Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 646
  Saadut tykkäykset:
  171
  Ennen ainakin niissä paikoissa, missä itse kävin viettämässä aktiivista elämäntyyliäni, oli lost&found -palvelu eli jos oli vaikka unohtanut narikkaan lähtiessä jotain tai jotain oli mennyt hukkaan baari-illan aikana, niin ne pystyi noutamaan narikasta seuraavana baari-iltana. En ole ollut koskaan ravintola-alalla, mutta käsitykseni mukaan sen ei pitäisi henkilökunnalle olla iso vaiva, jos he kadotetun tavaran tai narikkaan jääneen takin pistävät syrjään tai epäviralliseen löytötavaralaatiikkoon. Jossain vaiheessa kuitenkin tähänkin tuli muutos, joka käy kalliiksi kuluttajan kukkarolle. Mikäli narikkaan jää jotain tai baari-illan aikana jotain menee hukkaan, minkä henkilökunta sitten löytää, niin ainakin Oulun suurimmissa yökerhoissa ne lähtevät jokseenkin syrjässä sijaitsevaan löytytavaratoimistoon, joka veloittaa säilytysmaksun ja käsittelykulut -- jotka muistaakseni ovat sitä luokkaa, että sillä rahalla alkaa saamaan kaupasta jo halvan uuden korvikkeen kadotetulle esineelle. Kaikessa sitä pitää rahastaa... :hitme:

  Minulla tulee nuo kalliit sisäänpääsymaksut yms. vältettyä suosimalla sellaisia yökerhoja, joissa voi hyödyntää paikan kanta-asiakaskortteja. Niillä voi välttää pääsymaksut kokonaan (ja jos ei kokonaan niin ainakin tiettyihin kellonaikoihin) ja maksaa tietyistä juomista alhaisen tarjoushinnan (esim. alle 4 euron Tuborg-olut).
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2012
 2. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ihmetyttää kovasti nämä myyjät jotka yrittää saada lottovoittoa myymällä ikivanhaa kamaa. Hinta on laitettu ilman mitään todellisuuden tajua. Ja samat ilmoitukset roikkuvat kuukaudesta toiseen, hintojakaan eivät tajua tarkistaa (laskea). Ei voi kun ihmetellä, tässä eräs esimerkki. Vahvistimen takaa kuva joka ei ole edes listalla. Setistä saisi parhaimmillaan erikseenmyytynä ehkä 500€. :D

  http://www.huuto.net/kohteet/kotiteatterilaitteet/230165736
   
 3. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkoa samaan aiheeseen, tämä on otsikoitu "Autoilijoiden hupaisa nahistelu" vaikka se näyttää siltä varsinkin lopussa että jommalta kummalta lähtee henki....

  [video]http://www.iltalehti.fi/iltvautot/2012080109971748_v1.shtml[/video]
   
 4. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nettilehtien otsikoita, joissa käytetään kirosanoja joista on muutama kirjain merkitty *-merkillä. kenelle jää epäselväksi mitä sanalla "He**etisti" haetaan? jos kerran kirosanoja ei ole sopivaa käyttää, niin eikö tuon sijaan olisi parempi käyttää jotain muuta sanaa tai paljastaa koko sana. Iltasanomissa oli otsikko "Loeb karkaamassa - Hirvonen taistelee he**vetisti."
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseinen ilmiö muutenkin on huvittanut jo pitemmän aikaa, ihmiset tekee tuota aika paljon. Eihän tuohon oikein pysty kun siinä on tosiaan hankala järkeä nähdä vaan enemmän tekopyhyyttä. Esimerkkisi ovat ironista kyllä epäselviä. Eka tarkoittaa joko helvetisti (todennäköistä) tai hemmetisti. Toinen taas taisi olla jonkinlainen laskuvirhe. Ilmiötasolla tuo on kuitenkin mielenkiintoinen, kuten muutkin vastaavat selvästi järjettömät tavat. Kirosanoja saa siis ajatella, kaikki tietää että niitä ajatellaan ja sen saa ilmaista, mutta sanoja ei saisi silti kuitenkaan oikeasti sanoa.

  Toisaalta tuossa voi haista yksinkertaisesti myös sensaatiolehtien halu laskeutua keskimääräisen lukijansa tasolle, jolloin lehti tuntuu läheisemmältä.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 646
  Saadut tykkäykset:
  171
  Onhan toki mahdollista, että tuo "he**vetisti" on esim. Hirvosen tai hänen tukijoukkojensa suusta saatu sitaatti. Tähden funktio olisi silloin ymmärrettävämpi ottaen huomioon, että otsikon voi lukea myös lapsi -- joka jollain ihmeen kaupalla olisi säästynyt kuulemasta moista kirosanaa muualta. Toisin sanoen, ymmärrän kyllä tähden funktion kirosanoissa, jos kyseessä on sitaatti. Jos taas nettilehdet itse kehittelevät moisia otsikoita tyhjästä, niin silloin kyseessä on myös minun mielestä asia, jota en voi ymmärtää.
   
 7. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kappas! Pahoittelut ironiasta :D Näpyttelin viestin tuohduksissa kännykällä, josta johtuen esimerkit menivät päin honkia. Sanaa "Helvetisti" tässä kuitenkin oli tarkoitus hakea, joka oli Iltasanomissa tosiaan "He*vetisti".
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Outo kello. Tolla on vähän vaikea ylpeilläkin koska kaikki luulee että se on jostain lelukaupasta ostettu parilla eurolla.

  Blakella on myös hienot kynnet.
   
 10. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Näkyykö kynsissä epoksijälkiä? Ettei vaan DVB-G olisi viettänyt reilusti aikaa solariumissa ja alkanut juosta kilpaa... :eek:
   
 11. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  IT-alalla offshore, vain sillä perusteella että se on laskennallisesti halvempaa. Todellisuudessahan ei offshore kannata asiakkaille laisinkaan vaan on aina huono vaihtoehto.
   
 12. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Menisin moneksi vuodeksi turkkilaiseen vankilaan, jos vaan saisin tuon kellon ranteeseeni. Täyden kympin kello. Mutta sitten kun keksivät kannettavan puhelimen, sellaisen jossa on myös kello, niin en enää tarvi rannekelloa.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Selittäkääs vähän Lance Armstrongin tilannetta. Mies ei siis jäänyt koskaan kiinni dopingista ja nyt kun hän on kyllästynyt enää todistelemaan syyttömyytään niin se tulkitaan että myöntää dopingin käytön, eli menettää kaikki mitalinsa ja ykkössijat historiankirjoista? Aikamoista jos ymmärsin oikein. Oli kuitenkin ihan dominoiva ja jos onnistui olemaan jäämättä kiinni uransa aikana, niin voisko hänet jättää rauhaan (kuten kaikki muutkin entiset huiput).
   
 14. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin se taitaa mennä. Kai ne seuraavaksi vaativat herralta korvauksia ne 400 miljoonaa jotka hän on urallaan kerännyt hyväntekeväisyydellä syöpäsairaiden hyväksi:hitme:
   
 15. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Koulukirjat! Montakohan veroäyriä pitäisi maksaa enemmän, että ei enää tarvitsisi päällystää koulukirjoja?

  Tv. Nimim. "Usiamman koulukkaan piällystäjä"
   
 16. samsamsam

  samsamsam Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiks mikään taho tarjoa tuollaista palvelua? Luulisi kannattavan jollekin urheiluseuralle tms., jotka paketoivat joululahjojakin.
   
 17. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Antaisitko koulukirjat päällystettäväksi paikalliselle kiekkoseuralle? ;-D
   
 18. Tämä sopisi kai "USA:ssa on kovia tuomioistuimia. Suomessa on pehmustettuja istuimia." -ketjuunkin, mutta tässä on ainakin tuosta eteenpäin kovisten ja hyysärien vääntöä johon Areenan linkki alla liittyy.

  Tänään tuli YLE TV2:lta BBC:n juttu "Prisma: Oletko hyvä vai paha?". Lähetys oli ainoa ja nettikatselun pituus on 7 vrk. Kannattaa katsoa, huonojenkin asioiden kanssa pärjää paremmin ja niihin voidaan etsiä oikeita ratkaisuja kun ymmärretään mistä ne johtuvat.
   
 19. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita kirjoja voi ostaa kirjakaupasta, jolloin voi jättää kirjan päälystämättä ja palauttaa priimakuntoisen. Eikä tarvitse kaikkien äyriä nostaa.
   
 20. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 543
  Saadut tykkäykset:
  487
  En ymmärrä ihmisiä jotka kirjoittavat johonkin Amazoniin yhden tähden tuotearvostelun, jossa haukkuvat myyjän pataluhaksi. Ihan kuin jonkun Marketplace-myyjän kohellus tai postin hitaus olisi tuotteen vika. Muut saavat sitten käydä näitä haukkuja läpi varmistuakseen siitä että se yksi tähti johtuu idioottiasiakkaasta eikä tuotteen huonoudesta.

  :rolleyes: