Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 570
  Saadut tykkäykset:
  485
  Työtuomioistuin: alkoholia juoneen kuljettajan sai irtisanoa, vaikka 0,5 promillen rajaa ei ylitettykään. Jutussa viitataan myös aiempaan moitteettomaan työhistoriaan sekä kerrotaan myös VR:n noudattavan nollatoleranssia.

  Hesarin uutinen.

  Edit: samalla googlehaulla VR:n päätös irtisanoa ei ollut lainmukainen, kun alkoholia oli käytetty vapaa-ajalla. Työtuomioistuimen tuomio. Olisko arthur sekoittanut tähän tuomioon?

  Edit2: niin ikään VR:n irtisanominen vapaa-ajalla saadun rattijuopumustuomion perusteella ei ollun lainmukainen käräjäoikeuden mukaan. Asia sovittiin hovioikeudessa, ja sopimus on salainen. Löytyy Edilexistä (maksullinen) ja mahdollisesti muualtakin diaarinrolla Vaasan HO 17.3.2014 S 12/1342.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2014
 2. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämän jutun http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...nssista-yhdessa-tyontekijoiden-kanssa/322568/ mukaan olet oikeassa, "Kiila" vain tuolla aikaisemmin väitti toisin. Joskus aikaisemin luin myös juttua (muistaakseni) sairaanhoitopiiristä (tai sairaalaasta), jossa olisi tehty päätös jonka mukaan potkut voi tulla laakista, kenelle tahansa. Hyvä jos nämä kaikki osoittautuu ankoiksi.
   
 3. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  271
  Juuri tulleen veikkauksen "Naapurit" pelin juontaja näytti tienneen voittajan kunnan jo etukäteen. Ainakin lunttasi juontolapustaan paikkakunnalle sopivan sananlaskun. Tuskin oli kaikkien paikkakuntien sanonnat siinä lapussa. :)
   
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  Eiköhän se ole leikkiä se animaatio kokonaan. Voittajahan valitaan arpomalla mukana olijoista. Se maakunnan ja paikkakunnan valitseminen ei siihen oikein sovi. Todennäköisesti voittaja on arvottu ensin, ja animaatio on sitten sen mukaan ohjelmoitu.
   
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 189
  Saadut tykkäykset:
  36
 6. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tällaista nyt voi odottaa Suomen järjettömimmältä ammattiliitolta, näitä on nähty ennenkin. Sen sijaan, että ollaan yhteydessä viranomaisiin niin saadaan itkupotkuraivari. Tosin 'uhkaus' taitaa olla sitä luokkaa, että poliisia vain naurattaisi, mutta kun 'minua ei uhkailla!'

  Tässä nähdään kuinka helppo Suomi on pysäyttää. Yksi kirje(!) venäläiseltä asianajotoimistolta ja Suomen vienti (ja tuonti) pysähtyy. Montakohan asianajotoimistoa Venäjällä on? Avataanko satamia enää ikinä, jos kaikki lähettävät kirjeen tälle Suomen tärkeimmälle ihmiselle? Toimiiko tämä kaikissa liitoissa? Potilas uhkailee lääkäriä ja terveydenhuolto pysähtyy? Asiakas on ilkeä Siwan kassalle ja kaikki kaupat menevät kiinni? Ei helvetti näitä ahtaajatomppeleita.
   
 7. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Teineistä tuli ensin mieleen, että aika monessa elokuvassa ja tv-sarjassa murrosikäistä tyttöä näyttelevä on todellisuudessa reilusti roolihahmoaan vanhempi. Joskus jopa ylikin 10 vuotta vanhempi. Ilman, että se kaikissa tapauksissa edes pistäisi silmään.
  Toki poikkeuksiakin on, tyyliin ne kolmikymppiset lukiopojat, jotka otsaryppyineen, nousseine hiusrajoineen jne. näyttävät olevan väärässä koulussa.

  Nuoren näköisistä tulee mieleen esim. Alyson Hannigan tv-sarjasta Buffy the Vampire Slayer, ja onhan niitä monia muitakin. Osa kolmikymppisistä kun tosiaan näyttää nuoremmalta, kuin mitä jotkut alaikäiset näyttävät. Siihen vielä päälle pieni koko ja/tai tyttömäisen hoikka kroppa, sopiva vaatetus ja hieman näyttelemistä, niin aika montakin vuotta saattaa kyetä huijaamaan. Isokokoiselta/rotevalta, edes hiemankin ryppyiseltä ja ylipainoiselta ei välttämättä onnistu.
  Seuraavaksi teineistä tuli mieleen, että 17-vuotiaiden "lasten" määrä on jo pitkään ollut jännän suuri varsinkin ns. "turvapaikan" hakijoiden suhteen. Mutta toistaiseksi ei kait ole mitään epäilyttävää huomattu, siis virallisesti. Se ei varmastikaan mitenkään vaikuta, että valtio maksaa alaikäisistä huomattavasti suurempia korvauksia.
  Kuitenkin käytännössä ainakin äärirasistiviharaivofasistit ovat löytäneet jo lukuisia ainakin pikkuriikkisen verran epäilyttäviä tapauksia. Kuten vaikkapa tämä matojuttu.
  Minkä ikäiseksi te häntä veikkaisitte? Henk.koht. olisin laittanut tuonkin lapsukaisen samantien ikätestattavaksi ja toiminut sitten sen perusteella. Näin jäisi ainakin siltä osin spekulointi pois.


  Jo useammallakin pohjoismaiden kuntalaisella on naama venähtänyt, kun ovat saapuneet paikalle lelujen ja muumireppujen kanssa ottamaan vastaan lapsia. Ja sitten paikalla onkin parikymmentä "lasta", sekä pari epämääräistä, täysin äänetöntä hahmoa burkassa.
  Eikä siis niitä esitteiden kannessa poseeraavia, lettipäisiä pikkutyttöjä koulureput selässä yms. Ja näin on ilman, että vaadittaisiin testejä tai tarkistuksia. Sillä emmehän ole rasisteja, uuniinluukut, Hitler, äärioikeisto ja viharaivoääriaivanmitätahansamieleenjuolahtaa.

  Henkilökohtaisen edun ja paremman elintason keplottelu pienellä juksaamisella on toki paljon harmittomampi juttu, kuin kiiluvasilmäisten islamistien hieman ikävämmät projektit. Mutta silti, en kyllä edelleenkään ymmärrä tätä nykyistä käytäntöä (vääristynyt sukupuolijakauma, kustannusten ja muidenkin asioiden jatkuva peittely/salailu, omituinen kantaväestöön kohdistuva propaganda, "positiivinen" syrjintä, kaksinaismoralismi naisten tasa-arvon yms. suhteen...).
   
 9. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 164
  Saadut tykkäykset:
  209
  Ei mulla ainakaan ole tapana ostella 17-vuotiaille muumireppuja ja leluja lahjaksi, vaikka "lapsia" ovatkin. Jos ei ole tarkkaa ikää tulijoiden lapsista tiedossa niin kannattaisikohan varautua myös siihen että voivat olla myös vanhempia teinejä? No koko juttu kuullostaa vähän väritetyltä.

  Mutta, Muistellen omia jalkapalloaikoja oli hauska verrata suomalaisia 14v pojankloppeja Etelä-Euroopan parrakkaisiin virkaveljiin. Toki jo silloin epäiltiin että ovatkohan ihan oikeassa ikäluokassa.

  Mutta topikkiin, miten joka netin keskustelupalstalla päädytään mitä ihmeellisimpien aasinsiltojen kautta aina maahanmuuttoon tai pakkoruotsiin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2014
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 496
  Saadut tykkäykset:
  79
  Joidenkin "herkkujen" hintoja. Tai periaatteessa ymmärrän, mutta ihmettelen silti. Menin Arnold'siin - yksi donitsi: 3 €. Jäätelökioskilla - tötterö yhdellä pallolla: 3,40 €.

  :eek:

  Sori vaan, mutta no deal.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  175
  Yhdyn tähän. Sitä luulisi, että sellainen asia kuin jäätelökioskissa asioiminen helteellä olisi lähes jokamiehen oikeus, mutta kun jäätelö alkaa maksamaan 3-5 euroa (mikä minulle voi edustaa vaikkapa päivän ruokakauppakäyntiä, kun jaan ostokset puolison kanssa), niin kyllähän siinä iso osa väestöstä rajautuu pois, mikäli eivät tuhlaavaiselle päälle satu. Näin ollen itsekin asioin jäätelökioskeissa vain silloin, kun seuran paine ajaa minut ostamaan pehmiksen, mikä tarkoittaa maksimissaan 1-2 kertaa vuodessa. Arnold'sin antimia en ole oikeastaan moneen vuoteen syönyt, sillä Lidlin puoli-ilmaiset leivonnaiset ovat kyllä lopullisesti poistaneet halun ostaa croissantteja tai donitseja muualta.

  Siinä mielessä tämä nyky-yhteiskunnan rahastusmeininki on hyvä asia, että sitä oppii vertailemaan hintoja ja järkeistämään ostoksiaan.
   
 12. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noin täällä Suomessa - Esimerkiksi Wienin keskustassa huippupaikalla olevassa jäätelöbaarissa yhden pallon tötterön hinta nousi viime vuonna 1€ -> 1,20€. Se on passeli hinta huippulaatuisesta italialaisesta jäätelöstä se. Toki annos on pieni, mutta sekin sopii usein oikein hyvin, ja voi sitten otta useampaa sorttia ilman että annoksesta tulee jättimäinen.
   
 13. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaten (urheilu)tapahtumien buffettien hinnat, pari euroa pienestä pahvimukikahvista tai grillimakkarasta.
   
 14. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikean ruoan hinnat on aika kohdillaan kun vertaa ns. normaali lounasravintoloihin. Samoin hodari 0,50€.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  175
  En ole koskaan omistanut autoa, enkä koe, että sellaisen haluaisin omistaa ellei se olisi aivan välttämätöntä pitkien työmatkojen tai perheen takia. Autohan on kuitenkin sinänsä saastuttava peltipurkki, jolla käydään tuhlaamassa bensaa. Aika on toki rahaa, millä voi auton hankintaa perustella (Losissakin etäisyydet taitavat olla melkoiset). Tietenkin sitten auton käyttö statussymbolina, oman sukupuolielimensä puolestapuhujana tai kruisailuun tuntuu sinänsä päättömältä toiminnalta. Kukin taaplaa tyylillään.

  Kyllä vaatimattomanakin saa katsoa silmiin puhuessaan ja olla ylpeä itsestään ihmisenä -- nykymaailmassa vaan valitettavasti kannustetaan sitä ajattelua, että työssä menestyminen ja rikastuminen ovat asioita, joiden kautta ylpeyden tunnetta pitäisi muodostaa. Toki onnistumiset työelämässä ovat tärkeitä asioita, mutta ne ovat kuitenkin vain osa sitä kokonaisuutta, minkä pohjalta oma ylpeydentunne muodostetaan. Mitä tulee auton hankintaan, niin kyllä vaatimatonkin menestyjä voi uudenkarhean auton ostaa. Toisaalta, eikö auton tärkeimpiä ominaisuuksia pitäisi olla turvallisuus, käytännöllisyys sekä kulutuksen/päästöjen minimointi. Vai hankitaanko Plazalla autot lapsen mentaliteetilla: pitää olla nopea, hieno, kallis jne.? Avo-Bemariin ei taideta kuitenkaan päätyä aikuisen autonostajan kriteereillä...
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2014
 16. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  asioita jota ei voi ymmärtää, miksi tämä ketju on näin pitkä? :D
   
 17. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 454
  Saadut tykkäykset:
  61
  Aina moni viesti tuntuu myös päättyvän joko kommenttiin "Kysyn vaan?" tai M.O.T. :D
   
 18. Sedator

  Sedator Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiallisesti ottaen Kaapron poika käyttää hyväksi kokemaansa tapaa fraasitella kommenttejaan. Kai tämä on ihan sallittua? Kysyn vaan?

  Ja lauseeseen "Kysyn vaan" ei sisälly kysymystä, joten siinä ei pitäisi olla kysymysmerkkiä. Kysymysmerkki pitäisi olla tuota lausetta edeltävässä kysymyslausessa.
   
 19. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veronkorotukset. En ymmärrä. Valtio luulee saavansa enemmän tuloja kun korottaa veroja. Kulutusverotus mm. No mitä siitä seuraa. Verotulot pienenee kun kansa vähentää kulutusta, ostaa tuotteet ulkomailta yms. Sitten pitää taas keksiä uusi vero jolla voidaan paikata saamatta jäänyt verotulo. Nyt mm. olut valmistetaan suomessa, viedään Viroon josta ihmiset tuovat sen takaisin suomeen ja verotulo jää Viroon. Palvelualalta hävii tuhansia työpaikkoja kovan verotuksen takia. Firmoja perustetaan Viroon pienemmän verotuksen takia, siellä suositaan yrittäjyyttä. Suomessa siitä rangaistaan moninkertaisen verotuksen myötä. Suomi on kohta Pohjolan luuserimaa, valtionvelka on vain 100mrd euroa. Jee.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2014
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 496
  Saadut tykkäykset:
  79
  ^ Kyllähän tuo todella pahalta näyttää, tai näyttänyt jo pitkään. Velkaa on kertynyt aivan älyvapaa summa, kun hommaa ei saada toimaan. Olin siitäkin uutisesta tyrmistynyt, että kaiken lisäksi pakolaiskiintiötä oli viime vuonna jopa nostettu! Siis mitä 'ttua oikeasti? Lienen täysin väärässä, mutta jotenkin sellainen vaikutelma tullut että siellä mennään ns. mutulla tai parhaalla arvauksella, tyyliin "yritetään nyt vaikka näin ja jos ei skulaa, se on sitten seuraavan hallituksen murhe"...

  Ja karkinsyöjää poljetaan taas kerran kiitti vain.

  Vähän nyt eksyttiin ketjun aiheesta ;) , vaihtelu toki virkistää!