Auttakkee miestä mäessä Canal Digitalin HD-laitevalintaan.

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana viitve, 02.12.2010.

 1. -velmu-

  -velmu- New Member

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Canalin orkkis combo HD on ruvennut temppuilemaan ja ajattelin et jos hankkisin uuden laitteen tilalle. Tällaista olen ajatellut>http://sajt.fi/cat/product_details.php?p=1506. Se tietenkin vaivaa et toimiikohan viime keväänä otettu Ca-kortti ko. laitteessa? Ja sitten se et pelittääkö suomenkieliset tekstitykset. Lisäksi samalla olen ajatellut ruveta katsomaan astra19,2E ja eurobird28,5E.tä jos tuo laite hanskaa ne. Toi canalin combo HD ei ainakaan "luultavasti" osaa etsiä muita sat.suuntia kuin thor/sirius/hotbird/astra, ne on ainkin vaan listattu laitteessa.

  Hiukkasen hukassa ollaan kuten viestistä huomaakin :hitme:
   
 2. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 252
  Saadut tykkäykset:
  116
  Eilen sitten saatiin Vantage VT600s ja äsken sen asentelin. CD:n kanavat lähtivät toimimaan heittämällä ja tekstityskin näyttäisi pelittävän (ainakin Canalin omilla leffakanavilla tekstitys on teksti-TV -tyyppistä eli mustalla pohjalla mutta kuitenkin siistiä). Kirjoittelen kokemuksia sitten enemmän perustamaani laitekohtaiseen ketjuun, mutta näiltä osin ainakin omalla kohdalla todellakin kannatti olla ahdistumatta mahdollisesti yhteensopimattomuusteorioista ja suosiolla tilata muun kuin CD:n boksi. :thumbsup:
   
 4. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  982
  Saadut tykkäykset:
  233
  Tässä olen aikani pähkäillyt että millä tuon aina vaan epäluotettavammaksi käyvän CD:n Sagem HD PVR:n korvaisi. Alusta asti oli selvää että CD ei saa minulta enää penniäkään laitehankinnoista, joten katse oli suunnattava muualle kuin tähän uudempaan ADB-boksiin. Ensin mietin Humax iCordin ja Vantage VT-1S:n välillä ja valinta alkoi kallistua Vantageen sen kehutun kuvanlaadun takia, mutta sittenpä selvisi että softapuolen luotettavuus on aika lapsenkengissä ja vastaa tuli paljon CD-asiakkaan korviin hyvin tutunkuuloisia kommentteja firmwarepäivitysten viipeistä jne.

  Niinpä siirryin tutkailemaan Linux-boksien valikoimaa ja nyt näyttää vahvasti siltä että Vu+ on se merkki josta tuleva laite löytyy. Odottelen vielä vain että nettiin alkaa virrata testiä uudesta Vu+ Ultimosta, mutta ellei se osoittaudu aivan unelmalaitteeksi, valinta tulee todennäköisimmin kohdistumaan Vu+ Duo -boksiin jonka saa teratavun kiintolevyllä ja WLAN-donglella n. 450 euron hintaan. Kunpa se ei vain olisi niin kammotun ruma laatkikko niin sellainen olisi jo kotona... Ultimo on pari satasta Duoa kalliimpi, mutta siihen saa kolme viritintä, aidon PiP:n joka 50'' näytöllä on jo ihan kiinnostava toiminto, ja ymmärtääkseni myös 1080p-skaalauksen ulostuloon. Plus se on paljon nätimpi kuin Duo, mikä on hellasärön kannalta oleellista. Duostakin olisi nätimpi Limited Edition mutta eihän sitä kukaan missään myy ja valmistumääräkin on vain 300kpl.

  http://www2.vuplus.com/products/duo

  Molemmissa on käyttiksenä Linux-pohjainen Enigma2 eli sama kuin Dreamboxeissa mikä tarkoittaa että erilaisia imageja on vaikka millä mitoin ja mittava yhteisö tuottaa korjauksia ja uusia ominaisuuksia ihan eri tahtia kuin suljettujen järjestelmien valmistajat. Toki propellihattuosasto tuottaa myös sen verran uusia bugeja että ihan viimeisintä betaa ei ehkä kannata juuri ennen sitä vuoden tärkeintä nauhoitusta asentaa, mutta tämähän ei ole vierasta myöskään ainakaan CD:n boksiasiakkaille... Bonuksena iTunes Storesta saa Vu+ Appsin jolla voi katsoa vaikka striimattua telkkaria toisaalla talossa.

  Muita vaihtoehtoja joita olen tutkaillut olivat ClarkeTech ET9000, Atevio 7500 ja Technisat Digicorder ISIO S1, mutta jotenkin perstuntuma pääasiassa saksankielisten foorumien perusteella on että Vu+ olisi tosiaan se luontevin valinta. Silver bullettia ei näissä satelliittihommissa, kuten ei myöskään yleiskaukosäätimissä, taida olla olemassakaan.

  Edit: Löytyhän se Duo Limited Edition sittenkin yhdestä kaupasta ja loistavaan hintaan €469 teran levyllä ja uudella WLAN-donglella varustettuna. Etsintä tais loppua tähän.

  http://www.hm-sat-shop.de/hdd-recei...ited-edition-twin-hdtv-receiver-1-tb-hdd.html
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2011
 5. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  982
  Saadut tykkäykset:
  233
  Joo, tilaus lähti tuosta Duosta. Kirjoittelenpa sitten lisää jahka olen sen saanut tulille ja kerinnyt näpräämään. Noitten kanssa joutuu vähän askartelemaan ennenkö pelittää, mutta toisaalta askartelu on myös mahdollista eikä ole vain mediakorporaation kädettömien lumilautailijoiden armoilla...
   
 6. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  982
  Saadut tykkäykset:
  233
  Päivitänpä sen verran että Duo on osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Learning curvea näistä E2-bokseista tietty alkuun vähän löytyy, mutta kyllä se siitä ja pikku hiljaa alkaa olla kaikki säädöt kohdillaan. Olen kokeillut läpi kaikki oleellisimmat imagejulkaisut (ViX, Vti, Blackhole, OpenPli) ja tällä hetkellä käytössä on Vti joka vaikuttaa hyvältä.

  Kaikki CD:n perhepaketin kanavat toimivat ja tekstitykset myös. EPG tulee netin kautta seitsemän päivää eteenpäin ja ehkä suurin ero käytettävyydessä HD-PVR:ään on juuri EPG:ssä. Auto timer laittaa haluttaessa aina hakuehdot täyttävän ohjelman tallennukseen, yksittäisen ohjelman tietoja katsoessa EPG hakee automaagisesti viereen listaan kaikki samannimiset tiedot tulevaisuudesta ja kaikilta kanavilta jne. Huima ero.
   
 7. tomilo

  tomilo New Member

  Liittynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylläolevista hyvistä kokemuksista pistin sitten tuon Ultimon tilaukseen, duo:N erona taisi olla tuo 1080p ja kenties joskus tuleva 3D-kuvan vastaanoton mahdollisuus.

  Ilmoittelen tänne itsekkin kunhan hallitus hyväksyy sopivan käyttöliittymän. CD:n vastaanottoon tulee tuo niin voisin kiskaista tarvittavat ohjeet aiheesta jos niitä ei vielä ole?
   
 8. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  982
  Saadut tykkäykset:
  233
  CD:n vastaanottoon tarvitset tietysti Conax-CAM:n. Tähän käy joko hardware-CAM, tai sitten voit tehdä luten muut eli laittaa kortin Ultimon korttipaikkaan ja ladata softacamin nimeltä CCCam. Se emuloi CAM:ia ja toimii mainiosti sekä osaa myös jakaa kortin muiden Enigma2-pohjaisten laitteiden kanssa. CCCam ei tule yleensä mukana vaan imagesta riippuen on ladattavissa joko imagen plugin-listasta, tai sitten se on tyrkättävä purkkiin käsin. Käsin se menee niin että lataat cccam-2.3.0 -asennuspaketin jostain, googlella löytyy, ja kopioit sen tietskarilta purkin /tmp -hakemistoon joko telnetillä, FTP:llä tai tarkoitukseen tehdyllä ohjelmalla kuten VU+ Control Center Windowsille ja iDreamX Macille. Jos kopioit käsin, pitää se sen jälkeen asentaa "paikallisena laajennuksena" tjsp. Purkin menuista. Itse käytän iDreamX:ää ja kaikki toimii. Ennen kopiointia web interface kannatta ottaa käyttöön ja rootille antaa salasana. Oletuksena salasana on ymmärtääkseni joko tyhjä tai dreambox ja sen voi muuttaa joko sopivalla pluginilla tai telnetillä.

  Kanavalistat kannattaa editoida joko tuolla Control Centerillä tai iDreamX:llä ja tuupata takaisin purkkiin. EPG:tä varten kannattaa ehdottomasti ladata CrossEPG ja laittaa se hakemaan päivittäin Rytec XEPGD tai XMLTV Finland data. Paras EPG-liittymä jonka olen löytänyt on CoolTVGuide. Kannattaa ehdottomasti asentaa myös VideoEnhancement että saat SD-kuvan kuntoon ja MultiQuickButton jolla saa mäpättyä kaken näppäimet haluamaansa toimintoon. Lisäksi anakin AutoTimer ja Permanent Timeshift ovat käytännöllisiä plugareita. Kokeilemalla se selviää ja harrastuneisuutta tarvitaan jonkin verran että kaiken saa mieleisekseen.

  Imageissa on eroja ja esim. muuten kivalta vaikuttavan OpenAAF:n kokeilu päättyi osaltani ainakin toistaiseksi siihen että WLAN-ajurin saa vain lataamalla ensin Ethernetin avulla imagen omasta feedistä enkä jaksanut vedellä verkkopiuhaa purkille tätä varten. Ehkä sitten joskus kokeilen taas. Nyt koneessa pyörii VTI ElgatoHD-skinillä ja olen erittäin tyytyväinen.

  Jos tulee ongelmia, kysy rohkeasti vaan, mutta parempi paikka kyssäreille lienee huoltovalikko jossa pyörii aiheesta paljon minua enemmän tietäviä. Sitten on tietty ulkomaiset foorumit joita jokaisella imageporukalla on omansa.
   
 9. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  982
  Saadut tykkäykset:
  233
  Eroja on muitakin. Ultimossa on parempi prossu jok kykenee mm. aitoon PIP-kuvaan myös HD-kanavilla. Virittimet ovat vaihdettavia moduleita ja niitä menee purkkiin kolme. Lisäksi siihen tulee myöhemmin tänä vuonna täysin uusi XBmc-pohjainen käyttis.
   
 10. tomilo

  tomilo New Member

  Liittynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa, tuohan kuulostaa hyvälle valinnalle sitten :)