kohti, joten 2D on omasta mielestäni huomattavasti parempi tekniikka. 3D on valitettava nykyvillitys elokuvissa, joka toivottavasti menee ohi yhtä nopeasti kuin 80-luvulla. Kertaakaan ei elokuva tarjonnut sellaista WOW -elämystä, joita tällaisilta elokuvilta yleensä odotan.

  Cameron ei ole ennen ollut mikään loistava käsikirjoittaja, mutta kyllä joku Titanic on tämän rinnalla silkkaa Shakespearea. Juoni on ennalta-arvattava tylsyyteen asti ja repliikit myötähäpeää aiheuttavia. Keskivaiheen metsässä haahuilu oli puuduttavaa ja on jotenkin huvittavaa, että elokuva, joka saarnaa ympäristönsuojelun puolesta ei luota oikeaan luontoon vaan kaikki on tehty tietokoneella. Lopputaistelu oli hirveää CGI-overloadia, josta ei saanut mitään selvää. Kyllä se vaan niin on, että ainoa toimintaohjaaja, jolle meikäläisellä on kunnioitusta jäljellä on Tony Scott. Saisivat Cameronit, McG:t sun muut istahtaa katsomaan läpi Scottin tuotantoa, jotta näkisivät miten nämä hommat hoidetaan.

  Pari positiivista puolta leffassa sentään on. James Hornerin musiikki toimi kaltaiselleni Horner-fanille hyvin, vaikka etenkin The Missing -elokuvan soundtrackin tunteville on odotettavissa useita deja vu -kokemuksia läpi elokuvan. Michelle Rodriguezia oli myös ilo seurata, olisivat saaneet tehdä hänen roolihahmostaan päähenkilön valjun Sam Worthingtonin sijaan.

  Omalta kohdaltani nämä 3D-kokeilut loppuivat nyt tähän, jatkossa tulen valitsemaan aina 2D:n.

  *
   
 17. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 533
  Saadut tykkäykset:
  240
  Ehehe, oliko tämä sarkasmia? Kyllä Tony Scottin ohjaukset/kuvaukset on etenkin nykyään niin sekavaa ja holtitonta adhd-silppua, etten menisi mainitsemaan miestä mitenkään hyvänä esimerkkinä. Todella keskinkertainen ja kunnianhimoton tusinamaakari, ollut jo pidemmän aikaa.


  Kiesus näitä pisteytyksiä...

  Dokumenttina 1/5
  Toimintaelokuvana 3/5
  Draamana 4/5
  Teknologiademona 5/5
  3D-lasit painoivat nenänvartta ja rasittivat silmiä 2/5
  3D-lasit olivat hyvin 4/5
  Popcorneissa liikaa suolaa 1/5
  Kokis sopivan kylmää 5/5

  jne. :thumbsup:

  Joo, no täytyy sanoa että Avatar oli oikeastaan juuri sellainen kuin odotinkin sen olevan, eli varsin ok eikä tylsää ollut missään vaiheessa, mutta ei toisaalta mikään tajunnanräjäyttävä kokemus. Juoni itsessään meni kyllä just eikä melkein niitä polkuja, jotka on tallattu vastaavanlaisissa projekteissa jo useammankin kerran. Ensin toikkaroidaan "vieraan rodun" leiriin, sitten vähän opitaan niiden kulttuuria, tajutaan jotain, rakastutaan, noustaan sortajaa vastaan jne.

  Lopussa tapahtumat ja Pandoran tulevaisuus kursittiin kasaan ehkä liiankin nopeasti, tosin hatun noston arvoinen asia sinänsä, ettei tähän Return of the King -tyyliin isketty useampaa eri loppua. Huumaavia näkymiä, yksityiskohtaisia kasveja ja elukoita, sujuvasti etenevää kerrontaa, vähän sellaista nättiä ja positiivista sanomaa luonnosta, lopussa megalomaanista räiskintää ja kaikki tämä nätissä kuoressa. Muutama vähän korni facepalm-kohtaus, mutta suurimmilta vitutuksilta vältyttiin. Fantasiaelokuvaan vaadittava sense of wonder oli tarpeeksi hyvin läsnä ja näytöksestä poistuin varsin positiivisin mielin. Ei tästä hirveän syvällisesti välttämättä voi keskustella, enemmänkin vääntö ehkä kohdistuu siihen että toimiko 3D hyvin vai huonosti ja missä kohtauksissa. Tekniikkaahan tämä elokuva hyvin pitkälti on, sydän ei ole ihan yhtä suuri kuin vaikkapa Lord of the Rings -trilogialla, joka kykeni herättämään enemmän aitoja myötäelämisen tuntemuksia kuin Avatar. Mielestäni yksi Avatarin hienoimpia hetkiä oli se, kun (ei varsinaisesti edes kovin paha spoileri, mutta menköön nyt tageihin)

  avatar-kehoon ensimmäistä kertaa ladattu Jake tajusi sen tuomat mahdollisuudet ja pisti juoksuksi. Se oli aidosti kaunis kohtaus.

  Zoe Saldanan näyttelemä Neytiri jäi parhaiten mieleen näistä "smurffeista": hetkittäin hänen reaktioita, kasvonliikkeitä sun muita katsellessa tunsi aitoa sympatiaa. Stephen Lang veti roolinsa pahiksena jämerästi, vaikkei hahmossa itsessään ollut sinänsä juuri mitään persoonallista/uutta vastaaviin tyyppeihin verrattuna.

  Yksi lievä deus ex machina -ratkaisu häiritsi:

  kun lopussa ikään kuin elokuvan ideologiaa tukien ja alleviivaten koko planeetan eläinkunta "sai viestin" ja rynnisti alakynnessä olleiden na'vien avuksi. Tietty tämä oli sinänsä odotettavaa, kun luonto on muutenkin tärkeässä osassa, mutta tuli vähän sellainen olo, että näinhän ne ongelmat ratkaistaan näppärästi, d'oh. :)

  Oikealla asennoitumisella ja tietyt tosiseikat (tarinan ja hahmojen kliseisyys/ennalta-arvattavuus) suodattamalla tämä on varsin hyvää fantasiascifiä. Ei Cameronin paras eikä vuoden paras, mutta ei tätä epäonnistumiseksi tai miksikään megakalkkunaksi voi todellakaan sanoa. Pisteet menee sinne jonnekin kolmen ja neljän pojon väliin.
   
 18. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Sori, mutta tämä on täysin mahdotonta.
   
 19. National

  National Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo olen samaa mieltä - tuo ei ole edes mahdollista (tieteellisesti/ taiteellisesti).
   
 20. Stiiv tsops

  Stiiv tsops Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2004
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuin kaksi marjaa
  Jos joku vielä joskus tekee "Duke Nukem" elokuvan niin Pääosan casting taisi löytyä... Äijän naama oli kyllä täysi klooni Dukesta, asenne ja lihakset natsasivat myös!

  Ps.Tässä elokuvassahan tuli jo harjoiteltua avaruuden muukalaisten ammuskelua...
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2009