Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  802
  Saadut tykkäykset:
  133
  Tiivistä nepa, tiivistä. Oppilaasi täällä eivät jaksa muuten keskittyä. :p
   
  nepa tykkää tästä.
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  295
  Eikö niissä leffoissa lue jo nyt lopputeksteissä että tämä on fiktiota eikä sillä ole yhteyttä oikeisiin tapahtumiin tai ihmisiin?
   
  Mookid ja nepa tykkäävät tästä.
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  En osaa. Tulee aina tuommoista tekstioksennusta. :D
   
 4. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 975
  Saadut tykkäykset:
  609
  Nepan postaukset ovat hyvää keskittymiskyvyn harjoittelua. Käytä tilaisuus hyväksesi! :cool:
   
  nepa tykkää tästä.
 5. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  53
  Noista tutkista kantaisin korteni kekoon että, se mitä minä en ymmärrä on Toyotan tapa piipittää talven liukkautta juuri kun olet peruuttamassa ruudusta tai pihasta. Se liukkausvaroitus (=kylmyysvaroitus) tulee juuri sen verran virtojen päälle pistämisen jälkeen että tosiaankin peruutus on jo pitkällä. Tuo johtaa siihen että piipitykseen ei tule kovasti kiinntiettyä huomiota koska se piipittää sitä kylmyytta ja jokainen varmaan tietää näin talvella että voipi olla liukasta. Hämärässä kamerakaan ei oikein näytä tarkasti joten riskitilanne on valmis.
  Fiksua olisi että peruutuksen aikana aikki muut auton valitusvirret blokataan tai että eri asioille olisi selvästi erilainen piipitys.
  Kaikista asioista ei ole tavis kuskia kuormittaa. Vastaava asia on se että joka kerta kun painaa cruisen cancel nappi eli ottaa crusien pois päältä mittaristoon ilmestyy viesti että tutka on valmiina käyttöön!! Hitto en todellakaan ymmärrä miksi sitä pitä joka kerta kertoa. Parempi olisi kertoa jos tutka ei kytkeydy/toimi. Kuskin kuormittamien kaikenlaisilla turhilla viesteillä ja piipityksillä sai aikaan inflaation eikä kuski sitten välttämättä huomioi piipityksiä kun pitäisi.
  TÄmä on vähän kuin jos vaaditaan todella monimutkaisia salasanoja tai 8 numeron pin koodia niin nämä pitää kirjoittaa paperille/kännykkään tai käyttää turvatonta ohjelmaa niiden tallentamiseen. Palvelun tarjoaja voi vedota että koska salasana/pin on pakotetutsti riittävän pitkä sitä ei voi murtaa ja kaikki vastuu turvallisuudesta on käyttäjällä. Siinä vaan ei huomioida että käyttäjä ei ole tietokone vaan ihminen jolle ei ole luonteenomaista muistaa 8 numeron pin-koodeja.
   
  nepa tykkää tästä.
 6. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Se nautinto kun pääsee ajamaan autoa jossa ei ole mitään piippauksia eikä tutkia. Ei kuuluu piippauksia kun oven avaa, ei kuuluu piippauksia ellei turvavyö ole heti päällä, ei kuulu piippauksia kun peruuttaessa on metrin päässä jotain, ei kuulu piippauksia taikka varoitusvaloshowta jos joku ohittaa sinut ym. ym.....
   
  nepa tykkää tästä.
 7. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  295
  Volkkarin tuoteet varoittelee liukkaasta kelistä aina kun lämpötila on alle +4. Eli käytännössä koko talven.
   
 8. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tämä tuli vastaan kun piti ajaa -89 mallinen Toyota Camry paikasta A paikkaan B, mittarissa oli 71000km!!:D Ei kuulunut piippauksia mistään ja ei tarvinnut mitään lapsellisia tutkia kun takaikkuna oli yhtä iso kuin tuulilasi. Oli muuten yllättävän hyvä ajettava....
   
  nepa tykkää tästä.
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Olen omistanut kyseisenlaisen auton. Ihan hyvä, mutta erittäin valheellinen turvallisuus isoksi autoksi. Kuin paperia olisi kolarissa. Onneksi en joutunut moiseen.
  Mutta hyvä ajaa: :)
   
 10. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Täällä käsitellystä peruutustapauksesta annettu käräjäoikeuden tuomio:

  "Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi autolla ajaneen vuonna 1982 syntyneen miehen tänään antamallaan tuomiolla 70 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta."

  "Käräjäoikeuden istunnossa katsottiin miehen autosta käsin kuvattu rekonstruktiovideo ja valokuvia, joiden perusteella näkyväisyys autosta oli jossain määrin rajoittunut ylämäkeen peruutettaessa. Peruutettava matka oli kymmeniä metrejä ja käräjäoikeuden mielestä miehen olisi tullut tarkkailla erityisellä huolella ympäristöä ja mahdollisia jalankulkijoita.

  Käräjäoikeudessa mies kiisti syytteet ja kertoi, ettei hän ollut peruuttaessaan tehnyt tytöistä mitään havaintoja. Oikeuden ratkaisun mukaan se seikka, ettei autonkuljettaja ollut havainnut sisaruksia missään vaiheessa, osoittaa sen, ettei hän on ollut tarkkaillut ympäristöään riittävän huolellisesti."


  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008624450.html
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  ^Henki on halpa Suomessa. Se Turun tapaus oli samanlainen:
  Sakkoa tuli maksettavaksi noin 1000 euroa.
   
 12. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Mitä Venäjä oikein aikoo? Koko maailma tuntuu keskittyneen Ukrainan tilanteeseen ja venäläiset joukot näyttävätkin olevan rajalla valmiina. Mutta joku asiantuntija jossain haastattelussa sanoi että venäjän sotavoiminen parasta osaamista on harhautus... eli entä jos kohde ei olekaan Ukraina? Joukot olisi ainakin jo valmiina Valko-Venäjällä... eikä valkovenäläiset varmaankaan nousisi Lukasenkaa puolustamaan. Olisiko siinä se todellinen kohde?
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  En usko että Putinilla on aikomustakaan vallata Ukrainaa, tässä käydään dialogia kahden suur-vallan välillä. Valitettavasti roskamedia lietsoo sotaa ja jopa toivoo sodan syttyvän koska pandemia uutisia ei enää klikkailla samaan tahtiin. Kammottaa lukea Hesarin uutisointia asiasta kun tuppaavat kopioida kaiken CNN:ltä ja kaikki tietää kyseisen kanavan propagandan.
   
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Roskamedia lietsoo sotaa koska "pandemia uutisia ei enää klikkailla samaan tahtiin"? Mitä ihmeellistä neukkupropagandaa minä oikein luen?
  Nyt on tosi kyseessä.
  Presidentti Niinistö vertaa nykytilannetta talvisotaa edeltävään tilanteeseen:
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008627385.html
  Jussi Halla-aho oli aamulla Ykkösaamussa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan roolissa haastateltavana. Kannatti Ukrainan tukemista:
  https://yle.fi/uutiset/3-12324617
  edit: HS: Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin perjantaina esittämät suorasanaiset kommentit Venäjän presidentin Vladimir Putinin hyökkäysaikeista Ukrainaan pohjaavat tiedustelutietoihin, joiden mukaan Venäjällä olisi annettu käsky edetä täysmittaiseen hyökkäykseen. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Post, joka pohjaa tietonsa useisiin asiaa läheisesti tunteviin lähteisiin.
  edit2: HS: ”Tilanne on veitsenterällä”, luonnehtii entinen Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg tilannetta Ukrainan ja Venäjän välillä. ”Siellä ovat nyt kaikki Venäjän joukot valmiina ja on edetty sellaiseen tilanteeseen, jossa osapuolet syyttelevät toisiaan epäsuoran tulen käytöstä.”
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2022
 15. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Sitä ei varmaan tiedä kukaan muu kuin Putin, jos sekään.
  Tämähän on tyypillistä Venäjän pullistelua ja Venäjän itsensä rakentama show, jolla halutaan esittää aseellista suurvaltaa, kun muuta ei osata tehdä kuin hyödyntää luonnonvarojaan. Ja sotia.
  Vaikuttaa siltä että Putin on lämmittänyt saunaa heittelemällä vaatimuksia sinne sun tänne ja samalla odotellut olympialaisten loppumista Eli varmaan ensi viikolla alkaa tapahtua, jos on tapahtuakseen.
  Väkisinkin tulee mieleen erään eurooppalaisen valtion 30-luvulla tapahtunut länsimaiden vedätys.
  Valko-Venäjähän on tällä hetkellä jo käytännössä miehitetty.

  Hämmentävää tosiaan tuo jatkuva median sodanlietsonta ja Bidenin jatkuvat sotakommentit juuri heti alkavasta hyökkäyksestä Ukrainaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2022
 16. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Et ole sattunut tulemaan ajatelleeksi, että USA:lla on tiedustelutietoa? Pidän hyvin todennäköisenä, että hyökkäys on jonkin verran viivästynyt siksi, että USA kertoo Venäjän aikeista etukäteen, tosin kyllähän se näyttää siltä, että Venäjän hyökkäys ei ole enää vältettävissä.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Niin, sitä tuntuu olevan vaikea ymmärtää kaikkien. Mutta se on sama kuin pitäisi ymmärtää koulukiusaajan motiiveja. Sinun viestisi vaikutti juurikin tuollaiselle trollitehdasmaisen heikolle harhautusyritykselle motiiveista. On täysin selvää, että Valko-Venäjä on täydellisessä valtioliitossa Venäjän kanssa jo nykyisellään ja siten osa uhkaa Ukrainalle.

  Hyvin vaarallista peliä pelaavat. Pelikirjahan on ollut hyvin pitkälti kopio 30-luvulta tähänkin asti, niin miksei tästä eteenkin päin.

  Näinköhän jenkkien pitää taas kolmannen kerran tulla ratkaisemaan rauha Eurooppaan, toivottavasti ei.

  Saa nähdä meneekö tsaarilta vati nurin ja tulee käsky laittaa tankit liikkeelle, jos häviävät jääkiekossa.
   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  On niillä valtioliitto joo, mutta Lukasenka ei ole kovin suosittu johtaja, käsittääkseni edes Venäjällä. Sen verran paskasti on alamaisiaan kohdellut. Putinin näkökulmasta on selvää että pian Valko Venäjän johto tulee vaihtumaan, joko vaaleilla tai väkivaltaisesti, ja kansan valitsema Lukasenkan seuraaja saattaa haluta purkaa tuon valtioliiton ja olla muutenkin demokraattisempi ja länsimielisempi. Putin luultavasti haluaa varmistaa että niin ei pääse käymään.
   
 19. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Totta kai olen. Eihän siltä tiedolta ole pystynyt välttymään, kun lähes joka päivä lehdissä esitellään toinen toistaan pätevämpiä tiedusteluvälineitä, joilla aluetta tarkkaillaan
  Enemmän ihmetyttää se jatkuva tarve joka päivä hyökkäyksellä vouhkata.
  Itse uskon että hyökkäys on viivästynyt lähinnä Olympialaisten takia.
  Siinähän olisi hyvin menneet ROCin kisat saaneet ikävän käänteen ja seuraukset mitä vain.
  Tuskin muut maat olisivat niin innoissaan ottaneet tiedon vastaan ja jotain käänteitä olisi varmasti tapahtunut.
  Ja tuskin Putin olisi hyvälle ystävälleen Kiinalle moista skandaalia halunnut järjestää.
   
  Recce tykkää tästä.
 20. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 334
  Saadut tykkäykset:
  197
  Sillä ei ole väliä onko Lukasenka suosittu vai ei, kunhan tekee niinkuin Putin haluaa. Se on molempien etu.
  Putin ei varmaan kauhean hyvällä ole katsonut Valko-Venäjällä ollutta demokratialiikettä, eikä se Putin alamaisiaan sen paremmin kohtele.
  Vaaleilla ei ole väliä. Niitähän voi järjestää vaikka joka vuosi, kun lopputulos on etukäteen tiedossa.
  Valitettavasti diktaattoreista ei pääse eroon kuin väkivallalla tai jos se itse lähtee maanpakoon.
  Kumpaakaan ei Valko-Venäjällä mielenosoitusten aikaan tapahtunut.