Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  381
 2. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 074
  Saadut tykkäykset:
  55
  ^ Sekä TCM että BWP aiheutti mulle aikoinaan parantumattomia henkisiä traumoja, joten @Burkitsville, €200 kiitos, niiden jatkuvasta palauttamisesta mieleen. Ja se on sitten €200/kk jatkossa, kunnes muutat sekä avatarisi että käyttäjätunnuksesi sellaisiksi, ettei niistä aiheudu kenellekään mielipahaa.
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  381
  ^ Ensimmäisessä omistamassani Nokian gsm-puhelimessa oli valmiita viestipohjia käyttäjälle, joista lainaan klassikkoa: "En voi auttaa".

  Huomautettakoon myös, että allekirjoittaneen käyttäjätunnus on itse asiassa väärin kirjoitettu, mutta mainitsemiesi "parantumattomien henkisten traumojen" tähden en voi suositella syventymistä BWP:n maailmaan edes tuon kirjoitusvirheen hoksaamiseksi. En halua pahoittaa mieltäni tähän tiedon muruseen tuhlatun maallisen vaelluksen johdosta, joten ensimmäinen erä 200 € kuukausimaksuista veloitetaan tililtänne tätä kirjoittaessa. Huomioithan, että voit halutessasi lyhentää kuukausittaisen kulueräsi myös Blu-ray elokuvina.
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  276
  Suomessa kaikki puolueet ovat sitä mieltä, että sote-uudistus tarvitaan. Uudistuksen sisällöstä on sitten erilaisia mielipiteitä.
  Jos et ole ymmärtänyt kuinka huono tilanne on, niin lue vaikka virallista propaganda-sivustoa:
  En ymmärrä ollenkaan miksi joillakin on halu hyväksyä nykyinen tilanne?
  Jos itse tai joku läheinen on käyttänyt julkista terveydenhuoltoa, on lukenut sanomalehdistä asiasta tai on katsonut suomalaisia TV-uutisia, niin luulisi olevan tietoinen ongelmista. Mistä ihmeestä kumpuaa tämä ongelmien kieltäminen?
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2020
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 454
  Saadut tykkäykset:
  457
  Vastustanko muka Sote-uudistusta? Onhan noita ongelmia, mutta jenkkilään verrattuna aika pientä on...
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  276
  En minä tiedä. Kerro selvästi mielipiteesi. En osaa lukea riviesi väleistä.

  Minä kirjoitin sote-uudistuksen tarpeesta. Ymmärsin kirjoituksistasi, että et halua muutosta, koska kehuit nykysysteemiä kuten @mdk 5.1
  Ja jätä nyt hyvä ihminen tuo vertailu Yhdysvaltoihin. Kukaan täällä ei halua USA-systeemiä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2020
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 454
  Saadut tykkäykset:
  457
  Jaa, olen ymmärtänyt sitten väärin, jos tämä olikin joku Sote-keskustelu. Anteeksi.
  Nykyinen hallitus on ajamassa Sotea "maaliiin", joten onhan se tulossa, vastusti tai ei ja kuten jo totesi en vastusta.
   
 8. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  381
 9. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  381
  Ei hyvää päivää!!

  Naispsykiatri iski veitsen miehen selkään, saa silti jatkaa virassaan apulaisylilääkärinä

  "Sairaalan johto kehuu"

  "Kainuun keskussairaalan johto ei anna väkivaltatuomion vaikuttaa apulaisylilääkärinsä virkaan. Tämä on sairaalan johdon mukaan hoitanut työnsä moitteetta niin ennen rikostuomiota kuin sen jälkeenkin. Johdon mukaan sillä ei ole ollut mitään perusteita puuttua lääkärin virkasuhteeseen."

  "Sairaala sanoo olleensa tietoinen apulaisylilääkärin rikoksesta ”alusta alkaen”. Se kertoo olleensa asiasta yhteydessä myös Valviraan."

  – Asia on sieltä tarkistettu, sanoo terveysjohtaja Kristiina Kananen Kainuun sotesta.

  Hänen mukaansa Valvirasta todettiin, ettei lääkärinoikeuksiin ole syytä puuttua, mikäli töissä ei ole ollut ongelmia.



  Edit. Lääkärien vapaa-ajalla tekemät rikokset pimitetään Valviralta - Lääkärien vapaa-ajalla tekemät rikokset ja niiden tuomiot tulevat vain harvoin valvontaviranomaisten tietoon
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2020
 10. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
 11. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  381
  Todella laimeasti ilmaistu, vaikken vastaankaan väitä.

  Ja koska emme anna toksisen nykyfeminismin sokaista näkökykyämme yhden totuuden "tasa-arvo" agendalla, on vähintäänkin perusteltua kysyä; kuinka tuo(kin) olisi päättynyt, jos syytetty olisi ollut mies?

  Aivan vitun käsittämätöntä paskaa! Usko oikeuslaitokseen ottaa perseeseen taas läheltä ja raakana. Vanha uutinen...
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Kyllähän tässä Suomen skaalalla oikeus jollain tavalla tapahtui, kun nainen sai kuitenkin ehdottoman tuomion, tuomion nimikkeessä on sana "törkeä" ja korvauksetkin ovat tuntuvat. Myös naisen nimi on julkista tietoa. Seuraamuksia siis tuli. Hieman jo pelkäsin silmäillessäni reaktioita, että onko tässä ollut jonkinlainen ns. battered woman syndrome -tuomio kyseessä, jossa näennäisesti olemme tasa-arvoisia mutta jossa kaksinaismoralistisesti suomme naisille oikeuden olla herkempiä ja siten oikeuttaa heidän väkivaltaisia toimiaan PTSD-tyyppisten oireiden perusteella. Onneksi tästä ns. jenkkituubasta ei ollut kyse.

  Täytyy tietenkin muistaa, että tapahtumasarja sai alkunsa miehen harjoittamasta väkivallasta (repi hiuksista naisen lattialle). En tosin ole itsepuolustukseksi tätä leimaamassa, sillä tilanne oli jo ohi ja rauhoittunut, ja nainenhan vielä kaiken lisäksi löi puukon juuri selkään, joten minkäänlaista aktiivista konfrontaatiota ei ollut. Joka tapauksessa miehen toiminta pitää myös ottaa huomioon ja siten en pidä oikeuden päätöstä (edelleen Suomessa jossa tuomiot ovat muutenkin pienet) järkyttävänä oikeusmurhana.

  Se on minusta järkyttävää, että nainen saa pitää työnsä. Kyseessä on kuitenkin apulaisylilääkäri ja juuri lääketieteessä ja potilashoidossa ei liene hyvästä, jos ihminen kärsii työuupumuksesta, on arvaamaton, juo itsensä holtittomaan humalaan ja on selvästi taipuvainen väkivaltaan (harva meistä on puukottamassa toista ihmistä takaapäin, ihan sama mitä tämä toinen ihminen oli tehnyt aiemmin). Nainen oli käsittääkseni toivonut uhrinsa kuolevan pidempään ja tämä ei myöskään tunnu olevan linjassa lääkärien Hippokrateen valan kanssa. Ehkäpä onkin niin, että aiemmin mainitsemaani battered woman syndrome -oikeutusta käytettiinkin oikeuden sijaan työpaikalla, joskin toki Burkitsvillen linkistä käy selville, että ehkäpä myös miespuolisia lääkäreitä on päästetty vähällä (joskin epäilen suurimman osan olevan naisia).

  Humalaan vetoaminen eri rikoskeisseissä on aina mielenkiintoinen näkökulma. Olen aina tykännyt tarkastella ns. harmaata aluetta koskien jokseenkin epäselviä raiskaus- tai hyväksikäyttötapauksia. Otetaanpa esimerkiksi tämä Roope Salmisen tapaus, kun siitä ei täällä olla puhuttu edes niin paljon. Kaksi ihmistä, joiden välillä on ennenkin ollut seksuaalista kanssakäymistä, päätyy yhteisen ryyppyillan jälkeen samaan sänkyyn humalassa. Humalainen mies tekee seksuaalisia akteja humalaiselle naiselle, joka on humalatilansa takia kyvytön kieltäytymään ollen joko lamaantunut tai käytännössä tajuton. Moni kokee tässä tapahtuneen hyväksikäytön. Niinkö? Eikös ole erikoista, että jos humalatila on sama, niin uskomme, että mies on täysin tietoinen mitä tekee ja nainen taas ei ole, vaikka molemmat ovat humalassa ja samalla tavalla tokkurassa? Jos humala voi tehdä tajuissaankin olevan naisen sellaiseksi, että antaa seksuaalisen aktin tapahtua haluamattaan, niin eikö ole mahdollista, että mieskin voi humalan takia olla ymmärtämättä, että toinen on vastaavassa tilassa, ja toimia vaistojensa varassa seksuaalisena olentona, varsinkin kun siellä sängyssä olleen yleensä pimeässä. Miksi kuitenkin vain miehellä on se vastuu? Entä jos otetaan yhtälöstä pois alkoholi. Toisensa tuntemat mies ja nainen viettävät päivän yhdessä ja menevät samaan sänkyyn. Mies alkaa tekemään seksuaalisia akteja naiselle, eikä tämä kieltäydy niistä (joskin tuntee, ettei halua seksiä), joten mies jatkaa. Onko tapahtunut hyväksikäyttö? Ei ole. Laitetaan yhtälöön takaisin vahva humalatila. "Selvä hyväksikäyttö!" :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

  Tästä lääkärin esimerkistä näkyy, että oli mies tai nainen, niin kyllä sitä humalan kontolle heitetään huoletta vastuuta. Itse olen sitä mieltä, että jokainen valitsee, käyttääkö alkoholia vai ei, ja siten se ei minusta ole lieventävä tekijä. Esimerkiksi Salmisen keissin voisi nähdä myös siten, että tämä hänen tuttavansa (jonka henkilöllisyyden osa ehkä jo tietääkin) valitsi paitsi humaltua hänen kanssaan niin myös mennä hänen kanssaan yksityisiin tiloihin yöksi. Siten oma tuomioni ko. keissistä olisi se, että on toki ikävää, jos seksuaaliset aikeet eivät ole käyneet yksiin, mutta on kaksinaismoralistista alkaa naisen tuntoja paapomaan tilanteessa, jossa kumpikin on valinnut humaltua toistensa seurassa, jossa kumpikin on valinnut mennä intiimiin tiloihin yöksi ja jossa kukaan ei käsittääkseni ole kieltänyt yhtään minkäänlaisia toimia. Nuo ovat niitä tuomioita, joissa yhteiskunta osoittaa, etteivät sukupuolet ole tasa-arvoisia naisten ollessa siveellisiä herkkiksiä ja miesten ollessa sikoja. Älkää ymmärtäkö väärin, olen ehdottomasti hyväksikäyttöjä ja raiskauksia vastaan (ei vähiten siitä syystä, kun oma tuttavapiiri koostuu suurimmaksi osaksi naisista), mutta minusta on vain typerää, ettei laki tunnu erottavan kahden ihmisen kyvyttömyyttä kantaa vastuuta alkoholinkäytöstään varsinaisista hyväksikäytöistä. Etenkin nykyään tuntuu, että ihmiset eivät ymmärrä, mikä vastuu seksissä ja seksuaalisuudessa on. Ensin sen kanssa leikitään ja sitten pahimmassa tapauksessa itketään. o_O
   
 13. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  196
  No toisaalta meillä on kuitenkin pula lääkäreistä ja vanhukset joutuvat selittämään vaivojaan lääkäreille jotka eivät oikein osaa suomea. Yhteiskunnan kannalta lienee parempi että ko. lääkäri jatkaa töitään, kuin että olisi työttömänä yhteiskunnan elätettävänä. Toisin kuin poliisilta, lääkäriltä ei edellytetä "nuhteetonta käyttäytymistä" vapaa-ajalla. Mun mielestä on väärin ajatella että koska miehiä kohdellaan "väärin" ja pelkästä typerästä kommentista twitterissä olisi lähtenyt mieheltä työpaikka alta, niin että se olisi jotenkin peruste kohdella naisiakin yhtä lailla väärin. Ei tasa-arvo sillä ratkea että kun yhtä sorretaan niin toistakin pitäisi sortaa, vaan ennemminkin pitäisi puuttua siihen miesten "väärinkohteluun". Näin yleistettynä. Ehkäpä tässä tapauksessa "järki voitti" eikä alettu lynkkaamaan. Oikeudessahan tuli kuitenkin tuomio, että ilman seuraamuksia ei selvinnyt.
   
  Hippo tykkää tästä.
 14. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Täysin OT kommentti, mutta tietääkö kukaan miksi meillä on pula lääkäreistä? Mahtaisiko kuitenkin olla että niitä koulutetaan niin naurettavan vähän? Ottamatta nyt edes kantaa kyseisen koulutuksen pääsykokeiden järjettömyyteen.

  Oikeastaan eihän tämä olekaan yhtään ot. En ymmärrä miksi lääkäreitä koulutetaan niin vähän ja miksi pääsykokeet ovat vieläkin pelkkää summanmutikassa ulkoa opettelua, kun loppuviimein lääkäri kuin lääkäri tulee tukeutumaan vaikka mihin lähdekirjallisuuteen jos kyse ei ole kausiflunssasta.

  Tulee enemmän mieleen että koko lääkärien korkeat palkat on luotu sen pohjalta että koulutetaan liian vähän porukkaa ja ylläpitämällä jotain ylivertaisen osaajan lääkärimyyttiä yllä.
   
 15. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  https://www.sttinfo.fi/tiedote/laak...vuaan?publisherId=61894012&releaseId=69884251

  Kyllä Suomessa lääkäreitä riittää ja koulutusmääriäkin on kasvatettu. Se vain ei nopeasti näy käytännössä pitkän koulutuksen vuoksi. Lisäksi hyvä huomioida, että lääketieteellinen koulutus taitaa olla kalleimpia ellei kallein korkeakoulutus Suomessa. Noin kymmenen vuotta sitten oli hintalappu per lisuri yli 100 000 euroa, varmaan Helsingissä lähempänä 200 000e. Nykyhintoja en ole selvittänyt. Ja toivottavasti resurssit pidetään kohdallaan tai ollaan tilanteessa, jossa lääkäri tekee toimenpiteen ensimmäistä kertaa potilasta hoitaessaan päivystyksessä.

  Minusta on hienoa, että Suomessa kuka tahansa motivoitunut pystyy taustastaan huolimatta hakeutumaan tuollekin alalle - olkoonkin että sosioekonomisella taustalla saa geneeriset bonuspisteet elämään yleensä.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  276
  Suomessa on jo vuosikymmenien ajan koulutettu liian vähän lääkäreitä. Tämä on johtanut siihen, että esimerkiksi Virosta on muuttanut tänne lääkäreitä joita tarvittaisiin Virossa. Lääkärit ja Lääkäriliiton lobbaus on suurin syy. Liian vähällä lääkärimäärällä on helppoa pitää koko maata kuristusotteessa.
   
 17. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  196
  No yksi syy voi olla se, että se vaatii ylemmän korkeakoulututkinnon päälle vielä jatko-opinnot lisensiaatiksi tai tohtoriksi. Se kestää melkoisen kauan, moni ei jaksa opiskella niin pitkälle. Ja ei se mikään helppo koulutus ole. Paljonko koulutetaan vaikkapa tekniikan lisensiaatteja tai tohtoreita? Moniko haluaa jatkaa maisterin tai DI tutkinnon jälkeen vielä opintoja vaikka töitä jo olisi? Ja kyllä kai meillä peruslääkäreitä riitää, ongelma vaan on että kaikki haluavat työskennellä kasvukeskuksissa, joten pulaa on sitten muualla. Mutta sitten ne erikoistuvat lääkärit on jo harvemmassa, ja nykytrendi tuntuu olevan, että erikoistutaan jollekin "mediaseksikkäälle" allalle, eikä minnekään geriatriaan.
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  276
  ^Sitten kun on tarpeeksi lääkäreitä tarjolla, alkaa työ maistua myös jossakin rajaseudun terveyskeskuksessa.
  Halukkaita opiskelijoita on ollut vuosikymmenien ajan. Kiintiöt ovat liian pieniä edelleen.

  Tietoa hakijoiden määristä ja hyväksymisprosenteista:
  https://www.studentum.fi/tietoa-hakijalle/paasykokeet/laaketieteellinen-6282
  Esimerkiksi Helsingin yliopistoon on hyväksytty 2,8% suomenkielisistä hakijoista.
  Ruotsinkielisillä näyttää taas olevan joku outo ohitustie (yli 7% hyväksytty).

  Lääkärikoulutukseen hakee vuodesta toiseen nuorison parhaimmistoa, joille lääkäri on unelma-ammatti. Lääkäriliitto tekee hallaa suomalaiselle terveydenhuollolle, koska tekee kaikkensa estääkseen tarpeeksi isot opiskelukiintiöt.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2020
 19. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Rajaseudulla ongelmaksi tulee usein myös työn saaminen puolisolle. Usein lääkärin mukana on muuttamassa myös toinen korkeakoulutettu henkilö, joiden työllistyminen voi olla vaikeaa pienemmissä kylissä. Toivottavasti etätyömahdollisuudet tuovat tähän poikkeuksia.

  Lääkäreitä on Suomessa varsin hyvin väestömäärään nähden ja koulutusmääriä on kasvatettu. Ei se muutu siitä uskottelemalla miksikään. Lisäisivät samalla myös resurssimääriä koulutukseen kun jo kymmenen vuotta sitten - nykyistä pienemmillä kurssikoolla - piti pahimmillaan istua luentosalissa käytävällä ahtauden vuoksi.
   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 239
  Saadut tykkäykset:
  276
  Olet oikeassa. Toisaalta tämä ei ole mitenkään juuri lääkärien ongelma. Rajaseudut kuolevat pois. Ei sinne kenenkään kannata enää muuttaa.
  Lääkäri tienaa niin hyvin, että siinä on puolisolla hyvää aikaa hakea töitä.

  Suomalaiset opiskelevat lääkäriksi Tartossa, koska oma maa ei tarjoa tarpeeksi opiskelupaikkoja.
  Tänne tulee etenkin entisen itäblokin maista lääkäreitä, joilla on huono kielitaito. Huonoa palvelua intiimeissä asioissa. Kamala asia minun mielestäni. Lääkärin pitäisi osata tarpeeksi hyvää suomea.
  Kaikesta tästä kiitos teille lääkäreille ja lääkäriliitolle.

  Lääkäriliitto on Suomen paras ammattiyhdistys. Vuosikymmenien lobbauksen takia Suomessa on lääkäripula, palkat pilvissä ja lääkäreille ei maistu kaikki työpaikat, koska lääkäripula.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2020