Autokauppa thread

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana savoc, 16.06.2006.

 1. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  6
  Autokauppiaat ansasitsevat kyseenalaisen(?) ammatillisen arvostuksensa. Tässä vuoden mittaan lähetellyt kymmenittäin vaihtotarjouspyyntojä sähköpostilla. Edes kuittausta ei he eivät vaivaudu lähettämään. Liene liikaa vaadittu kun kiirettä pukkaa kokoajan:rolleyes: Vastaus tulee kun lähettää pelkän lisätietopyynnön kohteesta ilman vaihtoehdotusta. Vaihtotarjouspyyntöön olen laittanut asiallisesti oman ajokin tiedot, ja kysymyksen mitä suurinpiirtein tästä hyvitettäisiin. Laiskaa porukkaa. Yksityiset vastaavat yleensä poikkeusetta. Laittakaa tähän thredin kokoemuksianne kaupoista, onnistuneista ja epäonnisista tapauksista(kauppiaat/yksityiskauppa).
   
 2. dille

  dille New Member

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin muutama vuosi sitten hakemassa uutta työsuhdeautoa Metroautosta. Firmalta tuli säännöt, että täytyy ottaa joko Opel, Fiat tai Renault ja uutena tietysti. Olin jo etukäteen päättänyt, että valitsen Opel Vectra Wagonin.

  Myyjä kuitenkin yritti tyrkyttää jotain edellisen vuoden Saabia vaikka kuinka, eikä millään uskonut, että a) en saa ottaa käytettyä enkä Saabia b) olin valmis tekemään "kaupat" heti pikimmiten. Olisi luultavasti saanut suuretkin provikat siitä Saabista, kun jankutti ja jankutti yhä uudestaan.

  Oltiin jo papereihin pistetty nimet, ja myyjä tiesi että saan täyden autoedun bensoineen, yms. mutta viimeinen lause, jonka myyjä sanoi oli:
  "Kiinnostaisiko katella vielä noita Saabeja".
   
 3. dasb00t

  dasb00t New Member

  Liittynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksityinen jobbari vaasassa. SMF-auto. Koeajo onnistuu, jos tehdään ensin paperit autosta ja maksetaan se. Yllättäen eräskin V70 volvo on niillä jo reilut puoli vuotta ollut myynnissä.

  Oulun Rinta-jouppi. Sovittu, että auto pidetään varattuna, kun kaveri tulee kauempaa katsomaan. Kaveri paikalla ja myyjä viimeisteli juuri paperit toisen ostajan kanssa. Myös aivan olematon hyvitys vaihtoautoista.

  Wetteri. Paskaa huoltopalvelua. Hinnat aivan järkyttäviä ja työn laatu vähän sitä sun tätä. Pari henk. koht. esimerkkiä: rellusta pätkivät ajovalot, lopulta auto ei startannut. Syksyn sateista hetkeksi aikaa wetterin halliin kuivumaan. Kytkivät ajonestolaitteen hyppylangalla pois käytöstä ja väittivät kiven kovaa että vika on siinä. Mikäs siinä auto lähti wetteriltä ihan ok kuivasta käyntiin, mutta seuraavana aamuna kotoa märällä kelillä ei. Itse putsailtiin johtoliitoksia ja ei mitään vikaa enää sen jälkeen. Virhettään wetteri ei tietenkään myöntänyt vaan hyppylankaviritys ajonestolaitteessa on luultavasti edelleenkin. Toinen esimerkki. V70 ei puhalla lämmintä. Wetterille huoltoon -> softa sisään ja kyllä nyt puhaltaa. Pihalta auto ajoon - eipäs puhaltanut. :grr:
  Autokauppana Wetteristä ei ole kommentoitavaa kun ei käynyt mielessäkään hakea vaihtoautoa sieltä. Järkyttävät hinnat.

  Positiivistakin hieman.. Oulussa Auto-Kaikkonen. Kaikinpuolin asiallinen autokauppias. Pohjanmaalla yhdenmiehen pulju nimeltä Petenauto. Myös asiallinen kauppias imo.
   
 4. Dr. G.

  Dr. G. Active Member

  Liittynyt:
  04.08.2003
  Viestejä:
  1 025
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä rapakon takana se meininki vasta hauskaa on. Ihan asiallista ja hyvää palvelua on kyllä saatavilla, mutta osa liikkeistä on todella ihmeellisiä. Eräästä firmasta pyysin tarjouksen 06 civicistä ja tarjouksen saatuani kiitin ja kerroin mahdollisesti palaavani asiaan.

  Kaveri sanoi, että ei käy mitenkään, päätös on tehtävä nyt (siis puhelimessa, :) ) no sanoin tietty, että älä nyt hulluja puhu, että soittelen tai tulen käymään, jos olen ostopäällä. Sanoi, että hän soittaa takaisin 10 min päästä, sanoin, että älä soita, että minä soitan, jos olen kiinnostunut. No ukko soitti 5 min päästä takaisin - en jaksanut vastata kun hemmo oli muutenkin niin rasittavaa sorttia. Löin vaan punasta luuria. Hemmo soitti varmaan 10-15 kertaa ja jätti muutaman viestin vastaajaan. Löin luuria kiinni kun puhe siitä, ettei tarvi soitella ei tehonnut. Pari päivää jatkui, välillä taisi soittaa eri kaveri samasta liikkeestä. Sitten meni muutama päivä ja soitti taas eri numerosta, joten vastasin. Joku intialainen ukko koitti myydä sieltä samasta paikasta sitä autoa. Sanoin, että pitäkää autonne ja lopettakaa hyvän sään aikana. Siihen loppui, mutta muutama meili vielä tuli kun olin pyytänyt tarjousta ensin meilillä (niitä meilejä yhteensä ainakin 5).

  Pitää olla melko epätoivoinen, että moisella taktiikalla myy. Ehkäpä aina löytyy joku joka sortuu maksamaan käsirahan puhelimessa luottokortilla, mutta luulisi olevan asiakaskunnan melko pieni. Pitäis melkein mennä joku päivä paikan päälle koeajamaan jotain ja ihmettelemään niitä ukkoja... Tuskin tosin pääsee koeajolle ilman käsirahaa :)
   
 5. dasb00t

  dasb00t New Member

  Liittynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ihan oikeuden päätös sille, että wetteri on perseestä.

  http://lotta.yle.fi/rswebroi.nsf/sivut/uutiset?opendocument&pageid=ContentB2B26

  Lyhyesti: Kaveri vei auton huoltoon wetterille. Korjausarvio oli 700e. Tuli hakemaan autoa ja hintaa huollolle oli 7000e. Ei maksanut, wetteri ei luovuttanut autoa. Kaveri haastoi wetterin oikeuteen ja voitti ko seurauksin. Niin ja kaikenlisäksi vika ei ollut edes korjaantunut huollossa. :D
   
 6. Väre

  Väre New Member

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hehe, pitääpä itsekin avautua kun on tullut käytyä kiertelemässä liikkeissä autoja katselemassa. Lähinnä nuo Tampereen liikkeet tuli käytyä läpi ja aika kirjavaa palvelua on kyllä ollut. Yhdessä liikkeessä repesi jo sisällä totaalisesti kun näki myyjien palveluhalukkuuden. Eli kyseessä oli Automaa (peugeot) liike jossa olin katselemassa käytettyjä autoja. Täytyy myöntää että en ollut varmaankaan mitenkään varakkaan näköinen, sillä ohi mennen pistäydyin liikkeeseen katselemaan vaihtoautoja kesävaatteissa. Myyjiä oli varmaan 5kpl paikalla ja asiakkaita oli kaksi. Tultiin yhtä aikaa sisälle toisen miehen kanssa ja yksi myyjä katsoi selkeästi kumpi on potentiaalisempi asiakas ja alkoi sitten palvella häntä. Muut myyjät tekivät jotain kiireellisiä hommia koneillansa, esim. yhdellä oli mobile.de:n sivut auki :D. Selkeästi tutkittiin hintakehitystä Saksassa ja Suomessa ;). Noh, pari kiinnostavaa autoa olisi ollut, mutta enpä jaksanut jäädä odottelemaan että palvelua olisi tippunut. Ja oikeasti tarkoitus olisi ostaa auto tässä lähipäivinä-viikkoina, joten mahdollinen asiakas jäi saamatta. Kävi mielessä että ehkäpä tämän kuun kiintiöt on jo myyty niin ei tarvitse enää pingottaa :).

  Delta-autosta sai sentään palvelua sekä Inchcapessa samoin. Muissa sitten myyjät olivat lähinnä näkymättömiä. Toisaalta ei sekään ole kiva että myyjä roikkuu lahkeessa koko ajan :).
   
 7. dasb00t

  dasb00t New Member

  Liittynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missäs se olikaan se juttu, kun kaveri oli ollut Peugeot liikkeessä isänsä tms kanssa ja olivat katselleet uutta 206:sta. Myyjä oli tullut paikalle ja ottanut tilanteen haltuun tutulla kommentilla: "jaahas, autoako sitä ollaan katselemassa?" Tämä kaveri siihen, että "ei kun pösöä" ja siitä hyvästä ulos.

  Myös urbaanilegenda oulussa kertoo hieman Vären kaltaista tarinaa. Kyseessä on tarinan mukaan jälleen surullisen kuuluisa wetteri, jonne työmies oli mennyt pitkän komennuksen jälkeen autoa ostamaan. Oli kysellyt, jonkin kalliimman mallin hintaa ja myyjä oli toistuvasti vastannut vain, että se on kallis. Hintaa ei ollut sanonut millään, kun ajatteli, ettei paskasissa vaatteissa olevalla kaverilla ole autoon kuitenkaan varaa. Mies oli suunnistanut naapurifirmaan ja ostanut vastaavan hintaluokan auton. Ajanut sitten Wetterin pihaan ja hakenut sisältä sekä myyjän, että hänen esimiehensä pihalle ja selittänyt tilanteen esimiehelle. Myyjä oli saanut potkut. Tiedä sitten onko totta vai legendaa. :)
   
 8. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 253
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole varma onko kyseessä sama tarina, mutta joku vuosi Seiskassa oli täysin samanlainen juttu. Jos kyseessä on juuri tämä, niin ainakin sen mukaan se on totta (Seiska on totuudensiemen :D )
   
 9. mn2346

  mn2346 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  477
  Saadut tykkäykset:
  0
  ikivanha ja takuulla legenda
   
 10. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainaampa vanhaa treadia.

  Mul on katiska nettiautossa myynnissä ja tuli englanninkielinen kysely sen kunnosta:

  "Viesti :
  Vehicle still available for sale? Can i know the condition of the vehicle."

  Tein pitkän sepustuksen ja tänään tuli vastaus:

  "I really appreciate your reply, i want to buy your vehicle as matter
  of urgent for my son that for was preparing for marriage but all my
  family has been relocated to England because i was transfer to United
  Kingdom and am inside the space for now due to my work for
  researching, then nature of my work did not allow me to call out or
  incoming call due to network, but if you can reach me on my phone
  number that was with me over here inside this message if you can reach
  me here is my number +358483281984 and we can communicate with email
  on internet, so when i get back from space i want to see this vehicle
  in my house in United Kingdom.

  I want the vehicle as surprise to my family before i come back home
  from space for the wedding and i don't know maybe you have paypal
  account because PayPal online transfer is only method of my payment
  for now due to i don't activate my online banking account code before
  i left for work as i don't have internet banking, but i can pay from
  my paypal account as i have it attached with my bank A/C, kindly send
  me your final price.

  Finally,I will arrange for picking up the vehicle by contacting
  shipping company online for proper security delivery of vehicle with
  out any damage after i have made the payments, so i want to confirm if
  your PayPal account email address is ********@luukku.com, then i can
  proceed with payment with effect after you reply so that you can have
  your money in your account,if you don't have PayPal account before you
  can easily set up your PayPal account through www.paypal.com. if you
  are intend to sell this vehicle to me please kindly remove it from
  site for listing.

  Thanks and God Bless."

  No kuuklasimpa sitten tuon numeron, niin tää sankarihan on lähettänyt ihan samaa postia varmaan koko nettiautolle... :thumbsup:

  Osumia tuli offipalstalle, overdrvelle, enskapalstalle, bombbersseille ja sitten tietysti pitkin merkkipalstoja vaikka katsoin vain ekan osumasivun.

  Jos ei muuta niin kertokaa vaikka ihan mielenkiinnosta onko muille osunut jos auto / mopo / vene on myynnissä?

  E: Ainakin Luukku on ajantasalla, tuli tämmönen ku suljin: "Luukussa mahdollinen huijausyritys, ethän anna tietojasi!!" :D
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2010
 11. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 527
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oulussa on erityisesti kahdesta autoliikkestä jäänyt vuosien saatossa positiivinen kuva. Aineella olen saanut osakseni parasta palvelua autoa ostaessani.

  Fordin merkkiliike Viescar on kunnostautunut erityisesti huollon puolella, ja siellä on palvelu ja ammattitaito ollut vuosien saatossa aina kiitettävällä tasolla. Hinta-arviot on pysynyt sovitussa ja auto on tullut ajallaan moitteettomaan kuntoon. Siksi varmaan olen pysynyt merkkiuskollisena Fordille niin kauan.

  Mitään todella negatiivista ei ole osunut kohdalleni Oulun autoliikkeissä, jos ei oteta huomioon satunnaisesti kohdattuja passiivisia autonmyyjiä. :rolleyes:
   
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas, reilu kuukausi sitten tuli hankkittua nykyinen edullinen auto. Se tuli liikkeestä ja maksoi alle 5te. Maksoin käteisellä ja sain muutaman satasen alennusta, puolituttu myyjä totesi "että kun jää se katsastus sulle". No leimalla ei ongelmia ja auto on ollut suht hyvä ikäisekseen/hintaisekseen.

  Mutta mutta, kesäpyörät jäi sinne kun niitä ei ollut merkattu ja ei ollut varmuutta. Tosin itse totesin eräät sileät renkaat tod näk oikeiksi, koko ja vanteet täsmäsivät. Oltiin liikuttavan yksimielisiä ettei nillä ainakaan voi luistella jos ne ovat ko autoon. Ne on nyt siellä ollut, varmistuivat oikeiksi, ja ollaan nyt odoteltu "että jos jotkut paremmat ilmaantuisi". No eilen päätin että nyt asia on saatva valmiiksi ja kävin ainakin neljättä kertaa kysymyssä niitä. No tämä myyjä ei ollut paikalla ja itse kauppias ei saanut sanottu juuta eikä jaata. No tänään oli tämä myyjä itse paikalla ja totesi eräästä lähialueen liikkeestä löytyvän jotkut "en nyt merkkiä muista, halvempaa sarjaa, mutta ihan hyvät" -renkaat 240e hintaan.

  No nyt kun tein sen karmean virheen että maksoin hyväuskoisena koko hinnan ilman selvyyttä rengasasiaan, niin myyjä pesee kätensä eikä voi osallistua yhtään. Itte vähän ihmettelin että jos kaksilla renkailla myytävän auton joutuu heti viemään rengaskauppaan, niin kuinka se voi olla asiakkaan maksettava... ostohinnastakaan en renkaiden varjolla tingannut kun luulin asian selviävän eikä ko sarjasta tuolloin ollut edes varmuutta.

  Eli onko mitään tehtävissä vai tuliko taas haukattua p*skaa? Ilmoitin kyllä etten aio maksaa itse enään yhtään, kun kaupat sovittiin kaksilla renkailla. Nurisenko turhaan ja mene ostamaan ne reilun 200e halpisrenkaat vai kuinka tässä pitäisi vääntää? Neuvoja vaan, asia on saatava selväksi nyt kun kesärenkaita tarvitaan ja niitten saamista on venytetty ja kitkutettu nyt niin kauan että alan itsekkin jo v*ttuuntuun ja ressaileen asiasta.
   
 13. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jäi vähän epäselväksi etkö saanut renkaita lainkaan vai saisitko huonot renkaat (luultavasti vanteet olisi tarjolla, ei taida 240€ saada mitään renkaita vanteilla?). Jos teit kaupat kaksilla renkailla, myyjäliike on tietysti velvollinen ne sinulle toimittamaan. Mikäli ette muuta sopineet niin renkaiden kunnolla ei ole merkitystä. Eli vaikka autossa on kahdet renkaat, saattaa silti joutua rengaskaupoille.

  Ja kerro nyt vielä liikkeen nimi, et tuossa kuitenkaan mihinkään kunnianloukkaukseen syyllistynyt...
   
 14. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo siis toiset renkaat (vanteineen) tietysti tulee, ovat vaan olleet liikeen varastossa toistaiseksi. Renkaiden kunnon perusteella kun ei tullut hintaa tingattua, sen olisi kaikki tehneet kun nyt näkisivät ne slicksit. Ja tinkaamatta jäi siis kaupanteon yhteydessä siksi, ettei ollut varmuutta että mitkä renkaat kuuluvat ko auton mukaan. Jotenkin oletin että auton saa kelvollisilla renkailla kun niin liikuttavan yhtä mieltä oltiinkin ettei niitä tarjolla olleita alle voi laittaa.

  No lupasivat soitella vielä huomenna, voin kertoa sitten liikeenkin kun asia saa jonkin päätöksen. Eipä näitä tällä kylällä montaa tosin ole...
   
 15. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tämä homma ratkesi sitten tuossa ennen pääsiäistä, soittivat että vie renkaat paikalliseen rengasliikkeeseen jota he käyttävät, että sieltä vois löytyä jotkut käytetyt kun vaihtosesonki on kovimmillaan. No vein pyörät sinne ja kyllä niihin muutama milli pintaa kasvoi. Vanhat tosin ovat, Bridgestonet vuodelta -05.

  Sitten tosin kävi niin että viikonloppuna sain eräät autooni sopivat aluvanteet joissa on samanikäiset, mutta parempi pintaiset Michelinit päällä. Eli nyt on sitten kahdet kesäpyörät.

  Liike jossa asioin oli Nokian autokulma ja tähänkin rengasratkaisuun vaadittiin tiedustelu että aletaanko korjaileen sitten tuota autoa, kyllähän vanhasta autosta jotain vikojakin löytyy... laiton "rekkulan" oikein sähköpostilla että on kirjallisesti valitettu vioista, mutta lupasin että jos rengasasia tulee välittömästi kuntoon niin saatan antaa asian olla. No asia nyt sitten hoitui joten kuten joten aattelin pitää sanani, tosin sillä varauksella ettei autosta mikään paikka nyt käsiin räjähdä.

  Mutta sen verran ikävä maku jäi mutaman satasen kiistasta, että eipä tuolla tarvi sen enempää enään asioida. Vaikken mikään jobbari olekaan, niin on mullakin ollut jo likemmäs parikymmentä autoa, eli ne välillä vaihtuu ja silloin sen voisi vaikka liikkeestä ostaa jos sopiva löytyy. Tosin hieman pakon edessä tälläkin (ekaa) kertaa tuolla asioin...