Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 059
  Saadut tykkäykset:
  553
  Mutta, sitten kun minä eksyn sinne vain sitä adlibriksen pakettia hakemaan, on se vaan täynnä kaiken maailman jonottajia, joilla on ties mitä asiaa ja ongelmaa.
  Selkeästi voittaja osaamista jollain alueella, mitä me plazalaiset emme vain pysty ymmärtämään.

  Tästä hauska huomio, että parempi puoliskoni saa aina hirveitä jengoja Ärrän mainoksesta, jossa soi se renkutus: "nopeaa ja mukavaa on asiointi" kun ei se hänen mielestään koskaan ole nopeaa eikä mukavaa:D

  PS. kuitenkin me molemmat selvästi käymme ärrällä?
   
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Ihmeen jurputtamista ja mielensäpahoittamista firmasta joka työllistää ihmisiä!? "Jouduin odottomaan tiskillä", cry me a fucking river.... Jos jengi on niin kuninkaallisia täällä niin niin älkää käykö siellä kioskissa, kun kerran kaikki on niin kallista ja joutuu hetken seisomaan omilla jaloilla. Miksi Kotipizza ja Hesburger on pystyssä? Pizzat helvetin kalliita ja paskoja, täytteenä hyppysellinen juustoa ja yksi kinkunpala. Naapurin etninen lyö täytteitä runsaasti ja hinna 40% halvemmat! Hesen purilaisetkin on kuivia kikkaroita ja ranskikset veteliä, härre guud!! Postikin on ylikallis ja palvelu ties mitä välillä. Välillä paketissa oleva tuotekin on väärä!! Naurettavaa palvelua! Sit se jatkuva jonotus kun mammat ostaa postimerkkejä, ei voi käsittää! Julkinen liikennekin on täyttä shittiä, sillä bussi ei ollut silloin pysäkillä kun sen piti! Jouduin tänään SEISOMAAN JA ODOTTAMAAN melkein minuutin!! Eikä kuski edes pahoitellut, hymyili vaan ja tervehti. Pahoitin mieleni suuresti!
  :D:rolleyes::cool:
   
 3. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  61
  Päässäni soi aina tuo rallatus, kun jonotan Ärrällä, mikä lisää vitutusta.

  Hienoa, että tämä aihe on herättänyt reaktioita. Omalla kohdallani kokemukset ovat vaan olleet aika negatiivisia. Miltei aina saa jonottaa eikä myyjillä ole ollut perus asiakaspalvelutasoa hallussa (kuinka vaikeaa on tervehtiä ja kiittää). Monesti kanssa olen huomannut, että jono johtuu siitä, että vaikka liikkeessä on useampi myyjä niin vain yksi kassa on auki, koska muut työntekijät jauhavat sivussa paskaa. Muistan, kun sain ensimmäisiä työkokemuksiani Stockmannilla myyjänä ja siellä tehtiin selväksi ettei jäädä kassan taakse juttelemaan kaverien kanssa vaan aina on jotain tehtävää niin olen tuohon oppiin aina verrannut muita myymälöitä.

  Hyvä pointti, että Ärrällä on paljon erilaisia palveluita, itse olen viime vuosina käyttänyt sitä lähinnä matkakortin lataamiseen, mutta nykyään kun on noita latausmasiinoita niin ei ole tarvinnut senkään takia Ärrää käyttää. En lottoa tai ostele arpoja niin senkään takia en käy Ärrällä ja mitään syötävääkään sieltä ei kannata mennä ostamaan hintojen takia. Pornonkin saa netistä. Kerran jouduin hakemaan passin tuolta, mutta muuten ei ole mitään kysyntää lafkan palveluille, koska en niitä tarvitse tai ne saa muualta yhtä helposti tai halvemmalla. Nähtävästi joku muu kokee Ärrän palvelutarjonnan hyväksi itselleen.

  R-Kioskihan on franchise -ketju ja ymmärrän, että jos joku haluaa kioskin perustaa niin on parempi liike mennä Ärrän alaisena kuin perustaa joku "Maken kiska", josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan. Toisaalta monesti noissa "Maken kiskoissa" palvelu on parempaa, kun tietävät, että pitää jättää hyvä vaikutus, jotta asiakas tulee takaisin, kun pitää kilpailla juuri Ärrää vastaan. Poikkeuksia näissäkin on, muistan lapsuuden lähikioskin ukon, joka ei ainakaan naperoita tykännyt palvella, kun joutui poimimaan yksitellen jotain merkkareita karkkipussiin kakaroiden komentaessa.
   
 4. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Puolustetaan vähän. Todella hyvää palvelua kun omalta R-kiskalta saa postin ja matkahuollon paketit noudettua. Aukiolot ovat laajat, jonot ihan samat tai ehkä lyhyemmät kuin postissa oli aikanaan. Esim lauantaina tuli postin paketti, jonka kävin noutamassa. Ei ennen paketit viikonloppuna liikkuneet mihinkään. Sain tiskikoneen taas pyörimään, niin olin tyytyväinen. R myy myös paljon näitä kaikelaisia latauskortteja. Steam, playsafe ja kännyliittymiä, joita ei oiken muualta saa.
   
 5. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 759
  Saadut tykkäykset:
  260
  Nyt kun valtioneuvosto on virallisesti hyväksynyt liputusasetukseen muutoksen, jonka myötä isänpäivästä tulee Suomessa virallinen liputuspäivä, ja samalla ero äitien- ja isänpäivän liputuskäytäntöjen välillä vihdoin poistuu, ei voi kuin oudoksua niitä "kriteereitä", joilla tämän kaltainen päivänselvyys saatiin pitkittymään noinkin tolkuttomasti. Yhdenkään feministifasistin en muista tuon(kaan) tasa-arvoasian johdosta älämölönneen sen koomin eduskuntatalon kuin henkilökohtaisen päätteensä edessä. Vastaavanlaisia myötäjäisiä miessukupuolelle positiivisin mielin odottaen.
   
  Recce tykkää tästä.
 6. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Nykyfeminismissä miehiä ei ole soveliasta kehua tai voi joutua nettihäiriköiden kohteeksi ja muutama "mukamas" julkkis pöyristyy/pahoittaa mielensä, sekä jollain ilveellä ne saa ujutettua sen 50-vuotta vanhan fraasin mukaan "Naisten (markka)euro on 80(penniä)senttiä"!! Mikä ei nykyään enää pidä paikkaansa.....
   
 7. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ylen uutisissa tuosta kerrottiin siihen tyyliin, että tällä halutaan muistuttaa, että isälläkin on vastuuta lastenkasvatuksessa tjsp. Meni jotenkin fiilis koko jutusta. Miksi ei voi vain juhlistaa tasavertaisina vanhempina?
   
  Burkitsville tykkää tästä.
 8. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Entinen kommunisti (nyk. ääri-oikeistolainen?) tehnyt iskun moskeijaan Uudessa-Seelannissa, 49 kuollut. Aasian muslimijohtajat ovat kokoontuneet ja paheksuneet tapahtunutta, hyvin ymmärrettävää ja hyvä että asiasta keskustellaan. Ihmettelen vain että kun ääri-islamilaiset tekee iskun vaikka Afrikassa sijaitsevaan kirkkoon ja tappaa kaikki, niin kukaan ei kokoonnu paheksumaan tapahtunutta? Todennäköisesti niitä tapahtuu niin usein että ei jaksa vaan kiinnostaa.
   
 9. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  271
  Mistäpä tiedät ettei ”kukaan kokoonnu paheksumaan”? Koska siitä ei kirjoiteta Suomessa, vai?
   
  h3mb3 ja tpi tykkäävät tästä.
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 535
  Saadut tykkäykset:
  153
  Leaving Neverland -dokumentin pitäminen todisteena siitä, että Michael Jackson syyllistyi pedofiliaan.

  Dokumentin katsottuani osasin toki odottaa, että osa pitää sitä jonkinlaisena todisteena syyllisyydestä, eikä niinkään pedofiilien harrastaman ns. grooming-prosessin (uhrin henkisen harhaanjohtamisen) esittelynä. Täytyy sanoa, etten olisi uskonut, että dokumentti johtaa siihen, että useat tahot kieltävät Jacksonin musiikin soittamisen ja että esimerkiksi Louis Therouxin kaltaiset, allekirjoittaneenkin arvostamat ihmiset pitävät muuhun kuin ehdottomaan syyllisyyteen uskovia harhaluuloisina. Asia kuitenkin nyt on niin, että ainoat faktat ovat ne, että dokumentin kaksi miestä ovat myöntäneet valehdelleensa (viitaten aiempiin oikeudenkäynteihin, jossa vannoivat, että Jackson ei ole heihin koskenut) ja että Jackson on todettu oikeudessa syyttömäksi. Jacksonia en missään nimessä syyttömäksi julista, mutta koen aika monen avoimen mielen muuttuneen dokumentin myötä syyllisyydelle puolueelliseksi mieleksi ilman minkäänlaista faktapohjaa.
   
  h3mb3 ja Recce tykkäävät tästä.
 11. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 759
  Saadut tykkäykset:
  260
  Ei mitään uutta auringon alla. Vastaavanlaista "uutisointia" tultanee näkemään tulevaisuudessakin. Ainakin niin pitkään kuin tuo jo mainitsemasi "juhlistaminen tasavertaisina vanhempina" iskostuu ? vihdoin myös feminazeihin, ym. yhden suunnan sanansaattajiin.
   
 12. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 452
  Saadut tykkäykset:
  161
  Terroriteot ovat kiinnostavia vain, jos ne tapahtuvat länsimaissa.
   
  rezika tykkää tästä.
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Amerikkalaisessa mediassa on myös tuotu esille että nämä kaksi herraa olivat taloudellisesti konkurssissa ennen dokkaria, että yrittävätkö he nyt rahastaa jälkikäteen tilanteella.
   
 14. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Jussie Smollett joka palkkasi kaverinsa pieksemään hänet, on vapautettu syytteistä!:D

   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 355
  Saadut tykkäykset:
  561
  Ihmisten kommentteja tämän uutisen jälkeen https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/930db62a-0060-469b-9ab6-c8a425d81857

  Aika moni väittää, että keltaisen viivan alueella saa ohittaa, jos ohituksen tekee ennen kuin keltainen alkaa. Samoin puolustetaan kuorma-auton kuljettajaa ja haukutaan liian hitaasti ajavaa henkilöautoa.

  Itse ajan gps-mittarin ilmoittamaa nopeutta ja sallittua enimmäisnopeutta (toki huonoissa olosuhteissa hitaampaakin). Kuorma-autot ja rekat ovat jatkuvasti puskurissa kiinni. Mikä kiire ihmisillä oikein on tien päällä?

  Monet perustelevat pientä ylinopeutta sillä, että laki sallii ajaa about 10% nopeampaa ennen kuin sakotetaan. Huomautuksen ehkä voi saada vain.
  Lakihan ei oikeasti salli ajaa yhtään ylinopeutta. Ainoastaan rangaistus vaihtelee sitten sen mukaan, miten paljon ylinopeutta on. Pienestä ylinopeudesta ei rangaista, mutta se ei tee siitä sallittua.

  Olen miettinyt tuota, että jos ylinopeutta saisi ajaa vaikka 20 km/h satasen alueella ilman sakotusta, niin varmasti moni ajaisi sen 120 km/h. Tai jos saisi 40 km/h ajaa, niin varmasti moni ajaisi sen 140 km/h. Välittämättä ollenkaan siitä, minkälaista vaaraa aiheuttaa.

  Miksi ihmisille ei riitä se nopeus, mikä siinä merkissä on?
  Olen itse ajanut reilut 20 vuotta sitten auton katon kauttaa metsään ja suurin osa matkustajista lähti ambulanssilla sairaalaan. Oli hyvä ja opettavainen kokemus. Sen jälkeen en ole koskaan saanut ylinopeussakkoa tai -huomautusta. Eikä tien päällä yleensä ole kiire mihinkään. Ja vaikka olisikin, niin ylinopeudella en sitä enää korjaa. Ohituksissa saattaa nopeus satunnaisesti nousta rajoitusta korkeammalle, mutta pyrin tekemään ohituksetkin rajoitusten rajoissa.

  Moni toki nytkin miettii, että eihän 90 km/h nopeus oli juuri mitään 80 km/h -alueella.

  E= 0.5 x m x v^2
  Siitä voidaan supistaa massa ja puolikas kerroin pois. Jolloin voidaan vain verrata nopeuksia. Ja voidaan käyttää myös km/h yksikköä. Ei tarvitse m/s.
  Saadaan:
  80 km/h -> 80^2 = 6400
  90 km/h -> 90^2 = 8100

  8100 / 6400 = 1,27

  Eli liike-energia kasvaa 27% vaikka nopeus kasvaa vain 90/80 = 12,5%
  Jos vielä kolaritilanteessa molemmat ajavat ylinopeutta niin jälki on paljon pahempaa kuin 80 km/h törmäyksessä.

  Toinen juttu on vielä hirvivaara-alueet. Suositus olisi hiljentää niissä, mutta kuinka moni hiljentää? Itsekään en aina halua olla tulppana tiellä, mutta jos yksin ajelen niin hiljennän.

  Satuin viime syksynä ensimmäisenä hirvikolaripaikalle. Hirvi oli tullut suoraan keskelle autoa ja autolla selkeästi aika kova nopeus. Kuski (keski-ikäinen mies) tuli itse autosta ulos. Oli shokissa ja naama verillä eikä ymmärtänyt yhtään mitään.
  Hän sanoi kuitenkin, että vänkärin puolella on matkustaja. Auton tuulilasi oli irronnut ja oli matkustamossa. Revin vänkärin puolen oven auki ja toisen miehen kanssa nostimme tuulilasin pois. Vänkärin paikalla makasi puolittain lattialla nuori mies. Nostin hänet istumaan omalle penkille ja irrotin turvavyön. Tuulilasi ja hirvi olivat tulleet suoraan miehen naamalle. Hän ei hengittänyt. ja naama oli ihan veressä ja vammoilla. Aukaisin hänen suun ja poistin sieltä jonkinlaisen muovikappaleen, joka oli uponnut sinne. Mies alkoi hengittämään, mutta hengitys oli todella harvaa ja jokaisella uloshengityksellä tuli kuplimalla paljon verta ulos suusta ja nenästä. Hengitys korisi ja pelkäsin jokaisen hengityksen välissä, että mitähän jos seuraavaa ei tulekaan. Laitoin penkkiä hieman taakse ja tuin hänen päätään mahdollisten niskavaurioiden vuoksi. Mies kävi pari kertaa tajuissaan. Ihan muutaman sekunnin pätkiä ja joka kerta hoki äitiä.
  Lämmintä oli vain pari astetta ja olin itse ohuella paidalla ilman takkia. En tosin muista kokeneeni kylmää. Enkä ole varma miten kauan ambulanssin tuloon kesti. Ehkä 15 minuuttia. Siinä vaiheessa käteni olivat kirjaimellisesti kyynärpäitä myöten veressä, kun sitä tuli niin paljon jokaisella uloshengityksellä.
  Menin hetkeksi istumaan asfaltille ja hieroin kuivunutta verta käsistäni. Ensihoitajat totesivat, että voin lähteä paikalta. Lähtiessäni tuli myös sepe-helikopteri paikalle.
  Ajelin todella hiljaa seuraavalle huoltoasemalle pesemään käteni.
  Soittelin muutaman päivän päästä poliisille, koska olisin halunnut tietää, miten tälle nuorelle miehelle oli käynyt. Poliisi ei suostunut kertomaan mitään. Toki ymmärrettävää, mutta kyllähän se jonkin aikaa vaivasi, että miten oli käynyt. Varmasti hän hengissä selvisi, koska hengitti, kun ambulanssi tuli, mutta varmasti tuli pahoja vammoja, joiden paraneminen vie aikaa.

  Mutta kyllä tuollainen vain panee miettimään sitä, miten pienestä henki voi liikenteessä olla kiinni ja miten välinpitämättömiä monet tien päällä ovat.
   
 16. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tämä nyt on vähän sivuseikka, mutta... Voisi kuvitella, että ambulansseissa olisi tällaisten tilanteiden takia jokin pieni hanallinen vesikanisteri, että ihmiset saisivat edes pestä kätensä. Aika tökerön kuvan antaa, jos hengen pelastanut ihminen vain passitetaan matkoihinsa yltäpäältä veressä. On kuitenkin tiedossa, että monet auttajat rähjääntyvät ennen ambulanssin tuloa, niin miksei tällaiseen käytännön asiaan ole kiinnitetty huomiota? Kai se sentään käytti kiitos-sanaa siinä yhteydessä kun sanoi, että voit lähteä?
   
 17. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 059
  Saadut tykkäykset:
  553
  Muumimukit. Eihän niitä voi edes käyttää, jos haluaa arvon säilyvän.
  Rumia, ehkä lapsille käytössä kivoja alle kymmenen vuotiaana? Tulee mieleen Toikan linnut. Keräät jotain lasilintuja hyllyt täyteen.
  Ämpärin täynnä krääsää saa sentään ilmaiseksi ja on sille jotain käyttöä.
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 020
  Saadut tykkäykset:
  499
  Samaa joku voisi varmaan sanoa levyjen tms. keräämisestä. ;)

  Tänään Palsanmäen Muumi-huutokaupassa joku "tavallinen duunarinainen" huusi yli 9000 eurolla Fazer Muumi-mukin. En voi minäkään enää tällaisessa mitassa ymmärtää. En oikein muutenkaan niiden vitriinikeräilyä. Meillä on kyllä Muumi-mukeja käyttöesineinä ja ne on omasta mielestäni ihan hauskojakin. Mutta vitriinissä meillä ei ole astian astiaa, vaan kaikki käytössä ja kaikki "arjen pientä luksusta" eli itsessään laadukkaita ja muotoilultaan itseä miellyttäviä.

  Yksi toinen sisustusasia mitä en voi ymmärtää on kotialttarit eli sukulaisten kuvia, "kauhugalleria", olohuoneen paraatipaikalla.
   
  Burkitsville tykkää tästä.
 19. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 759
  Saadut tykkäykset:
  260
  Perkele, että oli taas lentää pullat ja kahvit sieraimista! Niin totta kuin olla ja voi.
   
  TheRealThing ja Super-J tykkäävät tästä.
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 535
  Saadut tykkäykset:
  153
  Muumimukeista maksettavat määrät eivät sinänsä häiritse (kyllähän moderni taidekin koittelee hintalaatusuhteen järkevyyttä). Sen sijaan nämä rajattujen muumimukierien haalijat oksettavat enemmän kuin keskivertotrokarit, jotka kaupittelevat lähinnä aikuisille suunnattua tavaraa tai lippua. Kehdataan hakea lavallinen mukeja, kun aamulla jonottamaan tulleet mummot ja lapsenlapset jäävät tämän takia nuolemaan näppejään, ja sitten lisätään ostohintaan vähintään se nolla perään. No joo, materia nyt sinänsä muutenkin on turhuutta, mutta en kyllä sulattaisi asiaa, jos lähipiirissä tuota harrastettaisiin. Kukin tyylillään, kai...

  Lähetetty minun F5321 laitteesta Tapatalkilla