Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 161
  Saadut tykkäykset:
  155
  Kiinalaisten kauppiaiden luovuus noita customs-declaration lappuja täyttäessään.
  Eilen hain postista paketin joka onneksi ei ollut jäänyt tulliin. Olivat nimittäin merkanneet sekä sisällön ihan väärin että hinnan melkein kaksinkertaiseksi.
  Paketissa oli sellainen teräksinen objektiivin purkamiseen tarkoitettu työkalu josta maksoin $19,90 toimituskuluineen.
  Paketin päällä lapussa luki kuitenkin että "pata drive" ja $35.
  Olisi ollut tullissa selittämistä...
   
 2. Asarias

  Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  4
  No mitäs selittämistä tuossa olisi ollut?
   
 3. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 161
  Saadut tykkäykset:
  155
  Että mikäs sen lähetyksen tullausarvo nyt oikein on... Toki, ebay:n kuitissa lukee hinta mutta kun pakettiin merkitty palautusosoitekaan ei täsmää ebay-myyjän kanssa niin mahtaako tuo kuitti koskea samaa tuotetta...
   
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 149
  Saadut tykkäykset:
  306
  Katsot nyt asiaa vain omasta näkökulmastasi. Haluat keskustelun pyörivän niiden lippulaivojen ympärillä, mutta tämähän on vapaa keskustelufoorumi. Ilmi tulee siten myös toisenlaisia mielipiteitä (minusta ihan hyvä ja terve asia). Sinulle puheet neljänneksi kalleimman mallin erinomaisesta hintalaatusuhteesta ei ehkä merkitse mitään, mutta onhan täällä muitakin lukijoita ja jollekin tuo mielipide voi olla arvokas tiedonjyvänen.
   
 5. RAUSK1

  RAUSK1 New Member

  Liittynyt:
  07.09.2012
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet aivan oikeassa foorumi on vapaa, mutta vielä haluaisin tarkentaa että tarkoitin tilannetta jossa topicin ensimmäinen viesti esittää kysymysen 1 vai 2 ja toinen viesti on "eiku 4".
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pahoittelut siitä että kaikki eivät samaistu ajattelutapaasi.
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 149
  Saadut tykkäykset:
  306
  Olisitko ollut tyytyväisempi, jos kukaan ei olisi vastannut yhtään mitään? Ehkä kenelläkään plazalaisella nyt vaan ei satu olemaan mielipidettä/tietoa esittämääsi kysymykseen. Kun sitten joku näkee vaivaa ja vastaa edes vähän asian vierestä, niin kiitokseksi pidät vastaajaa dorkana? Tällainen on maailmasta näköjään tullut. :rolleyes:

  Toivottavasti saat kuitenkin ratkaistua jollain keinoilla, kumman lippulaivan hankit. :)
   
 8. T.Hell

  T.Hell New Member

  Liittynyt:
  04.08.2006
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ajattelee niin, että joskus tulevaisuudessa joku muukin haluaisi tietoa vastaavista lippulaivoista, niin on melkein parempi, ettei kukaan vastaa sinne muusta kuin kysytystä aiheesta. Mikään ei vituta enempää, kuin se, että etsii tietoa vanhoista aiheista, ja sitten saakin selata topikin (tai useampia) läpi, mistä ei sitten mitään tietoa löydykään, vaikka otsikko voisi muuta luvata.

  Vastaavaan voi törmätä vaikka autofoorumeilla. Jos joku kysyy vaikkapa tietoa jostain S-audista tai vastaavasta hinnaston yläpään dieselistä, niin ei jaksa lueskella, miten jollain 1.8 etuvetoprutkulla pärjää aivan yhtä hyvin...
   
 9. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 420
  Saadut tykkäykset:
  177
  Huuto.netissä tuli erään käyttäjän kuvauksessa vastaan "olen iloinen rempsee typykkä =) =)", eihän tuo mikään deittisivu ole joten miksi kukaan kirjoittaisi jotain tuollaista sinne. Ei liity asiaan eikä tuo kaupankäyntiin yhtään mitään lisäinformaatiota. En siis ymmärrä.
   
 10. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ilmiölle lienee virallinen termikin, en kyllä tiedä mikä. En nyt tarkoita virheellisesti nimettyä topikkia (johon syyllistyvät pelkästään laiskat yh dyssanatie dotto matidiootit), vaan sitä, että topikin asiasisältö korruptoituu jostain oudosta syystä aina ja poikkeuksetta.

  Topikin alussa on siis kysymys tai kommentti jostain kiinnostavasta asiasta (mikä on paras kahvilaatu?), sitten siihen annetaan yksi "väärä vastaus" (Presidentti) ja sen jälkeen seuraa 684984654684 hyödytöntä kommenttia, joissa lähinnä tapellaan MIELIPITEISTÄ, että kenen mielipide on paska ja kenen virheetön, ja kenen sisko myi itseään koska joi vääränmerkkistä kahvia ja ajautui huumekoukkuun ja ryösti pankin. Väärän kahvin vuoksi. Ikinä ei saatu vastausta itse kysymykseen, tai edes vihjeitä ja käyttökokemuksia. Sen sijaan tiedetään kyllä tarkasti kenen sisko on huora ja missä niitä palveluja myydään kesällä kello viisi. Joka siis ei liity asiaan pätkän vertaa.

  Käytännössä kaikki asiaan viittaava hyödyllinen tieto häviää viimeistään viidennessä replyssä (viides reply on hatusta vedetty arvo, en ole tilastollisesti tutkinut asiaa). Eli aina kun etsii jotain tietoa, kannattaa lukea vain muutama ensimmäinen viesti ja jos sen jälkeen alkaa "väittelysota", kannattaa poistua paikalta ja jatkaa tiedon etsimistä ihan muualta.  Tyypillistä sairastuvaa topikkia voisi kuvata pyramidina, jossa kärjessä on se timantinkova kysymys tai väite. Se on vielä puhdas ja selkeä. Sen alla tietämys diffusoituu ja laimenee laajempaan epätietoisuuteen sitä usvaisemmaksi ja väljähtyneemmäksi, mitä kauemmaksi pyramidin kärjestä edetään. Pyramidin pohja eli topikin loppuosa on tietotasoltaan kepeää hattaraa, jonka seasta ei voi löytää mahdollisesti sinne piiloituneita timanttimolekyylejä.

  Terve pyramidi olisi kuin kärjestään yhteen hitsattu nippu fillarin pinnoja. Että kärjen kysymys/väite voi tarvittaessa haarautua useampaan haaraan, joista kukin haara eli pinna on napakka johdonmukainen oman haaransa tietämystä selkeyttävä, haaran alusta loppuun saakka. Esimerkiksi yksi haara olisi Presidentti-kahvin ominaisuuksia tarkasti listaava. Toinen haara kertoisi LuomuKahvin ominaisuuksista täsmällisesti. Ja niin edelleen. Haarat pysyisivät kirkkaina loppuun asti; kunnes kaikki asiasta tiedetty data on saatu listattua. Presidentti-haaralaisilla ole mitään tarvetta väitellä LuomuKahvihaaran siskojen mahdollisista vapaa-ajan harrasteista eli iloisen siskon asiakkaan haaroista.
   
 11. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ttu mitä paskaa toi idiootti taas selittää.
   
 12. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Edellinen oli havaintoesimerkki "hyödyllistä" nollatietoa levittävästä älyn jättiläisestä, joita tälläkin foorumilla majailee.  Ja sen alla oli ytimekästä faktaa kertovan neron lyhyt iskulause.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2013
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Maksulliset, yksityiset löytötavaratoimistot, joihin muut tahot toimittavat löytötavarat

  En tiedä, miten muualla homma menee, mutta täällä Oulussa pystyi ennen hakemaan löytötavaransa (vaikkapa yökerhoon jääneen vaatekappaleen) siitä paikasta, mihin sen oli hukannut ja totta kai veloituksetta. Tänä päivänä paikassa kuin paikassa ollaan siirrytty siihen, että löytötavarat toimitetaan Löytötavarapalveluihin, joka on jokseenkin syrjässä Oulun keskustasta ja josta ei omiaan saa ilman maksua. Ensinnäkään en ymmärrä sitä, miksi moiseen piti siirtyä. Kyseessä ei luulisi olevan tilan puute, sillä pääsin vilkaisemaan aikoinaan Oulun suurimman yökerhon löytötavarasäilöön ja ei siellä ollut kuin pari vajaata sukkakorillista löytötavaroita. Tuo Löytötavarapalveluiden maksullisuus tuntuu myös kohtuuttomalta varskinkin, kun kyse ei käsittääkseni ole mistään kymmenistä senteistä, vaan tavaran arvosta riippuen hyvinkin tuntuvasta maksusta (jolla voi melkein saada osan uutta vastaavaa).

  Onneksi minulla ei ole tapana unohdella tavaroitani ympäriinsä, mutta menimpä tuossa jokin aika sitten hukkaamaan urheilurannekkeen uimahalliin. Näköjään vaihtoehtoni ovat joko matkustaa (omalla kustannuksella) tähän syrjäiseen paikkaan kysymään rannekkeesta tai maksaa 1.99 euroa minuutilta + ppm, jos haluan tiedustella rannekkeesta puhelimitse. Minulla ei ole pienintäkään halua tehdä kumpaakaan ja on vain tyydyttävä siihen, että jos hukkaan tavaran yökerhoon tai uimahalliin, niin paras ratkaisu on antaa vain asian olla ja ostaa tilalle uusi. Tietenkin mikäli kadottaa jotain isompaa ja arvokkaampaa, niin kellossa voi olla toinen ääni. Joka tapauksessa on typerää, että tämäkin on pitänyt tehdä kaduntallaajalle vaikeaksi ja maksulliseksi.

  Voi olla, että olen asiasta aiemminkin jauhanut, mutten pikaisella etsinnällä löytänyt mitään.
   
 14. KMOK

  KMOK Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 930
  Saadut tykkäykset:
  32
  Persiistähän tuollaiset maksua perivät löytötavaratoimistot ovat. Silti piti alkaa kysymään, että sijaitseeko tuo syrjäisessä paikassa oleva toimisto osoitteessa Mallastie 1? Ja säähän taisit olla kova poika liikkumaan? Pyöräkin sulla taisi olla? Google kertoo tuon syrjäisen paikan olevan 3,5 kilometrin päässä Rotuaarin pallolta. Puolessa tunnissa ajelisi melko lunkia vauhtia ees-taas tuonne, varsinkin jos elämäntyyli on aktiivinen.
   
 15. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ei ne uudetkaan Power Balance -rannekkeet kovin kalliita ole.
   
 16. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etp:n kanssa samoilla linjoilla. Tuossa taannoin tapahtui seuraava episodi: illanvietto alkoi Oulun keskustassa sijaitsevasta ruokaravintolasta, josta siirryttiin keskustan läpi pubiin oluelle. Oluelta taas Raksilaan jääkiekko-otteluun. Sieltä takaisin keskustaan ja taksilla kotiin. Duh, avainnippu hukassa. Tällä reissulla oli kolme mahdollista paikkaa, jonne avaimet ovat mahdollisesti viety. Kahden viikon ajan tuli käytyä näitä paikkoja läpi laihoin tuloksin, joten joko avaimia ei ole kukaan vienyt löytötavaraan tai ne on jossain liikkeen omissa tiloissa. Niistä liikkeistä, jossa vierailtiin on toki kysytty, mutta jos ne ovat tippuneet jonkin muun liikkeen edustalle ja joku on vienyt ne sinne. Ärsyttävintä oli soitella, kun joka paikasta kysellään, että "minne olet ne kadottanut?" Kysymys esitetään tietty siksi, että eri löytötavara-liikkeiden asiakkaaksi (eli kiinteistö tai alue) kuuluu tietenkin eri paikat. Kannatan ehdottomasti keskitettyä oikeaa löytötavaratoimistoa, enkä sitä, että joutuu soittelemaan kaikki käymänsä paikat läpi+löytötavaratoimistoT ja lopulta tavara on kuitenkin jossain putiikissa jossa ikinä ei ole käynyt. Virkailijan kanssa juteltuani hän esitti aika pelottavan skenaarion: mitä jos yksityiset löytötavaratoimistot yleistyvät kuin yksityiset pysäköinnin valvontayritykset? Luultavasti hinnat karkaavat käsistä ja etsintä vaikeutuu tuhottomasti.
   
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  On ihan älyttömäksi mennyt jos omasta tavarasta pitää alkaa kiskomaan kuvetta, ihan huijarien toimintaahan tuo on.

  Siinä on kyllä sitten sekin ongelma, että jos vaikka menee keskitettyyn löytötavaratoimistoon, niin sitä tavaraa voi löytyä sieltä tuhottomasti. Kerran katosi kello ja menin Poliisilta kyselemään. No siellähän niitä kelloja olikin ja jumalattomia määriä eri lokeroissa ja koreissa. Eipä ollut mitään havaintoa missä se oma kello mahtaisi olla. Poliisisetä vielä ihmetteli että minkälainen se kello oli, niin ei ollut juuri mitään ideaa siitäkään viisarien lisäksi (kuka hitto tuijottaa kellostaan jotain muuta osaa kuin aikaa?!). No muistelin kyllä että musta taisi olla, mutta kun niitä mustia siellä oli nimenomaan kasoittain ja joka toinen niistä muistutti omaa. Suurin osa etsintäajasta taisikin kulua sen pohtimiseen mitä sitten jos otan tuosta yhden niistä matkaan. No en osannut päättää minkä ja oma on kuitenkin oma joten jätin kellokasat itsekseen. Olisihan se jotenkin tuntunut väärältä alkaa rikolliseksi poliisin itsensä yllyttäessä, vaikka karma sanoisikin kyllää.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Kyllähän se sijaitsee ja vaikka pyöräreitti ko. osoitteeseen ei nyt maailman mukavin olekkaan (joutuu polkemaan suurimman osan matkasta metrin päässä ohiajavia autoja), niin toki aktiivisen elämäntyylin viettäjänä sinne pyörällä pääsisin. Kyllä se silti vaivan maksaa, jos ei sitten varsinaisia euroja. Jätän kuitenkin periaatteesta moisen tekemättä, jos jollakulla tosiaan on otsaa veloittaa minua siitä, että saan rannekkeeni takaisin (mikäli se edes sinne on päätynyt).

  Se mitä minä kannatan on, että asiassa käytettäisiin järkeä ja ajateltaisiin asiakkaan kannalta asiaa. Ymmärrän toki sen, ettei mikään palvelu, ravintola tai liike voi alkaa säilyttämään esim. monen ihmisen isoja talvitakkeja tai kasseja niiden unohtuessa matkasta pois. Toisaalta rannekkeiden tai avainnippujen säilyttäminen ei voi viedä liikaa tilaa. Toki keskitetty löytötavaratoimisto poistaisi ainakin sen ongelman, ettei tarvisi arvuutella hukkaan mennen tavaran osoitetta, mikäli se on löytynyt. Toisaalta kyllä minä ainakin mielummin käyn hakemassa omani pois siitä paikasta, jossa olen sen hukannut. Mitä tulee maksullisuuteen, niin voisin jollakin tavalla ymmärtää 0.5-2 euron maksun riippuen vaikkapa tavaran painosta. Valitettavasti tuolla taidetaan veloittaa tuntuvasti kovempia summia. Jotain tietenkin kertoo myös se, että sivustolla tähdennetään, ettei sähköpostitiedusteluihin vastata ja samalla mainostetaan tuota maksullista tiedustelunumeroa. :hitme:

  ---

  Teoreettinen tilanne:

  Kaduntallaaja soittaa 1.99 euroa/min numeroon

  Kaduntallaaja: Päivää! Minulta jäi eilen ravintolaan muutaman euron arvoinen mutta tunnearvoltaan mittaamaton sormus ravintolaan. Heti huomattuani tapahtuneen menin seuraavana päivänä kysymään sormustani takaisin, mutta ravintola olikin lähettänyt löytötavarat jostain syystä teille.

  Löytötavarapalvelut: No katsotaanpa löytyykö... *kuluu minuutti eli 1.99 euroa+ppm* Kyllä se täällä tosiaan on. Täältä voitte tulla sen noutamaan.

  Kaduntallaaja ajaa hieman syrjässä olevaan sijaintiin

  Kaduntallaaja: Päivää! Soittelin aiemmin sormukseni perään. Se kuulemma löytyy teiltä.

  Löytötavarapalvelut: Tässähän tämä on. Voin kuitenkin antaa omaisuutenne Teille ainoastaan lainmukaista säilytysmaksua ja käsittelykuluja vastaan.

  Kaduntallaaja: Ymmärsinkö nyt oikein? Sormus on omaisuuttani ja vaikka se on tärkeä minulle, niin sen rahallinen arvo on muutama euro. Onko Teistä reilua, että saadakseni omaisuuteni takaisin minun on pitänyt A) käyttää useampi euro tiedustellessani puhelimitse sormuksen perään, koska ravintola ei jostain syystä voinut sitä säilyttää ja te pakotatte minut joko tekemään mahdollisen hukkareissun tai soittamaan maksulliseen numeroon, B) omalla kustannuksellani matkustaa sijaintiinne, joka ei ole lähelläkään niitä palveluja ja liikkeitä, joista epäilemättä suurin osa löytötavaroista on peräisin ja C) maksamaan omaisuuteni takaisinsaamisesta vielä kahdet eri kulut?

  Löytötavaratapalvelut: Näin se vain on. Jos ette halua periä omaisuuttanne takaisin, niin myymme sen eteenpäin myöhemmin.

  Kaduntallaaja: Ja minä kun luulin, että TV-maksu oli epäreilu. :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2013
 19. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 360
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ja vielä kun kyseessä on 100% kusetus...
   
 20. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  Asia jota en ymmärrä:
  Ylläolevan tapainen turhanpäiväinen jatustelu. Tekis mieli todeta "Get A Life !", mutta en viitsi pottuilla.