Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kohta ollaan Kreikan kaduilla osoittamassa mieltä Suomen apupakettia vastaan.

  Vituttaa katella, miten suomalaiset on niin saatanan lampaita. Potkupallomaajoukkueen puolustajia kyllä haukutaan kovalla kädellä yhdestä virheestä, mutta näiden pässinpäiden annetaan jatkaa miljardien vastaavien jälkeen - ilman käytännön minkäänlaisia pääsyvaatimuksia. Euroopan hyväksi. Kirjaimellisesti. No marssikaa sitten vaikka siellä kaduilla kun ei enää muutakaan ole.

  Haha. Sanoi sen itse. Juuri minkäänlaista itsekritiikkiä.
  Kiitos cum laudejen, valtionvelka tuplattiin vajaan 10 vuoden aikana, talouden laahatessa yhä syvällä ja luultavasti vielä pitkään.

  Nykyinen pääministeri kirjoitti muuten matematiikasta approbaturin ja reaalista arvosanaksi HYLÄTTY.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2014
 2. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 864
  Saadut tykkäykset:
  586
  Äänestäjien vika. ;)

  Mulla on muuten pitkästä matematiikasta ja reaalista kirjoitettuna Laudatur. Pääsisköhän sitä pääministerin apulaiseksi? :D
   
 3. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta. Suomen valtioin taloudenhoito on aivan uskomatonta. Virkamiehet/politiikiot eivät vaan tajua sitä että ei kaikkea voi paikata sillä että korotetaan vain jatkuvasti veroja. Itseasiassa veronkorotus on kuin mato tai syöpä joka syö itseään. Pitäisi toimia päinvastoin eli keventää verotusta joka lisää kulutusta joka lisää verotuloja joka lisää työllisyyttä joka lisää verotuloja joka tuo enemmän rahaa valtiolle. Pienyrittäjien verotus on noin kolminkertainen. Palvelualojen verotus on kestämätön. Ruoan ja juomien verotus suomessa on kestämätön. Seuraus tästä veronkorotuskierteestä on se, että yksinkertaisesti ihmiset kuluttavat vähemmän, käyttävät palveluja vähemmän, tuovat juomaa ulkomailta enemmän ja tästä kaikesta syntyy kierre jossa verotuloja tulee aina vain vähemmän. Pahempi kuin Kreikka.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2014
 4. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tietysti kansalla on sellaiset johtajat kuin kansa ansaitsee mutta kyllä äänestämällä on varsin vaikea tilannetta korjata. Tarjolla olevat vaihtoehdot ovat niin surkeita... Suomen poliittisella kartalla on muutama keskustapuolue ja sitten on tätä enemmän tai vähemmän vasemmalle kallellaan olevaa porukkaa. Järkevää, kestävällä pohjalla olevaa talouspolitiikkaa ei niistä aja tiettävästi yksikään. Toki aina silloin tällöin näkee järkeviäkin lausuntoja yksittäisiltä poliitikoilta mutta kokonaisuutta ajatellen lienee aivan se ja sama mikä kokoonpano hallituksessa sattuu istumaan.

  Haasteita taloudessa kyllä riittää. Väestörakenne ei ole enää talouskasvua ajatellen yhtä suotuisa kuin aiemmin. Globalisaation edut on jo otettu käyttöön. Teknologisen kehityksen avulla voi edelleen tuottavuutta nostaa mutta siinäkin vähenevän tuoton laki tekee armotonta työtään. Niinpä ellei ihmettä tapahdu, hyvinvoinnin kasvu länsimaissa tulee jatkossa jäämään oleellisesti hitaammaksi kuin se mihin on ehditty tottua.

  Syy, miksi tämä on ongelma, näkyy mielestäni varsin hyvin tästä kuvasta. Julkinen talous on tiukasti poliittisessa ohjauksessa ja sen kyky skaalautua vallitseviin olosuhteisiin on olematon. Satoi tai paistoi, julkinen kulutus se vain jatkaa kasvuaan. Kukaan poliitikko ei halua olla se, joka joutuu kansan sylkykupiksi ehdotettuaan riittävän järeitä sopeutustoimia joilla voisi olla jotain vaikutustakin. On hyvin kuvaavaa, että jo nykyään kuuluu valitusta "kurjistavasta" talouspolitiikasta vaikka valtio velkaantuu hirvittävällä tahdilla jolle ei loppua ole näkyvissä. On paljon helpompaa esittää että käänne parempaan on aivan nurkan takana. Sitten kun paljastuu ettei näin ollutkaan, vastuun kantaa tuleva sukupolvi joten miksi murehtia.
   
 5. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  271
  Tähän on tultu kun ei reagoida ajoissa. Veron korotuksella valtio saa rahaa heti eikä vuosien päästä. Näin tehdään kun ei voida odotella tai ottaa vieläkin enempää lisää lainaa. Meillä sattui vaalit pahasti talouskriisin alkuvaiheille. Kukaan ei halunnut tehdä "poliittista itsemurhaa" ja tahdä kipeitä leikkauksia ennen vaaleja. Demokratiassa muutenkin kipeitä mutta sinänsä välttämättömiä päätöksiä on todella hankala saada menemään läpi. Nousukaudella demokratia toimii paremmin. Helpot leikkaukset ja veronkorotukset rikkailta, eliitiltä, jne, ei tuo tarvittavaa rahamäärää. Leikkaukset ja korotuksen pitää keskittää isoon massaan jotta vaikutus on myös euroissa tarvittavan iso. Tämä taas on sitä "poliittista itsemurhaa", äänestäjät muistavat kyllä kuka heiltä on mitäkin leikannut. Julkisella sektorilla on paljon äänestäjiä töissä, sieltäkään ei haluta leikata vaikka tarvetta olisi. Nyt sitten vaan odotellaan nousukautta tulevaksi joka kuittaa ottamaamme syömävelkaa. Toivossa on hyvä elää mutta kuinka kannattavaa se on tässä tilanteessa?
   
 6. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomen alkoholipolitiikka. Täällä eletään edelleen 70 -lukua. Poliitikkojen logiikalla voitaisiin myös nostaa ruoan verotusta. Suomessa on liikalihavuus/ylipaino iso ongelma. Kuinka paljon rahaa meneekään ylipainosta johtuvien sairauksien hoitoon. Voit, lihapiirakat, yli 12% juustot yms. pitäisi piilottaa näkyvistä ja myydä "tiskin alta".

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014081718579363_uu.shtml
   
 7. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Lihava, juoppo kansa, joka kaipaisi vaan lisää työtunteja.
   
 8. Sami

  Sami Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.08.2000
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  2
  On se kuule nykyään paljon helpompaa. Viinapullo 2 markkaa :D
   
 9. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  70-luvulla ensimäiset viinakauppa-asioinnit tehneenä voin vakuuttaa, että sen ajan politiikka oli hyvin kaukana siitä mitä nykyään. Nythän viinat on de facto markettimyynnissä vaikka eri kassalla maksetaankin. Eikä silloin tutkitty hypistelemässä pulloja vaan tilaus tehtiin tiskin takaa. Eikä kaikki ole mennyt parempaan suuntaan, tai ainakaan minä en tykkää hyvää siitä että kakarat nykyään kanniskelee ja juo kaljansa puistoissa. Aikanaan olin vaatimassa että pitää antaa mahdollisuus "nauttia juomista" puistoissa ja yleisissä tiloissa -- en ole enää yhtään sillä kannalla että ajatus oli hyvä. Ja vielä.. keskiolut R-kioskeihin-kampanja oli vitsi
   
 10. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Laitonta toimintaa.

  Tyhmempi luulisi aineen maistuvan samalta.
   
 11. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olut valmistetaan suomessa-->pakataan rekkoihin-->viedään Tallinnaan laivalla-->lastataan autoihin-->tuodaan takaisin suomeen laivalla. Hinta 1/4 -osa suomen hinnasta vaikka olut on seilannut maanteillä ja merellä ja dieseliä on virrannut. Ainut mikä jää viroon on verot ja valtio nostaa taas lisää alkoholiveroa "kansanterveydellisistä" syistä. Todellisuudessa ollaan kierteessä pienetyneiden verotulojen ansiosta. :hitme:
   
 12. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Siis... Käännän kanavaa, kun uutisissa tulee jonkun...liikehtijän keikasta, niin eikös tästä yhdestä keikasta tule sitten heti perään toiselta kanavalta. Vittu tätä turhan pakkosyöttöä.
  Ennen, siis silloin kun ihmiset vielä järkeyttivät asioita jotenkin mittasuhteisiin, tuollaisista asioista kerrottiin ehkä loppukevennyksissä puolen minuutin verran.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  191
  Kerrankin pääsee postaamaan tänne asian jota ei ihan oikeasti ymmärrä. Sataprosenttinen ymmärtämättömyys vallitsee tässä asiassa.

  Tämä asia on Venäjän heiluminen Itä-Ukrainassa. Mitä Putin oikein haluaa? Krimin valtauksen tiesin jo alusta asti, se oli tuomittava mutta järkevä operaatio. Tämän Itä-Ukrainassa tapahtuvan pelleilyn oletin olevan jonkinlaista teatteria, joka loppuu noin viikossa. Mutta ei. Venäjä tuntuu enemmänkin kiihdyttävän sotaansa siellä, vaikka siinä sodassa ei ole mitään järkeä.

  Kallistun yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden kannalle, jotka keväällä totesivat ettei Putinia edes pysty ymmärtämään joissain asioissa. Nauroin heille tuolloin. Luulin että kunniallinen exit riittää Vladille, mutta väärässä olin.
   
 14. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla operaatiolla Putin yrittää pönkittää omaa asemaansa sisäpolitiikassa olemalla ns "vahva johtaja" kansalleen. Loppupeleissä kun talvi tulee Siperaan niin Putinilta voi jäätyä perse kun kansalta loppu kaupoista kaikki mihin kansa on tottunut, vienti on tyrehtynyt ja ruplan arvo on pakkasella.
   
 15. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ikävä kyllä tähän on olemassa helppo selitys. Putin on diktaattori. Diktaattorien tarvitsee jossain vaiheessa laajentaa valtaansa kovemmilla otteilla, sisäpoliittisista syistä, tämä on heille elinehto. Mikä on tietysti suomalaisittain myös ikävämpi homma, eli kannattaisi (Euroopan) alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään. Putin ei nimittäin lopeta eikä voi lopettaa tätä ihan tähän.

  Kun tarkastellaan vähän laajemminkin, nähdään keitä voidaan tilanteesta kiittää. Venäjä hyökkäsi jo 6 (!) vuotta sitten Georgiaan, eli testaus aloitettiin jo silloin. Sitten tuli vielä Obama ym. älyköt ja sanojensyönti Syyriassa kun kemiallisia saikin käyttää. Putin näki ensin kavereidensa hallintojen luhistuvan ja samalla näiden olleen maiden sisäinen prosessi sekä lännen totaalisen heikkouden. Tähän päälle maailmanlaajuiset talousongelmat ja Venäjälläkin pari vuotta sitten nousseet isot mielenosoitukset. Lopputulos näistä varsin looginen. Ja nyt Suomessa ihmetellään jatkuvia ilmatilan loukkauksia. Heh.

  Ukraina toki myös Venäjän vaikutuspiirissä johon EU meni sekoilemaan ilman uskottavuutta pelkkien sanojen tueksi. Maassa iso venäläisvähemmistö, eli annettiin Putinille hyvä tekosyy tarjottimella jne. jne. Omat kulmakarvat nousivat kun a) Jeltsin luovutti kaiken vallan jollekin tuntemattomalle pikkunilkille ja b) tämä pikkunilkki palautti Neuvostoliiton kansallishymnin Venäjän lipun yhteyteen - vuonna 2000! EU:n rakentama länsimainen illuusio on ilmeisen vahva. Mutta siitä puuttuu pari melko olennaista. Sisäinen eheys ja omat sotavoimat.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2014
 16. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  191
  Tuota juuri ihmettelen. Miksi Putin venyttää tätä outoa näytelmää ja siten jatkaa Venäjän eristämistä muusta maailmasta, vaikka se tulee ennen pitkää alentamaan hänen kannatustaan etenkin hyvätuloisten keskuudessa? Ukrainavastaista/Venäjämielistä uutisointia he pystyivät tarjoamaan kansalle jo keväällä, en näe että konfliktin pitkittäminen muuttaa enää mitään. Muutama päivä sitten Putin vielä väkisin vei rauhanrekkansa Itä-Ukrainaan vieden mm. äidinmaidonkorviketta fasistien sortamille venäjänkielisille. Tuon rauhansaattueen jälkeen sotiminen on vain laajentunut. En näe mitään loppua tälle keinotekoiselle konfliktille, koska mikään ei tunnu riittävän Putinille. Itse asiassa tällä hetkellä vaikuttaa, että Putinin rekkasaattue ei ollut edes propagandatemppu vaan yksinkertainen tapa kärrätä kuolleiden venäläissotilaiden ruumiita pois sieltä ja eiköhän siellä kuljetettu myös esineitä, jotka todistaa kädettömien separatistien ampuneen alas malesialaiskoneen.

  Ikävä sanoa tämä, mutta Putin ehkä seuraa Hitlerin jalanjälkiä. Vähän vaikuttaa siltä, että kaikki kunnia ja käytöstavat on heitetty romukoppaan. Jokaiseen myönnytykseen vastataan uudella kieroilulla.

  Tuo on varmaan Putinin paras teko ikinä. Se on ylivoimaisesti maailman paras kansallishymni, ei kahta sanaa.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  175
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-uutislive-klo-15-ostellaanko-sosiaalituella-okylastenvaunuja/4298554

  En voi ymmärtää paitsi toimittajan englannin kielen taitoa haastatteluosiossa niin en myöskään tällaisia puheenvuoroja, jotka eivät johda mihinkään: ei tarvinnut olla mikään ennustaja arvatakseen, että mamujen edustaja piti omiensa maineen tahrattomana ja että sosiaalityöntekijä pysyi erittäin neutraalina. :hitme: Jälkimmäisen linjan tietenkin ymmärrän (potkuthan siinä tulee, jos poikkeaa "transkriptista"), mutta sitä en ymmärrä, miksei mamujen edustaja voinut antaa todenmukaisempaa kuvaa ja sanoa sitten vaikka, että toimeentulotuen väärinkäyttäjiä löytyy niin mamuista kuin kantasuomalaisistakin. Kyllähän rasismi vilkastuttaa mielikuvitusta ja kyllähän yhdet hienot vaunut kymmenien käytettyjen joukossa jää mieleen yleistämistä varten. Toisaalta enpä minäkään ole mitään muuta täällä Oulussa kuullut kuin sitä, että mamut saavat korkeampaa "kansalaispalkkaa" kuin suomalaiset ja että he väärinkäyttävät sitä häikäilemättömämmin. Vaikka tämä on varmasti kärjitetty ja väärä kuva, niin on vaikea uskoa, että se olisi 100-prosenttisesti tuulesta temmattu.
   
 18. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsomon jatkuvia ja lukemattomia mainoksia... ja vieläpä kesken lauseen :D
   
 19. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tuolta nyt ei jaksaisi muutenkaan katsella. Mutta että perus tubettaminenkin on tehty vittumaiseksi. Ja tottakai voluumit täysillä..
   
 20. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  271
  Tuostapa tulikin mieleen kun joskus muinoin erehdyin kokeilemaan Teknarin nettilehteä iPadilla. Ensinnäkin sivut piti toki selata järjestyksessä, yli ei voi hyppiä. Satunnaisten sivujen väliin oli sitten ahdettu välianimaatioksi joku mainos, jota ei voinut keskeyttää, ja mikä parasta, jos äänet oli mutella, niin se otti sen muten pois ja laittoi äänenvoimakkuutta lisää. Ja kaiken kukkuraksi jos sivuja selasi sitten taaksepäin, niin taas samalla kohdalla oli pakko katsoa se pakkomainos. Lievästi sanottuna ärsyttävää. En tiedä onko nyt parannusta tapahtunut, mutta jäi niin huono maku ettei tee edes mieli kokeilla...