Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä muuten asia jota ei voi ymmärtää. Käyttöautojen ylihysteerinen arvostus. On ne sitten jotain parin satasen pommeja, autoja joiden arvo moninkertaistuu tankatessa, tai uudehkoja coro-passatteja joita pidetään kuin kipeetä p****a. Vahataan kaks kertaa viikossa ja lauletaan tuutulaulua ettei vaihtoarvo vaan laske. Parin vuoden päästä sitten vaihdetaan isolla välirahalla uudempaan samanmerkkiseen, mutta eri beessin sävyiseen.

  Jumalauta, ne on käyttöesineitä joissa on kuluvia osia. Ei ne mitään perheenjäseniä ole. Ajaisitte taksilla jos oman auton omistus pelottaa noin paljon. Olis yleisen turvallisuuden kannalta muutenkin hyväksi päästää tommoset ruosteläjät paalin lepoon.

  Harraste- ja museopelit erikseen, esimerkiksi jos toi sierain olis ollu aito cosa olis huolen saattanu ymmärtää.
   
 2. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kun edellisen laman aikana aivan persaukisena muuten pystyin ylläpitämään jonkinlaisen kulkupelin niin se tarkoitti todella paljon:

  - Se takasi sen, että työssäkäyntialue ja mahdolliset työkeikat oli otettavissa 100 km:n säteellä eikä 5 km: sijaan.
  - Se mahdollisti sen, että saattoi pitää yhteyttä lähisukulaisiin ja ystäviin ja että ylipäätään oli liikkuvuutta niin ettei jäänyt 4 seinän vangiksi. (Likimainkaan kaikki eivät elä tiiviin joukkoliikenteen ja kuukausikorttien varrella).
  -Se mahdollisti sen, että pystyi liikuttelemaan isompiakin esineitä paikasta toiseen.

  Sen auton myyntiarvo ei ollut montaa sataa markkaa, mutta jos se olisi varastettu tai rikottu niin siitä olisi tullut aivan tolkuton vahinko enkä olisi sitä sillä ajalla pystynyt korvaamaan.

  Mokoma sytkytin oli 1000 kertaa arvokkaampi minulle silloin kuin on tämä nykyinen vuoden ikäinen kulkuneuvo. Itse asiassa minulla ei ilman sitä olisi koskaan tullut nykyistä työpaikkaa ja täydellisen syrjäytymisen vaara olisi ollut paljon paljon suurempi.

  Kannattaa vähän varoa miten noihin asioihin suhtautuu.
   
 3. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tämä pistää ärsyttämään. Lisäksi usein esimerkiksi kaupassa he kulkevat kuin maailman omistajat. "Minulla on lapsi, muut väistäköön minua". He käyttävät lastenrattaita/-vaunuja jonkinlaisena ihmisaurana. Jossakin stockmannillakin oli taas mukava mennä, kun porukka tulee lastenrattaiden kanssa keskelle kaaosta, eivätkä varo saati väistä ketään. Kerran katselin tuotteita hyllyjen vieressä, ni kas kummaa, kun joku tösäyttää lastenvaunuilla jaloille ja tuijottaa murhaavasti kun en väistä. Eihän siinä ole kuin kaksi metriä takanani vapaata tilaa kulkea. Vaikea vaihtaa ohituskaistalle ja mennä siitä.
  He eivät myös tunnu seuraavan yhtään, mitä vaunujen edessä on. Katselevat vain tuotteita ympärillään ja porskuttavat eteenpäin. Sama käy välillä ostoskärryjen kanssa. Ei luulisi olevan vaikeaa seurata sivusilmällä, tuleeko joku eteen.

  Ehkä se on taitolaji, joka on harjaantunut vain miehille. Sivusilmällä tulee aina tarkistettua kauniimman osapuolen muodot ;)
   
 4. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  En ymmärrä miten joku voi pitää jotain -90 mallin Sierraa harrasteautona.

  Mutta samapa tuo, meillä kaikilla on omituisuutemme. Tosin poliisia ei kiinnostanut pätkääkään kun fillarini pöllittiin, joka oli luultavasti tuota Sierraa arvokkaampi ja niiiin rakas minulle. Kysymys kuuluu, että olisinko voinut laittaa samanlaisen ilmoituksen jollekin fillarisaitille? Tuo Sierra uutinen näytti siltä kuin se olisi itse poliisilta peräisin ja poliisin allekirjoituksella varustettu. Tosin mitään yhteystietoja ei ollut...
   
 5. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Tännehän sen olisit voinut ilmoittaa. (Kunhan olet Fillari-lehden tilaaja... :) )
   
 6. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se tietysti niinkin että toisen romu on toisen aarre. Pointtini ei siis ollut että Ford Sierralla ei voisi olla mitään arvoa kenellekään, vaan että nuo tuppaavat olemaan sen verran geneerisiä kapistuksia että ihmettelen miksi juuri tuon kyseisen Sierran katoamisella oli uutisarvoa, tuolla samaisella sivustolla kun on ollut aiemminkin vastaavia juttuja varastetuista ~20 vuotta vanhoista käyttöautoista.

  Enemmin nämä tosiaan kuuluisi johonkin autofoorumille, kuin uutissivustolle. Eipä se tietysti minulta pois ole vaikka tuolla moista uutisoidaankin, mutta ajattelin ihan vaan yleisellä tasolla että mediassa ei ole tapana uutisoida tuommoisia yksityiskohdattomia tapauksia missä joltain satunnaiselta yksityishenkilöltä on viety arviolta muutaman sadan eurosta omaisuutta. Varsinkaan kun noita autojakin varastetaan näemmä wanhahkon uutisen mukaan noin 400 viikossa.
   
 7. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ford Sierraa on valmistettu varsin iloisesti liikkuvana Cosworth RS:nä, jolla jo jotain arvoa onkin. Etenkin, jos on vähän vielä piristetty lisää. Tämän tosin luulisi olevan mainittu ilmoituksessa...
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä siinä on kun ensi kertaa vuosiin missikiemuroissa on omaa silmää todella paljon miellyttävä tyttönen niin tottakai hän sitten joutuu jättäytymään kisasta jonkun polttaripilan takia:grr:
   
 9. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi TV surisee jos sen äänenvoimakkuutta lisää? Kun laittaa äänet TV:stä pienelle ja lisää ääntä digiboxista niin tätä ongelmaa ei ole. Miksi näin?:confused:
   
 10. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Telkkarin käkättimien vahvistin on huonolaatuinen.
   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Dynaaminen alue ei parane töllössä. Eli kun töllön sisällä äänen voimakkuutta kasvatetaan, samalla nousevat häiriöt ja pohjakohina mukana. Jos nostat volumea 10 dB, häiriöt nousevat myös 10 dB. Lisäksi TV on häiriöinen laite ylipäänsä, ei ole virallinen hifilaite, joten äänenlaatu on joka tapauksessa surkea. Ääntä ei saisi päästää ikinä töllön sisälle pilaantumaan, se ei tee siellä mitään hyödyllistä. Jos omistaa edes yhden kaiuttimen ja vahvistimen (tai aktiivikaiuttimen) niin äänet pitää ohjata siihen.

  JOS kaikesta huolimatta haulikolla uhattuna joutuu kuuntelemaan töllön kaiuttimia, ja on juonut pakolliset 3 kossupulloa alle, että korva sietäisi huonoa äänenlaatua, niin pitää silti edes yrittää maksimoida äänenlaatu. Se tapahtuu näin:

  Äänilähteessä äänen ulostulotaso säädetään MAKSIMIIN ja annetaan sen olla siinä maailmanloppuun saakka. Päivittäinen volumesäätely hoidetaan television volumesäätimellä.

  Jos tarkkoja ollaan, pitää käyttää vakiovahvistusta kautta linjan, eli ei saa vahvistaa signaalia tarpeettomasti missään vaiheessa. Jos digiboxi tai muu laite on signaalia väkisin vahvistava laite (kuten on integroitu vahvistin ja paska esivahvistin), silloin säädetään antotaso "vahvistamattomalle" suurimmalle mahdolliselle tasolle. Säätimessä saattaa olla lukuarvot -99 dB ... 0 dB ... +20 dB ja tällöin se nolla desibeliä on paras arvo. Se antaa virallisen signaalitason, vajaa yksi voltti, eikä turhaan korosta kohinoita. Jos säätö pannaan tällaisen laitteen täysmaksimiin eli +20 dB kohdalle, silloin pohjakohinataso turhaan nousee 20 dB liian suureksi ja lisäksi voi tapahtua yliohjausta seuraavissa laitteissa. Maksimaalinen dynamiikka eli puhtain ääni saavutetaan vahvistamattomalla nolladesibeliasennolla.

  Tarkempi optimointitapa on se, että "skaalataan pohjakohintasot samalle viivalle" joka laitteessa. Silloin voi ketjussa olla peräkkäin usea laite ja dynamiikka pysyy silti suht vakiona, ei heikkene ketjun varrella.
  - Jos sisään tullut signaalitaso on jollekin laitteelle liian hiljainen, silloin tämä laite kuristaa dynamiikkaa eli ulos annettava pohjakohinataso nousee tämän laitteen pohjakohinan tasolle ja seuraavat laitteet saavat liian kohinaista kamaa syödäkseen.
  - Jos signaalitaso on liian suuri jollekin laitteelle, vaikkei laite vielä yliohjautuisi, silloin tämä laite saa sisälleen liian kohinaista kamaa ja tämä laite kutistaa dynamiikkaa, koska suurilla signaalitasoilla annon ohjausvara loppuu kesken.

  Voidaan siis käyttää lievää signaalin vahvistamista tai vaimentamista, jos sen avulla saadaan kaikki laitteet samalle viivalle. Lopputuloksen kohinatasosta sen kuulee, jos jokin laite on väärissä säädöissä suhteessa muihin ketjun laitteisiin. Huonokuuloinenkin kuulee erot hyvin säädetyn ja väärin säädetyn laitteistoketjun välillä. Väärästä säätämisestä kysyjä juuri valittikin, kun kuuli ikäviä sirinöitä tai mitä lie häiriöitä. Kannattaa säätää oikein niin valituksen aiheet vähenevät.

  Eikä ole väliä puhutaanko analogisesta linjasignaalista vai digitaalisesta signaalista, kummassakin on tietty dynaaminen alue, jonka sisällä on toimittava, ja signaalin tason muutos aina kuristaa dynamiikkaa pienemmäksi, tekee muutoksen sitten bitteinä tai volumepotikalla. Esim. jos äänilähteestä lähetetään ääni bitteinä optisesti/koaksiaalisesti ja ääni on "puoleen hiljennetty" niin mikään seuraava laite ei ääntä enää voi pelastaa, se on jo murhattu noin 45 dB dynamiikan omaavaksi.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2010
 12. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkä ihmeen takia tuoreiden vanhempien on ihan pakko tunkea se rääkyvä paskatykki _MUN_ syliin kun tulevat käymään koko perheen voimin? Ei, jannepetteri ei ole mun mielestä ihana ja söötti, käsittelisin sitä mielummin talikolla kuin paljain käsin.
   
 13. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo kuullostaa pahan laatuiselta misantropialta, ei meinaa edes uni tulla?

  Minun ehdotus on että kerrot suoraan tuoreille vanhemmille että käsittelisit heidän lastaan mieluummin talikolla, se voisi johtaa helpommin toivottuihin tuloksiin kuin valittaminen DVD-palstalla nimimerkin suojissa. Voi olla etteivät rasittavat vanhemmatkaan enään koskaan vaivaisi sinua tuon jälkeen. :thumbsup:
   
 14. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Myydään/Ostetaan/HUUDA-kauppapaikkaa en ymmärrä.
   
 15. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

  Ensi kerralla myyn tai ostan.
   
 16. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lapsivihaiset of the world unite! ;)

  No ei sentään, itsekään en mielelläni ota muksuja syliin, mutta lähinnä siitä syystä että en halua vahingossa pudottaa kenenkään palleroa. Samaan malliin en myöskään itse alkaisi tunkemaan kylään tuleville vieraille syliin mittaamattoman arvokkaita ming-vaaseja tai muuta haurasta arvotavaraa joiden käsittely ei todennäköisesti ole ihmisille tuttua. Tuossa vauvan pitelemisessä tuntuu olevan jokin itseisarvo jonka vanhemmat uskovat maagisesti välittyvän keneen vaan henkilöön jolle toukka sysätään kouriin.

  Vaikka eipä minulla sinänsä mitään tuota vastaan ole, veljen tuoretta muksuakin pitelin sylissä ja ihan herttainenhan tuo oli, enemminkin vaan ärsyttää yleisesti tuommoiset mielivaltaiset sosiaaliset pakkotilanteet. Ehkä sitten olen sen verran epäsosiaalinen luonne, mutta mielestäni pitäisi kyllä lähtökohtaisesti olettaa että ihmisillä on se fyysinen koskemattomuus, eikä sitä saa omin luvin lähteä rikkomaan niin karvaiset juopposedät puistossa kuin muksua tyrkyttävät läheisetkään.
   
 17. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noista tavoista voisi vielä vähän purnata. Tovi sitten vanhemmillani vieraili Kreikassa muutaman vuosikymmenen asustellut tuttavamme, joka siis aikoinaan nai tämän maan kansalaisen ja perusti perheen sinne. Noh, tietenkin sitä sitten oltiin niin välimeren kansalaista että tuttava teki selväksi että poskisuudelmat oli se ainoa hyväksyttävä tervehtimismuoto. Eipä tuokaan nyt sinänsä iso asia ollut, mutta periaatetasolla tuli taas mieleen että onko tuo "oma" kulttuuri niin valtava juttu että sitä pitää oikein vaatimalla vaalia, varsinkin kun tämä Suomessa nuoreen aikuisikään elänyt henkilö varmasti tietää että meikäläisittäin nuo poskisuudelmat ei välttämättä ole mikään ihan luontevin juttu.

  Vai liekö tässä sellainen ilmiö taustalla että on olemassa resessiivisiä ja dominoivia perinteitä/kulttuureita, joiden kohdatessa tämä dominoiva kulttuuripiirre on se jonka mukaan mennään, esimerkiksi juron suomalaisen henkilökohtainen tila ja fyysinen koskemattomuus eivät ole kunnioittamisen arvoisia kulttuuripiirteitä jos vaikka temperamenttisempi välimeren asukki päättää moiskauttaa kielisuudelman tervehdyksenä. :D Toki harkitsisin poikkeuksen tekemistä jos vaikkapa pitäisi tervehtiä jotain Saudi-Arabian kuningasta virallisella vastaanotolla, mutta epävirallisemmissa tilanteissa luulisi että kohtuullinen kompromissi olisi että mennään sen maltillisemman perinteen mukaan. Vai liekö tuossa tosiaan vaan se jonkinlainen kulttuuriylpeys, että se oma tausta (oli se sitten alkuperäinen tai ei) pitää tehdä selväksi joka välissä.

  Lähi-idässähän tuo miesten ja naisten välinen etiketti taitaa olla tiukempi, niin enhän minäkään siellä alkaisi pakolla kenenkään naisen kättä kaivamaan esiin että nyt perkele ne rukkaset pois ja koura tänne niin kätellään oikein liha lihaa vasten niinkun Suomessa on tapana!

  Hiukan tietysti taas sellaista kärpäsestä härkästä-juttua, mutta ärsyttää vaan tuollaiset pienet asiat joilla ei käytännössä ole mitään merkitystä, mutta mitkä saattavat aiheuttaa sosiaalisesti kömpelömmille tuskaa.
   
 18. coozz

  coozz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2005
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei voi ymmärtää ihmisiä, jotka aukaisevat ovea vain sen verran että itse mahtuvat juuri ja juuri luikahtamaan siitä vaikka varmasti huomaavat että olen alle metrin päässä tulemassa samasta ovesta. :OI
   
 19. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Samaa aihetta:

  En ymmärrä ihmisiä jotka osaavat kulkea vain siitä avatusta ovesta (mm. Stocmannilla), eivätkä avaa viereistä ovea ollenkaan vaan pakko rynniä kaikkien sisään- ja ulosmenijöiden samasta ovesta.
   
 20. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Samaan kategoriaan kuuluvat toki ne, jotka "livahtavat" sulkeutuvasta ovesta työntämättä sitä uudelleen auki takanakulkijaa varten.