Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  ...joista osasta kuitenkin sitten usein pädet muille, omaa älykkyyttäsi kehuen. Vihreiden höpinöitä olet usein copy/pastettanut meitä juntteja sivistäen, vaikkei itselläsi ole aina edes aavistustakaan siitä mistä kulloinkin on kyse. Mitä sitten selittelet, että et viitsi, et jaksa, et voi tietää kaikkia maailman asioita jne. Sellaiseen välinpitämättömyyteen edellä viittasin.
  Eikä tuo mitään pauhaamista taaskaan ollut. Enkä edelleenkään vaadi sinua tietämään kaikkia maailman asioita.  Ja pakkoruotsi tosiaan on rasistinen käytänne. Ja sitä kannattava RKP rasistinen puolue. Pakkoruotsin, koulutuspolitiikan yms. lisäksi mainio esimerkki on esimerkiksi tunnettu rotuhygieenikko Freudenthal. Kyllä, juuri se sama heppu, jonka nimissä RKP on jakanut Freudenthal-mitaleja.

  Rasistit saavat siitä huolimatta olla täällä vapaasti eri mieltä. En muuten edelleenkään ole minkään puolueen jäsen, joten säästäkää sen suhteen energianne johonkin muuhun.
   
 2. Dr. Eever

  Dr. Eever Guest Guest

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just joo. Veikkaukseenkin saat lyödä 3te ennen kuin joudut lippuja ja lappuja täytteleen.... ja sitten pankki saa allergian jos joutuisi ottamaan ryppyisen satasen, ihan paperirahana.
   
 3. Sherukka

  Sherukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensä ihmisiltä puuttuu kyky ajatella loogisesti ja asettua muiden ihmisten tialnteeseen, näin myös "pakkoruotsi" keskustelussa. Onneksi ei kansa saa päättää asioista, toivotaan ettei koskaan tule järjestelmää jossa kaikki saa päättää asioista koska siitä syntyisi sellainen soppa ettei mikään enää toimisi (tappelua ja sisällissota).
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Perkeleen YLE. Ilmoittivat eilen (ainakin tekstitv:ssä) keihään karsintaryhmän alkamisajaksi 9.30. Heräsin kuitenkin jo aiemmin, läppärin lämmityksessä meni aikansa.. Ja eikös eka kierros mennyt ohi vaikka kello oli vasta 8.42! Saatana, ilmoittivat alkamisajan venäjäksi. Suomettuminen on hieno juttu. :hitme: En ymmärrä enkä hyväksy nykytoimittajia.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 364
  Saadut tykkäykset:
  725
  Ai oikein älykkyyttäni kehuen? Olisinpa tosiaan älykkäämpi niin tämä elämä saattaisi olla helpompaa, eikä tarvitsisi vääntää ties mistä "Asioita joita en voi ymmärtää" -ketjussa. Silloin tällöin plazan juttuja lukiessa tulee fiilis, että lisä-älykkyydestä olisi apua muillekin.

  Näkisitkö asian samalla tavalla mikäli sattuisit olemaa samaa mieltä vihreiden höpinöiden kanssa? Kirjoittamalla näin minusta tukeudut väittelytaktiikassasi alkeelliseen vastaväittäjän diskreditointiin. Minulla ei siis ole aavistustakaan mistä on kyse, joten copypastettamillani vihreiden höpinöillä ei ole väliä, niinkö? Siis oikeastaan niillä vihreilläkään ei ole aavistusta mistään?

  Copypastetus muuten johtuu siitä, että on paljon helpompaa kopioida jonkun fiksun tyypin ytimekkäästi muotoiltu lausahdus. Semanttinen sisältö on kuitenkin itse ajateltu läpi. Jos en ole jostain samaa mieltä en sitä myöskään copypastaile. Lisäksi hämmästyttävä ristiretkesi "vihervasemmistoa" vastaan aiheuttaa sen, että sitä joutuu esittämään heidän todellisia sanomisiaan, eli copypastaamaan.

  Ei ole edes tullut mieleen, että tuo saa minut näyttämään siltä etten itse ajattele mitään. Oma moka. Pitänee olla jatkossa tarkempi, miten asiansa esittää.

  Tarkoitus on herättää ihmisiä havahtumaan siihen, että usein sitä jaksetaan vääntää jostain puolitärkeästä asiasta samalla kun moni tärkeämpi asia jää täysin paitsioon. Pakkoruotsiasia on minusta saanut liian suuret mittasuhteet. On myös niin että asia ei millään ole lähellä sydäntäni. Ei vaan ole.
   
 6. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Koulutuksessa pitää sovittaa yhteen yhteiskunnan ja yksilön tarpeet. Monilla tuntuu olevan se ajatus, että vain yksilön tarpeet pitää huomioida. Ei yhteiskunta tulevaisuuttaan voi pelkästään sen varaan laskea, että kaikki opiskelee ja muutenkin tekee vain sitä, mikä on itsestä kivaa ja kiinnostaa jo lähtökohtaisesti. Siksi on ihan perusteltua, että koulussa on niitä asioita, jotka on valinnaisia, ja niitä, jotka ei ole.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Keihäskilpailuun liittyviä mysteerejä:

  -idioottiviivoja, jotka joku mukamas maalasi kentälle.
  -urheiluselostajien ennustamiskykyjä - 2 mitalia jaettu jo 1,5 kierroksen jälkeen.
  -10:stä sentistä valittajia.
  -missä oli Mannio?
   
 8. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 583
  Saadut tykkäykset:
  420
  Idioottiviivat: Ovat IAFF:n töllöönlähetystiimin lennossa livekuvaan lisäämiä tavallisen töllöttäjän tuloksen arvioinnin seuraamista "helpottamaan"...

  Selostajat ovat "ennustaneet" maailman sivu...

  Jokainen joskus valittaa jostain....

  Kuka Mannio?
  Suomen edustajat kihäässä olivat Pitkämäki, Ruuskanen ja Wirkkala (karsiutui lauantain loppukilpailusta), muita ei valittu...

  Kaikki nämä edelliset mysteerit kuuluvat sarjaan EVVK!

  T: Vesku. joka toisinaan tajuaa pitää sanaisen arkkunsa kiinni, toisin kuin muut...
   
 9. Dr. Eever

  Dr. Eever Guest Guest

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavasti vaan luulet niin, et tajunnut nytkään.... :rolleyes:

  T: Eever
   
 10. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Totta. Tuossa tosin jää se täysin auki, että onko pakkoruotsi valtaosaksi suomenkielisen yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta aivan ehdottoman välttämätön.
  Eli onko todellakin niin, että ainoastaan ruotsi on sivistyskieli ja vain se on portti muiden kielten opiskeluun. Eli että esim. ranska, espanja, englanti, saksa, portugali ja kiina eivät ole noista kumpaakaan.


  Vai onko pakkoruotsi sittenkin vain pelkkää resurssien haaskausta, simputusta ja rasistinen jäänne. Josta on pelkkää haittaa, myös suomenruotsalaisille.
  Faktahan on, että pakkoruotsiputken jälkeen aniharva suomensuomalainen osaa palvella ketään ruotsiksi, mikäli on hiemankaan vaativammasta jutusta kyse.

  Eikä suomensuomalaisten pakollisiin elämäntehtäviin sitäpaitsi taida edes kuulua varautuminen mahdolliseen suomenruotsalaisten palvelemiseen. Järkevintä olisikin opiskella - oman äidinkielensä lisäksi - mahdollisimman monipuolisesti maailman valtakieliä, eikä niin, että kaikki väkipakolla opiskelevat yhtä ainoaa mikrokieltä. Jota valtaosa ei sitten käytännössä edes tarvitse mihinkään.

  Ruotsia puhuu äidinkielenään noin 0,12 % tämän planeetan väestöstä. Ero englantiin, kiinaan, espanjaan jne. on siis valtavan suuri. Kansainvälisessä kaupassa ruotsalaistenkin tärkein kieli on luonnollisesti englanti.  [​IMG]
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Miksi ihmeessä, tuloksethan julkistetaan?! Pilaavat lähestulkoon täysin kilpailun, kun eilenkin näki instana miten kävi. Sama idioottimaisuus on vielä suurempaa pituushypyssä, jossa tulokset ovat lähempänä toisiaan. Seuraavaksi varmaan sama helpotus lisätään korkeushyppyyn. En voi sietää tuollaista epäluonnollisuutta. Toista oli katsella näitä kisoja 80- ja 90-luvuilla.

  Miksi ihmeessä?! Selostajien tarkoitus ja roolitus on selostaa, ei kertoa ETUKÄTEEN miten jossakin käy. Etenkin suomalaiset ovat tässä näköjään aivan pohjasakkaa.

  Jokainen ei valita joskus 10:stä sentistä. Eli miksi ihmeessä?! Miten tilanne on eri, jos ero olisi ollut 10 metriä? No silloinkin olisi varmasti valitettu.

  Ari Mannio, viime vuoden hopeamies arvokisoista. Nyt siellä heitteli kolmantena joku Mättään Risto.

  KNK. KKK. Kyllä Näköjään Kiinnostaa. Kirjoittelu Kuuluu Keskustelupalstalle.
   
 12. Sherukka

  Sherukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Groke, eikö paljon parempi olisi lopettaa suomen kieli kokonaan? Opetetaan vauvaiästä lähtien lapsillemme jotain kieltä mitä käytetään enemmän kuin näitä marginaalikieliä mitä täällä puhumme? Näin tuntuvat ihan vakavissaan esimerkiksi tietyt markkinatalouden ihmiset pohtivan. Edelleen olen sitä mieltä että kannattaa ylläpitää monimuotoisuus eikä ohjata maailmamme über-tylsään muotoon jossa kaikki olemme mahdollisimman samanlaisia. Markkinatalous on myös vaarallinen tässä suhteessa, aina tuntuu pääsevän syntymään monopoliasemassa olevia yrityksiä, kehitys joka olisi estettävä heti alkuunsa. Demokratia ei myöskään ole sitä varten että enemmistön jyrää muut, eikä sitä että vähemmistä tekee saman. Meillä on, enemmän kuin riittävästi, oikeita ongelmia mitä ratkaista tässä maailmassa ja pakkoruotsi ei tule koskaan kuulumaan niihin, sen verta vaikeata on ihmisrodun yhteiselo muutenkin. Olemme todella pieni maa joten yhdessä tätä olisi rakennettava eteenpäin. Itse toivon että pakkoaineita tulee jatkossakin olevan koska väitän että minkäänlaista yleissivistystä emme saa ilman näitä kasattua jälkipolvelle.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2013
 13. PhillyNott

  PhillyNott Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/EU leikkaus egyptiapu-6945

  EU-maat ovat lähes kaikki korviaan myöden veloissa, mutta silti olemme nähtävästi vastuussa kaikkien keskenään tappelevien muslimimaiden jälleenrakentamisesta ja hyvinvoinnista.

  Jos Egyptin apua mahdollisesti leikataan 5 miljardia niin paljonkohan sitä on ollenkaan alunperin luvattu? Ja tietysti herää kysymys miksi? Onkohan jossain listausta niistä maista, joita EU katsoo tarpeelliseksi avustaa? Mahtuuko se edes nettiin...
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 018
  Saadut tykkäykset:
  136
  No sitähän tässä on yritetty sanoa! Ei ole kenenkään etu, että nykyisin kaikki pakotetaan samaan suomi-englanti-ruotsi muottiin. Monimuotoisuutta lisäisi merkittävästi, mikäli suomen ja englannin oheen saisi vapaasti valita kolmanneksi haluamansa kielen!

  Miten kummassa pakotetusta ruotsista vaihtaminen vapaasti valittaviin esim. ranskaan, saksaan tai venäjään sinun mielestäsi heikentäisi moninuotoisuutta?
   
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä sama käsittämättömyys oli myös ehdotuksena tänään päivän Hyysärissä. Mikä ihme tässä nyt on niin vaikeata? Kerran olemme suomalaisia, jotka ovat kehittäneet oman kielen, niin puhumme ja opetamme toisillemme suomea. SITTEN ovat ne muut kielet. Joiden joukossa ruotsia voisi jatkossakin opiskella VAPAAEHTOISESTI, aivan kuten niitä muita, tärkeämpiä kieliä. Toki mielellään englannin lisäksi jokin muu pakolliseksi tai ainakin niin, että saa valita vaikka kiinan, venäjän ja saksan väliltä sen kolmannen opiskeltavan kielen. On tuo ruotsinkielisyys vaan niin ihmeellinen asia näköjään, niin mittaamattoman määrän se on tähänkin maahan epäloogisuutta ja resurssien tuhlausta synnyttänyt.

  Ja tämä on demokraattista? Eiköhän anneta ihmisten päättää asia, eikä sinun. Ja enemmistö on sitä mieltä että muutosta tarvitaan. Minkä tulisi näkyä joskus päätöksenteossa.

  Täh. Kun tuo vaikeus nimenomaan johtuu osittain ruotsinkielen suhteettoman merkittävästä asemasta. Eli ihan oikea ongelma on kyseessä, ihmisetkin ovat sitä mieltä. :D

  Ruotsin pakollisuuden poistaminen ei tarkoita samaa kuin ruotsinkielisten poistaminen.

  Perusaineita. Matematiikka, historia ym. ovat melko itsestäänselviä valintoja. Jokin ruotsi taas ei. Pieni, suomalaisille vieras kieli joka ei ole meille millään välttämätön ja jonka pakko johtuu poliittisesta suhmuroinnista, ei nykypäivän järkisyistä. Yleissivistys? Perusasiat kuten selviytyminen & toimeentulo ovat prioriteetit kohti seuraavaa vuosisataa.
   
 16. Digiman

  Digiman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  CI, pakko kiittää kommenteistasi. Pitkästä aikaa veti suun virneeseen. Lisää samanlaista.:thumbsup:
   
 17. Tilt-type

  Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Kannatan, kunhan se tapahtuu vapaaehtoisesti. Vanhemmat voi tukea lapsensa englanninkielen oppimista jo pienestä lapsesta alkaen. Käytännössä ainoa mahdollisuus on siirtymävaiheessa käyttää (vähintään) kahta kieltä, ellei muuta englanninkieliseen maahan asumaan. Suomea ei voi hylätä yhdessä päivässä, jos asutaan Suomessa.

  Suosittelen lukemaan tämän: Sönkkäät sä English?
   
 18. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  No ei olisi. Koska juurikaan kukaan suomalainen ei halua lopettaa omaa äidinkieltään. Aika harva muistakaan kansoista on kielemme lopettamista tainnut ehdottaa. Siksi ei olisi parempi.

  Suomessa ja suomalaisille suomi on valtakieli. Kansainvälisessä vertailussa on toki niin, että suomi ja ruotsi ovat molemmat mikroskooppisen pieniä kieliä. Eli kaksi täysin eri asiaa.
  Se järjetön juttu on tässä se, että sinunkaltaistesi ihmisten mielestä miljoonien suomalaisten pitäisi opiskella suomen, eli oman äidinkielensä lisäksi vielä toistakin mikrokieltä, eli ruotsia.
  Toisaalta, käytännössä englanti on monenlaisessa kansainvälisessä toiminnassa se de facto -standardikieli.

  Joten usein käy niin, että vasta noiden kolmen kielen jälkeen voi valita sen ensimmäisen aidosti valinnaisen kielen. Mihin useimmat eivät tosin käytännössä kykene. Tai ainakin oppimistulokset ovat suhteellisen heikkoja. Etenkin kun ei ole kyse päätoimisista kielenopiskelijoista, vaan tulevista insinööreista, fyysikoista jne.
  Itse luin neljäntenä kielenä vapaaehtoista saksaa, mutta pakkoruotsin poisjättäminen olisi kyllä helpottanut.

  Esimerkiksi insseille osa luettavasta matskusta niin koulussa, kuin varsinkin työelämässä on usein pelkästään englanniksi. Toki esim. Kiinassa tietenkin auttaisi, jos osaisi kiinaa. Automaattinen oletus sielläkin kuitenkin on, että tulijalle pitää puhua ja kirjoittaa englanniksi, ellei muuta ole sovittu.

  Annapa yksi esimerkki. Bonuspisteitä saat, jos tuo tietty markkinatalouden ihminen ei ole suomenruotsalainen RKP:n jäsen. Lisäplussa useamman mainitsemisesta (käytit monikkoa).


  [​IMG]


  Eli kun on opiskeltavana vain oma äidinkieli + de facto-standardiksi muodostunut englanti, on siinä vasta kaksi kieltä, joista vain toinen on vieras kieli. Eikä sekään käytännössä niin kovin vieras (leffat, pelit, netti jne.).

  Jolloin jo se kolmas kieli on aidosti vapaavalintainen, toki kunkin kunnan ja koulun resurssien rajoissa. Ja jos riittää rahkeita neljänteen kieleen, niin sitten se on se toinen vapaaehtoinen lisäkieli.
  Esim. äidinkieli + englanti + vapaaehtoinen 1 + vapaaehtoinen 2. Toki voisi olla pakollista valita vähintään yksi vapaavalintainen kieli opiskeltavaksi.

  Minulle kävisi vielä paremmin sellainen versio tuosta, jossa ei olisi edes tuota pakkoenglantiakaan. Kaikilla ihmisillä kun ei vain ole kielipäätä ja taustojakin on varsin monenlaisia. Toki olisi syytä infota oppilaita ja vanhempia ennen päätöksentekoa, että monin paikoin englanti on muodostunut kaupan yms. valtakieleksi.
  Mutta ei siis pakotettaisi. Veikkaan, että suuri enemmistö niin oppilaista kuin vanhemmistakin valitsisi tällöin englannin.
  Esim. äidinkieli + pakkokieli 1 (esim. englanti) + vapaaehtoinen 2 (esim. ruotsi) + vapaaehtoinen 3 (venäjä, saksa, ranska, kiina, japani, portugali, espanja...). Tai sitten yksi pakkokieli enemmän, mutta sen saisi sitten resurssien rajoissa valita.  Itse asiassa lähiaikojen kehitys vaikuttaa vahvasti siltä, että nykylinjausten jatkuessa pakkoruotsi tulee olemaan ongelma myös suomenruotsalaisille. Mitä rasistisemmin ja epärehellisemmin sitä puolustetaan, sitä suurempi ongelma.

  Nykyään osa suomenruotsalaisistakin kuitenkin vastustaa pakkoruotsia. Osa siksi, että se nyt vain on pähkähullu ja rasistinen käytänne. Osa kenties vain siksi, että vaistoaa pakkoruotsin poistuvan joka tapauksessa.
  Joten on fiksua olla käyttämättä kaikkia mahdollisia likaisia konsteja juntteja metsäsuomalaisia vastaan, kun oletus kuitenkin on, että joutuu joka tapauksessa jossain vaiheessa elämään Suomessa, jossa ei enää ole pakkoruotsia.

  Se olisi vielä fiksumpaa, että meillekin otetaan käyttöön Ruotsin jo aiemmin valitsema linja. Eli yksi virallinen pääkieli + muutamia virallisia vähemmistökieliä. Suomessa ainakin saame ja ruotsi olisivat itsestäänselviä valintoja.

  Yhteiselon kannalta olisi kyllä parempi, että ei ole minkäänlaisia rasistisia käytänteitä koulutuksen tai minkään muunkaan suhteen. Eikä minkäänlaisia muitakaan etnisyyteen tms. pohjaavia etuja tai rangaistuksiakaan. Sellainen paranta yhteishenkeä. Päinvastoin toimimalla yhteishenki taas huononee.


  [​IMG]

  Edelleenkään ei ole kyse yleisestä pakkoaineiden vastustamisesta. Vaan sitä, että se on väärin, kun pakotetaan suomea äidinkielenään puhuvat suomalaiset opiskelemaan ruotsia itärajan kuntia ja Lapin perukoita myöden.


  [​IMG]


  Ruotsi ei ole yleissivistävä oppiaine, vaan kieli siinä kuin muutkin kielet.

  Matematiikka, fysiikka, kemia yms. sen sijaan ovat aidosti ja yksiselitteisesti yleissivistäviä ja niitä opiskellaankin kaikissa tämän planeetan yleissivistävissä kouluissa. Täysin oppilaiden äidinkielestä tai etnisyydestä riippumatta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2013
 19. Sherukka

  Sherukka Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomella on kaksi kansalliskieltä, asia josta Grokella ei ilmeisesti ole tietoa (huulena heitän, älä ota nokkiisi, tiedän että tiedät mutta ehket vaan hyväksy)? Varmaan tämäkin on "suuri vääryys" Groken mielestä? Kyllä minä ihmettelen mikä asiassa oikeasti hiertää, kaikkien keksittyjen "epäoikeudenmukaisuuksien" jatkeena? "Bättre folk" on legenda joka ei pidä paikkansa, joten turha on olla kateellisia, itse en heille sitä tietenkään ole. Jatkakaa nyt kuitenkin vapaasti ilman minua, ei Groken kanta ainakaan mihinkään muutu (kuvista päätellen :) ).
   
 20. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joten siksi kaikkien suomea äidinkielenään puhuvien on opiskeltava pakkoruotsia? Vaikka edes siinä kuuluisassa perustuslaissakaan ei sanota, että kaikkien suomea äidinkielenään puhuvien olisi pakko opiskella ruotsia.
  Eiväthän ahvenanmaalaisetkaan opiskele pakkosuomea. Miksi se ei muuten ole sinulle ongelma? Ahvenanmaa kun kuitenkin on osa Suomen tasavaltaa.

  Mitä mieltä olet Ruotsin mallista? Entä mitä kaikkia kieliä jokaisen sveitsiläisten tulisi mielestäsi pakko-opiskella? Riittäisikö neljä pakkokieltä? Edellisen viestini juttuihin sinulla ei varmaankaan ole mitään vasta-argumentteja laittaa, sen verran heikkoa matskua laitoit tulemaan.


  Perustuslakia on muutettu viimeksi 2000-luvulla. Sitä ei siis ole lyöty ikuisiksi ajoiksi lukkoon joskus varhaisella keskiajalla. Kaikki lait ovat ihmisten keksimiä, ihmisiä varten. Joten jos joku laki tai asetus ei selvästikään toimi, se varmaankin kannattaa päivittää sillä tavoin, että se toimii.