Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoitan
   
 2. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sanoppa muuta kato.
   
 3. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 187
  Saadut tykkäykset:
  36
  Sitä en ymmärrä miksi wunderbaumin pitää roikkua peilissä :OI
   
 4. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monster Jam vai mitä nää autojen murskajaiset on. Kertoo jotain katsojien aivotoiminnasta MAKSAA siitä, että pääsee johonki jaffalaan kattoon, kun syntyy romua. Ja jenkkien.
   
 5. Qube

  Qube Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2002
  Viestejä:
  936
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällaisissa tilanteissa yritän aina pitää itseni rauhallisena ajattelemalla, että maailmankaikkeudessa on olemassa erilaisia tapoja ajatella loogisesti. Eli yritän itse asettua tämän toisinajattelijan epäloogiseen ajattelemattomuuden tilaan. :hitme:
   
 6. Lumisade

  Lumisade Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.10.2004
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen samaa mieltä. Syynä tähän lienee, että looginen päättely on yllättävän vaikeaa, kun siirrytään kouluesimerkeistä arkielämän kysymyksiin. Itse asiassa ihminen on aika huono päättelemään tietoisesti yhtään mitään -- suurin osa päättelystä on eritavoin virheellistä. Toisaalta "intuitio", "tunneäly", "gut feeling" -- tai miksi tällaisia alitajuisia prosesseja kutsuukaan -- pystyy käsittelemään useampia päätökseen vaikuttavia tekijoitä ja huomioimaan paremmin riskejä, epävarmuutta ja epätäydellisen informaation aiheuttamia rajoituksia päättelylle. Voi olla, että tässä on herra Darwinilla sormet pelissä.

  Aasinsiltana tästä päästään siihen mitä en itse ymmärrä: nimittäin fiksuja ihmisiä, jotka eivät sanojensa mukaan ymmärrä jotain asiaa, vaikka itse asiassa ovat vain erimieltä. Juuri tällainen "ei ymmärtäminen" johtaa siihen, että kuluu hyvää rautalankaa ihan turhaan, sillä kuulija on kyllä ymmärtänyt asian, tai loogisen päättelyn, mutta on siitä huolimatta eri mieltä esimerkiksi päättelyn premisseistä tai ei yksinkertaisesti voi hyväksy kyseistä näkökantaa koska se on ristiriidassa hänen arvojensa tai maailmankuvansa kanssa.

  Ehkäpä on vain sosiaalisesti hyväksyttävämpää olla ymmärtämättä kuin olla hyväksymättä toisen perusteltuja näkemyksiä. En ymmärrä...
   
 7. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Laitoit niin hyvää tekstiä että pitää kommentoida.

  Juuri näin. Lähes aina logiikka on kokonaisuuden kannalta vähintäänkin vajavaista. Loogikko on itse mielestään todistanut aukottomasti asian ja "voittanut väittelyn" painottamalla joitain asiaan liittyviä yksityiskohtia vaikka ne voivat olla kuulijan kokemuksen perusteella kokonaisuuden kannalta hyvinkin merkityksettömiä.


  Tästä oli hyvä juttu HS - Elämä&Terveys - 31.12.2007 otsikolla Luota enemmän intuitioon kuin järkeen. Darwinista en tiedä mutta ainakin kokemuksella on. Mikään järkeily ei jyrää kokemuksen aikaansaamaa epämääräisen huolen tunnetta.

  Voi olla kyse arvoista ja maailmankuvasta tai vaikka uskonnosta, mutta yleensä kokemuksesta. Sen typerän rautalanganvääntelijän kannattaisi alkaa käyttämään aivojaan.

  Perusteltuja, kenen mielestä? Opit vielä ymmärtämään.
   
 8. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sitä lasagnea on 200g ja siihen kumoaa tölkistä saman verran tomaattimurskaa niin onko se enää lasagnea vai tomaattikeittoa pastasattumilla? Vaihtoehtoina on joko heittää 150g tomaattia menemään tai syödä koko viikon valmislasagnea.

  Itse en ymmärrä reseptejä jotka vaativat esim. teelusikallisen sitruunankuorta. Mitä lopulle sitruunalle pitäisi tehdä? Ei ne toki juuri mitään maksa mutta raivostuttaa heittää kokonainen (toiselta puolelta maailmaa rahdattu) hedelmä roskiin.
   
 9. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Häh? :confused: :D

  1. Jos ruoka on hyvää, mitä väliä sen nimellä on?
  2. Jos ruoka on hyvää, mitä väliä on sillä, noudattaako kirjaimellisesti reseptiä?
  3. Miksi 150g tomaattia pitäisi heittää menemään? Lasagnen lisäksi tiedän kaksi muuta ruokaa, johon tomaattia voi käyttää. Toiseen niistä se ei alkuperäisen reseptin mukaan kyllä kuulu, mutta kokkaankin yleensä verhot kiinni, ettei kukaan näe...
  4. Resepti ei vaadi mitään. Jos niistä muffinsseistä tulee aina ihmisravinnoksi kelpaamatonta biomassaa, ei vika ole puuttuvassa sitruunankuoressa.
  5. Osittain raastetulla sitruunalla voi pelata vaikka indoor-petankkia tai jönglöörata, ei sitä tarvii roskiin heittää. Jos jääkaappiin jää tilaa niiden avattujen tomaattimurskapurkkien välissä, niin sitruunan voi laittaa sinne siksi aikaa, kun hakee netistä reseptejä...

  ;)

  ...oikeasti, ei se sapuskan tekeminen mitään brain surgeryä ole. Reseptien orjallinen noudattaminen vie kaiken hauskuuden ruuanlaitosta, vaikka tietenkään ihan kaikissa jutuissa ei voi soveltaa. Jos itse tehdystä ruuasta tulee hyvää/pahaa ja/tai sen pystyy/ei pysty syömään, on seuraava kokkauskerta joka tapauksessa helpompi. Ja soveltamalla saa melko pitkälle hyödynnettyä "resepteissä ylijääneet" tarveaineet, tai sitten tekee kerralla satsin johon menee se koko sitruuna kuorineen, ja lyödään osa pakastimeen. Hauskaa Valpuria!
   
 10. ErgoWanker

  ErgoWanker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paitti jos tekee aivoista...
   
 11. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Höpsis! Atrian suojakaasupaketista repäisykansi pois, poimukudosmöykky mikroon 5 minuutiksi puolelle teholle.... bling! ja eikun herkuttelemaan.
   
 12. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelmani onkin että sitä tavaraa jää yli eikä se (ainakaan kuoripuoli sitruuna) kaapissa säily läheskään siihen asti kun seuraavan kerran kokatuttaa. Kokeiltu on. Kerralla pitäisi tehdä aivan valtava annos ja jos haluaa vaihtelevan viikkomenun näitä jättiannoksia pitäisi valmistaa ja ängetä pakastimeen kolme-neljä.
  Mieluummin se pieni kastikepussi kiitos.

  Ps. jos loppu sitruunan voisikin käyttää johonkin toiseen reseptiin, tämä jälkimmäinen ohje todennäköisesti vaatisi pienen määrän jotain pilalle menevää raaka-ainetta X jolle täytyisi tietenkin etsiä käyttökohde Y joka taas vaatisi myös hippusillisen Z:taa etc etc
   
 13. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jaa... löytyisikö esimerkkiä?

  Ja varmuuden vuoksi, ruokaresepteistä oli kyse.
   
 14. uppiskuppis

  uppiskuppis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi meillä on pakko opiskella meidän länsinaapurimme kieltä? Ja miksi sitä on pakko ylläpitää virastoissa tasa-arvoisena kielenä vaikka olemme Suomessa?

  Eikö vero euroille olisi parempaa käyttöä??? :hitme::mad::OI
   
 15. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Antiikin arvo (jokin ruma maalaus maksaa tsiljoonan).
   
 16. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kyllähän ne voisi suomen opetukseenkin laittaa :)
   
 17. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0

  eipä sitä ylläpidetä.

  miksi savolaiset, hämäläiset ja muut ovat vallanneet perinteiset ruotsinkieliset alueet?


  no onneksi kohtapuoliin eurooppatasolla pienemmät kielet lopetetaan kohta, ja arvaa mikä on pienempi ;)

  -----------------

  nationalismia ja kansallisvaltiota en ymmärrä. maailmanhistorian isoin virhe. tapatti satoja miljoonia ihmisiä ja myrkytti ajatukset.

  kuten aiemmin, ennen nationalismia, voidaan olla yksilöitä ja ryhmiä toisten lomassa.
   
 18. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  6
  1. Laiskoja p**koja joilla on päästävä sillä jatkeellaan/statussymbolillaan(auto) joka paikkaan todella lyhyetkin matkat ja vyötärö sen kun levenee. Eihän nyt aikuinen mies voi pyörän selkään hypätä jne. Suurin osa suomalaisista kulkee parin kilometrinkin työmatkat autolla, menee täysin yli ymmärryksen. Ei näytä bensan hinnannousukaan vielä aiheuttaneen mitään muutosta asiaan. Pahimmat tapaukset eivät edes jaksa marketin parkkiruutuun sitä koslaansa laittaa, vaan oven edessähän se paras paikka on, siitä sen mersun toki kanssaihmiset paljon paremmin havaitsevatkin!

  2. Miksi polkupyörä laitetaan talveksi varastoon ja otetaan kevään tullen sieltä esiin (jos otetaan)? Onko suomalaiset todellakin tehty niin sokerista nykyään..
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  1 tl sitruunakuorta on about maksimi, jota sitruunasta irtoaa. Siten olet käyttänyt sen kuoren kokonaan hyödyksi.

  Kuoren raastamisen jälkeen hedelmä lähtee kuivumaan nopeasti, joten jos sitä ei käydä nopeasti, se kannattaa laittaa jääkaappiin ilmatiivissä pussissa.

  Jotta hedelmää ei tarvitse heittää roskiin, se kannattaa käyttää muihin ruokiin. Sitruuna on loistavaa esim pienenä määränä tomaattikastikkeessa (aina vähän hapanta ja vähän sokeria), monissa drinkkijuomissa (vaikka lime usein olisi parempi) sekä sopii lähes poikkeuksetta kaikkiin kalaruokiin. Koska sitruuna säilyy jääkaapissa helposti päiviä, ei asiasta saa minkäänlaista ongelmaa :)
   
 20. The evil weasel

  The evil weasel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2005
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisimme myös asua itse rakennetuissa hökkeleissä ja viljellä itse ruokamme, sekä hiihtää töihin ja kouluun 25km susien näykkiessä pakaroita. Tämä taitaa olla tätä nykyajan mukavuuden halua.