Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Filmihulluleffakauppa myisi Ultimate James Dean Collectionia bluraylla, sisältää myös tuon leffan, suhteellisen kohtuulliseen hintaan 34e...
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  Joo, mutta turha sitten tulla itkemään kun meikäläinen fyysisen median harrastaja haistattaa paskat koko maailmalle, kun ei tällä maailmalla ole kohta mitään tarjottavaa minulle. Minä en streamaus-palvelujen armoilla ala elelemään. Minulla ei ole puutarhaa, koska asun vuokralla kerrostalossa. Ei siis ruohonleikkurit ja patiopöydät kiinnosta pennin vertaa, vaikka kuinka tunkevat. Ihmettelen vaan, kun jotain Wonder Woman 1984 leffaa kyllä tungetaan kurkusta alas, mutta sitten jotain muita artikkeleita ei löydy yhtään, vaikka muualta löytyy. Olisi siis hyvä tietää, millä logiikalla tavaraa myyvät, että voi suunnitella hankintojaan. Muutenkin Blu-rayn kanssa on niin helvetin vaikeaa kun itseään kiinnostavaa matskua julkaistaan niin niukasti ja ties missä rajatulla markkina-alueella, niin tällaisen CDON:n kaltaisen merkittävän toimijan rappio täällä meidän markkina-alueella ei ole mukava juttu. Yhtä paskaa tämä nykymaailma fyysisen median vaikeuksien, koronan, ilmastonmuuroksen, sosiaalisen median kuplaantumisen ja muiden vittumaisten syiden takia. Introverttinä pystyn "eksymään" omiin ajatuksiini muusta maailmasta eristyen ja kohta tässä ei muuta viitsi tehdäkään kun maailma odottaa minun ostelevan ruohonleikkureita ja maksavan streamauspalveluista. No deal!
   
 3. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  35
  Ainahan voit netistä ladata haluamasi pätkät jos ei muu auta. Ei kait tämän kulutusroskan takia kannata mielenterveyttään menettää. Voit myös vaihtaa harrastusta ja alkaa vaikka lukemaan kirjoja puolipöllöjen elokuvien sijasta :).
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  No voihan sitä vaikka pitsiä nyplätä, vaan kun ei huvita!
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 322
  Saadut tykkäykset:
  294
  Mielestäni on hyvä asia, jos CDON yrittää selvitä hengissä kilpailussa amazoneja vastaan. Sehän kuolee alta aikayksikön, jos jää tuleen makaamaan. Jos blu-ray ei myy, pitää keksiä jotain muuta myytävää tilalle. Se on sitä markkinataloutta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2021
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  Tottakai, mutta minä ostan (sieltä) lähinnä Blu-ray-levyjä. Kalsareita ostin kokeeksi vuosi sitten. En minä ostele ruohonleikkureita, rantaleluja tai pihagrillejä vain siksi, että CDON myy niitä. Pitäähän sille ostettavalle tavaralle olla jokin tarve. Siten minun pitää hakeutua sellaisten myyjien äärelle, jotka haluavat vielä Blu-ray:tä myydä samalla kun CDON voi sitten palvella massoja eli streamauspalveluita käyttäviä puutarhureita. Lähinnä haluan siis tietää/ymmärtää CDON:n suunnitelmia liiketoimintansa suhteen niin, että tiedä, mikä kyseisen puljun rooli on tästä eteenpäin elämässäni. Tuleeko siitä "kalsarikauppani", vai onko siitä muuhunkin? Ihmetystä herättää myös se, että pulju kyllä suorastaan tyrkyttää joitain Blu-ray-julkaisuja samalla kun jättää toisia ottamatta edes myyntiin. Mikä logiikka selittää esim. sen, että Irreversible -Blu-raystä tarjotaan VAIN brittiversiota? Miksi sitä tarjotaan, jos Blu-ray ei kerran myy? Jos taas myy tarpeeksi, niin eikö se pohjoismainen julkaisu myisi vielä paremmin tekstityksineen tällä markkina-alueella?

  Erityisesti, on kai minullakin maksavana kuluttajana "oikeus" vaikuttaa lompakollani siihen, mitä tämä markkinatalous tekee? Sitähän se markkinatalous on. Tarjontaa ja kysyntää. No, minä yhdessä muiden Blu-ray-harrastajien kanssa muodostamme osan tästä kysynnästä.

  Jokainen, joka tokaisee lakonisesti, että "se on sitä markkinataloutta" saa sitten omalla kohdallaankin tyytyä tilanteeseen, jossa heidän kysyntäänsä ei vastata markkinoilla tarjonnalla.

  Ehkä CDON vaan panikoi ja sekoilee Amazonin takia? No, seurataan tilanteen kehitystä...
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 322
  Saadut tykkäykset:
  294
  Osa markkinataloutta on se, että yritykset vastaavat kysyntään omalla tarjonnallaan. CDON tekee sitä juuri nyt.
  Blu-rayn myynti on pientä.

  En ymmärrä, mksi et pääse tästä Irreversible-asiasta jotenkin ohi. Se on pieni sivujuonne. CDON yrittää pärjätä globaalissa kilpailussa ja toivottavasti onnistuu. Tarvitsemme amazoneille kilpailijoita itse kilpailun takia. Kilpailu blu-ray-levyjen myynnillä on menneiden talvien lumia.
   
 8. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  51
  Voisiko syy olla myös etteivät pienemmät Suomalaiset julkaisjat osaa myydä tuotteitaan Cdonille, tuskimpa ne sieltä oma-aloteisesti tulee tavaraa hakemaan myyntiin.

  Se myös nyky cdonissa harmittaa että varastot ovat todella pienet, aina alekampanjan alussa suosituimmat nimikeet on heti loppu.
  Olen nyt tämän kesäalen alusta saakka odotellut että Tremors blu ray boxi tulisi ostettavaksi, taitaa ale loppua ennekuin tuo tulee taas myyntiin.
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  Koska kokemus on peruuttamaton. :D

  Jokaisella meillä on omat juttumme, joista on vaikea "päästä ohi". Jotkut eivät esim. millään hyväksy, että nykyaikana elokuvissa on PALJON cgi:tä (studiot vain vastaavat kysyntään - se on sitä markkinataloutta. ;) ). Eiköhän sinullakin ole jotain, josta on vaikea "päästä ohi"? Tuo Irreversible oli jokseenkin traumaattista/tuskallista hankkia. Aluksi sitä sai odotella 10 vuotta, että edes tulee Blu-raynä ja sekin aluksi ilman tekstityksiä jossain Ranskassa. Sitten sikakallis brittiversio. Sitten ilouutinen pohjoismaisesta julkaisusta, mutta se sitten julkaistiin miten sattuu ja mokasin senkin kun tilasin Suomalaisestaelokuvakaupasta* kun olisin voinut hakea omani pois Pienestäleffakaupasta* ja säästää muutaman euron ja saada leffan käsiin nopeammin.

  Ostetaan sitten paljon kalsareita sieltä CDON:sta, että pysyy pystyssä. Sitten on hyvä vetää kalsarikännit suruun, jonka Blu-ray:n pienet julkaisu- ja myyntimäärät aiheuttavat.

  * Eikö näillä voisi olla ytimekkäämmät lyhyemmät nimet? o_O
   
 10. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  207
  Tämä sopii hyvin tänne "asiota joita en voi ymmärtää ketjuun". Oli tarkoitus ostaa ihan perus kahvinkeitin mökille. Ajattelin että hei, nythän on se CDON joka yrittää pärjätä globaalissa kilpailussa kun levymyynti hiljenee. Perus Braunin keitin maksaa siellä mukavat 91,99€. Sama keitin esim. Prismassa tai Verkkiksessä on 49,90€ normaalihinnaltaan. Että hienosti pärjäsi tässä kilpailussa.
   
  Recce tykkää tästä.
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  No kannattaisi kyllä osata. :eek:

  Tämä varaston loppuminen on ollut perinteisesti paljon pahempi ongelma Discshopissa. Tuntuu, että siellä otetaan myyntiin kerralla korkeintaan 12 kpl jotain nimikettä, niin ei ole mikään ihme, että on nopsaan myyty "tilapäisesti" loppuun. Käytännössä vanhemmista nimikkeistä hyllystä löytyy sitten epämääräistä tauhkaa, joka ei kelpaa puoli-ilmaiseksikaan kenellekään. :rolleyes:[/QUOTE][/QUOTE]
   
 12. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 322
  Saadut tykkäykset:
  294
  Lainasit minua. En mielestäni väittänyt CDONia halvimmaksi kaupaksi. Yritin puhua yleisemmällä tasolla. Näköjään epäonnistuin.

  Itse suosin Moccamaster-kahvinkeittimiä.
   
 13. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  207
  Tarkoitukseni ei ollutkaan osoittaa mitään viestissäsi vääräksi, lainasin sitä vaan siksi kun siinä mainittiin että CDON yrittää pärjätä, pointtini ollessa ettei kovin vakuuttavalta näytä tämä yritys.

  Moccamaster on vähän hankala mökillä kun pitäisi muistaa tyhjentää sisuksiin jääneet vedet aina lähtiessä ettei jää se pari desiä sinne pahimmassa tapauksessa kuukausiksi lillumaan.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  417
 15. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  ostin cdonista ilmanpuhdistimen oliko 149€ kun gigantit etc myi sitä samaa 279€ hintaan. jokin on halpaa ja jokin ei.

  samoin tuon suodattimet oli huomattavasti halvempia cdonissa vs verkkis/muut kivijalkaliikkeet.

  tosin ostin ne suodattimet ebay.de:stä vielä halvemmalla ;)
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  Vankilaan vaan tuollaiset saatanan terroristit! Lapsia ollaan terrorisoimassa keskellä pandemiaa helvetin tärkeässä asiassa! Mikä vittu siinä on, että pitää puuttua muiden ihmisten rokotuksiin? Olkoot itse rokottamatta ja kuolkoot itse koronaan! Vittuako se heille kuuluu, ottavatko muut rokotteita vai ei! Miten voi ihminen olla noi sekaisin päästään? Tottakai jokainen tietää, että rokotteisiin liittyy riskejä, mutta kun rokottamattomuuteen liittyy miljoona kertaa isommat riskit. Vähän voisi aivoillaan ajatella asioita.

  Kärkkäinenkin "ohjeistanut" työntekijöitään olemaan rokottamatta! Vittu mikä mulkku saatana! Ikinä en ole Kärkkäiseltä mitään ostanut enkä vittu tule ostamaankaan!

  Mikä on näiden anti-vaxx-ääliöiden suuri suunnitelma päästä tästä pandemiasta ulos, jos kerran rokotteita ei saisi ottaa? Antaa tulla vaan, kuulolla ollaan. Ei taida paljon keinoja olla, vai onko?
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2021
  ZED, Miku-91, jmo and 3 others like this.
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 322
  Saadut tykkäykset:
  294
  Piti oikein googlettaa tuo Kärkkäinen, koska pääsee otsikoihin vähän väliä. Niillä on vain viisi tavarataloa. Hyvin on omistaja hoitanut mainostuksen lehtien otsikoiden kautta. On niin kuin Keskinen. Keskinen ostaa ylihintaan kasan muumimukeja ja kaikki lehdet antavat tavaratalolle ilmaista mainosta.
  Sananvapauden nimissä tuen myös "väärien" mielipiteiden ilmaisua. Se on tuhon tie, kun jossakin maassa sananvapaus loppuu.

  Kummastakaan kaupasta en ole ostanut mitään ja rokotukseni ovat kunnossa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2021
 19. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Menikö tunteisiin? Taidankin laittaa Kärkkäiseltä taas tilausta tulemaan.
   
 20. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 544
  Saadut tykkäykset:
  487
  Kyllä todellakin meni! :mad:
   
  Riker, Akseli70 ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.