Aurelia Magenta -kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Collusion, 28.03.2008.

 1. Longhorn

  Longhorn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä alkuperäisen viestin laittajalle myöhäistä, mutta muille kiinnostuneille laitoin tollasesta pähkinänvärisestä magentasta kuvan tonne kuvagalleriaan.

  Ei tuo kuva tolle pähkinän värille oikeutta tee, mutta saattaa se olla parempi kuin aurelian omilla sivuilla tällä hetkellä. Tuo pähkinä sinänsä on yllättävän hyvin yhteensopiva tuon alumiinin kanssa, yhdistelmä olis voinu olla paljon pöllömmänkin näköinen :)
   
 2. Pyrre

  Pyrre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse noita Marekilla kävin kuuntelemassa. Hyvin soivat mutta ääni yksinkertaisesti liian hento omaan makuun ja ääni kuullosti yksinkertaisesti liian "pieneltä". Dream theaterin 6.00 biisin alun basarit eivät vaan tulleet sillä auktoriteetillä mitä pitäisi.

  Ulkonäköhän on makuasia mutta pidin kovasti itse. Ja metalli on aina metallia joten tuli varsin laadukas vaikutelma. Luonnossa huomattavasti kuvia paremman näköinen. Ja yllättävän pienetkin ovat, vähän perus tietokone purkkeja isommat.

  Dali Ikon 2:set itselle sieltä sitten kannoin ulkonäöstä ja korkeammasta hinnasta huolimatta, ääni oli vain niin paljon enemmän omaan korvaan sopiva, bassot iskivät napakasti, erottelua oli mukavasti ja muutenkin korvaan sopivat, ja tyytyväinen olen ainakin kunnes seuraavan kerran menen ja kuuntelen jotain parempaa joka jälleen "pakko" saada.
   
 3. martan

  martan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0

  Erittäin huolestuttavaa jos laatu vaihtelee noin.
   
 4. sonymies

  sonymies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkusyksystä päädyin Magentaan ja onnistuneen ostoksen fiilis kohentuu päivä päivältä. :thumbsup:

  Eri kaiuttimia samasta hintaryhmästä kuunnellessa yhdessä jos toisessa tuntui vaivaavan jokin osa-alue - ellei bassopää ollut turhan rehevä, niin vähintäänkin keskiäänissä mentiin ylikorostuneelta tuntuvaan toistoon, diskanteista puhumattakaan. Magentassa mikään osa-alue ei tunnu tungettelevalta, toistoalue on makuni mukaisesti korostumaton, erotteleva ja puhdassointinen.

  Musiikkimakuni ei kyllä sisällä ihan raskainta rokin räimettä... ehkä jokin toinen merkki sopisi siihen paremmin. Esimerkiksi Dalin Ikon 2 tuntui toimivan ihan hyvin, mutta epäilin itseni kyllästyvän suhteellisen nopeasti sen Magentaan verrattuna "turboahdetun" oloiseen keskialueen ja aladiskanttien toistoon.

  Magentat yltävät moneen musiikkiin nähden mukavan alas, joten 2.1 -settiini kuuluva Bk 200:n on kohtuu passiivinen, aktivoituakseen luonnollisesti leffoilla.

  Suosittelen!
   
 5. Scotty

  Scotty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2004
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kevyellä musiikilla erotteleva ja rasittamaton toisto ja jonkin verran bassoakin löytyy.
  Miinusta tulee kaiuttimen viimeistelystä, joka ei ollenkaan vastaa kaiuttimen hinta- ja äänenlaatutasoa. Kotelon osien liitokset irvistelevät ja sivut eivät ole edes suorat. Etulevyt eivät ole alumiinipalojen kanssa saman muotoiset eikä elementtien upotus etulevyyn ole kovin jämpti. Noista tulee väkisinkin vähän sellainen DIY-fiilis.
  Jos ko. kaiuttimimia meinaa laittaa olohuoneeseen ja oma vaatimustaso viimeistelylle on kova niin suosittelen tarkistamaan oston kohteena olevat yksilöt jo kaupassa, ettei tule pettymystä.
   
 6. hookoo_

  hookoo_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli myös hankittua magentat ja nyt pari päivää on fiilis hyvästä ostoksesta vain kasvanut. Vaikka on tullut paljon kuunneltua erilaista musiikkia niin ei ole tullut mitään ärsyttävää piirrettä esiin.

  Täytyy kyllä itsekin sanoa, ettei nuo hirveän loistokkaan näköiset ole, mutta ei ole kyllä mitään tuollaisia puutteita viimeistelyssä sentään näkynyt. Esim. Amphion Ionit olisivat miellyttäneet omaa silmää asteen verran enemmän mutta ääneltään omaan makuun magentat sopivat asteen verran paremmin. Minun yksilöissä ei siis mikään erityisesti repsota, mutta esim. diskaimen suuntaimen kun olisi toteuttanut juuri Ioneiden malliin niin ainakin omaan silmään ulkonäkö alkaisi olla jo aika kohdallaan.

  Kyllä noita tuonkin näköisenä ihan hyvillä mielin kehtaa esillä pitää, ei niitä muuten olisi tullut ostettuakaan :)
   
 7. hilppyyri

  hilppyyri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin 3magentaa ja 2cambridge audio sl 20 -kaiutinta highend studiosta jbl e northridge setin tilalle. subbarin virkaa suorittaa BK Electronics XLS200-DF MK2 ja vahvarina pioneerin 5x130w av-hässäkkä

  Parin päivän kuuntelun jälkeen olen ollut magentan ääneen erittäin tyytyväinen, ensi kertaa kaiutin jonka ääni miellyttää korvaa. selkeä ja napakka ääni niin leffoihin kuin musiikin kuunteluunkin. ääni ei tosin ole yhtä iso kuin vanhoissa jbl mööpeleissä mutta sitäkin selkeämpi, ja nyt bassot tulevat subbarista ja loput äänet erottuvat selkeämmin magentoista eikä diskantit ja keskiäänet sekoitu puuroksi kuten ennen.

  Ja kuulostavat erittäin hyvältä jopa ilman subbaria
  Kallis kaiutin, mutta hintansa väärtit ovat - suosittelen
   
 8. Samurai_79

  Samurai_79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuli ostettua tämmöiset banaaniliittimet(nakamichi), niin en saa niitä Magentan liittimiin? Onko ne edes sopivat vai pitääkö vain työntää lujemmin?

  On muuten erinomaiset kaiuttimet.:thumbsup::love:
   
 9. mattzu

  mattzu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on pari näitä ollut nyt kaksi kuukautta ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Silmäkin tykkää tuosta pähkinänväristä...

  Kuitenkin onnen auvoon tuli kirjaimellisesti särö pari päivää sitten kun huomasin pölyjä pyyhkiessä, että kummankin kaiuttimen etulevyyn on ilmestynyt pieni halkeama. Onko muilla tullut samanlaista vastaan?
   
 10. dexter2

  dexter2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2008
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  6
  Vanhoissa Magentoissa oli tuota ongelmaa. Minulla halkesi myös pari kappaletta siitä alemman elementin alta. Erinäisten vääntöjen jälkeen vaihdoin koko setin 5kpl uuteen magentan versioon (osa takuuseen, osasta piti maksaa väliä). Uudet mallit taisi maksaa noin 100€ enemmän kuin alkuperäiset mallit. Uusissa malleissa ainakin kuoret on laadukkaampaa puuta ja liittimet on muuttuneet.
   
 11. wilce

  wilce Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku neuvoa, millaiset jalustat näille kävisi.

  Täältä haulla löysin jollakin olevan Norstone Stylum 2 -jalustat, (http://www.mareks.fi/tuotteet/telineet/norstone-stylum-2-kaiutinjalusta-pari.html), mutta ylälevy näyttää olevan 165mm ja kaiuttimen leveys vain 145mm? Lisäksi noiden ylälevyn piikkien idea ei aivan täysin aukene...

  Tutkinnassa on olleet myös Custom Design RS-202 ja Atacama Nexus 6. Simexin jalustat ei oikein miellytä silmää. Muita?
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2011
 12. TET

  TET Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on nämä http://www.hifimesta.fi/Default.aspx?id=365787. Magentan pyöristetty alaosa aiheuttaa hieman ongelmia, ja ks. jalustoissakin musta ylälevy jää hieman näkyviin. Itseä tuo ei kyllä haittaa. Muuten ihan hyvät jalustat, mutta kaapelia ei saa piiloon putken sisälle.

  Noihin saa näköjään myös pienempää ylälevyä, itsellä on siis tuo normaali 145 mm.