Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan uskomaton idiootti! :eek: Huh, kiva juttu maskottitytölle.

  Mutta mielenkiintoista kuitenkin, mikä tuon laukaisi. Voiko asialla olla tekemistä uskonnollisten näkemysten kanssa? Onko tuo hänestä jotenkin epäjumala, jota sitten vielä koitetaan ojentaa erikseen pienenä kappaleena? Vai tiesikö että siellä sisällä on naispuolinen ihminen jonka roolia ei voinut hyväksyä? :D Maskotin silmätkö/ulkonäkö ärsytti? Kilpailun jälkäinen adrenaliinipiikki voi vaikuttaa kanssa. Tuosta pitäisi kyllä saada jo sanktioita imo, joku olisi voinut mennä sanomaan asiasta jos ei muuta.

  No sentään meinasi saada Bahlalta lättyyn. "Ja sitten ranskalaiset vielä herkuttelee tällä." Heh.
   
 2. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Video on poistunut, mutta ei sentään raiskannut?
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 4. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 123
  Saadut tykkäykset:
  187
  Wikipedian mukaan tuo tyyppi on syntynyt Reimsissä, Ranskassa. En kutsuisi häntä algerialaiseksi, vaikka vanhemmat sieltä ovatkin.

  Hommaforumilla joku oli kopsannut Youtuben (poistetusta) videosta kommentin missä eräs ranskalainen nimimerkki sanoi, ettei tämä Mahiedine suostu edes harjoittelemaan etnisten ranskalaisten eli toisin sanoen ei-muslimien kanssa. On siis ihan aiheellista pohtia, että oliko kulttuurilla vaikutusta hänen tekoonsa. Hän on hyvä esimerkki Ranskassa syntyneestä ihmisestä, joka ei tunne itseään ranskalaiseksi eikä halua elää ranskalaisten tapojen mukaan. Muslimit elää siellä monesti keskenään getoissa, joissa vallitsee islamilainen järjestys, vaikka Ranskan maaperällä ollaankin. Normaalien ranskalaisten on jopa vaarallista mennä noille alueille, sillä poliisi on jo vähintäänkin henkisesti luovuttanut siellä. Poliitikkoja se ei kiinnosta ja hyssyttely voi jatkua, koska he eivät itse joudu asumaan islamin valtaamilla köyhillä alueilla. En siis yhtään ihmettele sitä, että näitä Mahiedineja kasvaa getoissa enkä ihmettele sitäkään että noilta gettoalueilta etniset ranskalaiset muuttaa pois heti kun se on taloudellisesti mahdollista.
   
 5. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://yle.fi/urheilu/espanjan_olympiaryhma_julki_-_euroopan_mestarit_vahissa/6204560?ref=leiki-es
  Tuon kaltaisia "sensaatio" hakuisia otsikoita. 23v on yläikäraja joten Alba on ainoa pelaaja koko EM jengistä joka suoraan joukkueeseen pääsee. Sen päälle kolme yli-ikäistä saa valita joista kaksi onkin valittu EM-ryhmästä (Mata ja Martinez). Eli siis mahdollisista neljästä pelaajasta mitä olisi voitu valita EM-jengistä on valittu kolme.
  Tuosta otsikosta voisi päätellä että on joku joukkopako maajoukkueesta.
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minkäs hemmetin takia suorissa tv-lähetyksissä pitää ulkomaalaisten englanninkieliset puheet kääntää mahdollisimman välittömästi suomeksi? Siis miksi? Eikö se nyt olisi kätevämpi ja puolet tehokkaampi vetää ihan suosiolla koko homma sillä englannilla vai minkä takia sitä on siis opiskeltu koulussa jopa 10+ vuotta?! Ai niin, mutta englannin opiskeluhan olikin turhaa.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Miksi elokuvia käsittelevissä ketjuissa pitää käyttää spoileritägejä?

  En ymmärrä, miksi joku joka ei ole elokuvaa nähnyt, lukisi ketjua ja jos lukeekin niin mitä hän saa siitä irti, jos ei lue spoileritägejä. Välillä koko ketju on pelkkää spoileritägiä. Eikös voitaisi sopia, että kun elokuvasta tehdään ketju niin se loogisesti on sitten saatana sen elokuvan ketju eikä mikään "en ole nähnyt elokuvaa, joten spoileritägeihin kaikki tekstit, jotta en vahingossakaan näe mitään spoilaavaa, koska haluan lukea tämän ketjun ja vittuunnun jos tässä puhutaankin itse elokuvasta" -paskaa. Itse ainakin tästä lähtien aion jokaisessa elokuvaketjussa olla käyttämättä spoilereita.

  Kun kirjoitin kommenttini Prometheuksesta ja Usvasta niin olipa veemäistä ja typerää klikkailla niitä spoilereita auki jatkuvasti. Sen lisäksi Usva spoilaa hienosti myös Tie-elokuvan spoileritägeissä. Vissiin sinne spoileritägeihin saa sitten tunkea ihan mitä vain. Eikös se nimenomaan menisi siten, että esim. Usva-ketjussa vapaasti keskustellaan elokuvasta ja jos toisia elokuvia spoilataan niin ne laitetaan spoileritägeihin, koska sitä helvettiä vartenhan ne tägit on, että kukaan ei vahingossa lue väärää tekstiä, ei sitä varten, että jokainen helvetin leffaketju on täynnä spoileritägejä ketjun aiheesta.
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu, olet oikeassa. Tuo toinen ongelma on tosiaan varmaankin se merkittävämpi, pirullista joskin älytöntä touhua.

  Itsellä on tapana käyttää elokuvaketjuissakin tageja, kun tuntuu tylyltä kirjoittaa suoraan jotain tyyliin "päähenkilö kuoli", ja pystyy kätevästi ehkäisemään kenenkään spoilaantuminen. Joskushan noita ketjuja tulee selailtuakin esim. vilkaisten pikaisesti tähtimääriä ja tuollainen tarttuu helposti silmiin. Pitää ottaa myös huomioon, että on aika ennen ja jälkeen elokuvan julkaisun, jos se ei ole selvillä ketjua klikatessa voi helposti spoilaantua. Periaatteessa tagiviidakon karsiva sopimus voitaisiin tehdä, miksei. Käytännöt plazalla saattaa kuitenkin olla tiukassa. :D
   
 9. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ite oon joskus lukenut ennen näkemistä, kun on pitänyt arpoa minkä menee leffaan katsomaan. Tosin ei minuakaan spoilailu haittaa ja ennemminkin häiritsee ketjun lukemista, eli samoilla linjoilla.
   
 10. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä ainakin luen ketjuja näkemättä leffaa ja ihmisten mielipiteiden perusteella saatan jopa päättää katsonko leffan vai en. Toisaalta ketjuista saattaa löytyä itselle vähän tuntemattomampiakin leffoja, joihin kiinnostus sitten herää ketjua lukiessa. Siksi parempi vaan käyttää niitä spoilertageja kuten tähänkin asti fiksut ihmiset ovat tehneet.

  Mielestäni nuo ketjut toimivat siis myös leffaa näkemättömille osviittana siitä, kannattaako leffaa katsoa ja väittäisin kuitenkin että suurin osa ei halua lukea spoilereita ennen leffan näkemistä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2012
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ei voida.
  Tuollaisella ajattelemattomalla sooloilulla tuotat vain moderointitiimille rutosti lisää töitä, kun he joutuvat kuitenkin lisäämään tagit. Miksi minä en saisi lukea Prometheus ketjusta yleisiä mielipiteitä leffan "tasosta" kuitenkin spoilaantumatta ratkaisevista juonenkäänteistä, kun en halunnut katsoa 3D versiota ja siksi odotan bd-julkkaria? Lisäksi nuo mitä Hynkel mainitsi. Minäkin olen löytänyt monta hyvää leffaa sattumalta ko. leffojen ketjuihin tutustumalla, ja olisipa katsomisnautinto pikkaisen kärsinyt jos niissä ketjuissa olisi selostettu juonen tarkimmatkin yllätyskäänteet etukäteen.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Kuinka paljon niistä sitten on hyötyä niistä tähdistä, jos mitään muuta ei näe? Toinen antaa yhden ja toinen viisi, niin siitäpä sitä sitten tietäänkin jotain. Jos leffa kiinnostaa, niin aina voi katsoa trailerin ja lukea vaikka nettiarvosteluja. En tiedä kuka fiksu idiootti on keksinyt sen, että koko keskustelu tungetaan spoileritägeihin.

  Jokaisesta leffasta lienee pitäisi perustaa kaksi ketjua: toinen katsoneille ja toinen ei-katsoneille. Ei-katsoneet voivat sitten yhdessä spekuloida, että mitähän siinä leffassa tapahtuukaan. Muut voivat sitten jutella vapaasti toisessa ketjussa. Veikkaisin, että kovinkaan moni leffan katsonut ei jaksa ei-katsoneiden ketjuun tulla kirjoittamaan.
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Älä nyt ihan hupsuksi heittäydy. Tietenkin leffaa pystyy arvostelemaan ilman spoilereita: "Puvustus ja lavastus olivat hienot ja näyttelijöiden työskentely moitteetonta, mutta mutta ohjaus ja tarinan rytmitys olivat totaalisen pielessä". Ei hesarin leffa-arvosteluissakaan mitään spoilata, vaikka tähtiä yleensä löytyykin.
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 467
  Saadut tykkäykset:
  75
  No joidenkin elokuvien kohdalla ainakin minua kyllä kiinnostaa, mitä siitä on oltu mieltä. Saa vähän tuntumaa siihen, että pitäisinkö todennäköisesti siitä itse vai en... harvemmin on metsään mennyt näin meneteltyäni. Joten valitettavasti joudun kannattamaan spoilertageja kriittisimpien paljastusten osalta.

  Jaa, taisi tuossa jo samaa tulla muiltakin...
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Kuis vain. Onhan tuo vain tyhmää yrittää pitää kahta eri keskustelua yllä samassa ketjussa. Toiset juttelut on ilman tägejä ja tägeissä sitten jutellaan ihan muuta. Fiksumpi tekisi omat ketjut.

  Mutta tämähän on vain tuulimyllyjä vastaan taistelua. Näin on menty ja näin varmasti mennäänkin tulevaisuudessa. Pitääpä kokeilla jossain vaiheessa perustaa erilliset ketjut jollekin elokuvalle ja katsoa, miten homma toimii. Eipä siinä lie muu auta. :)
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Heh. Et vaan malta olla klikkaamatta niitä tageja. :D Eipä noissa erillisissä ketjuissa olisi enempää järkeä kuin saman ketjun "erillisissä jutteluissa". Sekavammaksi se touhu menisi usko pois. Aatteles samaa tv-sarjojen kohdalla, olisi jopa neljä eri ketjua samalle ohjelmalle, eri tahtiin seuraaville ja näistä sitten omat tagilliset versionsa. Eikös joku jotain tuollaista joskus ehdottanutkin. :D
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Noh. Ei tässä vielä maailmaa olla valloittamassa, joten ensin lähdetään liikkeelle kahdesta ketjusta. Sitten lisätään pikku hiljaa. Tv-sarjoille voisi ensin tehdä jokaiselle kaudelle oman ketjun sekä spoilereilla ja ilman ja eri tahtiin seuraaville. Sen jälkeen voi sitten mennä täydellisyyteen tekemällä jokaiselle jaksolle oman ketjun. ;)

  Jos leffoissa olisi omat ketjut, niin eipä ainakaan kenenkään tarvitsisi pelätä spoilaamista. Nykyään saa pelätä sitä, että joku ei käytäkään tägejä.

  Itse en juurikaan etukäteen lue ketjuja. Seuraan kyllä ketjua, jos elokuvaa ei vielä ole julkaistu, jolloin siitä saa ennakkotietoja. Julkaisun jälkeen en yleensä enää ketjua seuraa, paitsi jos elokuvalla ei ole väliä tai spoilaaminen ei haittaa. Esim. Diktaattorin ketjua kyllä seurasin, koska komedian spoilaamisella ei niin väliä ole.
   
 18. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ei niistä tageista nyt liiaksi vaivaa luulisi olevan. Helppona nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että elokuvan loppuratkaisut ja ratkaisevimmat käänteet tageihin ja kaikesta muusta elokuvaan liittyvästä voi sitten kirjoittaa avoimesti.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 646
  Saadut tykkäykset:
  171
  Olenko muuten ymmärtänyt oikein, ettei Spoilertageja löydy Plazan työkalupalkista (eli kirjoittaessa tuosta ylhäältä)? Plazan mittavamman uudistuksen jälkeen olen ko. tagit joutunut ihan manuaalisesti rustaamaan.
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Löytyvät nykyisin vain tuosta laajennetusta versiosta (viestiä kirjoitettaessa Siirry laajennettuun -> Sp).