Audio Pro Addon Six - virheostos?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Klarion, 03.12.2013.

 1. Klarion

  Klarion New Member

  Liittynyt:
  03.12.2013
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuollaiset aktiivikaiuttimet PC:n kaveriksi kun ajattelin, että pääsen samalla erillisestä vahvistimesta eroon. Audio Prot on liitetty emolevyn integroituun äänikorttiin optisella toslink -kaapelilla. Kaikki toimii, mutta näiden kanssa on sellainen hermoja raastava ongelma (tai epäilen, että se on ominaisuus näissä kaiuttimissa), että aina kun laitan kaiuttimiin virran päälle ja PC:ltä tulee äänisignaali, niin kuuluu "naps" juuri ennenkö ääni tulee kaiuttimesta ulos. Sama tapahtuu, kun kaiuttimet ovat hetken aikaa virrat päällä eikä mitään äänisignaalia tule PC:ltä, niin kaiuttimet napsahtavat joitain minuutteja ennenkö sammuvat standby -tilaan kokonaan.

  Se on myös rasittava, että siirtyvät tuohon standby -tilaan aika nopeasti jos mitään ääntä ei tule. Eivät herää sieltä ennenkö kaukosäätimestä painetaan power -painiketta.

  Aikaisemmin on ollut käytössä erillinen Yamahan vahvistin ja ei-aktiivikaiuttimet samassa PC:ssä samalla liitännällä, niin ei koskaan mitään ylimääräisiä ääni ole ollut.

  Kenelläkään vastaavia kokemuksia?
   
 2. ollopollonen

  ollopollonen New Member

  Liittynyt:
  10.12.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin samanlainen ongelma on minulla, mutta ainoastaan tuo napsahdus tulee optisen kaapelin (toslink) käytöstä ei 3.5 mm audiopiuhasta. Minulla on saman hintaluokan pari kuukautta vanhat aktiivikaiuttimet Jamo p404. Audio Pro Addon Six oli toinen vaihtoehto, jota pyörittelin ostopäätöstä tehdessä. Olen miettinyt onko ongelma tosiaankin lähtöisin kaiuttimien ominaisuudesta vai viasta. Toinen häiritsevä ongelma näissä kaiuttimissa on se että hyvin hyvin hiljaisella musiikkia kuunneltassa kuuluu kaiuttimista pientä särinää, joka mukailee hieman musiikkia. Metrin päästä tätä särinää ei kuulee juuri ollenkaan ja eikä läheltäkään jos musiikki on kovemmalla. Onko teidän kaiuttimissa vastaavaa "ominaisuutta"? Eli jos laitat korvan lähelle kaiutinta ja musiikin niin pienelle että juuri ja juuri kuulet sitä ja sitten laitat merkille tämän erillisen särinä-surinan, joka ei ole virrasta lähtöisin olevaa hurinaa. Tässä linkki nauhoittamastani surinasta.
  http://www.youtube.com/watch?v=zGDBSKsH_30&feature=youtu.be
   
 3. karik134

  karik134 Active Member

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  4
  Audio Pro Addon Six:iä on ainakin toimitettu 22% huollettavaksi verkkikseen (sijoitus 5. huollettujen listalla) hhttp://www.verkkokauppa.com/fi/lehdisto/2013-11-26/ala-osta-mitaan-paiva-29-11-2013-ala-ainakaan-osta-naita
   
 4. Klarion

  Klarion New Member

  Liittynyt:
  03.12.2013
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en voinut tuollaisen naks -äänen kanssa elää joten kaiuttimet lähti ja oli viimeinen Audio Pro mihin kosken.

  Audio Pro:n vastaus ongelmaan:

  "There is a small click noise when the input signal is lost and when it comes back again. This is caused by the the amplifier muting when there is no signal. It's just the same on the analog inputs if you loose signal or use the mute function."
   
 5. lglg

  lglg Member

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on kvantsointikohinaa, pienillä signaalitasoilla bitit loppu kun volume säädetään digitaalisesti. Jos kaiuttimessa on vilumesäätö, laita se mahdollisimman pienelle, että saat enemmän bittejä signaalille.