Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  taas tavanomaista itkua.
  et vieläkään antanut ehdotusta vaan jatkoit pillittämistä ja kauhistelua.
   
 2. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Erittäin hyvin sanottu.
   
 3. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tietysti joku selityskin on, mutta turha sitä on vaivautua miettimään. Kunhan pitää varansa matkalippuja hankkiessa. Varoittava esimerkki:

  Selvittelin paljonko maksaisi lentomatka erääseen ulkomaiseen 50 000 asukkaan kaupunkiin, joka olisi Helsingistä kolmen välilaskun päässä. Ensimmäinen Tukholmassa, toinen Saksassa ja kolmas kohdemaan pääkaupungissa. Käsittämättömät 1850 euroa! Kun vaihdoin viimeisen etapin 150 euron hintaiseksi junamatkaksi pääkaupungista kohteeseen, niin edestakaisen lennon hinta putosi melkein seitsemäsosaan, 280 euroon.

  Kyllä tulee jatkolennoille pikkukaupunkeihin hintaa.
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Tsiisus... Prosessi ei saa kestää ikuisuuksia sen vuoksi, että asunnonvaltaaja viivyttää sitä tahallaan. Sitä voidaan halutessa nopeuttaa huomattavasti.

  Taitavasti olet vältellyt ottamasta kantaa itse tapaukseen. Siis muilta osin kuin että akka oli hiton tyhmä.
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  262
  Kiinnostus heräsi, mikä mahtaa olla tämä kohdemaa mihin olet matkalla? Eikö sinne olisi ollut suorempaa lentoa kun noin monta välietappia pitää olla, esim välilasku Saksaan ja sieltä sitten kohteeseen? Vai oliko niin että lento Suomesta olisi ollut sikakallis ja buukkasitkin lennon Ruotsiin ja sitten sieltä erikseen eteenpäin?
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Miksi about puolella mun facebook-"ystävistä" on värjäytyneet viime aikoina huulet oranssisiksi? Onko kyseessä liikehdintä transujen hyväksi vai sittenkin aivan satumainen taikasattuma? Liikaa porkkanaa?


  Joo, taas instagram-valituksen aika. EDIT. Kuvat eivät tosin laatikkoja. Kyseessä pixlromatic tms. turhake. "Sexy lips effect"?! Mikä hemmetti ihmisiä riivaa... :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2013
 7. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Nyt sain ilmaiseksi sellaisia kuulakärkikyniä, joiden kärkeä pitää nuolla kahden kirjaimen välein jos tahtoo edetä kirjoituksessaan. Ihmetyttää tällainen paska. Näiden kynien aiheuttama vitutus on niin suuri, että vedän kritiikkini pois kuulakärkikyniltä, joiden muste ei kuivu. Sellainen on mitä mahtavin väline pikaisiin kirjoituksiin tai viesteihin, jotka voi heittää pian roskiin.
   
 8. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nyt tuli taas törmättyä tähän kun on tavaraa myynnissä. Päivittäin tulee pari "hyvää tarjousta" jossa tuotteesta pitäisi luopua lähes puoleen hintaa vaikka pyyntö on jo alle puolet uuden hinnasta ja lisäksi jotkut kehtaa sanoa että siihen hintaa vielä tuon heille kotiin. Tuntuu että suurin osa näistä ovelista kavereista on työttömiä ja varmaan varsin nuoria, jos ei ole varaa lähellekkään niin silti pitää koittaa. :D Tinkiminen on aina vähän taito-laji, mutta puhelimessakin kuulee kovan pettymyksen kun ite ei taivu niin paljon. Sekin varmaan juurtuu noista huonoista sosiaalitaidoista ja kun faija/mutsikin aina luovutti eikä kieltäny mitään heiltä. :D Näin se kova maailma iskee päin naamaa.

  Jos teillä on tylsää niin pistäkään jotain tavaraa myyntiin Tori.fi:ssä, johan saatte naureskella joka päivä toinen toista hauskempia s-posteja.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2013
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  480
  Väärinkäyttäminen taitaa olla kielletty muutoinkin, kuin periaatteen tasolla? Oikeuksia ei pääsääntöisesti voi käyttää moraalittomiin tai niiden tarkoituksen vastaisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi yksityishenkilöiden välistä uhkapelivelkaa ei voi periä oikeusteitse, vaikka velasta olisi laadittu velkakirja ja saatava olisi sinänsä kaikinpuolin perittävissä.

  Shikaanikielto kieltää oikeuksien käyttämisen pääasiassa tai ainoastaan ilkivaltaisessa tarkoituksessa, ns. kiusallaan. Harvoista esimerkeistä laissa säädetystä shikaanikiellosta käy naapuruussuhdelain 13 §:

  "Jos joku rakentamalla, kaivamalla tai muulla tavoin käyttää oikeuttansa alueeseen sillä tavalla tai sellaisissa oloissa, että toimenpiteen pääasiallisena tarkoituksena ilmeisesti on tuottaa naapurille vahinkoa tai haittaa --"

  Oikeuksiaan saa käyttää ja niihin saa vedota, muttei silloin, kun ainoa tai pääasiallinen tarkoitus on aiheuttaa jotain negatiivista toiselle taholle. Esimerkiksi edellä viitattu oikeus rakentaa ei ole tarkoitettu siihen, että voi ihan vaan v!ttuillakseen näperrellä jotain naapurin kiusaksi, joten oikeuksia ei myöskään saa siihen käyttää. Käytännön merkitys tuolla kohtuullisen iäkkäällä lailla (vuodelta 1920) on suhteellisen pieni, kun rakentamista säädellään lupamenettelyin ja kuulemisvelvollisuuksin sekä kaavamääräyksin jne.

  Yleisenä periaatteena se on edelleen voimassa.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Virvoitusjuomatölkkien suosio

  Lidl-ketjussa puhuttiin cola-tölkeistä, mikä sai minut miettimään, minkä ihmeen takia virvoitusjuomatölkit ovat niin suosittuja. Ymmärrän toki sen, että niitä ostetaan esim. lapsille tai reissun aikana virvokkeeksi. Toisaalta niitä monesti näkee esim. 24-tölkin tukkupakkaustarjouksina, jollaisia ei taideta ihan reissuja varten ostaa. Myöskin Lidlissä niitä myydään huoneenlämpöisinä, mikä viittaisi nimenomaan niiden säilömiseen välittömän kulutuksen sijaan. Lähtökohtahan on kuitenkin se, että litrahinta taitaa aina olla kovempi tölkeissä kuin sitten 1.5-2 litran pulloissa. Onhan se toki coolimpaa hakea jääkapista aina uusi tölkki kuin sitten kaataa pullosta lasiin. Toisaalta coolimpaa on myös syödä joka päivä ulkona sen sijaan, että laittaisi itse ruokaa. Kummassakin tapauksessa ainakin itse joudun ja jopa haluankin ajatella hintalaatusuhdetta. Näin ollen olen hieman ymmälläni, mikäli virvoitusjuomatölkkien menekki nimenomaan säilömistarkoituksessa on kova.

  Allekirjoittanut on tainnut viimeisen viiden vuoden aikana ostaa maksimissaan kolme tölkkiä virvoitusjuomia.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2013
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 542
  Saadut tykkäykset:
  262
  Niinpä. Tölkeissä on myös se huono puoli, että niissä ei ole korkkia. Kun tölkin avaa, on sen sisältö juotava lyhyen ajan kuluessa ja varottava kaatamasta tölkkiä. Puolen litran pullot ovat paljon kätevämpia, voi juoda vain osan ja pistää korkin kiinni, ei haittaa vaikka sen sitten tunkisi ylösalaisin reppuun tms odottamaan seuraavaa hetkeä kun tulee jano.
   
 12. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Etenkin jossain isossa pullossa virvoitusjuoma on täysin juomakelvotonta viimeistään seuraavana päivänä. Sen verran herkästi hiilidioksidit haihtuvat, ja juoma ei kelpaa kuin viemäriin. Omasta miestäni kaupan ajama isojen pullojen suosiminen on asia, jota ei voi käsittää.
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Mikäli kahden litran pullosta kaataa tavalliseen 20cl juomalasiin, niin jossain puolen välin eli puolen kymmenen kaatokerran kohdilla juoma on menettänyt lähes kaikki kuplansa. Tölkistä saa aina ensikaadon veroista täyskuplaista juotavaa. Hintalaatusuhdekin säilyy; hinta on korkeampi, mutta niin on laatukin, kun juoma ei ole yhtä väljähtynyttä kuin useita kertoja avatussa pullossa.

  Isosta pullosta voi kaataa isolle seurueelle useisiin laseihin, jos pullo tyhjenee noin kahdella kaatokierroksella, eikä siten ehdi väljehtyä.

  0,5l pullot missään muualla kuin Lidlissä ovat aivan tökerön hintaisia. Lidlin colaa saisi puolitoista kahden litran pulloa yhden 0,5l merkkicolan s-mafiahinnalla. Tölkeistä sen sijaan on nyt kesällä ollut järkevähköjä tarjouksia muuallakin kuin Lidlissä, esim 7,95/12tlk Pepsit honkkareissa ja vastaavissa.
   
 14. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  188
  Voihan näitä pyöritellä miten tahtoo, mutta itse sanoisin että jos viikossa haluaa juoda pari kertaa limsaa ja tölkissä on riittävästi yhdelle kerralle niin silloin on taloudellisestikin järkevintä ostaa iso tölkkipakkaus ja pitää jääkaapissa aina pari kylmänä.

  Pullojen kanssa säätäessä se menee kuitenkin siihen, että juodaan jotain neljä päivää vanhaa litkua tai sitten avataan kokonaan uusi pullo, jolloin hintakin on korkeampi kuin kahdessa tölkissä. Ja minne ne ylimääräiset limut sitten menee, jos asuu yksin? Lopulta vedät optimaalisen kahden tölkin sijasta 3 litraa maksaen euron enemmän eli voit nimetä itsesi Voittajaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2013
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kappas, näköjään sitten oma suuni ei ole tarkin mahdollinen. Etenkin tätä nykyä tulee ostettua esim. 2 litran pulloissa limsaa ja juotua pullo tyhjäksi noin kymmenen päivän kuluessa. Täytyy sanoa, etten ole koskaan elämässäni huomannut, että hiilihappoja olisi merkittävästi vähemmän (saati sitten nolla), jos nyt ajattelee pullon ensimmäistä ja viimeistä avaamiskertaa. Olen kyllä maistanut päivän avattuna ollutta virvoitusjuomaa, ja siinä tosiaan ei hiilihappoja ole maistunut nimeksikään. Mikäli te jotkut muut näin rankasti ja selkeästi koette mainitsemanne hiilihappojen haihtumisen korkillisten limsapullojen kanssa, niin toki silloin ymmärrän tölkkien suosion.
   
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 996
  Saadut tykkäykset:
  432
  Kyllähän limu tölkistä paremmalle maistuu kuin pullosta!

  Sitten vielä ennen nauttimista pakastimeen. Jääkylmä cokis tölkistä... :love:
   
 17. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Coca-Cola on kyllä parhaimmillaan nautittuna jääkylmänä 0,35L lasipullosta, piste :) Sama pätee oluenkin kohdalla ja korkeamman hinnakin uhalla tulee välillä sorruttua pulloihin.

  0,5L:aa suuremmat limonadipullojen koot tekevät juoman maulle vain hallaa. Tätä suuremmat pitäisi kaataa kerralla isommalle porukalle, sillä sen pullon edes takaisin veivaaminen ja päivänkin avattuna jääkaapissa (korkki kiinni tietenkin) säilyttäminen ei tee yhtään hyvää maulle. Monet puhuvat muovipullojen sopimattomuudesta ja hiilihappojen karkaamisesta muovipulloista mm. siiderien kohdalla. Tiedä sitten onko tuossa perää. Keskimäärin kerta kuussa tulee limonaatia juotua, joten eipä tällä itselle ole niin hirveästi väliä. Sokerittomat, kofeiinittomat ja muut mauttomat ihmetyttää kyllä kovasti :)

  Tältä kaverilta löytynee jokaiselle jotain :)
  http://www.youtube.com/watch?v=gPbh6Ru7VVM
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2013
 18. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 432
  Saadut tykkäykset:
  27
  Snobbailua ;)
   
 19. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kiila on asian ytimessä. Coca Cola on parhaimmillaan juurikin 0,35 l lasipullosta.
   
 20. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli yleistettyä aika rankalla kädellä ja suomityylin kevyistä lagereista oli kyse. Lähinnä Sandels ja pilsnereistä Urquell oli mielessä tätä kirjoittaessa. "Maukkaammat" asianmukaisista laseista eikä niin jääkylmänä... vaikken amatöörinä kyllä oikeita lämpötiloja ja laseja tiedäkään.