[Arkistoitu] Astrid Thorsin uusi ulkomaalaislaki(ehdotus)

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Yorcci, 11.12.2008.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. ana198

  ana198 New Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhut paljon mutta sanot vähän. Ainoa mitä tuosta jäi mieleen oli tuo rasistikortti, jatkossa ketjuun kirjoittavat on jo leimattu.
  Arvon professori puhuu paljon asiaa ja on hyvä että joku HA:n lisäksi uskaltaa sanoa tuon ääneen.
  Josko siitä maahanmuutosta voisi tässä maassa keskustella ihan asiallisesti ilman että poikkeuksetta vähänkin kriittistä ajattelua käyttävälle heilutetaan rasismikorttia.
   
 2. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikä tämä automaaginen raja sitten on?

  ruotsi on paljon enemmän luokkayhteiskunta kuin suomi. siihen kun lisätään vielä piilotettu maahanmuuttovasytaisuus, kehno koululaitos ja kansankodin illuusio, johon sinäkin lienet langennut, niin varsinainen soppa on päässyt syntymään.

  ruotsissa ei ole hoidettu hyvin maahanmuuton hallintaa. eipä suomessakaan ole, mutta täälä on paremmat mahdollisuudet koska epäonnistuneita esimerkkejä on paljon ja meillä luvut ovat pieniä.

  kajaani 38 070 asukkaalla ei liene kovin hyvä esimerkki.

  jos homma päästetään käsistä, ongelmat ovat helsingissä, vantaalla, mahdollisesti turussa jne.

  nythän on jo tiettyä pakkautumista taphtunut. tässä on eri periaatteita joissa on ristiriitaiset intressit. ensinnäkin vapaus valita asuntopaikkakuntansa, asuntotarve, vapautuvien asuntojen sijainti, jne. vaikka pyrittäisiin asuttamaan uussuomalaisia erilleen, vuokra-asuntoja on vain rajattu määrä ja lienee syrjintää jollei asunnontarvisijalle anneta vapaata huoneistoa hajasijoittamisen perusteella (muslimikiintiö on kyllä valitettavasti jo täytetty...).

  kyllä mä kallistun enemmän Jazon kannalle, että jos syntyy slummeja on syy syvemmällä. ainkaan helsingissä ja espossa ei ole slummeja, vaikka on asuinalueita jossa vuokra-asuntotiheys on korkea kuten myös uussuomalaisten osuus.

  kuka estää keskustelemasta?

  joistakin asioista olen profan kanssa samaa mieltä (feminismi) mutta kyllä nuo ulkomaalaismielipiteet menevät yleistyksiksi ja syntyy kuva että proffa aloittelee varttuneemmalla iällä politikon uraa. arvailen jo kenen listoilla on ensi eduskuntavaaleissa.
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jospa minäkin propagoisin, kun kerran muutkin. Kylmä fakta on, että Uusi-Seelantilaiset, Thaimaalaiset jne. maahanmuuttajat eivät ainakaan yleisesti ottaen tunnu nostavan raiskaus ja väkivaltatilastoja. Tämä riippumatta siitä, että mihin he muuttavat ja kuinka siellä keskittyvät. Kotoutuminen sujuu ja huoltosuhdekin tuntuu olevan hyvällä tasolla, eli syntyvyys niin omiin kuin muidenkin resursseihin nähden asiallisella tasolla (ei siis elämäntapatyöttömänä haaveilla 20:stä lapsesta).

  Sen sijaan islamistit tai muuten väkivaltaisesta kulttuurista muuttavat (= eivät kaikki maahanmuuttajat) tuntuvat säännönmukaisesti aiheuttavan moninaisia ongelmia. Etenkin kun valtaosa tulijoista on naisten, lasten, vanhusten ja sotaorpojen sijaan nuoria miehiä. Pienenä ryhmänä toki pääosin tapahtuu vain kännyköiden ryöstelyä yms., mutta suurena autot jo palavat, kun vääräuskoiset koirat eivät jaakaan ilmaisia bemareita kaikille. Aseistetut viranomaisetkin elävät tietyillä alueilla jatkuvassa pelossa (Ranska, Saksa, Hollanti, Tanska, Ruotsi...). Useinkaan henkilöllisyyksiä tai todellisia sukulaisuussuhteita ei todellisuudessa tiedetä poliisissakaan. Ja sitä rataa. Ei hyvä.
  Huoltosuhde on todella karua luettavaa meillä suomessakin. Eli väestö/työlliset on Somaleille jossain 10 tienoilla, kun kantasuomalaisilla luku edelleen alkanee kakkosella, kuten monilla työn perässä tulleilla maahanmuuttajillakin (muutenhan tämä maa olisikin jo konkurssissa). Mitään ongelmaahan ei punavihreiden foliohattujen mielestä edes voi olla olemassa. Musta ei voi koskaan olla rasisti, tyhmä, laiska, väkivaltainen tai epärehellinen. Mutta valkoinenpa voi, pahempi juttu taikinanaamoille. Islam on rauhan uskonto, monikulttuurisuus on rikkaus (vaikka kuinka tekisi kipeää) jne.
  Miksi ihmeessä ei voisi olla tasa-arvoa ja rehellisyyttä? Eli valkoisia ja mustia rikollisia, valkoisia ja mustia hyviä ihmisiä. Jos islamin nimessä tapetaan enemmän siviilejä kuin mitenkään muuten, niin ei silloin viitsitä puhua rauhan uskonnosta. Ankaran itsesensuurin ja N-liiton aikaisen nöyristelevän suomettumisen jatkaminen on pahaksi niin kantasuomalaisille kuin uussuomalaisillekin (oletus: islamistien sortoa paennut tuskin haluaa tänne fundamentalistisia islamisteja omaksi äänitorvekseen).

  Eli jos vaikkapa tuhansittain thaimaalaisia budhisteja muuttaisi johonkin länsimaahan ja he sitten raivoaisivat ja rikkoisivat paikkoja, ovat heidät ilmaiseksi vastaanottaneet länsimaalaiset huonosti sopeutuneet. Niinkö se todellakin aina automaattisesti on? Erityisesti meidän suomalaisten kulttuurihan toki on -ainakin punavihreiden asiantuntijoiden mukaan- täysin paska. Olemmehan väkivaltaisia juoppoja, epäsosiaalisia juntteja, täynnä geenivirheitä (= rodunjalostus tarpeen?) ja kaikenlaisia tauteja. Rumiakin olemme ja sianlihaa syömme.
  Joten, miksi ihmeessä meillä ei siis jatkuvasti sodita, ryöstetä khattia pureskellen ohikulkevia laivoja tai olla luku- ja kirjoitustaidottomia? Olemmehan me sentään pahasti sisäsiittoisia ja sivistymättömiäkin. Olemmehan?
  Vai olisikohan käynyt niin, että punavihreiden propaganda on mennyt "hieman" överiksi? Eli ehkäpä emme siis olekaan täysin arvottomia taikinanaamaisia paskoja, vaan aivan yhtä arvokas kansa kuin kaikki muutkin tätä yhteistä planeettaamme asuttavat kansat. Ehkä emme olekaan maailman väkivaltaisin kansa. Ainakin uutislähetyksiä katsoessa tuleekin muutama muu kansallisuus ennemmin mieleen.
  Ruotsalaisetkin kuulemma nykyään kivittävät pelastushenkilökuntaa ja polttavat jatkuvasti autoja. Norjalaiset kuulemma raiskaavat naisiaan moninkertaisesti meihin suomalaisiin verrattuna. Jostain kumman syystä he ovat tälläistä ryhtyneet aivan lähivuosina harrastamaan, ties mistä johtuu. Ovat varmaan hekin niin sisäsiittoisia taikinanaamoja, että siksi tuollaista ovat alkaneet tekemään? Vai olisi mahdollista, että... ...ei, ei, ei! Eihän SE voi mitenkään olla mahdollista, eihän voi? Emmehän me nyt mitään rasisteja sentään ole, meidän eurooppalaisten vain pitää yrittää sopeutua kovemmin. Harmi kun olemme kulttuurisesti niin köyhiä ja sisäsiittoisia surkimuksia. Onneksi meitä rikkaammat kulttuurit ovat tulossa pelastamaan meidät länsimaisesta rappiosta.


  Tämä ongelma ei tule koskaan ratkeamaan rauhanomaisin keinoin, ellemme ala olemaan rehellisiä. Jos valkoinen riehuu, se on riehumista. Jos musta, riehuu, niin sekin on riehumista, piste. Jotkut valkoiset ovat rasisteja, aivan kuten jotkut mustatkin ovat.
  Suomalaisten kulttuuri on kulttuuri aivan siinä kuin Somalienkin kulttuuri. Omasta mielestäni jopa parempikin, vaan makuasiat ovat makuasioita. Sitä en kuitenkaan koskaan tule hyväksymään, että joku vieras kulttuuri on aina automaattisesti meikäläistä parempi, rikkaampi, oikeampi jne. Sellaista kukkahattutätien nöyristelevää alentumista ja jatkuvaa (yltiö)positiivista syrjimistä tulisi välttää, koska se herättää ihan aitoakin rasismia. Nykyistä parempi tyyli olisi vaikkapa Australian tai Kanadan malli. Thorsilainen malli taas johtaa väistämättä ongelmiin, se nyt vain on kylmä tosiseikka.


  Minusta on oikein auttaa heikommassa asemassa olevia, kukin kykynsä mukaan. Mutta paljon nykyistä oikeudenmukaisemmin ja tehokkaammin, eli paikan päällä. Tai jos sotatila sen estää, niin sitten naapurimaahan tai lähialueelle apua toimittamalla (ei koskaan rahaa, vaan aina kouluja, ruokaa jne.). On törkeää hurskastelua ottaa vain promillen murto-osa nuorista miehistä tänne ja jättää muut kärsimään. Toisaalta, heitä kaikkia ei voi ottaa, silloinhan koko EU:sta tulisi Somalian tapainen taistelutanner.

  Pääongelma etenkin afrikassa on valtava syntyvyys. Jos se olisi EU:n tasolla, useimmat afrikkalaiset olisivat kohtalaisen vaurasta sakkia. Tai ainakin niiden harvojen demokraattisten maiden kansalaiset olisivat, sillä afrikassahan on monin paikoin timantteja, potentiaalista villieläinturismia, öljyä, yms. juttuja, joista resursseiltaan paljon köyhempi Suomi voi vain unelmoida.
  Toki myös lähi-idän maiden masinoima agressiivinen islamin levittäminen on valtava ongelma. Yhdessä valtavan syntyvyyden kanssa käy jatkossakin niin, että luku- ja kirjoitustaidottomia afrikkalaisia saadaan sotimaan minkä tahansa asian puolesta suhteellisen pientä rahakorvausta vastaan. Tälläisiä ongelmia ei todellakaan ratkota niin, että otetaan vuosittain muutamia tuhansia passinsa ruotsinlaivalla "hukanneita" nuoria miehiä (monet lapsen statuksella, iästä riippumatta). Varsinkaan kun he pääosin jäävät sossun elätettäväksi, vieläpä kantasuomalaista todella paljon suuremmin kustannuksin (vaikka tuen hakijan taloudellinen tilanne olisikin sama).

  Tämä somalipainotteisuus johtuu siitä, että juuri heitä on valtaosa humanitäärisestä maahanmuutostamme. Sitä en tiedä, kuka näin on puolestamme päättänyt. En pode yleistä Somalivihaa, sillä onhan heissäkin erinomaisen rohkeita, mukavia ja hyviä ihmisiä. Kuten vaikkapa nainen nimeltään Ayaan Hirsi Ali. Hänenlaisiaan somaleita ottaisin erittäin mielelläni naapurikseni. Vaan miksiköhän ihmeessä punavihreät kukkahattutädit, ituhipit ja tarranliimajat mieluiten vaikenevat tuollaista maltillisista naisista? Kuten myös lapsista ja vanhuksistakin. Sen sijaan, että avoimesti tukevat ja nöyristelevät vain niitä islamistisia ja agressiivisia maahanmuuttajamiehiä?
  Vai haluavatko aidot pakolaiset ja turvapaikanhakijat todellakin sharialain ja islamistiset siveyspoliisit? Sekä vahvasti nuoriin miehiin keskittyvän väestöjakauman. Tätä sopisi myös vasemmistolaisen "älymystön" joskus miettiä. Jahka rasismi-, fasismi- ja natsikorttien heiluttelultaan ehtivät. Toki myös sananvapauden rajoittaminen vie paljon aikaa, aivan kuten vanhoina "hyvinä" aikoina (ennen: taistolaiset, stallarit... --> nyt: vihreät, vasemmisto...).


  "Maahanmuuttajat Suomessa ovat Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia. Maahanmuuttaja (engl. immigrant) on yleiskäsite, jota käytetään kuvaamaan kaikkia maahan muuttaneita siirtolaisia kuten pakolaisia, turvapaikanhakijoita, siirtolaisia ja paluumuuttajia. Toisinaan puhutaan myös ulkomaalaisista, uussuomalaisista[1] ja etnisistä vähemmistöistä [2]." [2]
  Eli on olemassa esimerkiksi Intiasta tulleita Nokia-insinöörejä, joilla on korkeatasoinen koulutus jne. He eivät ole ongelma, paitsi tietenkin niille harvoille ihan aidoille razzisteille. Toki joitakin insinöörejä hieman ns. kyrsii, kun niin paljon töitä siirretään suomesta intiaan, mutta sehän ei ole rasismia. Tai ehkäpä se on sitä nyt niin kovin muodikasta piilorazzismia?
  Ja toisesta äärilaidasta: ne valtavasti sikiävät, fanaattisesti islamin nimeen vannovat, meitä valkoisina huorina ja juoppoina pitävät, ikuisen epäkiitolliset sosiaalipummit. He aiheuttavat pelkän maahanmuuttokriittisyyden lisäksi myös ihan aidon razzismin kasvua. Tosin punavihreille kaikki kritiikki on aina razizmia, vaikka se olisikin paikkansapitävää tietoa, eikä kritisoija edes pitäisi omaa rotuaan ylempiarvoisena. Hassua.
  En jaksa uskoa, että intialaiset tai thaimaalaiset alkavat polttaa autoja, vaikka jäisivät tänne työttöminä asumaan. Se on varsin merkittävä ero ns. "nuorisoon" verrattuna. Eli tulisi ehkä hieman tarkemmin jatkossa huomioida sitä, että ketä kannattaa maahan ottaa (kaikkia kun ei voi ottaa, tuskin edes punavihreän matematiikan mukaan).
   
 4. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  huh huh, nyt sekoitetaan taas niin monta asiaa.

  "Islamisti"
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Islamismi
  http://en.wikipedia.org/wiki/Islamist

  Islamismi on poliittinen liike. Maahanmuuttajissa on häviävän pieni määrä "islamisteja".
  "muuten väkivaltaisesta kulttuurista muuttavat". Harvemmat kulttuurit ovaväkivaltaisia. Monessa maassa saatta olla väkivaltaiset olosuhteet, mutta kulttuuri, omassa ympäristössään tuskin on väkivaltainen.

  nyt pientä tarkennusta. puhutko islaminuskoisista, puhutko jostain kansallisuusryhmästä vai mistä.


  • töihin tulevat usein nuoret miehet
  • usein romahtaneesta yhteiskunnas kerätään suvun rahat ja läheteään nuori mies (koska oletetaan että hänellarhaat mahdollisuud tienata ja joko lähettää rahaa tai hankkia muut mukaan
  kaksi eri perustetta, samalla seurauksella

  ei viime sodissa lähetetty suomesta naisia tai vanhuksia, vaan lapsia. eri asia oli, että yhteiskunta ei ollut rotanut. sen jälkeen lähtivättiedusteluväki ja osa upseereista, osa perheineen, osa ilman.

  kuuskytluvulla alkoholisoituneet suomalaiset sotaveteraanit jotka eivät ikinä olleet saanet hoitoa "posttraumatic stress syndrome" -vaivaan saivat nimen "slussenin sissit". joivat, möivät viina ja tappelivat puukoin. en pidä heitä roistoina. oli eri taustat ja olosuhteet

  ranskassa ei ole kyse ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajista vaan slummiutumisesta, syrjinnästä ja rakenteellisesta ongelmasta.

  muista voime keskustella tapausten perusteella, ei yleistäen.


  ? ja faktat, mihin viittaat. missä maassa, kenen osalta ei tiedetä?

  ensimmäsen sukupolven luvut ovat aiverilaisia kuin toisen. isenkaan ei ole hyvät, mutta eiköhän se muuttune.

  mistä kiven alta olet tullut?
  kuka esittää tuollaista?

  anna kolme esimerkkiä. ihan oikeita.

  harvoin valkoiset tai mustat ovat pahoja. heitäkin on, riippumatta pigmenttigeenenistä. yleensä on pahoja tekoja ja niiden frekvenssi riippuu tilastollisesti paljolti olosuhteista.

  miten hyppäsit tänne? uskomatonta tajunnan virtaa.

  islamistejä, saatikka militantteja islamistejä, saatikka sitten sellaisia militantteja islamistejä, jotka eivät välitä siviilien elämästä on kyllä etsitty jenkkilälän toimesta kissojen ja koirien avulla. aika vähän löytyy.

  kuka nöyristelee? islamistejä on vallassa aika harvassa pikkaa. Saudeissa, Iranissa (vaikka monet sunnit pitävät shiioja pakanina). ongelmana ovat monien aimaiden epädemokraaiset hallinnot, jotka ajavat oppimattomat kansalaiset islamismiin (esim Egypti, Pakistan jne.).

  eli kuka täällä nöyriellee? käsittääkseni tämän threadin sylkykuppi astrid thors on o eri paikoissa keskustn. demagogien kanssa keskustelu tosin on vaikeata. sotkevat työperäisen maahanmuuton, pakolaiset, uskontoasiat, kieliasita jne.

  anna ne kolme näin esittävää
  katso, löysit sarkasmin. hyvä ehkä sinullekin joskus kehittyy ajattelu

  ne kolme?

  tunnetko kumpaakaan. tko koskaan ollut kummank suurkaupungissa?
  ei ausseissa enää päästetää vaan valkoisia muuttamaan. venepakolaisia kyllä laittavat erämaaleireihin. mitä kandalla on teke aussien kanssa? käy torontossa.

  en kehuisi kummankaan "politiikkaa".
  mikä on thorsilainen malli?

  alkuosasta samaa mieltä, parempi auttaa siellä. loppuosassa tuli sun ennakkoluulot esille.

  mitä täällä oli 90 v. sitten, varsinainen tapposkaba

  mitä täällä oli 90 v. sitten, varsinainen skiditehdas. syntyvyys laskee elintason no mukana

  ensin nousee elintaso, sitten laskee syntyvyys. demokratiakin useimmitelee vasta koulutuksen jaason myötä. molempia tarvitaan.


  kyllä on ajatuksen juoksua. ei somaliaan, jos siihen viittat, tarvitse levittää islami se on jo ollut siellä kauan.

  kerropa luvut

  hänhän ei ole maltillinen, vaan omaan taustaetnisyytensä verra on radikaali. se vähä mitä olen lukenuänen mielipiteistään, vavat minusta ok:lta., mutten voi väittää häntä maltilliseksi.

  ne kolme
  kuka näin haluaa? olen ainoastaan nähnyt muutamaan alunperin "kantaväestöön kuuluneen hurahtaneen käännynnäisen esittävän tällaista, siis sharialakia

  en ole vasemmistolainen, aika lailla markkinaliberaali, myös ihmisoikeuksia ja yksilön oikeuksia ja tiettyä sosiaalista koheesiota (rajattuja tunsiirtoja) kannattava . tuo leimaamisesi on aivan samaa mitä väität kiukun kohteidesi, jos heitä on, tekevän.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2009
 5. marduk

  marduk New Member

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  363
  Saadut tykkäykset:
  0
  62% niistä nuorista miehistä on työttömänä siis irakin kurdeista. Somaleista ei ole kuin 50% ei paha ja milloin ne somalitkin tänne tulivat 90-luvulla. Kerta tämä porukka on niin pirun hyvää työtä tekevää kansaa somalit / irakin kurdit niin otetaan niitä heti molempia esim miljoona niin loppuu tämä työvoimapulakin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2009
 6. Cochise

  Cochise New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  384
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulla taitaa olla näppäimistössä jotain vikaa...
   
 7. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  no groken postista ei käynyt selväksi mitä ryhmää nuoria miehiä tarkoitti

  ja aivan, nuo luvut ovat liian korkeita, mutta mistä olet ne ottanut, ja miten voit puhua nuorista miehistä ja 90-luvulla tulleista?

  itse en kannata hyysäämistä, mutta toisaalta osalla on vaikeata saada duunia. eli miten ratkaiset tämän dikotomian?

  hyvä esmerkki oli sri lankasta pikkulapsena adoptoitu nuori nainen, joka puhui suomea täydellisesti ja jolla oli suomalainen nimi. amk papereillaan pääsi aina haastatteluun, mutta kun naama oli tumma, paikka oli aina jo täytetty (jota ei haastatteluvaiiheessa oikeasti tehdä, vasta haastattelujen jälkeen) tai oli joku muu juttu. käytännössä hänen työnsaantinsa oli ihan eri kuin jos olisi ollut eri pigmenttigeenit.
  --------
  täsmätoimiahan tuossa tarvitaan.

  oletko nyt työperäistä maahanmuuttoa tai pakolaisten a) kiintiöottamista) b) yksilöllisten oleskelulupien myöntämistä vastaan? suomihan ei juuri turvapaikkoja myönnä. ja miten ratkaistaan nämä kansainvälisten sopimusten velvoitteet?
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2009
 8. marduk

  marduk New Member

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  363
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/04_maahanmuutto/08_maahanmuuttotilastot/wulktyoll.pdf
   
 9. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  tämä ei nyt niistä nuorista miehistä kertonut. pari vuotta vanha tilasto. toki olen sitä mieltä että noille tuossa tilastossa olleille n. 650:lle työttömälle somallille, joita voi olla kaikeniköäisiä, pitäisi löytää töitä. valitettavasti ovat vaan aina jonon hännillä kun paikkoja täytetään.

  nykyään on kyllä alkanut näkyä eräissä huonosti palkatuissa hommissa kauppakeskuksissa ja vastaavissa.

  somaleitakin on eri olosuhteissa. hyvin nuorina tulleita silloin 90-luvulla ja aivan viime päivinä tulleita ja kaikkea siitä välistä. turhaa yleistää. ihan sama kuin silloin 60-luvulla oli turhaa väitää kaikkia suomalaisia ruotsissa slussenin sisseiksi

  -----
  tämän yhteiskunnan on vain opetettava tulijat myös ottamaan vastuuta omasta elämästään, ei vain kiellettävä duuni ja taattava aika mukava elämä
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2009
 10. Sergei

  Sergei New Member

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
 11. JPH

  JPH Active Member

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  4
  En tiedä, sitä pitäisi kysyä professorilta. Ehkäpä sellainen tilanne, jossa maahan tulevien integrointi ei tapahdu tarpeeksi tehokkaasti eli lienee maakohtainen ja riippuvainen myös tulokkaiden määrästä.

  Eli epäonnistuneita esimerkkejä ovat siis ainakin Ruotsi, Ranska, Kanada ja Australia. Tanskassakaan ei näytä hyvältä, eikä myöskään Saksassa. Missähän tämä politiikka on sitten onnistunut? Britannian sharia laille tekemiä myönnytyksiäkään en pitäisi kovin onnistuneina. Periaatteessa ko. tuomioistuinten päätöksien pitäisi olla Britannian lakien mukaisia, mutta kun vastikään kävi ilmi, että tuomioistuimia on huomattavan paljon enemmän kuin aiemmin luultiin, voitaneen olettaa, että niiden valvonta ei ole kovin tehokasta.

  Professoria muuten haastateltiin mtv3:n aamussa. Mukana oli myös vuoden maahanmuuttajaksi nimetty nainen, jonka viesti kuului jokseenkin näin: "Jos maan tavat ja tottumukset eivät sovi, niin silloin voi harkita jotakin muuta maata". Tällä viitattiin suomalaisten lakien noudattamiseen ja mm. tasa-arvoon miesten ja naisten välillä. Kumma kyllä samanlaiset kommentit suomalaisten suusta on usein leimattu rasistisiksi.

  Eli tulokkaiden tunkeminen vastaanottokeskuksiin on mielestäsi parempi vaihtoehto?
   
 12. ForAnAngel

  ForAnAngel New Member

  Liittynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyi tällainen: http://pastebin.com/m3529332
  Ei voi ymmärtää. :hitme:
   
 13. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  siitä jutusta:

  ei oikeuden tehtävänä ole "selvittää juttu",vaan otta kantaa syyttäjän ja asianomistajain esittämiin rangaistus- ja korvausvaatimuksiin ja vaatimuksia tukevaan näyttöön. lisäksi oikeus ottaa huomioon vastaajan väitteet ja mahdollisen vastanäytön.

  tuossa sitten syyttäjä oli mokannut. jäi näytttämättä.

  näin se toimii; welcome to the real world.

  noista yhteiskunnan tuista ja asumistasosta:

  olet havaiinut ilmiön nimeltä tuloloukku, siis että bruttotulojen lisääminen ei lisää tuloja. kun tulot on nolla ja on lapsia, saa niin paljon tukia ettei kannata mennä töihin. käytetään myös sanaa kannustinloukku (ruotsiksi käsite on osuvampi: flitfälla=ahkeruusloukku)

  tästä on keskusteltu vuosikausia. tätä on pyritty välttämään, mutta on vaikeata, kun on poliiitikko eikä voi sanoa niin kuin asia on:

  tämä on väärin, riippumatta onko kyseessä uussuomalainen vai tällä jo ammoisista ajoista asuneen porukka. näitä yhteiskunnan kustantamia asumisnormeja on alennettava. ei siitä tulla huonommaksi jos asutaan vähän ahtaammin. niin on monet sukupolvet tehneet täällä ja ulkomailla. asutaan sitten yhteiskunnan rahoilla väljemmin kun viimeinen duunia tekevä asuu väljemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2009
 14. marduk

  marduk New Member

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  363
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän suomen malli ei kyllä kannusta mamuja töihin, pikemminkin hakemaan ihan kaikki etuudet mitä on vain saatavilla. Sitten nämä sosiaalitantat / vastaanottokeskusten työntekijät opastavat miten niitä haetaan. Viesti tässä kyllä tulee selväksi suomessa ei kannata edes kantaväestön käydä töissä hakea vain ihan kaikki etuudet mitä on saatavilla.
   
 15. Jazo

  Jazo New Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, minulle sanotaan usein noin, suu käy ja sanoja tulee, vaikka en oikeastaan sano yhtään mitään. Minulla ei ollut tarkoitus leimata kaikkia maahanmuuttokriitikkoja rasisteiksi, mutta totesinpahan vain että siinä kritiikissä ja varsinkin sen taustalla voi joskus olla rasistisia motiiveja. Toki täytyy kyllä tässä myös todeta että kyllä siellä pro-maahanmuutto puheissa voi myös olla vastakkaisia motiiveja tai aatteellisia syitä taustalla ja informaatiota tulkitaan, vähätellään ja jopa vääristellään jotta se tukisi omaa henkilökohtaista agendaa.

  Maahanmuutto on vähän kuin uskonto tai politiikka, joissakin meissä se herättää hyvinkin vahvoja tunteita, joissakin taas ei. Voimakkaita tunteita synnyttäviin asioihin ja niistä käytäviin keskusteluihin on aina syytä suhtautua varauksella, puhuivatpa ne sitten sen puolesta tai sitä vastaan. Toki hyvä perustelu on aina hyvä perustelu jos siinä vain on kaikki faktat kunnossa eikä siitä jää tulkinnan varaa, olipa sen taustalla sitten mitkä motiivit tahansa.

  Pikku virhe tuossa laskussa. Siinä pitäisi ottaa huomioon myös tuon työssä käyvän kolmen lapsen äidin saamat lapsilisät, sillä ne maksetaan myös työssä käyvien vanhempien lapsille, eikä vain työttömien vanhempien lapsille.

  Ja kyllähän tuosta olisi saanut tuomion antaa, sen verran pitkään jatkunutta viranomaisen huijaamista ja selvää rahallista hyötyä, että ainakin sakot ja huijaamalla saatujen ylimääräisten rahojen palautus olisi ollut paikallaan. Mutta kuten erep tuossa jo totesikin "syyttäjän moka"...
   
 16. CeeLo

  CeeLo New Member

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja lisäksi tuossa laskussa se virhe, että työssäkäyvä äiti olisi saanut selvästi enemmän äitäys- ja vanhempainrahaa, joka on samalla tavalla tulosidonnaista kuin sairauspäiväraha (siis mitä paremmat tulot sitä suurempi päiväraha). Toisekseen, tällä asialla ei ole pahemmin tekemistä maahanmuuton kanssa, koska tässä esimerkkeinä mainitut etuudet määräytyvät ihan samoin syntyperäisille suomalaisille kuin muualta tänne tulleille... Sama toistuu jatkuvasti joka paikassa - ne mamut saa rahaa ja suomalainen yh-äiti kitkuttaa. Suomalainen yh-äiti vetää samat rahat, jos on samassa tilanteessa.
   
 17. PeteP

  PeteP New Member

  Liittynyt:
  14.06.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kalevan pääkirjoitus 16.11.2009:
  http://www.kaleva.fi/plus/osasto173_page0.htm

  osaisiko joku kertoa mitä tämä esitys piti sisällään ja mistä sen löytää? Eduskunnan sivuilta varmaankin, mutta en kai sitten vain osaa etsiä.
   
 18. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 082
  Saadut tykkäykset:
  3
  HE 240/2009
   
 19. PeteP

  PeteP New Member

  Liittynyt:
  14.06.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos :thumbsup:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.