Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koronkiskonta on laitonta, mutta pitääkö pikavipit kieltää, koska ne tuottavat joillekin ongelmia? Pitäisikö alkoholikin kieltää, kun se tuottaa joillekin ongelmia? Nykyisen kieltoyhteiskunnan mukaista se olisi, mutta olisiko kieltämiselle jokin järkevämpi keino? Tai voidaanko jopa ajatella, että joku holtiton rahankäyttäjä on joutunut konkreettisesti kohtaamaan rahankäytöstä syntyvät ongelmat pikavippien tuomien ongelmien muodossa ja näin oppinut kantapään kautta hallitsemaan omaa talouttaan paremmin?

  Mielestäni rahankäsittelyn taito opitaan jo lapsena, joten kouluissa voisi olla jonkinlaista taloudenhallintaa oppiaineina. Lisäksi kesätyö kunniaan.
   
 2. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei se demokraattinen kapitalismi niillä pikavipeillä korjaannu. :D Mutta jos se on järkevintä mihin voitte uskoa, jatkakaa.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  En ymmärrä. Linkin takana lukee isolla fontilla "Salkkarit-elokuva voitti yleisö-Jussin". Kun se lukee tuolla oikein ja on sieltä tänne kopsattu, niin miksi se pitää kirjoittaa tänne väkisin väärin? Näitä en vain ymmärrä, sori.

  Ja kyllä, hamaan tulevaisuuteen asti nipotan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2013
 4. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Njooh, toisaalta joidenkin henkilökohtaiset ongelmat kasvaa usein nopeasti ihan yhteiskunnalliseksi ongelmaksi. Kyllä mä näkisin, että on jo ihan pelkästään järkevää ottaa jonkinmoista vastuuta toisista ja heidän hyvinvoinnistaan eikä vaan naureskella ja päivitellä vieressä. Yksilö on hyvin äkkiä vaikka sellaisessa tilanteessa, missä veronmaksajat maksavat esim. psykologikäyntejä, masennuslääkkeitä tai muuten työkyvyttömyyden kustannuksia.

  Täällä nyt ei muutenkaan tunnu löytyvän juuri minkäänmoista yhteisöllisyyttä. Pikkuporvaristo sysää sattumanvaraisten tapahtumien syyt niistä kärsivien niskoille ja nostavat itsensä jollekin jalustalle ottaen eroa "epänormaaleihin työttömiin" ihmisiin.

  Pieni maanantaiavautuminen, väsyttää.
   
 5. McFly

  McFly Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2006
  Viestejä:
  199
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pohdin hetken, kuuluuko tämä pienten sekalaisten kysymysten ketjuun vai tänne. Laitan tänne:

  Mitä agendaa voi edistää ulostamalla omiin housuihin?
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Jos kyse olikin puhtaan (tai tässä tapauksessa paskaisen) objektiivisesta journalismista ilman sen kummempia agendoja.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Teksti kyllä täytti journalismin laatuvaatimukset. Oli myös erittäin feministinen, mistä plussaa. Näin.
   
 8. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Oriveden karhun ampujat pidätettiin

  No niin, nyt kun asia on edennyt niin tästä voi alkaa puhumaan. Minua hämmästytti ja kummastutti erittäin suuresti, että noin 99% ihmisistä tuntui luulevan näitä miehiä epäiltävän törkeästä metsästysrikoksesta vain sen takia että he ampuivat karhun itsepuolustustarkoituksessa. Lait voivat olla idioottimaisia, mutta tuskinpa ketään Suomessa aletaan epäilemään törkeästä metsästysrikoksesta jos ampuu eläimen puolustaakseen itseään ja tutkijat toteaa, että todisteet tappopaikalla viittaa myös siihen. Sehän olisi lähinnä nöyryyttämistä varsinkin kun karhu oli onnistunut pahoinpitelemään toista miehistä. Voi siis järkeillä, että jos miehiä syytetään jostain niin se johtuu siitä että he aloittivat kahakoinnin.
   
 9. viitas

  viitas Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
 10. MikkoP

  MikkoP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Rikoslaki, 36 luku: Petoksesta ja muusta epärehellisyydestä

  6§ Kiskonta. Joka käyttämällä hyväksi toisen taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä tai ajattelemattomuutta jonkin sopimuksen tai muun oikeustoimen yhteydessä hankkii tai edustaa itselleen tai toiselle taloudellista etua, joka on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen, on tuomittava kiskonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Puretaanpas:
  1) ahdinko, ymmärtämättömyys tai ajattelemattomuus. Varmaan aika usein noissa vippitapauksissa. Lainaa saa huomattavasti halvemmallakin, mutta vain päiväsaikaan ja konttorista tai verkosta hakemalla ja päätöstä odottamalla. Noita on helpompi ottaa "päähänpistona" pienessä nousupöhinässä perjantai-iltana ja ajattelematta sitä, kuinka paljon ja miten nopeasti se pitää maksaa takaisin.

  2) hankkii etua, joka on epäsuhdassa vastikkeeseen. Sadan euron laina ja 20e korko. Todellinen vuosikorko tuhansia prosentteja, joka häivytetään sillä, että laina-aika on niin lyhyt. Tosiasiassa tuollainen parin sadan euron laina pitäisi olla lohkaistavissa luottokortilta koska tahansa. Ja jos sitä korttia ei ole, niin siihen on varmaan syynsä. Luottotietojen mentyä pikavippejäkään ei pitäisi saada. Perityt korot eivät ole missään suhteessa lainan määrän.

  Eli olisi ihan mahdollista väittää, että ainakin joissan tapauksissa pikavippaamisessa olisi kyse jopa rikoksesta. Käytännössä tuo kaatuu siihen, että vippiyritys ei ole tietoinen juuri Lasse Lainanhakijan motiiveista ja tilanteesta, jolloin tietoisuuden puuttuessa tahallisuuskin jää puuttumaan. Tosiasiassa eri 'tutkimusten' mukaan noita vippejä kuitenkin otetaan iltaisin ja viikonloppuisin eri herätehankintoihin, ei akuuttiin tarpeeseen (pesukoneen korjaus, auton pikahuolto).

  Ei liene ihme, että tuota toimintaa halutaan rajoittaa tai kieltää. Vähemmän mainostettu, mutta olemassa oleva motiivi on sekin, että eräät käräjäoikeudet ovat ruuhkautuneet noiden maksutuomioiden hakemisen vuoksi totaalisesti. Vallatonta perintää tosin rajoitetaan myös maaliskuussa voimaan tulevalla lailla, joka ainakin toivottavasti kaventaa perintäfirmojen mahdollisuuksia pumpata perintäkuluja huomattaviin määriin ennen saatavan viemistä oikeuteen ja ulosottoon.
   
 12. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Eikös joku tv-toimittaja jokunen vuosi sitten tehnyt tutkintapyynnön poliisille näistä pikavipeistä? Olisko ollut Kari Tervo tuo toimittaja? Tutkimuspyynnöstä ei muistaakseni sitten sen ihmeempää koitunut.
   
 13. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Eikö tuossa kuitenkin ollut kyseessä Ruotsin verottaja? Sinnehän ne autotkin oltiin tullin toimesta viemässä. Suomen verottaja oli rankaissut aiemmin jotain ruotsalaista veikkausvoittajaa, niin nyt ruotsalaiset pääsivät maksamaan potut pottuina takaisin rankaisemalla ruotissa asunutta suomalaista veikkausvoittajaa.

  Olipa kumpi tahansa, niin hirveää oli kohtelu ja kohtalo.
   
 15. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Napapiirin Kongo
  http://areena.yle.fi/tv/1792965

  Tiesin että touhu on täysin sairasta, mutten tiennyt että olemme aivan pohjalla kun tarkastellaan koko maailmaa. Anteeksiantamatonta toimintaa päättäjiltä. Kalliiksi käy antikommunistinen uho.
   
 16. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiken näköinen ulkoistaminen ja etenkin pakko-kilpailuttaminen. Johtaa aina samaan eli palvelu heikkenee roimasti ja todelliset kulut kasvavat.
  EDIT: Tässä vain yksi esimerkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013021916695700_uu.shtml
  Myös IT-talot ovat ulkoistaneet aivan tajuttoman paljon ja aina on sama lopputulos eli loppuasiakas kärsii mutta todennäköisesti asiakkaan johtajat eivät tätä kykene ymmärtämään, ruohonjuuritasolla ymmärretään 100-varmasti. Tyhmä saa olla muttei yritysjohtaja?
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2013
 17. Kvarkki

  Kvarkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ymmärrä kun ennen tuli seurattua "Plaza's Tyylikkäin Setti" keskustelua mutta nykyisin skippaan sen helposti, mielellään ja aina.
   
 18. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Sama juttu. Eihän kukaan pysty deadstarin vehkeitä voittamaan. Täällä on niin persaukista porukkaa... :rolleyes:
   
 19. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Plazan Django-ketju.
   
 20. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Odotetaan loppuvuoteen, niin se on yhtä pitkä kuin "Eroa kirkosta" threadi.