Audio herättää intohimoja mutta ... (ohje Audio-foorumiin kirjoittaville)

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Mika, 23.11.2004.

 1. superpallo

  superpallo New Member

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  1 853
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää että Zipmanin tuossa mainitseman uudet threadit ovat sellaisia, että niiden aloittajat ovat juuri rekisteröityneet tänne. Ehdotin tätä kai joskus aiemminkin, mutta mitä jos Mika säätäisi asetuksia niin, että ensimmäisen 1-2 kk aikana uudet jäsenet voisivat aloittaa uusia threadeja vain tuonne Aloittelija -osastolle. Tai kirjoittaa entisiin threadeihin, searchin käyttökin tulisi siten opittua. Ja useimmiten vastaus kysymykseen löytyisi searchia käyttämällä, eikä uutta threadia tarvitsisi edes perustaa. Tästä tuskin kukaan kärsisi?
   
 2. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 370
  Saadut tykkäykset:
  8
  Täytyypä ny nyypänkin kommentoida;

  Ihan hyvä että aloittelijoille on tuo oma leikkikenttä, ja kuten kaikilla nettifoorumeilla, kaikki aloittavat joskus. Tosin, jotta vasta-alkajat osasto malttaa niitä peruskysymyksiä sinne pistää, pitää myös "asiantuntijoiden" vaivautua siellä vastailemaan. Muutoin sitä nyyppä turhautuu, ja pistää saman kysymyksen muualle- eli sinne missä keskustelua käydään aktiivisesti.

  Pitäisiköhän MikroPitin julkaista "uuden käyttäjän yleisopas foorumeille" ? Nimittäin tuo Searchin käytön opettelu kyllä monelta jää. Puhumattakaan kysymysten asettelusta, otsikoinnista, yleisestä kieliasusta jne.

  Mitä taasenvasta-alkajuuteen tulee, niin foorumin wanhojen partojen on hyvä muistaa että ei se rekisteröitymispäivämäärä tai postaus lukema ihan kaikkea kerro- kaikki äänialan Gurut eivät välttämättä ole rekanneet jo vuosia sitten, tai eivät muutenvaan vietä iltojaan päätteen äärellä voorumeita lueskellen. Eli foorumin vasta-alkaja ei välttämättä ole aloittelija ääni/kuva jne. asioissa.
   
 3. DVB-G

  DVB-G Active Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 282
  Saadut tykkäykset:
  23
  Te mitään mistään tiedä, kun ette epoksilla liimaa pölykuppiin hanhen pystösulkaa. Ilman sitä saundi on totaalisesti hanhen takapuolesta.

  Tämän korkealentoisen alkuvitsin (hanhi on muuttolintu, joka kiertää vähän muutakin kuin tahkoa) jälkeen kommentoin, että pitää antaa kaikille lupa esittää kysymys missä hyvänsä alueella, oli postauksia takana nolla tai miljoona, oli rekisteröinti tänään tai Jeesuksen syntymäpäivänä. Muuten joku sattumalta paikalle eksynyt suuri guru ei pääse välittömästi oikaisemaan virheitä ja väärinkäsityksiä. Jos guru pannaan kuukaudeksi karenssiin leikkikenttäalueelle, sieltä käsin totuus ei kulkeudu sinne minne sen kuuluisi mennä.

  Siis ei ennakkosensuuria, vain jälkikäteinen sensuuri.

  Ja sivelkää lisäksi hanhenmaksaa rca-liittimien ulkopinnoille, muuten saundi on totaalisen kuuntelukelvotonta, ja aiheuttaa kuulijoissa epilepsiaa ja ripulia. Tämänkin totuuden teille sponsoroi Hååkkanin Hanhi&Maksa™.
   
 4. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Näinhän se onkin, jotkut ovat alottelijoita ja joku vaan tupsahti tänne.

  Itsekkin olin pitkään aikaan käyttänyt enimmäkseen www.hifilehti.fi foorumia ja kun plazaan liityin ja nyt paremmin tutustuin niin tuli huomattua ikävä tosiasia että hifilehti.fi:ssä kaikista pahimmat ovat silti asiallisempia (en yritä loukata ketään) ihmisiä tekstin suhteen mitä kirjoittavat kuin täälä plazalla. Tosin sen alueet keskittyykin enimmäkseen elektoriikkaan.

  Tietysti kaikilla on oma mielipide asiasta, se oli vain omani.
   
 5. vicke

  vicke Member

  Liittynyt:
  06.05.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennenkuin hifin foorumi uudistui n. 6 kk sitten ja kirjoittelu vaati kunnon rekisteröitymisen, se oli asiallisen keskustelun irvikuva. Idioottimaiset Genelec- ja power jorma-väittelyt täyttivät foorumin joka kolkan ja toisen nimellä pystyi rekisteröitymään kuka halusi ja kirjoittelemaan sitten fiksuja. Lehden toimitukselle osa kirjoitti rakentavaa kritiikkiä, osa vittuuntuui ja häipyi.

  Yleensä plazaa ja edeltäjä trabaa käytettiin esimerkkinä asiallisuudesta kun perusteltiin sitä kuinka perseestä hifin foorumi tuolloin oli. Nykyään se on asiallinen foorumi, mutta kestää varmasti vielä aikansa ennenkuin jengi löytää sen "uudelleen", hiljaistahan siellä välillä tuppaa olemaan. Sehän on tietty se seuraus rajoituksista ja ennakkosensuurista, että keskustelun määrä vähenee, taso pysyy samana ja se muuttuu asiallisemmaksi, eikä kenenkään pikku kullannupun tartte enää vetää herneitä nenään kun toistuvasti haukutaan lempparilaitteita. Plazan audio-keskustelut alkavat huolestuttavan paljon osoittaa samoja piirteitä kuin vanha hifilehti.fi "parhaina päivinään". Kuten joku jo totesikin, ei niitä paska-threadeja tartte lukea, varsinkaan jos niistä pinna palaa. En minä ainakaan jaksa lukea jokaista audi pro aiheista kysymystä, mutten toisaalta jaksa alkaa kenellekään niitä kirjoittavalle avautumaankaan, että mitäs läksit, vitun noob? Se on lapsellista, jos mikä...
   
 6. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joskus kesällä liityin sinnekin kun sivut uudistui ja kyllä mielestäni foorumi toimii sielläkin ja en nyt sanois että siellä on hiljaista. No sille taas ei voi mitään että idiootteja löytyy joka paikasta. :D
   
 7. ExC

  ExC New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Harmi vain, että tilanne on yleensä sellainen että tämä uusi kysyjä niin sanotusti kimmastuu jos kukaan ei hänelle vastaa ja kysyy jossain toisessa threadissa tai jopa suuttuu kun palvelu ei pelaa.

  Edelleenkään, ei mielestäni ole väärin vaatia tulijaa lukaisemaan/tutustumaan pelisääntöihin ja jopa noudattamaan niitä.
  Säästyttäisiin näiltä kysymyksiltä, joiden kysymisessä kestää 100x se aika mitä Google tai search olisi vienyt.

  Eräät ansiokkaat tekijät jopa tekevät FAQ-tyyppisiä listoja erinäisistä aiheista, mutta niitähän ei kukaan vaivaudu lukemaan tiedon perässä... (pilkunnussijat kyllä lukevat)

  Eli kyllä se liian monen paskathreadin pelkkä olemassaolo on jo haitaksi. Kaikki hyvä materiaali hukkuu.

  Hifilehden foorumeista kaipaisin ainoastaan high-end ja stereo -osastoa. Niissäkin kahnataan tosin välillä liikaa.
  Kaikista huonointa ko. foorumeilla on kuitenkin käytettävyys.
   
 8. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
 9. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 370
  Saadut tykkäykset:
  8
 10. tuube

  tuube New Member

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy tähän väliin antaa alottelijan näkemys Plazan foorumeista. Ensimmäistä kertaa kun rupesin näitä foorumeita selailemaan, olin todellakin PIHALLA, kaikki oli jotenkin epäselvää (vertaa esim. enemmän käyttämäni yksinkertainen Hohdon foorumi), tekstiä joka sivulla paljon, osa sivun teksteistä eri kielellä Tämäkin asia johtunee noista kymmenistä tuhansista käyttäjistä, joita Plazalla on ja siitä että on tottunut käyttämään yksinkertaista foorumia. Suurin ongelma itselläni tiedon etsinnässä on se, että postauksia ja threadeja on kymmeniä tuhansia ja aina ei tiedä millä hakusanalla lähtisi jotain asiaa etsimään. Vastaus kuitenkin melkein jokaiseen asiaan löytyy tavalla tai toisella...useimmin se on se vanhempi käyttäjä joka "murahtaa" sinulle jonkun linkin vanhaan keskusteluun. Tämä yleensä riittää vastaukseksi. Osasyy tietämättömyyteen voi myös olla se, että toisille Plaza on elämä ja toisille vain harvoin luettu foorumi, josta haetaan vastauksia satunnaisiin ongelmiin.
   
 11. lumikola

  lumikola New Member

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen erittäin tyytyväinen Plazan keskustelun tasoon. Olen high-end ja hifi-harrastaja, mutta kaipaan usein apua akustoinnissa, sähköjutuissa jne. Täältä olen saanut erittäin asiallisia ja aidosti kiinnostavia vastauksia. Häiriköinti on erittäin pientä, en edes tiedä miten näin hyvin asiat saadaan pidettyä kunnossa. Kiitokset ilmeisesti keskustelijoiden lisäksi ylläpidolle.

  Hifi-lehden keskustelupalstalla on aika ajoin melkoista sekoilua, vaikka joukkoon toki mahtuu erinomaistakin keskustelua. Siellä mielestäni suurin este asialliselle keskustelulle on joidenkin vakiokävijöiden kaikkitietävyys. Samoin foorumin käytettävyys on valovuoden Plazan takana.

  Hifiharrastajat.org on taas jostain syystä 'poissa päältä'. Siellä ei ole käytännössä lainkaan ongelmia keskustelun tason kanssa, mutta minua häiritsee myös jatkuva 'konsensus' sekä ilmiselvä pienen piirin kaveruus. Siellä on usein tavallaan keskustelu keskustelun sisällä, kun eräät haluavat kuulla vain kaveriensa mielipiteet. En tiedä onko foorumi silloin oikea paikka keskusteluun. Foorumin käytettävyys on heikko.

  Yhdestäkään näistä en haluaisi eroon, mutta mieluiten säilyttäisin Plazan.
   
 12. Shadow69

  Shadow69 New Member

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lumikolan kanssa samoilla linjoilla tämän palstan tasosta verrattuna Hifi-lehden vastaavaan.
  Täällä ei nouse karvat pystyyn niinkuin tuolla edellämainitussa paikassa jossa varsinkin eräs Tk häiriköi alituisella musikaalisen hifin jankutuksella.
  Toivottavasti sama jannu ei eksy tänne tai saatte sanoa hyvästi asialliselle kirjoittelulla.
  Täällä tulee neuvoja mukavasti ja saa antaa omia kokemuksiaan ilman että niitä nyt suoraan lonkalta ammuttaisiin alas.
  Jatketaan samaa rauhallista rataa ja niin että kaikilla olisi hyvä olla.:thumbsup:
   
 13. cxt2

  cxt2 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tämä foorumi,ole ensisijaisen tärkeä aloitteleville.Näin 50v käyvälle,on ajoittain vaikea "tutustua" uusiin ajatuksiin,vaikka en vala omia piuhojani,tai ole nanodiy tekniikasta silleen kiinnostunu yms.On näitä tekstejä mukava lukea,joko huvittuneena tai nöyränä;)