Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 863
  Saadut tykkäykset:
  502
  Tämä selittää niin paljon.
  "Mies, joka ei juo viinaa, niin kyllä siinä jotain vikaa on"
   
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Valuvikainen olen… …yrittäkää kestää. Kestämistä tässä on itsellänikin olla niin erilainen kuin muut… :rolleyes:
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 661
  Saadut tykkäykset:
  243
  TÄLLAINEN otsikointi suhteessa sisältöön. "Vuoden 2020 odotetuin Blu-ray..." (syvä huokaus)
   
 4. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 337
  Saadut tykkäykset:
  185
  Olisit nyt saman tien kertonut mikä se odotetuin on... no, kuitenkin, tässä Frozenin tapauksessa se voi hyvin olla paikkansa pitävä otsikko. Myyntiluvut sen lopulta kertoo, mutta tenavathan tuota haluaa, jos haluaa, ei elokuvaharrastajat. Menestyihän se teattereissakin ihan hyvin. Ja ehkäpä osa niistä tenavista on tulevaisuuden elokuvaharrastajia ja jopa ammattilaisia - jopa tämän Frozen 2 leffan ansiosta? Jostainhan se kipinä syttyy jos on syttyäkseen. :)
   
 5. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 921
  Saadut tykkäykset:
  96
  Mahtaakohan keskivertoplazalaisen maku nyt niin hirveästi poiketa valtavirran elokuvamausta? Ehkä skaala on jonkun verran laajempi. Mutta jos katsoo suosituimpia elokuva-aiheisia viestiketjuja täällä, niin aika mainstreamia on. Palstalaiset tosin eivät taida kuulua Frozen 2 kohderyhmään =D

  Olen nähnyt Frozenin. Oli ihan viihdyttävä. Kakkosta tuskin tulee nähtyä, kohderyhmäseuralaistani ei enää kiinnosta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2020
 6. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  523
  Saadut tykkäykset:
  45
  Pitäisi ehkä hankkia, jos on vähänkään sellainen, mitä vihjattiin sarjassa "Olipa kerran...".:)(Muuten en tiedä Frosenista mitään) Siitä sarjasta pidin, oli vähän muokattu tunnettuja satuja kuitenkn niiden perusjuoni säilyttäen.:p MItä mieltä olette täyttyvätkö odotukseni, jos hankin tuon boksin?
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Aina olen ihmetellyt, miten muilla ihmisillä voi olla niin erilainen maku kuin itsellä on, mutta sitä on vaan oppinut ottamaan asian tyylillä "maailma nyt vaan on tällainen, hyväksy se". Vuosien saatossa sitä on myös hoksannut oman maun kehittyessä ja laajetessa, ettei se oma makukaan mikään täydellinen ole ollut, joten miksi muiden ihmisten pitäisi pyrkiä juuri sitä kohden?

  Vanhemmat hankkivat lastenelokuvia kersoilleen. Onko ihmeellistä? Olisin varmaan minäkin lapsena saanut Disney-tuotantoja Blu-ray:nä jos vuonna 1979 olisi ollut moinen formaatti tarjolla, vaan ei ollut. Ei ollut edes CD-levyä!
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Miksi Youtube suosittelee minulle nykyään videoita, jotka olen jo katsonut? Aikaisemmin Youtube "muisti" hyvin katsomani videot, mutta ei nykyään. Siis kyllä Youtube muistaa mitä olen viime kuukausina katsonut, mutta se suosittelee jotain vuoden vanhoja juttuja, jotka katsoin silloin vuosi sitten! Joitakin videoita on kivakin katsoa uudelleen, mutta ihmettelen Youtuben muuttuneita algoritmeja. Miksi suositella vuoden vanhaa Dr Peyamin matikkavideota puoliderivaatasta, kun voisi suositella Gen "Korkealinna" Takagin tuoreita videoita Suomeen muuttamisesta? Aikaisemmin ei tarvinnut "tilata" kanavia, koska Youtuben algoritmit osasivat suositella 100 % varmuudella seuraamieni Tubettajien uusia tuotoksia, mutta nykyään ei toimi. Yhtäkkiä vaan hoksaa, että Tootsie Blabber Ana tai Tyler Walton on tehnyt 4 uutta videota. Katson todella paljon ulkomaalaisten Suomi-aiheisia videoita kulttuurieroista ja Suomen erityispiirteistä. Koen moisen "käänteisen matkailu-avartaa" -ilmiön todella mielenkiintoiseksi ja moinen on avannut silmäni koskien Suomea melkoisen rajulla tavalla viime vuosina. On hauska nähdä ulkomaalaisten ihmettelevät astiankuivauskaappien nerokkuutta ja sitä, miten introverteista hiljaisista suomalaista tulee alkoholin voimalla ekstrovertteja juhlijoita. No, meni jo ohi aiheen, mutta siis mitä toi Youtube oikein meinaa? Pitäisikö sitä katsoa tuo Dr Peyamin matikkavideo puoliderivaatasta vuoden välein vai mitä? o_O
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 217
  Saadut tykkäykset:
  531
  Tällaisia "kilpailuja" https://www.iltalehti.fi/kamppailulajit/a/25e9d818-628d-4a14-b9bc-6a020301086b
  Onko uutisessa painovirhe vai onko toinen oikeasti 69-vuotias? Jos on, niin onko nyt ihme, että 50-vuotias voittaa hänet?
  Aiheesta saisi kyllä muuten hyvää ja mielenkiintoista keskustelua. Siis siitä, että mikä kamppailulaji on "paras" ja niin edes päin.
  Mutta tuollaisilla pellekilpailuilla sitä ei saa selville.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  Onhan noita nähty vuosien varrella ja perinteisten lajien "mestarit" ovat lähes poikkeuksetta ottaneet aina turpaansa. Uskoisin tuohon ikäeroon (vanhan tyylin edustaja on vanhempi) vaikuttavan juuri se, että etenkin monella vähän varttuneemmalla on se muistojen kultaama kuva, jossa iäkäskin mestari päihittää leikiten nuoren ja lihaksikkaan soturin. Tämä mielikuva tuntuu olevan myös näillä vanhoilla mestareilla. :D Vaikka brasilialainen jujutsu tuntuu olevan yhteinen tekijä monella menestyneellä MMA-kamppailijalla, niin kyllähän se edelleen taitaa olla niin, että Bruce Leen filosofia siitä, että pitää löytää oma tyyli omaksulla muista tyyleistä, pätee. Siitähän ei kuitenkaan pääse mihinkään, että kungfut, karatet yms. ovat kaikki automaattisesta itsensä rajoittamia taistelulajeja, koska turvaavat niin paljon perinteisiin, mitä tulee esim. asentoihin ja liikehdintään. Sitaatinkin kamppailuvideosta juuri huomaa tämän, että kungfu-mestari tekee turhaa liikettä siinä missä vapaaottelija tekee vain olennaisia liikkeitä.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 217
  Saadut tykkäykset:
  531
  Kyllähän noissa monissa vanhoissa kamppailulajeissa on nykyaikaisessa mielessä paljon turhaa liikehdintää. Niille on voinut olla merkitys joskus miekka-aikana, mutta nykyään ne ovat enemmän esteettinen asia. Ja mielestäni on hyvä, että ne ovat olemassa ihan perinteiden vuoksi.
  Ehkä sitten itsepuolustusta ajatellen on parempi karsia yksinkertaisemmiksi noita liikkeitä. Ja mikä estää opiskelemasta useita lajeja, jos haluaa monipuolistua. Ja itsepuolustuksen kannalta useampi laji on varmasti ihan hyvä.

  MMA:ssa ymmärtääkseni tosiaan brassijujutsu on monen juttu. En itse katso ollenkaan MMA:ta, mutta veikkaisin, että mattotekniikoiden vuoksi brassijujutsu on se valinta.

  Moneja lajeja voi harrastaa melko laajalla tekniikkavalikoimalla, mutta useasti sitten kilpailusäännöt rajoittavat opettelua. Toki vain siinä tapauksessa, että lajia harrastetaan vakavasti kilpailumielessä.
  Meidänkin seurassa on ihan maajoukkuetason judokoita ja sitten on niitä harrastajia, jotka opettelevat myös judon kilpailusääntöjen ulkopuolisia tekniikoita, koska eivät kilpaile vakavasti.

  Mutta olet oikeassa siinä, että varmasti paras tapa on löytää oma laji ja oppia oma tyyli.

  Brassijujutsussa on paljon hyviä mattotekniikoita, mutta sitten taas se pystypuoli. Mutta siinä on tietenkin tarkoitus matossa hakea voitto.

  Yritin tässä löytää sitä vanhaa meemiä tjsp, jossa brassijujutsuka itsepuolustustilanteessa hyppää selälleen maahan. Valitettavasti en löytänyt. :)
   
 12. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 337
  Saadut tykkäykset:
  185
  Pellekilpailu tosiaan, tuo vanhempi mies on teksti mukaan tai chi -opettaja... Tai chi ei ole kamppailulaji vaikka liikkeet toki perustuvat sellaisiin. Turpiin tuli varmasti. o_O Miksei laittaneet vaikka Jet Li:tä hänen tilalleen... olisi ollut tasavertaisempi ottelu.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 930
  Saadut tykkäykset:
  461
  Meillähän on jo MMA lajiksi perustettu selvittämään eri lajien välinen paremmuus, siellähän juuret on. Ja niillä aika vapailla säännöillä on tuntunut aika hyvin löytyvänkin se kompromissi, millä pärjätään. Pystyottelut ovat kuitenkin itselleni sitä mukavinta seurattavaa, kun mattoväännön hienoudet ei niin avaudu. Ja jos pystyottelua mietitään, niin olihan se hienoa seurata Lyoto Machidan karate-otteita tavanomaisemman nyrkkeilyn sijaan.

  Nyt tämä videon ottelu näyttää kyllä suorastaan surkuhupaisalle. "Kung Fu -mestari" on kuin meikäläinen, mitään osaamaton, menisi nakkikiskan jonossa selvittämään asiaa kolmen promillen etunojassa. Siis ei mitään alkeitakaan näe, miten yrittäisi suojata itseään edes. Eikä tuo vastus sen paremmalta näytä. Enemmän showta kuin tosielämää, oikeastaan jo huumoria. Nämä kiinalaiset taistelulajit pitäisikin pitää erossa kilpailemisesta, koska niihin liittyy niin paljon mystiikkaa, mikä kärsii tällaisesta.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 485
  Saadut tykkäykset:
  147
  MMA:ssa vaan kyrpii sitten se, jos puhutaan otteluista, että eksytään vähän liiankin tosielämän puolelle. Ainakin itse kuitenkin miellän taistelulajin kuin taistelulajin sellaiseksi, että harjoitellaan itsepuolustustarkoituksessa ja oman mielen- ja kehonhallinnan puolesta. Toki lajeihin kuuluu kamppailu, jossa pitää olla aggressiivinen ja hyökkäävä, mutta MMA-otteluissa suhteellisen usein nähty tajuttoman tai puolustuskyvyttömän vastuksen takominen on jotain, mitä en ymmärrä. Periaatteessahan se kai jollain tavalla kuuluu pelin henkeen, että niin kauan taistellaan kunnes erotuomari tulee väliin ja keskeyttää. Toisaalta jotkut erotuomarit eivät ole tilanteen tasalla tai seuraa sitä siitä näkövinkkelistä, että näkisivät maahan lyyhistyneen kunnon.

  Monihan sitä tajuttoman takomista MMA-otteluissa oikeuttaa sillä, että tilanteet tulevat niin nopeasti, eikä takoja välttämättä ehdi pysäyttää itseään tai ymmärtää toisen tilaa. Tätä en oikein ymmärrä, sillä jos kyseessä on puolet elämästään taistelulajien parissa olleita ammattilaisia, niin kehonhallinta ja toisen kunnon ymmärtäminen pitäisi olla sitä tasoa, ettei yhtäkään turhaa lyöntiä tarvisi tehdä. Kuitenkin monessa noista tapauksista taotun tajuttomuus on jo siitäkin pääteltävissä, ettei taottu pidä enää suojausta yllä vaan ottaa suoraan naamaan iskut. Asiaa on myös sillä perusteltu, että maassa makaavaa pitää takoa, koska ei voi ottaa sitä riskiä, että toinen virkoaa ja päätyy voittamaan ottelun. Niin... Erittäin suurella mielenkiinnolla näkisin MMA-ottelun, jossa vastustaja on pudotettu kanveesiin selkeästi tajuttomana ja jossa hän on siitä noussut, jatkanut taistelua ja voittanut. Toki on paljon MMA-ottelijoita, jotka eivät mene lyömään tajutonta tai pysäyttävät itsensä ennen kuin erotuomari pysäyttää ottelun, mutta tuollaiset säännöt kyllä mahdollistavat sen, että jotkut saavat vapaasti harjoittaa sadismiaan, varsinkin jos erotuomari ei ole hereillä.
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 217
  Saadut tykkäykset:
  531
  Sama täällä ja tuo onkin syy, miksi en lajista välitä. Lajin perusarvoihin ei näytä kuuluvan vastustajan kunnioittaminen.
  Tokihan kamppalulajeissa aina välillä tapahtuu sitä, että toinen menee tajuttomaksi eikä toinen sitä huomaa. Mutta harvassa ovat ne tilanteet, joissa se olisi tahallista. Monissa lajeissa voi jopa hävitä matsin, jos ei kunnioita vastustajaa tai vahingoittaa tahallaan.

  Tässä pari tajun lähtemistä judokilpailuissa (video on muutenkin tekniikoilta hyvää katsottavaa):  edit: enpäs osannut linkittää tuota siten, että aika olisi oikeassa kohdassa. Eli kohdat 1m30sek ja 5m30sek.

  Judossahan tuota tajunnan menettämistä kuristuksissa on tutkittu kymmenien vuosien ajan ja ellen väärin muista, niin historiassa on yksi raportoitu tapaus, jossa henkilö on kuollut. Tuollainen kuristaminen on yllättävän turvallista. Meilläkin on salilla satunnaisesti joltain taju lähtenyt ja itse olen käynyt siinä rajalla. Sehän ei ole kuristuksen tarkoitus, vaan saada kaveri luovuttamaan. Joskus vain kuitenkin käy siten, että kaveri yrittää sinnitellä liian pitkään tai kuristuksesta tulee yllättävän kova.

  Muistaakseni American Sniper -kirjassa oli juttua siitä, miten kolmiokuristuksella saatettiin yllättäen armeijakaveri kuristaa tajuttomaksi. Sellaista pientä leikkiä miesten kesken. :)
   
 16. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 661
  Saadut tykkäykset:
  243
  Koko farssi lienee useimmille jo tuttu. Lähitulevaisuus näyttää millainen turvallisuusuhka näistä ihmisen irvikuvista kotimaassa "mahdollisesti" muodostuu.

  Auttoiko isis naiset pakoon?

  "Kolmen paenneen naisen joukossa on sekä Isis-päällikkö Nero Saraivan entinen vaimo että suomensomali, joka ei kalifaatin voimistuessa peitellyt halveksuntaansa shiiamuslimeja kohtaan."
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2020
 17. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 661
  Saadut tykkäykset:
  243
 18. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  24
  nepa tykkää tästä.
 19. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 661
  Saadut tykkäykset:
  243
  Viimeksi muokattu: 12.06.2020
 20. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  523
  Saadut tykkäykset:
  45
  Nyt kyllä erehdyt rankasti. Israel on järjestelmällisesti jo 60-luvun loppupuolelta lähtien pyrkinyt sekä käsitääkseni virallisesti että epävirallisesti saamaan valtansa alle koko muinaisen Palestiinan alueen (Välimereltä Jordan joen laaksoon saakka se laakso mukaan lukien) keinoja kaihtamatta.

  Oppi-isänään Israelin valtiovalta on minun käsittääkseni käyttänyt Adof Hitleriä ja käsittelee arabeja kuten Aatu käsitteli heitä. Valitettavasti.

  Se arabien käsittely on muuten täysin vastoin juutalaista uskontoa ja ihmiskäsitystä sekä useimpien tuntemieni juutalaisten henkilökohtaista etiikkaa..., johon kuuluu ns. "ihmisenä olemisen taito":( Siis korostettakoon vielä, että äärioikeistolaisia Israelin valtion porukoita lukuunottamatta, jotka ovat nyt vallassa, monet noista sortotoimista mitä vuosien saatossa on tehty ns. oksettavat.

  Valitettavaa on myös se trauma, jonka miljoonien juutalaisten tappaminen Saksassa ja etenkin Puolassa natsien toimesta, jätti kaikkiin juutalaisiin. Siksi noita Israeiln hallitusten sortotoimia eivät juutalaiset muualla halua millään tavoin arvostella julkisesti.

  Muuten historiasta kiinnostuneille, koko tämä nykyinen sotku on muuten täysin Englannin ja sen miehityksen syytä.:D Tuo Englannin miehitys alkoi joskus 1800- 1900-lukujen vaihteessa eli vähän yli 100 -vuotta sitten ja loppui toisen maailman sodan lopussa.

  Lopuksi todettakoon, että useimmat Suomen juutalaiset, jotka tunnen ovat parempia ihmisinä ja ystävinä, kuin Suomen virallisen kirkon eli evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet, joita tunnen.;) Niinpä tuo äärioikeistolaisuus ja toisten sortamien ei ole minusta uskontoon liittyvä kysymys, vaan kumpuaa ihan jostain muualta. Vrt. esim Suomen persesuomalaiset, jotka onnneksi eivät ole vallassa täällä.:eek:
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2020