Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
  Muuten ihan kiva, mutta viittasin alkuperäisessä kritiikissäni tyystin toiseen tapahtumaan, jossa ohjaajalta(jälleen kerran) yleisön joukosta elokuvan julkaisuajankohtaa fyysiselle formaatille tiedusteltiin. Vastaavia, lähes identtisiä tilanteita, jossa ohjaaja on yleisötapahtumissa edustanut, on koettu monen kirjava määrä männä vuosina, koskien nimen omaan jo mainitun tapetille nostoa.

  Kuinkahan päin persettä mahdollisesti menee, kun muistelen, että Syvyys olisi ollut saatavilla jossain suoratoistopalvelussa jo ajat sitten? Jokin HD-resoluution, mikä lie mahdollinen ylösskaalaus sitten kyseessä, on ymmärtääkseni olemassa, joka (sanomattakin selvää) ei tietenkään edusta mitään sen "virallisempaa".

  Ja sehän tässä juuri mättää, ettei tällaisia PÄIVÄNSELVYYKSIÄ pitäisi minkään tahon eikä kenenkään joutua fyysiselle tuottamisen tähden enempää itkemään kuin huoraamaankaan.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 559
  Saadut tykkäykset:
  481
  Hetken ihmettelin, mihin ketjuun oikein putosin, koska samat höpinät siitä, että transfer on valmis ja "ihanjust" tulee BD on käyty useita kertoja vuosien aikana.

  Joskus jaksoin tänne referoidakin tiedon, että valmista on ja tulee ulos heti, kun Cameronin Avatar-kiireet helpottavat. Kyse oli siitä ekasta Avatarista, että...

  Täällä kirjoittelin tietoa, että Abyss on valmis FullHD:lle, kunhan ohjaaja hyväksyy. Vuosi oli 2012....
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 3. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 803
  Saadut tykkäykset:
  558
  Minä olen miettinyt moista parikymppisestä lähtien, siis noin 30 vuotta. Urheilu voisi olla enemmän vaan harrastus siinä missä postimerkkien keräily tai puutarhan hoito. Suuret urheilun kattojärjestöt vaan pääsevät rahastamaan massiivisilla televisiointisopimuksilla. Olympiakaupungeissa ajetaan köyhät pikapikaa veronmaksajien rahoilla rakennettavien painitatamien tieltä ja kisojen jälkeen jäljelle jää urheilun aavekaupunki, koska urheilupomot saivat rahansa ja lähtivät rahastamaan seuraavaan paikkaan. Ehkä joskus kauan sitten huippu-urheilussa on ollut jotain järkeä, mutta nykyään monet sulkevat silmänsä pimeältä puolelta ja haluavat vain nähdä, kuinka kauaksi suomalaisen keppi lentää...

  Jopa minä katson silloin tällöin huippu-urheilua, vaikka olen niin hullu että enemmän nappaa katsoa esim. Luke Blandin Youtube-videota siitä, että jotkut nuoret ovat pilanpäiten laittaneet taloyhtiön saunassa seinäkellon sulamaan kiukaalle tai naurajamestari Nathan "Natemares" Fisherin luonnehdintaa Luke Blandistä maailman valjuimpana ("bland") tyyppinä (pitänee paikkansa, mutta silti Nathan on kritiikissään minusta aivan liian ankara, koska ilmeitten vähyys on osa Luke Blandin vietätystä ja sitäpaitsi onhan kellon sulatus kiukaalla hassu tarina, siis niin kauan kun ei ole kyse omasta saunasta, jolloin se onkin kylmää hikeä puskeva painajainen!).

  Huippu-urheilussa tosiaan korostuu kavahtamani "voittaja vie kaiken" ideologia. Häviäjiä ei tarvitse huomioida tai lohduttaa, kunhan voittaja saa kaiken huomion ja kirkkaimman mitalin kaulaansa. Tämä raadollinen lähtökohta ei tee hyvää sille, minkälaisen kilpailemista palvovan mentaliteetin omaksumme saatika sille, mitä keinoja huippu-urheilijat käyttävät menestyäkseen.
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  ^On tietysti anakronismi puhua huippu-urheilusta, kun on kyse antiikin ajan Olympian kisoista. Idea on kuitenkin ollut vastaava jo yli 2000 vuotta sitten:
  Ei voi ainakaan väittää, että kisojen syynä on ollut riistokapitalistit ja urheilujärjestöt.
  Ihminen nyt vaan kilpailee. Ilman kilpailua ja riskinottoa olisimme edelleen metsästäjä-keräilijöitä.

  Itse katson mieluummin huippu-urheilua TV-lähetyksinä kuin YT-videoita.
  Jokaiselle ansionsa mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2021
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  Olen toki samaa mieltä kanssasi, mutta. Siis pieni mutta sen takia, että nyt omistajana on Disney. Cameron on taatusti taas kerran mennyt hattu kädessä rahakirstujen vartijoiden puheille. Siellä on varmasti tällä hetkellä nihkeä tunnelma. Vähintään 200-500 miljoonaa taalaa mennyt johonkin, mistä ei ole mitään varmuutta. Ehkä FOXista myös maksettiin liikaa. James vielä haluaisi lisää rahaa tehdäkseen monta samanlaista elokuvaa. Veikkaan, että sillä on kerrottu, että tsekkaa tämä Abyss valmiiksi, niin jutellaan lisärahasta. Ei siksi, että siitä levyä tulisi, mutta vetonaulaksi omille Disney+ sivuille. True Lies olisi myös kiva, mutta tuollainen terroristi leffa ei oikein sovi hyvin Disneyn brändin kanssa.
   
 6. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
  Hahaha! Mistä näitä sikiää?

  Asentaja saapui ilman maskia – seurannut keskustelu veti Heidin sanattomaksi

  "Espoolaisnainen kertoo, ettei edes tieto hänen kuulumisestaan koronaviruksen riskiryhmään vaikuttanut asentajan toimintaan."

  "Heidi oli puhunut miehen kanssa puhelimessa edellisenä päivänä, jolloin tämä oli kertonut olevansa kotona kipeän lapsen luona. Jo puhelun aikana asentaja oli alkanut puhua marginaaliryhmän suunnitteilla olevasta yleislakosta ja siitä, kuinka koko pandemia on osa salaliittoteoriaa. Sama paatos taudin seurauksien liioittelusta sekä kuolemien vääristelystä oli jatkunut heti ovesta sisään tullessa."
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
 8. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 080
  Saadut tykkäykset:
  818
  Tuli koululta Office-tunnukset myös ekaluokkalaiselle etäkoulun varalle. Kysyin, että milläköhän laitteella opiskelu tapahtuu, jos niin käy, että etäkouluun joudutaan. Mikä on kyllä epätodennäköistä, mutta kuitenkin.

  Vanhemmalle tyttärelle on koulu antanut jo vuosia sitten läppärin, mutta ekaluokkalaisesta sanottiin, että "vaikka sitten kännykällä Teamsin kautta".

  Voi jeesus. Korona on ollut kohta kaksi vuotta ja koulujen valmistautuminen mahdolliseen etäkouluun jätetään vanhempien ja kännykän varaan. Varmasti on hienoa katsoa pieneltä kännykän näytöltä dokumenttikameran kuvaa, josta ei saa mitään selvää.

  Jos ei nyt läppäreitä jokaiselle, niin kyllähän kaupunki olisi jollain tavalla voinut varautua, vaikka halpojen tablettien hankkimisella. Niitähän olisi muutenkin opetuksessa voinut käyttää. Nyt luokassa on ymmärtääkseni ollut pari iPadia, joita on vuoronperään joskus käytetty.

  Etäkouluun on turha mennä, jos koulu ei voi tarjota opiskeluvälineitä kaikille.

  Itse olen opettajakoulutuksen käynyt, vaikka en päivääkään virassa ole ollut, mutta jos olisin, niin aika kyrpiintynyt olisin rehtorille siitä, jos pitäisi yrittää opettaa lapsia siten, että osa katsoo opetusta kännykän näytöltä.
   
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 225
  Saadut tykkäykset:
  108
  Tuo on totta, mutta myös se että on aika kallista hankkia hirvittävä määrä niitä edullisiakin laitteita pelkästään pahan päivän varalle niille 1-3 luokkien oppilaille. Niistä kuitenkin juoksisi kaikenlaiset kulut koko ajan. Lisäksi taitaa olla niin että tuontyyppisten oppilaitosympäristöön sopivien laitteiden saatavuus on ollut huono jo pitkään, ja toimitusajat tosi pitkiä.
   
  waiskiys ja nepa tykkäävät tästä.
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 080
  Saadut tykkäykset:
  818
  Juu, totta on, että turhaan ei kannata alkaa laitteita hankkimaan.

  Mutta kun tiedän, että on kouluja, joissa kaikki ovat saaneet ipadit käyttöön, niin kyllähän halpoja android-tabletteja olisi voinut hankkia myös muihin kouluihin käyttöön. Kuten tuossa kirjoitin, niin poikani luokalla käytetään iPadeja, mutta koska niitä on vain muutama, niin käyttöä pitää porrastaa.

  Jos olisi hankittu aiemmin jo kaikille tabletit, niin niitä olisi voinut käyttää myös opiskeluissa muutenkin ja etäopiskelussa tarpeen mukaan. Ja koulussa olisi voitu opetella valmiiksi Teamsin käyttöä yms.

  Olen tosin kyllä sitä mieltä, että etäkoulu 1-3 luokkalaisille on ihan turhaa jo oppimisen vuoksi. Ei ekaluokkalaiset varsinkaan osaa mitään Teamsiä käyttää varsinkaan, jos vanhemmat eivät ole kotona etätöissä eivätkä voi apuna olla. Voi olla, että monelta menisi lukemisen ja laskemisen oppiminen ihan päin peetä tuon vuoksi.

  No, en usko, että etäkouluun kuitenkaan joudutaan, joten varmasti vain teoriatasolla tämä pohdinta. Mutta, kun koronaa on eletty jo kohta kaksi vuotta, niin on aika ihmeellistä, että monissa paikoissa ei millään tavalla ole varauduttu mahdolliseen etäkouluun. Jos kahden vuoden jälkeen vastaus on, että käytä omaa kännykkää, niin kyllä jossain on vika.

  Tai, jos etäkouluun joudutaan, niin luultavasti se on vitosluokkalaisille ja siitä ylöspäin, kuten taisi olla aiemminkin. Toivon kyllä, että koulussa saisivat opiskelijat saisivat käydä.
   
  Hippo tykkää tästä.
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
 13. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 840
  Saadut tykkäykset:
  557
  Pierunaurua! Sarjassamme Kiinan vainoharhaisen propagandakoneiston säälittävimpiä typeryyksiä:

  Fight Clubin loppu muutettiin Kiinassa – sanoma vaihtui tyystin

  "Rakennusten räjähtämisen sijasta ruutu lävähtää mustaksi. Lopputeksti kertoo, että poliisi selvitti rikollisten koko suunnitelman, pidätti heidät kaikki ja esti onnistuneesti pommien räjähtämisen."

  "Lopputekstissä kerrotaan lisäksi, että Tyler Durden passitettiin hullujenhuoneelle, jossa hän sai psykiatrista hoitoa. Durden vapautettiin sairaalasta vuonna 2012, lopputekstissä todetaan."


  Tämä tuntuu unohtuneen puolueen sisällä kansalle vittuillessa:

  [​IMG]

  Ja tosiaan pitäähän asioilla olla tärkeysjärjestys:

  [​IMG]
   
 15. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  257
  Niin että mielikuvituksen tuote vapautettiin sairaalasta. Only in China. :D
   
 16. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 207
  Saadut tykkäykset:
  53
  Ei kiinalainen keksintö. Itse näin tämän version ihan Suomessa joskus 70 luvulla.

  To get permission to release the film in Spain, which at the time was ruled by Francisco Franco, an additional sequence was tacked onto the end in which McCoy is captured and returned to prison, because it's bad for the moral health of the people to show that criminals can escape from paying their debt to society.

  https://www.imdb.com/title/tt0068638/alternateversions?tab=cz&ref_=tt_trv_alt
   
 17. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 803
  Saadut tykkäykset:
  558
  Olin aika hämmentynyt tätä lukiessani, koska luulin sinun puhuvan Fight Clubista, kunnes linkkiä klikatessani sain tietää, että puhutkin ihan toisesta leffasta. Ketjuissa kannattaa viestit muotoilla selvästi niin, että muut tietävät heti, mistä puhuu.
   
  ZED tykkää tästä.
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  Miten ihmeessä sinä tai kukaan muukaan voi luulla, että tuossa puhutaan Fight Clubista?
   
 19. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 803
  Saadut tykkäykset:
  558
  No koska siinä ei suoraan sanota, mistä leffasta puhutaan. Silloin oletuksena on leffa, josta on vastikään puhuttu ketjussa, eli Burkitvillen mainitsema Fight Club. Asiaa pahensi sanan "tämän" käyttö, joka selvästi mukamas linkitti aikaisempaan keskusteluun. Selvisihän tuo leffa sitten muutama rivi alempaa kun linkkiä kävi katsomassa, mutta LIIAN MYÖHÄÄN luetun sujuvan ymmärtämisen kannalta. JaySee olisi voinut aloittaa viestinsä kirjoittamalla:

  "Ei kiinalainen keksintö. Itse näin The Getaway-leffasta vastaavanlaisen version ihan Suomessa joskus 70 luvulla."

  Olisi ollut HETI selvää, eikä lukijaa olisi ajettu 14,7 sekunniksi suuren hämmennyksen valtaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2022
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  70-luvun Francon Espanjassa?