Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nyt en ymmärrä olenko minä ihan kujilla vaiko toimittaja -> http://www.yle.fi/tekstitv/html/P211_01.html

  Miten niin Indianapolis 500 ajetaan Le Mansissa? Ajetaanko Monacon GP tänä vuonna Lontoossa? Onko Jyväskylän suurajot tänä vuonna Puolassa?

  edit: jaahas toimitus huomannut mokan ja korjannut että Indy 500 ajetaan toukokuussa yhdysvalloissa. :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2014
 2. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itseäni on alkanut suuresti ärsyttämään nettiuutisoinnin otsikoinnit. Tai tarkemmin otsikointien klikkaushuoraus.

  Tämä on tietysti osin seurausta ampparit.com tyylisistä linkkipalveluista ja mainostulojen jakamisesta klikkausten/latausten perusteella.
  Niin käteviä kuin nämä portaalit ovatkin, niin yhä enenevissä määrin jonkun jutun luettuaan jää petetetty ja kusetettu olo; otsikko ei
  vastannut uutista millään tavoin tai oli suorastaan harhaanjohtava. Usein vieläpä selvästi harkitulla tavalla eikä niinkään
  vahingossa. Kirjoittaja tavallaan harkitusti varasti aikaani otsikoinnin vääristelyllä ja hyötyi siitä klikkauksen tuomat
  mainostulot.

  Usein kirjoittaja lienee jossain vaiheessa tajunnut itsekin uutisensa paskuuden. Kas, vaan eipä hätää. Keksitään
  vain sopivan raflaava otsikko ja klikkauksia tulee. Sehän on pääasia ja mitattava suure, job well done. Kai jo alakoulussa
  opetetaan, että otsikon tulee vastata asiasisältöä. Nettijournalistiikassa on kuitenkin omat sääntönsä.

  Olisipa hyvä ihmisvoimin moderoitu uutisportaali, jossa uutiset rankataan otsikoinnin ja sisällön vastaavuuden perusteella
  (vinkatkaa jos jo on!). Täytynee nyt vain tyytyä suodattamaan pahimmat klikkaushuoraajat pois portaalien asetuksista.
  Täysi uutispimentokaan ei liene kellekään vaihtoehto.

  (Ironisesti tässäkään sisältö ei ihan vastaa threadin otsikkoa, koska ymmärrän kyllä klikkaushuorauksen syyt)
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2014
 3. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Jep. Olen itsekin täysin koukuttunut Amppareihin. Niin hyvä palvelu kun kyseessä onkin, välillä käy mielessä onko sen nettovaikutus ihmiskunnalle kuitenkin lopulta turmiollinen. Hyvä nettiuutinen tuntuu olevan parin kappaleen mittainen vasemmalla kädellä sutaistu kyhäelmä jonka tärkein kriteeri on olla provosoiva ja mielellään harhaanjohtavasti otsikoitu. Normaalistihan tälläistä toimintaa kutsutaan trollaukseksi mutta klikkauksien kalastelussa journalistinen etiikka näköjään joustaa lähes pohjattomasti.

  Kaikkein ärsyttävimpiä ovat tahallaan väärin otsikoidut uutiset joista "toimittaja" itsekin tietää juttua kirjoittaessaan ettei otsikko vastaa mitenkään jutun sisältöä. Tässä yksi esimerkki. Amppareissahan voi äänestää onko uutinen lukemisen arvoinen (tai peräti harhaanjohtavasti otsikoitu) mutta tämä ominaisuus on totaalisen turha kahdesta syystä. Ensinnäkin suurin osa ihmisistä pitää ominaisuutta äänestyksenä siitä, "tykkääkö" kyseinen henkilö uutisen kuvaamasta tapahtumasta vai ei. Toisekseen miinusäänien saaminen kestää niin kauan, että uutinen on ehtinyt valua pois etusivulta ennenkuin niistä voisi jotain päätellä.
   
 4. hanppu

  hanppu Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2006
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  En siis ole ainoa, ketä nämä otsikot ärsyttävät. Minulla homma on mennyt siihen, että en lue netistä enää juurikaan uutisia. Leffa- ja peliuutiset vielä tulee katottua, mutta sieltäkin on tietyt sivustot oysikoineen suodatettu pois.
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Isommanpuoleisessa uutispimennossa ollaan täälläkin. Kerran niitä ei normaaleilta webbisaiteilta enää saa, kun YLE:nkin palvelut ovat täynnä roskajuttuja, hs propagandistinen jne. Nykyään törmäilee useammin jo pornomateriaaliin kuin uutisiin. No kai sen maailmanlopun pääsee silti todistamaan itsekin, vaikkei siitä etukäteen tiedotettaisi. Säälittävää kyllä muuten.
   
 6. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo eipä tarvitse Ylenkään uutisia enää lukea, samanlaista klikkaushakuista otsikointia kuin paskalehtienkin sivuilla. Mitä kyllä ihmettelen, kun ei ole edes mainosrahotteinen palvelu.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  En ymmärrä sitä, minkä takia Sara Maria Forsberg on noussut paitsi Suomessa niin vieläpä maailmalla pinnalle. Siinähän ei kai nyt kuitenkaan pitäisi olla mitään erikoista, että varakkaasta perheestä tuleva suomenruotsalainen, joka on isän työn perässä kiertänyt eri maita ja joka on altistettu lapsuudesta saakka musiikille ja instrumenteille, osaa kieliä (tai lähinnä kielien aksentteja) ja laulaa. Sara Maria, vai pitäisikö sanoa Sara-Marié (nimi ilmeisesti pitää heti muuttaa kansainvälisempään ja eksoottisempaan muotoon, kun pääsee vähänkään julkisuuteen), on kieltämättä lahjakas laulaja ja kun pakettiin mahtuu vielä katsojille kelpaavaa ulkonäköä ja huumorintajua, niin ymmärrän toki sen, miksi hän voi olla kiinnostava persoona. Käsittämättömästi häntä kuitenkin näytetään pitävän tällä hetkellä Suomen ykkösvientituotteena, jolle Hollywood ja glamour-elämä ovat jo lähes selviö. Maikkarin haastattelussa tämä nimimerkki smoukahontas kertoili, kuinka työtarjouksia tulee kaatamalla ovista ja ikkunoista, ja kuinka hänen ja kahden managerinsa tehtävä on vain valkata se diili, josta saa eniten rahaa parhaalla PR:llä. Enbuske säesti tätä päivittelemällä koko haastattelun ajan, kuinka lahjakas hän on. Niin, Suomessahan ei tosiaan aiemmin ole näitä "pseudo-kieliä" käytetty esim. sketsiviihteessä. :rolleyes:

  Aika tietenkin näyttää, oliko kyse sittenkin vain yhdestä Youtube-sensaatiosta muiden joukossa (eihän meillä Suomessa kuitenkaan montaa kansainvälistä Youtube-sensaatiota ole) ja onko Sara Maria ajankohtainen enää kuukauden päästä. Yksi naisen valttikortteja on ollut näennäisen nöyrä asenne, mikä tietenkin vetoaa suomalaisiin. Saapa nähdä, miten tämän julkisuuskuvan käy, kun ihmisten päähän iskostuu hänen etuoikeutetun elämänsä kautta hankitut taidot (väheksymättä kuitenkaan naisen huumorintajua sekä kykyä luoda uutta) ja kuinka suosion nöyryyden tunnetta luova hämmästely on vaihtunut managereihin ja ultimaattisten diilien valikointiin. Olisikohan fiksumpi ihminen jättänyt moiset asiat kertomatta (mikäli siis painottaa hyvää PR:ää) ja sen sijaan sanonut vaikka, että arvostaa saamaansa suosiota mutta on hyvin tietoinen siitä, että omalla kameralla kuvattu pikku huumoripätkä ei nyt välttämättä ansaitse kovempaa suosiota kuin moni pitkän linjan viihdeammattilainen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2014
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Vaikka en ihan täysin ymmärräkään tuota sinun ideologista sokeaa vihaasi kaikkia 'ylemmän luokan edustajia', suomenruotsalaisia, menestyviä, vauraita ja/tai julkisuudenhenkilöitä kohtaan, niin kyllähän tuon kyseisen videon keräämä menestys ihmetyttää hieman.
  Sen idea kun ei ole edes mitenkään täysin ainutlaatuisen originelli, vaan napattu lähes sellaisenaan takavuosien mainstream komediasketsistä:
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 9. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyse on usein niin yksinkertaisesta asiasta kuin asenteesta elämään! Positiivisuudella voit saavuttaa ihmeitä, negatiivisuudella et tule ikinä saavuttamaan ainakaan mitään hyvää...
   
 10. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsoin tuon kielivideon puoleen väliin. Ei mitään ihmeellistä. Nainenhan käyttää sitäpaitsi tuttuja sanoja, esim. "moi", "fan", "hemma" ja "bon soir". Eli hyväuskoisia hyväksi käyttävä huijari. Roska toki myy parhaiten nykyaikana.
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Erittäin negatiivinen asenne tuossa ja siis itsensä kumoava toteamus. Sitäpaitsi esim. suomalaisten uroteot ennen sotia, sodissa ja niiden jälkeen syntyivät pitkälti negatiivisuuden kautta.
   
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 481
  Saadut tykkäykset:
  76
  With the risk of sounding like someone who wears a fedora, I have to say that a big part of her success comes from that she is fucking hot.

  Varmaan tuossakin on jotain totuuden siementä. Kyllä minä tykkäsin videosta, ja suurin osa katsojista tuskin tietää Saran taustasta mitään tai ei pidä sitä oleellisena. Että tyttö nyt on jostain hienosta perheestä tai jotain, ja ihan sama minullekin. Hyvä että on päässyt matkustelemaan, niin onpahan osannut tuollaisen tehdä. Ei ole minulta pois.

  Ehkä tuo melkein 8 ja puoli miljoonaa katsojaa silti vähän ihmetyttää. Mutta hyvä näin, menestystä Smoukahontasille vaan :thumbsup:
   
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  262
  Onko se katsojamäärä mikään ihme kun tytön videoihin on suorat linkit useimpien merkittävien verkkolehtien sivuilta, itsekin iltalehden kautta videoon tutustuin.. ulkomailla sama juttu, taisi olla cnn:lläkin... ei siis mikään ihme jos videot saa katsojia, vaikka katsoja ei sitten edes katsoisi videota loppuun asti, se katsomiskerta rekisteröityy kuitenkin.
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 481
  Saadut tykkäykset:
  76
  ^ Sitten ihmetyttääkin enemmän kaikki tuo, mitkä ko. katsojamäärään ovat johtaneet! :)

  Edit: minua muuten kiinnostaisi, mikä on CI:n mielestä hyvää huumoria? Kun ei ainakaan Todella upeeta ja tämäkin on roskaa, jota ei loppuun asti jaksanut. Ihan vaan mielenkiinnosta, mikä naurattaa? :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Niin, tokihan kirjoittamani voi noilla sanoilla kumota. Jos sanoo jotain negatiivista, niin on vain kateellinen ja jos moittii jonkun esitystä, niin ei ole pätevä puhumaan ellei itse osaa tehdä paremmin. Osimoilleen näinhän se menee. En kuitenkaan itse koe kirjoittavani noista lähtökohdista. Minusta on vain kummallista, että hänen taitojaan hämmästellään ja häneen esiintuloaan julkisuuteen pidetään satumaisena "Halpa-Hallin kassalta huippulahjakkaaksi ilmiöksi" tapauksena. Henkilökohtaisesti varaan moisen ällistyneisyyden korkeintaan niitä kohtaan, jotka eivät ole saaneet elää etuoikeutettua elämää ja jotka eivät ole saaneet kotoa jo varhain sysäystä siihen, missä nyt ovat hyviä. Esimerkiksi tässä on tapaus, jollaisille pitäisi suunnata Sara Marian saama palvonta. Tällaisia henkilöitä kohtaan sitä voi sitten ihmetellä, että miten ihmeessä toinen voi olla niin lahjakas. Anna Marian tapaus on jokseenkin samaan suuntaan kuin vaikkapa Tiger Woodsin tai Williamsin tennissisarusten tapaukset: onko se todellakin ihmettelemisen arvoista, jos henkilöllä annetaan jo nuorena kaikki mahdollisuudet olla hyvä tietyssä asiassa ja sitten hän myöhemmin on siinä asiassa hyvä. Toki Tigeria, Serenaa ja Venusta voi ihan oikeutetusti ällistellä sitten siinä mielessä, että he ovat pinnalle tulon jälkeen luoneet menestyksekkään uran ja osoittaneet hyvyytensä muiden hyvien keskellä.

  Eihän Sara Maria mitään kasvuympäristöllensä voi, enkä olekaan häntä tässä moittimassa (joskin edelleen on aika arveluttavaa tulla televisioon puhumaan siitä, kuinka kaikki haluavat hänet ja kuinka hän vain valkkaa parhaimmat diilit päältä fiiliksen mukaan, jos kaiken takana on kaksi Youtube-videota) vaan lähinnä suuren osa suomalaisista palvomis- ja ihmettelykynnystä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2014
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siis mitäs hittoa? :confused: Olen minäkin jonkun verran makustellut, mutta kertaakaan ei ole matkoilla opetettu tubevideon tekoa. Mitä nyt oikein missaan tässä? Ja minulta ainakin meni se reilu minuutti elämästä pois jonka videoon käytin. Perkele kun kansa on vaan tyhmää ja epäluotettavaa.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 540
  Saadut tykkäykset:
  663
  Kyllä hiukan ETP ihmettelen kovaa suhtautumistasi.

  Omasta mielestäni tyttö on tähdenlentonsa ansainnut. Kukaanhan meistä ei saa valita perhettään, mutta sen lisäksi, että tausta on kunnossa ja hedelmällinen, tarvitaan aina vielä jotain extraa.

  Ymmärrän hyvin videon saaman huomion. Nuori nainen, jolla näyttää olevan kaikki tähdet puolellaan - hyvä otollinen tausta (ml. kielitaito), hyvännäköinen, hauska, eloisa, positiivinen jne. Juuri niitä aineksia, joilla elämässä menestytään ja joita varsinkin rapakon tapana ihaillaan. Onhan tässä hieman enemmän haastattelupotentiaalia amerikkalaiseen talk showhun kuin Mehu-Jannella, Cola-Ollilla tai kahden kilon siialla yhteensä.

  Ei muuta onnea nuorelle naiselle! Tullee kyllä pärjäämään elämässä muutenkin vaikka suosio jäisi tähän. Meidän pitäisi vain olla ylpeitä edustavasta tytöstä, joka rakentaa ihan uudenlaista Suomi-kuvaa esiintyessään maailmalla.

  Vielä niistä elämän eväistä. Kaikki ei vain saa samoja, niin se menee. Toisilla on jo lähtökohtaisesti siloitetumpi tie. Kukaan (paitsi 70-luvun solidaarisuusaatteen aivopesun läpikäyneet) ei ole väittänyt ja luvannut elämän olevan reilua. Aika paljon voi onneksi kuitenkin itsekin vaikuttaa. Harmi, kun (koko) elämää ei saa elää 8-kymppisen kokemuksella. Silloin oikaisisi monta mutkaa matkan varrelta. :)
   
 18. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Höpöhöpö. Lähes täyttä sattumaa.

  Juu ei. :rolleyes:

  Eipä noiden suomalaisten metsäläisnaisten perään kannata huudella. Tuokin jos esiintyisi meikittä tuskin olisitte hihkumassa.

  Oikeasti? Ei pitäisi. Täyttä fantasiaa ja pitkälti huijausta.

  Väitätkö, ettei tasa-arvo muka toimikaan?

  Olet käsittänyt elämän liki totaalisesti väärin. Ironiasta huolimatta.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ehkä kova suhtautumiseni johtuu juuri siitä, että tätä ekstraa edustaa oivallus puhua pseudo-kieliä mahdollisimman autenttisesti Youtube-videossa ja laulaa eri genrejä hauskoilla lyriikoilla Youtube-videossa. Tällaisen pitäisi keskivertoa parempaa videobloggaamista, eikä aiheuttaa tähdenlentoa. Toki Sara Marian kyky omaksua kieliä on huikea, mutta emme me EU-tulkkejakaan (näitä kavereita, jotka osaavat äidinkielenomaisesti vähintään viittä eri kieltä) pahemmin juhlista. Kyse lienee juuri siitä, miksi aina yksi tuhannesta yhtä pätevästä nousee tähdeksi: oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Väitän, että Youtubessa saa helpommin aikaan "sensaation" kuin vaikkapa Idols- tai Talent-tyyppisissä ohjelmissa. Yksi syy tähän löytyy siitä, ettei Youtubessa ole varsinaisesti kilpailijoita, vaan yksittäisiä projekteja. Sen sijaan näissä TV-ohjelmissa tapahtuu jatkuvaa vertailua ja siinä kyydissä Sara Maria ei olisi erottunut yhtä hyvin joukosta: onhan hänellä hyvä ääni, mutta en väittäisi sitä persoonalliseksi, ja juuri persoonallisuus äänessä on usein se, millä tehdään levytyssopimuksia.

  Toinen ongelma Sara Mariassa on se, että hän on nyt lyönyt tavallaan kaikki kortit pöytään. Vaikka ihmiset povaavat hänelle toinen toistaan hienompia urapolkuja, niin uskon hänen jäävän Smoukahontakseksi, Youtube-Sara Mariksi, jota pyydetään jokaisessa haastattelussa puhumaan pseudo-kieliä ja laulamaan loppuun jonkun popdiivan vokaalisen "vuoristorataosuuden".

  Vaikken loppujen lopuksi pitänyt hänen antamastaan haastattelusta Enbuskelle (jälleen kerran on arvelluttavaa, että parin Youtube-videon kautta suosiota saanut kertoilee, kuinka saa kaikkialta työtarjouksia ja kuinka hänen elämänsä on nyt sitä, että kahden managerin voimin mietitään, mikä olisi se ultimaattisin tarjous, mihin suvaitaan tarttua), niin kyllähän Sara Maria sentään hyvä roolimalli on ja ainakin videoillaan miellyttävä ja hauska persoona. Tuntuu vaan siltä, että suomalaisilla on pula tähdenlennoista, kun tällainen nostetaan näin epätavallisen korkealle. Eihän se minulta ole pois, mutta epäkohtana pidän sitä joka tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2014
 20. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Sulla on Elvis ihan liikaa aikaa ;)