Aurinkoihottuma

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Make73, 05.06.2013.

 1. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 387
  Saadut tykkäykset:
  119
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00204

  Onko muita kyseisestä riesasta kärsiviä?

  Itsellä tuota on ollut jo vuosia, alkukesästä tuli aluksi korvalehtiin, sitten myöhemmin käsivarsiin ja nyt kohta kun mittariin tulee 40, niin sitä tulee joka puolelle paitsi kämmenselkään ja kasvoille jotka saavat enemmän tai vähemmän auringonvaloa ympäri vuoden.

  Aiemmin se hävisi muutamasta päivästä korkeintaan reiluun viikkoon, mutta viime kesä oli ekan kerran kun se kesti koko kesän ja auringossa ei juuri sietänyt sen takia olla.

  Olen kokeillut viime kesänä ja nyt alkukesästä apteekista ostettua suojavoidetta kertoimella 25 joka on erityisesti aurinkoihottumaa varten, hydrokortisonisalvaa, bebanthenia, sinkkisalvaa, paria jotain muuta salvaaa ja nyt tänä keväänä söin kolmisen kuukautta Karovita tabletteja ja nyt kun kädet taas täynnä noita kutiavia näppylöitä niin suolavesihaudetta, pihkavoidetta, antihistamiinia, hyönteisten pistoon tarkoitettua voidetta.
  Mikään ei tunnu enää auttavan :weep:

  Kokeilematta on vielä kyytabletit joiden on raportoitu joillekin auttavan, tosin kortisoni herkistää vielä enemmän auringolle joten ne pitäisi varmaan popsia 2-3 päivänä silloin kun on pilvistä, ulkona kun joutuu töiden puolesta väkisinkin olemaan.
  Valohoidosta löytyy netistä tietoa että pitäisi sitä ottaa 3-4 viikkoa ennen kevät/alkukesän aurinkoa. Saakohan siihen tarkoitukseen ostettua kotiin laitetta vai pitääkö sitä käydä ottamassa jossain?

  Netin mukaan 20% ihmisistä kärsii tästä, joten eiköhän täältäkin löytyne kohtalotovereita.

  Mikä teille on auttanut jos jostain olette siihen avun saaneet ja onko kukaan käynyt ihan ihotautilääkärillä vaivansa takia?

  Näillä helteillä pitkähihainen ei oikein tule kysymykseen kun aika ajoin kuitenkin sen verran raskasta duunia on ja hiki lentää ihan muutenkin shortseissa ja t-paidassa.

  edit: Kävin työterveydessä ja kuten arvata saattaa määräsi lääkäri vain Duocort kortisonisalvaa, tuntuu tuokin vaan ärsyttävän ihoa entisestään. No täytyy kestää ja kokeilla se pari viikkoa 2-3 kertaa päivässä.
  Löysin netin keskusteluista tällaisen lääkkeen josta joku oli saanut avun ja ihottuma pysynyt jo vuosia poissa.
  Pitää seuraavaksi yrittää josko saisi reseptin tuolle lääkkeelle. Lääkärit (ainakin useat) ei vaan tykkää siitä jos kerrot heille lukeneesi netistä tietoa ja pyydät itse jotain hoitoa heiltä.

  edit2:
  Sain ihotautilääkärin kautta tietoa että kortisoni sisäisesti on paras apu pahempaan aurinkoihottumaan, mitään ihmeparannusta siihen ei kuitenkaan ole eli jos ei kortisonikaan auta niin varjossa oleminen ja ihon suojaaminen vaatetuksella jää ainoaksi vaihtoehdoksi :weep:

  edit3:
  Uusi kesä, mutta sama ihottuma :(
  Kyytabletit auttoi viime kesänä oireisiin joten ne pitää sitten taas popsia kun on oikein paha, 1pkt/päivä 2-3 peräkkäisenä päivänä (apteekki ei myy kerralla kuin 2 pakettia).
  Em. Heliopar lääkettä ei saa ainakaan yleislääkäriltä, ihotautilääkäriltä pitää kysyä jos ja kun sinne menen jossain vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2014