Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  En ymmärrä LED-lamppujen tarjontaa Suomessa. E27-kantaisissa on tuskan takana löytää Suomen kaupoista edes 12 W eli >1000 lumenia puskevaa LED-lamppua. Hirveästi pusketaan jotain 6 W polttimoa, joilla saa hikisesti korvattua 40 W hehkulamppuja. Eikö ihmisillä todellakaan ole tarvetta korvata 100 W hehkulamppuja? Tai 15-20 W energiansäästölamppuja? Ei se 6 W LED millään anna valoa yhtä paljon kuin 100 W hehkulamppu, eihän?

  Sitten tosi paljon näistä LEDeistä on himmennettäviä! Minulla ainakaan ei ole koskaan elämässäni ollut himmennintä missään valaisimessa, eli en tarvitse himmennettävyyttä nostamaan hintaa! Tai sitten lamppu on pakkasenkestävä ja hämäräkytkimellä varustettu. Valaisevatko ihmiset nykyään vain pihojaan ja istuvat sisällä pimeässä? Minulla ei ole mitään pihaa valaistavaksi. En tee pakkaskestolla tai hämäräkytkimellä hevon hel**ttiä.

  Eli haluaisin esim. tavallisen 15-20 W led lampun E27 kannalla, mutta ei toivoakaan. Jostain ulkomailta pitänee tilata. Ihmettelen siis, eikö tällaiselle lampulle mukamas ole Suomessa suurempaa tarvetta? Siis yksinkertaiselle 100 W hehkulampun korvikkeelle? Ihmeellistä! :eek:

  Entäs sitten kärkipeililamput! Googlaamalla kyllä löytää LED-kärkipeililamppuja korvaamaan hehkulampput, mutta jälleen kerran mistään ei löydy kivijalkakauppaa, josta noita löytyy! Siis herranjestas, kärkipeililamppuhan on ollut varmaan yleisin lampputyyppi ruokapöytien yllä! Mihin ihmeeseen kärkipeililamppujen tarve on yhtäkkiä kadonnut? Ei minun mielestäni mihinkään. Joo, myydäänhän niitä 60 W hehkulamppuja kärkipeileinä, mutta moinen sähköntuhlaus tuntuu nykyaikana dorkalta.

  Onko tämä vain "siirtymäkauden" ongelmia, vai onko niin, että jatkossa ei sitten meinaa löytää sopivia lamppuja mistään? :rolleyes:
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  En voi puhua kuin omasta puolestani, mutta eipä tosiaan ole koskaan ollut tarvetta 100w lampulle. Kaikissa lampunkannoissakin taitaa kotona lukea max 60w.
  Ja se kyllä riittää paremmin kuin hyvin. Työmaavalaisimet on sitten asia erikseen...

  Se että sinä et tarvitse kyseisiä ominaisuuksia ei tarkoita ettei kukaan muukaan tarvitsisi... Suomessa kun vielä aika moni asuu jossain pientalossa ja sitten on se oma pihakin siinä, niin pihavalaisimeen on hyvä olla sellainen lamppu joka kestää säässä kuin säässä. Perus-ledit on tunnetusti herkkiä kosteudelle ja äärilämpötiloille. Ja moni varmasti kokee sen hämäräkytkimenkin käteväksi, kun ei tarvitse erikseen valoa kytkeä pimeässä haparoiden.

  Kyllähän noita on saatavana ihan Suomestakin. En nyt rupea tässä mitään kauppaa mainostamaan. Etsivä löytää, ei ole liikaa vaadittu jos tollasta spesiaalikamaa haluaa.

  Piti ihan googlata että mikä se kärkipeililamppu on... en kyllä ihan heti keksi mitä käyttöä moisella on.
  Ei muuta lisättävää.
   
 3. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Kyllähän 100 W hehkulamput olivat aikoinaan ihan yleisiä, vaikka tottahan se on että suuri osa valaisimista rajoittaa tehon 60 wattiin. 6-10 W Ledit ovat siis päteviä korvikkeita useimpiin valaisimiin, mutta siis pitäisi olla myös sinne 15-20 W asti valikoimaa minusta. Mikä tässä on niin vaikeaa? Riviin vaan vaikka 6, 8, 10, 12 ja 15 ja 20 W Ledit (E27 kannalla), niin mukavasti löytyy sopiva "teho" joka tarpeeseen.

  En minä muiden tarvetta epäilekään, mutta miksi niitä "pihavaloja" tyrkytetään koko kansalle? Sisävaloja tarvitsevat kuitenkin kaikki, oli piha tai ei. Erikoislamppujen tarjonta on tietysti hyvä asia, mutta "perusasioista" pitäisi aloittaa.

  Tässä on epätoivoisena käyty Clas Ohlsonit, Anttilat, Prismat jne. läpi ja hyvä että yli 10 watin päästään! Googlaus antaa "tehokkaita" Ledejä, ns. corn-malleja ulkomaisilla saiteilla, nekin jotain Alibaba-tukkuja tyyliin 100 kpl minimitilaus... :rolleyes:

  http://led-corn-bulb-5078.newsod.biz/

  Aika "Erkki" olet, jos tuollaisia Suomalaisesta kivijalkakaupasta löydät. Noissakin tuntuu värilämpötilat olemaan vähän turhan korkeat siihen lämpimään (<3000 K) sisävalaistukseen, vai?

  Ei tietenkään riitä, että jossain Tampereella on yksi kauppa mistä saa.

  Tehokkain E27 kannalla oleva Led -lamppu, minkä olen Googlannut on 120 W! :hitme: :eek: :D Vastaa kuulemma 1200 W hehkulamppua. :p

  Oletko tosissasi? :hitme: Kärkipeililamppua käytetään laakeiden lautasmaisten valaisimien kanssa, jolloin peilipinta heijastaa valon ylös valaisimen valkoiseen alapintaan, josta se heijastuu takaisin alas miellyttävästi laajalta pinnalta.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  No vähänkö vaikeeta olisi selektiivisesti muuttaa kaupan hyllyillä olevaa valikoimaa sen mukaan kuka kävelee ovesta sisään. Eli "yksi koko sopii kaikille" periaate toimii parhaiten tässä. Ylimääräisistä ominaisuuksista tuotteissa on usein vähemmän haittaa kuin ominaisuuksien puutteesta. Ja hyllyssä oleva tavaramäärä saadaan näin pienemmäksi.

  Olisko tässä sopiva: https://www.lamppuexpress.com/philips-ledbulb-d-18-100w-e27-827-a67-master

  Kivijalkaliikkeitä en nyt rupea läpi käymään mutta muistelen Motonetissa nähneeni jotain tuollaisia. Ei kuitenkaan taida juuri nyt olla ainakaan heidän verkkokaupassaan.
  Bauhausissa on myös aika mahtava lamppuvalikoima, sieltä itse kävisin katsomassa jos jotain erikoista tarvitsisin. Miten lie K-raudassa... iso lamppuosasto sielläkin. Ja mitä ei hyllyssä ole, pystyvät ehkä tilaamaan.

  Olen tosissani, ja kohautan olkapäitäni. En muista mokomaa viritystä käytössä nähneeni. Ja käytän himmeän valkoisen kuvun omaavaa lamppua.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Ruokakaupoissa ei ole yhtään vaikeaa laittaa mieto, tulinen ja väkevä Turun sinappi vierekkäin niin, että joka makuun löytyy sopiva. Lamppujen kohdalla on näköjään vaikeaa ja valikoimat ovat sen mukaiset.

  Saako hämäräkytkimen lampuista "pois päältä", niin että lamppu toimii normaalina lamppuna sisätiloissa? Teippi sensorin päälle?

  Valikoimien laajuus ei vaadi suurempaa tavaramäärää. Pihavaloja myydään vähemmän, jos niitä ei ole pakko ostaa sisätiloihin, jolloin niitä ei tarvitse tunkea suurta määrää hyllyyn. Sinappivertaus: 40 tuubia mietoa, 40 tuubia väkevää ja 40 tuubia tulista sinappia vie hyllytilaa yhtä paljon kuin 120 tuubia pelkkää "yksi maku sopii kaikille" -sinappia.  No onhan tuo aika täydellinen 100 W hehkulampun korvike. Suurin ongelma on toimituskulut, jotka melkein tuplaavat hinnan, ellei sitten tilaa suurta määrää roinaa kerralla.

  Lamppu: 26,99 €
  Toimituskulut: 24,74€
  Yhteensä: 51,73 € :eek:

  Kiitos kuitenkin! Pistetään tämä pulju mieleen vastaisuuden varalle. Kätevä varmaan, jos tilataan suurella ryhmällä jollain 1000 eurolla iso satsi kamaa. Meikäläinen nyt yleensä ostaa yhden lampun kerrallaan, eli aina kun joku poksahtaa, niin ostan uutta tilalle. Minulla on tuossa yksi 23 W energiansäästölamppu, joka poksahtanee muutaman vuoden sisällä ja sille tässä pähkäilen jo Led-korvaajaa.

  Bauhausissa sun muissa varmaan on hyvät valikoimat, mutta ei hirveästi ole hinkua autottomana lähteä seikkailemaan jonnekin Vantaalle näihin automarketteihin jotain hiton lamppua, joita pitäisi saada jopa lähikaupasta tai lähimmästä tavaratalosta Metron reitillä nyt ainakin.

  Bauhausin ja Motonetin valikoimissa 12 W on tehokkain Led. Ihmeellinen maaginen yläraja tuo 12 W on kaupoille! :rolleyes:

  K-rauta myy pitkälti ei-oota, eli tavara on "väliaikaisesti loppu" melkein joka myymälässä. :rolleyes:

  Eli kyllä tämä nyt vaan on niin v*tun vaikeeta ja joku 23 W energiansäästölamppu on hintatasoltaan ja saatavuudeltaan täysin ylivertainen vaihtoehto 100 W hahkulampun korvikkeeksi tällä hetkellä. Ehkä parin vuoden kuluttua tilanne on toinen... ...oli miten oli, minä en ymmärrä miten Led-lamppujen tarjonta voi edelleen olla näin surkeaa täällä Suomessa.

  No, tuo "mokoma viritys" on kyllä erittäin yleinen tietääkseni. Nyt olet siitä kuullut. :)
   
 6. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 439
  Saadut tykkäykset:
  630
  En ole ikinä ostanut enkä nähnyt kotikäytössä 100 W hehkulamppua. Todennäköisesti kansasta 99,9 % on käyttänyt 40 ja 60 W lamppuja ja nyt niiden korvikkeita.

  Ei siis edes Bauhausin kannata pitää hyllyssään lamppuja, joita menee yksi kerran viidessä vuodessa.

  Peilikärkilamppujakaan en ole nähnyt käytössä sitten 80-luvun, jolloin niille sopivat valaisimet olivat muotia. Itse asiassa niiden korvikkeet kiinnostaisi itseänikin, koska löytyisi parikin lamppua, joihin nuo olisivat ihanteellisia.

  Itseäni ärsyttää enemmän se, ettei päivänvalolamppuja tai edes viileämmän kuin sen "lämpimän" eli virtsankeltaisen värisiä saa laajemmin.
   
 8. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuohon vaikutta vielä myös se, että kun sen nyt saisi aikaiseksi tuhlaamatta ylettömästi sähköä, niin valoa saisi kyllä olla useissa paikoissa mieluummin enemmän, eikä vähemmän kuin aikaisemmin. Eli moneen paikkaan jossa olen aikaisemmin tyytynyt 60W lamppuun laittaisin mielellään sitä kirkkaamman ledin.

  Lisäksi voisi jatkaa ihmettelemällä miksi ne kaikki lamput pitää sitten vielä olla kusenkeltaista (2700K) valoa antavia. Maailmalla ollaan jo siirrytty päivänvalolamppuihin (5000-6000K) yhä enenevässä määrin, mutta täällä niitä on pakko metsästä erikoisliikkeistä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2015
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Maailmalla on jo siirrytty? Puolassa? Brasiliassa? Irlannissa? Saksassa? Mistä tiedät? Hehkulamput opettivat ihmiset siihen, että 2700 K valo on kotoisaa. Menee varmaan aikaa, ennenkuin aletaan suosimaan Auringon pintalämpötilaa vastaavia värilämpötiloja sisävalaistuksessa.

  No, jos on perustanut valaistusratkaisut siihen, että kämppä on täynnä valaisimia joka nurkkaa myöten, niin toki niillä 40 W edisoneilla on tullut hyvin toimeen. Isälläni taas taisi 60-luvulla poikamiesboksissaan olla askeettisesti yksi lamppu riippumassa katosta ilman varjostinta ja toki silloin sitä suosii 100 W polttimoa, ettei huoneen nurkat jää täysin pimeiksi. :D

  No eihän niitä mene yhtäkään, jos ei edes myydä. Ei näillä tuotteilla välttämättä mitään katetta olekaan, vaan niillä houkutellaan asiakkaita myymälään ostamaan jotain muuta, mistä saa hyvän katteen. Silloin on etu, jos sattuu olemaan tarjolla jotain harvinaisempaa. Asiakas ilahtuu: "Hei, täällähän on 15 W ledejä! Näitä ei saa mistään! Otanpa saman tien niitä kaksi!". Vaan, jos kauppaketjuja ei kiinnosta rakentaa mainetta, että heidän ketjun myymälöistä löytyy melkein mitä tahansa niin oma on tappionsa. :rolleyes:

  Muotia? :hitme: Kuka järki-ihminen tekee valaisinratkaisunsa muodin mukaan? Sehän pitää tehdä käytännöllisyyden mukaan ja valaisimet hankitaan "loppuelämäksi" jo ekologisista syistä. Kärkipeililamppuratkaisut ovat käytännöllisiä esim. ruokapöytien yllä ja 80-luvulla oltiin varmaan sitten fiksumpia kun tämä ymmärrettiin.

  Mikä on muotia tänään, kysyn vaan?

  Shawn Michaelsin ja Triple H:n D-Generation-X lamppukauppa? :D No mutta hintataso kyllä kohdillaan ja valikoima saa minunkin vaatimukset kalpenemaan. Täytyy tosin ensin googlettaa tästä puljusta ennenkuin uskaltaa tilailla, mutta hiton hyvältä näyttää! Kiitos iluvai tästä vinkistä! :thumbsup:
   
 10. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuo kyseinen Dealextreme on yksi vanhimpia ja vakiintuneimpia kiinasähkölaitteiden nettikauppoja. Ostin sieltä tavaraa jo vuosia ennen kuin eBaystä oli kuultu Suomessa mitään. Ei ole mitään epäilyttävää tai googlaamisen tarvetta, toiminta on täysin luotettavaa (kunhan varautuu siihen 2-3vko toimitusaikaan, mikä nyt johtuu vain chinapostista ja koskee kaikkia muitakin kiinalaisia).
  Olisin hämmästynyt että et ollut mukamas koskaan kuullutkaan dx:stä, jos en olisi hetkeä aiemmin lukennut viestiäsi jossa olit pettynyt Prisman valikoimiin led-valaisimissa.... Siellä nyt ei kuulukaan olla muuta kuin ne perusmallit, mitkä keskivertokuluttajan on helppo napata mukaansa maitopurkin ja hk-blöön oheen muiden ostosten lomassa.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Joo, kiitos infosta. :)

  Tosiaan ihan uusi juttu tämä dx on minulle, mutta ennen tätä Led-aikaa ei ole ollutkaan vaikeuksia hankkia lamppuja lähimmistä tavarataloista.

  Lähinnä tässä Googlailen sitä, onko näistä Marsingin corn-lampuista mihinkään, hinta kun on murto-osa samantehoisista "Philipseistä". Täysin avoimet corn-ledit ovat hengenvaarallisia Youtube-videoiden perusteella, mutta näissä on onneksi muovikuori ympärillä.
   
 12. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 489
  Saadut tykkäykset:
  255
  Näin voisin kuvitella. :)

  Mutta entäs jos kauppias haluaa pitää hyllyssä vain max 10 tuubia sinappia kerrallaan, että kaikki varmasti menee kaupaksi ja säästyy tilaa myös muille mausteille?


  Ahaa... sitä ollaan hyvissä ajoin liikkeellä. Minulla on kyllä tapana pitää varalamppuja kaapissa, lampuilla kun on tapana pimentyä aina silloin kun siitä on mahdollisimman paljon haittaa (kaupat kiinni ja pimeää).

  LED-lampuista on muuten sen verran kokemusta että ainakin halpojen sellaisten (kiinanihmeiden) käyttöikä on lyhyempi kuin loisteputkilla ja hehkulampuilla. Energiaa ne voi säästää mutta niitä joutuu siis ostamaan useammin kuin perinteisempiä lamppuja ja se hintaerohan siten suosii niitä perinteisiä...

  Jaa että metrolla pitäisi päästä kauppaan? Jopas pahan lykkäsit... löysin nimittäin Espoosta kaupan joka voinee auttaa: www.suomenlamppupalvelu.fi
  Heidän nettikataloogissa ei ledejä näy enkä ole myymälässä käynyt katsomassa mutta käsittääkseni heidän bisnesideansa on auttaa asiakkaita saamaan juuri sellaisia tavallisesta poikkeaviakin lamppuja mitä he tarvitsevat. Eli tilaamalla saa jos ei varastossa ole. Otappa yhteyttä ja tiedustele löytyykö heiltä tuollaisia ledilamppuja. Nouto myymälästä ei ainakaan tule kalliiksi.
   
 13. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt en valitettavasti muista mistä tuon luin, vai oliko jopa jonkun valaisinmyyjän heittämä kommentti, mutta muistaakseni mainittiin erikseen keski-Eurooppaa. Asiasta ei ole valitettavasti ole kovin helppoa kaivaa googlaamalla tietoa.

  Itse hankin ensimmäiset päivänvalolamput yli 15 vuotta sitten, kun muutettiin uuteen asuntoon, joten on ollut hiukan hankalaa ymmärtää miten on kestänyt näin kauan ennen kuin asiasta on alettu edes laajemmin keskustelemaan. Toki meillä on kotona myös lämminsävyisä lamppuja, joita kannattaakin käyttää ennen nukkumaanmenoa.
   
 14. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  On se nyt perkele ettei autottomille tsadilaisille käydä jakamassa 50W ledilamppuja ilman toimituskuluja kotiovelle. Persujen salaliitto tämäkin!
   
 15. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Meikäläinen hakee sinappinsa muualta. Siinähän on kauppias tuubiensa kanssa ihmeissään.

  Kun aikoinani vaihdoin hehkulamput energiansäästölampuiksi, otin hehkulamput talteen juuri sitä varten, että niillä pärjää päivän pari kunnes sitä on saanut uuden lampun hommattua. Olenpahan tässä tutustunut nyt uudistunesiin lamppumarkkinoihin, kun vanhempani antoivat tehtäväksi katsella uusia ledejä heidän olohuoneeseensa. Moneen vuoteen en ole lamppuja itse ostellut, energiansäästölamput ovat pelittäneet. Mutta eivät ne ikuisesti pelitä.

  Kiinastahan kaikki nykyään tulee, mutta joo. Laadussa (ja hinnassa) on eroja, ymmärrän toki.

  Joo, voi tulla metsän asukeille yllätyksenä, mutta urbaaniin elämäntyyliin kuuluu se idea, että hirvittävien neliöhintojen ja koirankopin kokoisten kämppien vastineeksi ei ole välttämättä tarvetta pitää autoa ja melkein kaikki palvelut ovat muutaman kilometrin säteellä, 15 minuutin metromatkan päässä.

  Leppävaara on stadilaisesta näkökulmasta katsottuna "kaukana hevon kuusessa" jonkun lampun hakemiseen. Kiitos kuitenkin vinkistä. Joku päivä tälle firmalle saattaa tulle tarvetta. :)

  Lähdekriittisistä syistä tivailen lähdettä väitteelle. Saattaa olla, että maailmalla onkin siirrytty 6000 K-lamppuihin, mutta joku lähde pitäisi olla, jos esittää tällaisen väitteen. Kauppiaat tuppaavat heittämään välillä kummallista läppää. Mutta joo, olet siis ollut pioneerina päivänvalolampuille Suomessa ja hyvä niin. :)

  :D :thumbsup: Repesin.
   
 16. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuten sanoin, tuosta on hankala Googlata varsinaista statistiikkaa, mutta katsoppa vaikkapa USA:laisen halpahallin, Walmartin, valikoima päivänvalolamppuja. Ei taida ihan samanlaista löytyä Suomesta?
  http://www.walmart.com/c/kp/daylight-bulbs
  Eurooppalaisessa Tescossa valikoima ei ole yhtä huikea, mutta voitta kuitenkin täkäläiset Clasut, Ikeat, Prismat ja K-marketit 6-0
  http://www.tesco.com/direct/search-...daylight&SrchId=4294967294&_requestid=4088270

  Suomalaiset tavaratalot eivät päivänvalolappuja tunne. NetAnttilan sivuilla voi toki jo valita valon värisävyn mukaan. Sieltä löytyy kaksi vaihtoehtoa

  Lämmin valkoinen 2700K
  Puhdas valkoinen 3000K

  IKEA on ilmeisesti poikkeus, niillä on kaksi (600 ja 1000 Lumen) 5000 K ledilamppua valikoimassa, ja vielä hyvään hintaan. Valitettavasti en niitä löytänyt kun viimeksi tavaratalossa kävin, olisin muutaman ostanut. Vastaavia lämminsävyisä oli laareissa ympäriinsä. :mad:

  On tämä uskomatonta :eek: Tänne pimeään pohjoiseenhan sitä oikeasti puhtaanvalkoista valoa vasta tarvitaan.
   
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  Joo, uskon kyllä, että esim. jenkkilässä myydään paljon päivänvalolamppuja. On siellä kyllä mahtavat markkinat myös 2700 K-valolle. Tästähän minunkin lampputuskastelu lähti liikkeelle, kummastelusta miten huonoa Led-lamppujen tarvonta on Suomessa edelleen. Minulle valikoimien suppeus näkyy yli 12 W ledien puuttumisena, sinulle päivänvaloledien puuttumisena. Siksi niiden valikoimien juuri pitäisi olla hyviä, että jokainen löytää lamppunsa, mitä sitten ikinä haluaa.

  Ilmeisesti näillä leveysasteilla on totuttu enemmän yön pimeyteen kuin päivänvaloon. :sleep:

  Jännä, miten jenkkilässä lamppupakkauksissa on laskettu teoreettisia säästöjä sähkölaskussa lampulle elinkaaren aikana. Maassa maan tavalla...
   
 18. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  WalMart myy näköjään loistelamppujakin LEDeinä.
   
 19. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo linkkini oli kaikkiin päivänvalolamppuihin, ei pelkästään ledeihin. Kuten myös koko vuodatukseni koski kaikkia lampputyyppejä.
   
 20. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paikallisista kaupoista on vaikeaa löytää edes >6W LED polttimoita. Prismasta löytyi ja sielläkin kaikki tehokkaimmat (5W - 6W) ovat jatkuvasti loppuunmyytyjä. Eli ihmiset näyttäisivät kyllä haluavan niitä tehokkaampia. Ei työmaavalo kirkkaus joka paikkaan sovi, mutta itse en ainakaan tarvitse valaisimia, mitkä eivät... no... valaise. Tehokkaimat tosiaan tuntuivat olevan niitä himmennettäviä tai sitten maidonvalkeita, eli valmiiksi himmennettyjä.

  Olen käyttänyt 60W hehkulamppuja sekä 50W GU10 kannan halogeeneja, yhtään energiansäästölamppua en ole ostanut. Hinta ja syttymisviive ei kiinnostanut, joten hyyppäsin suoraa LEDeihin. Vaihdoin juuri GU10 kannan sekä vanhan liesituulettimien kynttilä lamput LEDeihin ja ne ovat ihan jees kirkkaudeltaan ja väriltään. GU10 ehkä vähän aiempaa spotimpi. Piti itsekin googlata tuo peilikärkilamppu, lapsuus, porukoiden kämppä ja 80-luku tuli minullekin heti mieleen :)

  DX:sta voi huoletta tilata ja takuupalautuksetkin toimii ok. Postikulut ovat 0&#8364;, sillä ne on sisällytetty kaikkien tuotteiden hintoihin valmiiksi. Muutaman LED taskulampun, akkuja ja latureita olen sieltä tilannut ja pirun toimivaa kamaa on ollut. GoPro kameraan tilaamani mountit ja akut ovat olleet samaa kamaa kuin monta kertaa kalliimmat alkuperäiset (tekevät varmaan yöllä samalla linjalla ilman painatuksia :) ). Aluksi epäilin kovasti, koska vihaan kaikkiea halpaa ja hajoavaa "kiina krääsää" (tiedän kyllä, että lähes kaikki kama tulee nykyään Kiinasta). Tuolla on kyllä paljon sitä krääsääkin sitten, eli kannattaa vähän katsoa mitä tilaa. Vihreiden arvojen kannalta tuo DX on vähän ongelmallinen. Suurin osa kamasta on niin halpaa, että porukka voi huoletta tilata vaikka niitä LED polttimoita useaa värisävyä ja heittää epämiellyttävät toimivina roskiin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2015