Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  189
  Dark Knightin kohdalla nähtiin semmoinen pelleily pisteiden kohdalla imdb:ssä, että on ainakin minun mielestäni uskottavuus vähissä kun tulee hypetettyjä efektipläjäyksiä ensi-iltaan.
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 480
  Saadut tykkäykset:
  467
  Suurella budjetilla on ilkeä taipumus kahlita mielikuvitusta koska rahoittajat vaativat laskelmoituja varmoja ratkaisuja. Riskit otetaan yleensä pikkubudjetin leffoissa koska hävittävää on vähän.
   
 3. mooglez

  mooglez Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään kävin tennispalatsi 2:ssa katsomassa, ja oli ihan positiivinen yllätys.
   
 4. National

  National Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisitko hieman täydentää yllätystäsi. Toimivatko esim. 3D-lasit, tuntuiko leffa liian pitkältä, onko S. Weaver jo liian vanha näyttelemään elokuvissa.. jne.
   
 5. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo eilen tuli nähtyä tää TP2:ssa 3D:na. Elämäni ensimmäinen 3D ja pakko sanoa että itseeni iski kuin metrin halko. Muutamissa kohdissa sai väistellä penkillä liikkuvia esineitä yms. Tavalliset 2d:t ei näytä enää miltään, valitettavasti.
   
 6. kautium

  kautium Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiasta kolmanteen, mikä on teidän enemmän 3D-pätkiä katsoneiden mielestä paras paikka teatterissa katsoa 3D-leffoja? Mä varasin sunnuntaille liput paikallisesta lippulaivateatterista itselleni ja muutamalle kaverille riviltä 4, mikä on about 5 riviä lähempänä kangasta kuin meidän tavalliset katselupaikat. Nämä olivat parhaat vapaat penkit kankaan keskilinjaan nähden, lukuun ottamatta jotain rivin 15 paikkoja, joten siinä mielessä tämä oli ihan hyvä veto.

  Kävin pari viikkoa sitten katsomassa Saiturin Joulun suunnilleen samoilta paikoilta (taisi olla rivi 5) ja ihan hyvin se kyllä toimi, mutta irtoaisiko taaempaa sittenkin parempi elämys 3D:n suhteen?
   
 7. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös nämä 3D:t ole 16:9 kuvasuhteella, eli kuvaa voi huoletta katsoa hieman lähempää? No pitää mennä tänään katsomaan avatar, niin osaa sanoa jotain omakohtaista.
   
 8. kasper

  kasper Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko kellään tietoa, meneekö Avatarista tekstittämätön versio Helsingissä?
   
 9. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella komeat tehosteet; todella kauhea käsikirjoitus.

   
 10. zoomoo

  zoomoo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tottahan tuo mutta pointtini on se, että Avatar voisi ihan hyvin olla varustettu tällaisella tarinalla:

  Neljä Pandorajumalolentoa tekivät unobtainiumista 4 kpl 3D riipuksia jotka antoivat na'vi heimojen päälliköille. Tekivät salassa myös yhden Oneobtainiumriipuksen jolla hallitsee kaikkia. *pikakelaus alkujorinoiden jälkeen* Fdodl na'vi ja Shami na'vi saavat tehtäväkseen tuhota tuon Oneobtainiumriipuksen ja ainoa paikka jossa se onnistuu on Pandoran leijuvien kallioiden takana sijaitsevassa purppuraa plasmaa syöksevässä Muunt Shdoom talivuoressa (ei tulivuoressa) jne.

  Toivottavasti selvensi tuota "ennalta-arvattavuutta" :D
   
 11. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Samaa mieltä.

  Mielestäni pelkkä efektimässäily ei yksinkertaisesti leffaa tee.

  2 1/2 täältäkin. Ja edelleen mielestäni CGI oli hengettömämpää kuin monessa muussa leffassa. Tuli SW 1 mieleen.
   
 12. Mr.Fixet

  Mr.Fixet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän se näin on, että tätä elokuvaa mennään katsomaan ihan uusimpien teknillisten ansioidensa vuoksi, tarina jää väkisinkin kakkoseksi. T2 ja Aliens ovat mielestäni parhaimpia esimerkkejä siitä, miten Cameron antaa tilaa elokuvan henkilöhahmoille, ja sitä mukaa myös juonelle ja tapahtumille, noissa elokuvissa on se Cameronin kultainen kosketus, jonka vuoksi ne jaksavat viihdyttää kympillä edelleen. Hudson and Hicks, need I say more? :)
   
 13. Stiiv tsops

  Stiiv tsops Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2004
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuva **/*****
  3D*****/*****

  Täydellinen teknologiademo 3D-elokuvalle, tosiaan vaikea kuvitella enää muunlaisia elokuvia. kolmas ulottuvuus on yksinkertaisesti hemmetin hieno.

  Elokuvan käsikirjoitus oli huono, Pahat ihmiset vastaan jalot villit on aika loppuunkaluttu aihe ja tässä elokuvassa siihen ei tullut mitään tuoretta näkökulmaa. Maisemat ja kasvit parasta mitä on tullut nähtyä.

  Ps. Tim Burtonin ja Johnny Deppin "Liisa Ihmemaassa" trailer näytti todella hyvältä.
   
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Mitähän tähän nyt sanoisi...?

  Avatar sai meikäläisen kuitenkin raahattua teatteriin (hypen mahti on mahtava) katsomaan sitä kolmedeetä nyt ensimmäisen kerran. Alussa leffan seuraamisesta ei meinannut tulla mitään, kun silmät seikkailivat pitkin kangasta. Efekti näytti tökeröltä, näyttelijät olivat kuin paperinukkeja lillumassa eri tasoilla, mutta leffan edetessä tähänkin tekniikan ihmeeseen alkoi tottua. Realistiselta se ei kuitenkaan näyttänyt kuin satunnaisesti.

  Parhaimmillaan 3D oli Pandoran CGI-viidakoissa, näyttelijöiden kanssa se ei niinkään toiminut. Lasien kanssa valotehokin oli sen verran vaatimatonta tasoa, että kotona 2200+ tunnin Ruby näyttää tämän jälkeen ylikirkkaalta. Jos tämä on elokuvan tulevaisuus, niin... noh, ne parhaat leffat on varmasti tehty jo muutenkin. Seuraavan kerran katselen kyllä ihan kaksdeenä tämän.

  Itse leffa nyt oli ripattu sieltä sun täältä, kaikki ainekset olivat tuttua juttua. Tanssii smurffien kanssa kuuplaneetalla, mutta kyllähän se kolme tuntia tämän kanssa vierähti. Lopussa räimitään oikein näyttävästi. Kyllä Cameron nämä jutut hallitsee.

  Leffalle: ***
  Tekniikalle (3D): ***

  ...eikä tullut mitään hinkua päivittää tykkiä moniulotteisuuteen ensi vuonna ainakaan näillä näytöillä. Phew!
   
 15. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahtava leffa. Tekstit jätin lukematta. Pilasivat vain 3d vaikutelmaa, joka oli muuten mainio. Kirkkautta kuvassa oli aivan normaalisti/riittävästi. Ehkä pienempi kangas auttoi asiaa. 5/5
   
 16. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen tunti meni totutellessa kuvaan ja ensikertaa tuli semmoinen lievä vau tosiaan siellä viidakossa. Tuntui taas että jotain jäi näkemättä/kokematta kun ne lasit tuntuivat sumentavan välillä niin paljon ja tummensivat luonnottomasti. Jossain puolivälin hujakoilla vasta totuin jokseenkin menoon.
  Ihan komeaa räimintäähän se oli joo mutta megalomaaniset odotukset jäi täyttymättä. Mielenkiintoista nähdä tuleeko siihen (lähes pakolliseen) jatko-osaan jotain mielikuvitustakin tarinaan.
  3.5/5 Pitäisi olla joku laki joka kieltää Zoen castaamisen elokuviin jos ei sitä herkkupemppua oikeasti näe;)
   
 17. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffasta palattu täälläkin, ja kuten odotettua, Avatar oli henkeäsalpaavan upea kokemus. Teknisesti kaikkien aikojen hienoin elokuva ja varsinkin elokuvan maailma oli aivan uskomattoman hienosti ja upeasti toteutettu. Se todellakin tuntui aidolta ja elävältä. Tämän kannattaa ehdottomasti nähdä 3D-versiona teatterussa. 3D on tässä tarinaa varten, ei kikkailujen takia. Cameron on mestarillinen elokuvan rytmittäjä ja ohjaaja, joka loistaa täydellisesti tämänkin elokuvan toimintakohtauksissa. Parempia toimintakohtauksia ei yksinkertaisesti kukaan osaa tehdä ja ohjata.

  Juoni oli odotetusti se elokuvan heikoin lenkki. Ymmärrän kyllä, jos sitä pysty sietämään. Onhan se naiivi ja kliseinen. Asioita, joita en yleensä erityisesti siedä. Tässä siedän, sillä juonesta huolimatta elokuva herättää tunteita ja saa jännittämään. Se on ohjaajan taikaa se. Juoni ei todellakaan ole elokuvan tärkein elementti, mutta estää sitä kuitenkin olemasta lähelläkään mestariteosta.

  Äärimmäisen viihdyttävä ja upea toimintaseikkailu sitä haluaville.

  4/5
   
 18. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nukutun yön jälkeen tätä voinee jo arvioida vähän objektiivisemmin.

  Vaikka kuinka toivoin... kävi kuten esim. Guns´n Roses´n kanssa - vuosikausia odotettiin mitä maestro saa aikaan ja lopputulos on lopulta sittenkin vain "ihan hyvä'. CGI on toki parasta mitä isolla kankaalla on ikinä nähty, aidon ja pikselikoneen eroa ei pysty ihmissilmä enään erottamaan.

  Mutta tarina - voi Cameron, miksei tarinasi enää kutkuta mieltä kuten Alienssit, Terminaattorit ja Abykset, vaan tarjoilee ainoastaan, toki ajattoman ja oikeutetun, mutta niin tutun the-weak-against-the-strong tarinan, jonka intiaanikielellä toistettu kohtalo ei voisi enää enempää alleviivata ihmiskunnan menneitä vääryyksia? Yhtymäkohdat mm. Tanssii Susien Kanssa -elokuvaan ovat niin hallitsevia, että oikeasti häiritsevät koko alkupuoliskon ajan.

  Ihmishahmojen taustat esitellään ainoastaan muutaman minuutin intron aikana, mikä vain pahentaa sitä faktaa, että hahmot ovat lopulta niin epäkiinnostavia. Ainoastaan Zoe Zaldanan Neytiri ja Stephen Langin Col. Quaritch nousevat esiin hahmoina. Kuten Lucasin, Cameronin uudesta puuttuu särmä ja vaikka se näyttää aivan helvetin kauniilta, ei se lopulta yllä Cameronin parhaiden visioiden tasolle.

  Tekniikasta - 3D:n motion blurista ei ole sitten näköjään päästä eroon nykyisellä esitystekniikalla, nopean liikkeen sumeus pilaa muuten niin mahtavat toimintakohtaukset. 3D Widescreen oli kuitenkin toimiva verrattuna aiempiin näkemiini 3D pätkiin, lähinnä piirrettyihin. Leveä kuva toimii aivan yhtä hyvin, mutta motion blurriin pitää löytyä ratkaisu - muuten 3D;llä ei ole tulevaisuutta!

  Elokuvasta löytyy muuten ehkä selkein MacGuffin mitä pitkään aikaan on leffassa nähty, nimittäin
  se malmi, tjms jota planeelta etsittiin.
  Sori Cameron, mutta kyllä 2000-luvun katsoja vaatii vähän enemmän tarinalta...
   
 19. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juoni oli kliseinen ja ennalta-arvattava, mutta maisemat hienot. Älkää hyvät ihmiset menkö katsomaan tätä 2D:nä...
   
 20. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Joskus sitä miettii, että onko "syy" tarinassa vai katsojassa? Katsojakin on muutaman vuoden vanhempi, nähnyt muutaman kymmenen elokuvaa tässä välissä.