Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  96
  Ei voi ymmärtää, miten penkkiurheilu voi tuottaa niin paljon ärtymystä ja vihaa. Sitä asettuu jomman kumman joukkueen(myös yksittäisen urheilijan) puolelle, ja kun "oma" joukkue(urheilija) häviää, niin kyllähän se ottaa pattiin.
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Viittaus tuntuu niin tutulta, että tässä vastine: Ihmisiä, jotka ymmärtävät asiat totaalisesti väärin ja sitten onnesta hihkuen julistavat sitä, kun ovat tietävinään paremmin. Jospa lukisit sieltä uudestaan, mistä kaikki lähti ja miksi sait sellaisen vastauksen kuin sait. Koska äijä on nyt jossain todella hämärällä pihakujalla lumiukkojen kanssa... tässä tapauksessa. Saattaa tuo muuten päteä, en sitä kiistä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2012
 3. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinpä. Tässä esimerkki kuinka logoa "uusitaan" oikeaoppisesti. (vaikka 80-luvulla meinasikin mennä pieleen):
  [​IMG]
   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Viittasin tässä Levyraati-ketjuun tarkemmin sanottuna, koska sieltä tuo kirjoitus niin ilmiselvästi sai alkunsa... :thumbsup:
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nybergin "shown" sanatestiä. Voi....

  Eikö se nyt käy vieläkään juontajamestarille selväksi, ettei tuo mitenkään toimi. Ei ainakaan jäykillä ja yksiviivaisilla suomalaisilla. Ja nytkin vaikka Arto sanoi siihen alkuun että "sanot nopeasti mitä mieleen tulee", niin eikös Karhuvaara siihen ladellut lauseita toisensa perään selittäen meille katsojille mitä MIELTÄ hän kyseisistä asioista on tai mitä ne tarkoittavat. :rolleyes: Jos Nyberg satut vaikka googlaamaan itsesi ja päätymään tätä viestiä lukemaan, niin ota nyt hyvä mies vinkistä vaari että se tarkoitus siinä olisi tosiaankin vastata siihen sanomaasi sanaan YHDELLÄ OMALLA SANALLA eli miellejohtumalla josta sitten kotipsykologit ja vaikka sinäkin halutessasi voitte tuumata mitä tämä nyt tarkoittaa.

  Tuota kun on nyt jatkunut sen kymmenkunta vuotta tv:n primetimessa niin alkaa pikkuhiljaa olemaan rasittavaa! Enkä edes mene nyt siihen lopun levynarvontaan ja puolen minuutin soittoon....... Niin ja on ne vieraiden mototkin aika huono idea. Niin Suomea, niin Suomea. Venäjälläkään tuskin on enää yhtä tahmeaa kulttuuria. Ei sillä että yhtään kotimaista talkkaria olisin katsellutkaan enää pitkään aikaan. No asiastahan voisi jatkaa vaikka millä mitalla joten laitetaan spoilerin taakse:
  :OI:OI:OI:OI:OI:OI:OI:OI:OI:OI :hitme::hitme::hitme::hitme::hitme::hitme::hitme::hitme: :weep: :weep: :weep: :weep: :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:
   
 6. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmisiä jotka kirjoittelee arvosteluja ravintoloista ja aloittavat tekstinsä tähän tyyliin:"Chico's Iso Omena. Hyvät safkat, parempi maku kuin nönnönnöön Chicosissa."
  Oma asiansa on tietty että Chico's ei mikään ravintola ole vaan pikaruokala joka nyhtää oikeita ravintolahintoja mikroruoasta.
  Eikö ihmiset oikeasti ymmärrä että noissa paikoissa ei ole mitään vitun eroa, Chicos oli se sitten missä vaan saa ne samat pakasteperunat ja muut rasvakeittimiinsä samasta paikasta ja mahdolliset erot ruoissa ovat satunnaista vaihtelua. Sama kun kehuskelisi jotain Mäkkärin tietyn paikkakunnan ruokia.
  Erityisesti tuo ihmetyttää kun monet noista arvostelijoista asuvat pääkaupunkiseudulla missä löytyy niin paljon valinnanvaraa ettei Chicosiin tai vastaaviin pitäisi ikinä tulla tarvetta.
  Syytän kaikkia niitä jotka noissa paskaloissa käyvät Suomen surkeasta ravintolatasosta (noin keskimäärin kun noita vitun räkäketjuja on joka paikassa).
   
 7. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Niin, Chicosejahan löytyy vain pk-seudulta (+yksi Tuusulasta), joten yksi osoitus jälleen siitä missä sivistys ja äly Suomessa asuvat.
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin Chicosin vain noin esimerkkinä. Samaan sarjaan kuuluu Rossot, Martinat, Amarillot, Sevillat jne...

  En ymmärrä myöskään kotipizzan suosiota. En ole tainnut eläessäni käydä paikkakunnalla jonka peruskebabpizzerian lätty ei pieksisi kotipizzan tuotteita niin hinnan, koon kuin maunkin suhteen.
   
 9. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Nuo rossot, martinat, amarillot, sevillat ym. ovat ihan hyviä paikkoja, kun seurueeseen kuuluu pieniä lapsia. Noista on hyvä aloittaa ravintolaelämän alkeet.
   
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Kotipizzan kiekot ovat hintavia, mutta tasalaatuisia. Itsellä meni Helsingissä asuessa tovi löytää "peruspizzeria", joka toimitti kelvollisia (Kotipizzan kanssa vertailussa pärjääviä) kiekkoja. Olisikohan viidennellä yrittämällä tärpännyt, siihen asti kokeillut olivat vaihtelevasti kylmiä, vähätäytteisiä tai tulivat puolentoista tunnin kuluttua tilauksesta. Tai kaikkia kolmea. Lisäksi toistaiseksi ei kohtuullisen kattavalla otannalla koko pääkaupunkiseudulla yhdenkään "peruspizzerian" pizzapohja ole pärjännyt Kotipizzalle. Täytteiden määrä ja hinta/laatu sen sijaan on ohittanut monestikin.

  Summa summarum, jos pitää sokkona tilata jossain paikkakunnalla, missä ei ole tietoa kiekon laadusta, luotan Kotipizzaan. Ja toisille tietenkin merkitsee argumentit siitä, että verot maksetaan ja muutenkin toimitaan määräysten mukaan (toisin kuin väitteiden mukaan monessa pizzaa 6e/kpl myyvässä paikassa).
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Oulussa yli 10 vuotta asuneena ja aika monta pizzaa syöneenä olen nyttemmin tykästynyt Kotipizzan Tropicanaan, eli kinkkuananaspizzaan. Koko on sopiva ja lounaalla saa vielä limpparin, joten ihan kauhean kipeäksi ei tarvitse itseään maksaa. Tosin enimmäkseen tulee vain käytettyä etukuponkeja. Kamalasti ei muissa känkkylöissä tule enää käytyä. Tosin eipä Kotipizzassakaan varmaan kuin enintään kerran kuussa.
   
 12. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Miksi?
  Päinvastoin. Ravintolakasvatukseen eivät TODELLAKAAN kuulu lastenlistan nauravat nakit ja leikkinurkka.
   
 13. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Miten voi olla mahdollista? Kotipizzan pullapohja on lähes huonoin pizzapohja mitä olen tavannut.
  Ja keskimääräisessä suomalaisessa pizzassa on ihan liikaa täytteitä. Pitäisi olla paperinohut pohja, todella hyvä ja maukas tomaattikastike, hyvin kohtuudella täytettä, ja hyvä juusto. Suomessa yleensä on paksu pohja, ihan mauton kastike, liikaa heikkolaatusta täytettä, ja jotain tukun halvinta juustoa päällä.
   
 14. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitten ravintolaelämän alkeet tulee ihan samalla lailla mäkkärissä, pääset halvemmalla vaan.
  Minä en ainakaan haluaisi totuttaa lapsiani siihen että ravintolassa saa surkealaatuista huonosti valmistettua kuonaa.
  Tämä on suuri osa ongelmaa jos ihmiset oikeasti ajattelevat saavansa noista vastinetta rahalleen, Farangissa (ravintola-alan ihmiset äänestivät Suomen parhaaksi ravintolaksi) pääruoat (tai alut) eivät ole kovin paljon kalliimpia kuin Rossossa, miten vitussa toisaalla saadaan tehtyä laadukkaista aineista huolellisesti valmistettu upean näköinen annos samalla kun toisaalla tiputetaan pakasteranskikset rasvakeittimeen ja heitetään halvin mahdollinen possun palanen pannulle liian pitkäksi aikaa? Joku tuossa yhtälössä mättää pahasti. Pahiten kumminkin se että ihmiset yhä kantavat rahojaan noihin ruoan uudelleen lämmittämöihin.


  Tasalaatua saa toki kotipizzasta mutta se on tasaisesti paskaa. Halvimmat mahdolliset tuotteet standardimäärinä millimetrilleen mitoitetulla pizzalla. Ikinä en ole saanut peruspizzeriasta surkeampaa lättyä kuin kotipizzan skeida. Omalla paikkakunnalla on kotipizzan lisäksi vajaa kymmenen kebabpizzeriaa joista kaikista haen tai tilaan lätyn mielummin kuin kotipizzasta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2012
 15. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Sinne sitten vaan johonkin Michelin-ravintolaan vaikkapa parin alle kolmevuotiaan kanssa opettelemaan, mikä se ravintola on, mitä siellä tehdään ja mites siellä ravintossa ollaan. Varmasti ainakin ravintolan omistajat ja muut asiakkaat arvostavat suuresti valintaanne. Kymmenvuotiaiden kanssa tilanne onkin sitten jo kokonaan toinen.
   
 16. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo oli tarkoituksella Suomen ravintolamaailman huipulta valittu esimerkki ihan vain osoittaakseni järjettömyyden hintojen suhteen, Farangiin en itsekkään lähtisi kovin nuorien kanssa.
  Jos viitsii nähdä hieman vaivaa löytyy muitakin lapsiystävällisiä kuin nuo kaikkein surkeimmat tapaukset. En epäile hetkeäkään etteikö Rossoissa käynti olisi helppoa mutta ruoan ja palvelun taso on sitten juuri sitä itseään.
  Edelleenkään en lähtisi Rossoon opettamaan kenellekkään yhtään mitään ravintoloista.
   
 17. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Varmasti on parempiakin paikkoja mm. lapsiperheille, en tätä väitäkään. Vähän hankala vaan niistä on etukäteen tietää (netti toki auttanee tässäkin asiassa). Nettiforumien perusteella vaan niin monella tuntuu olevan koko ilta pilalla, jos ravintolassa on alle 10-vuotiaita. Sen takia on tullut suosiolla pysyteltyä noissa ketjuravintoloissa, jos on pikkuväen kanssa liikenteessä.
   
 18. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä me ollaan käytetty lapset laaturavintoloissa suunnilleen 5-vuotiaista asti. Ei koskaan mitään ongelmaa. Nyt nuorempi (10-vuotias) on ainoa joka kinuaa ravintolaan, muut ovat sitä mieltä että kotonakin saa hyvää ruokaa.
   
 19. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaten täällä, paitsi kaksi (2) Kotipizzaa ja yks ihan suomalainen pizzeria. Noi karvakäsipizzeriat vois kyllä ketjuttaa, niin samanlaisia ne on, eikä mitään erityisen hyviä. Huonot raaka-aineet, Kotipizzassa on (paikotellen) paremmat. Ei me Kotipizzaakaan paljoa käytetä, mutta täytyy sanoa että joskus satunnaisesti tekee ihan mieli Kotipizzan Special Operaa ja silloin sitä tulee haettua. Mutta ehdottomasti paras on toi kotomainen ketjuton vaihtoehto, ohkanen rapea pohja ja erinomaiset ainekset. Valitettavasti vaan sekä koko että täytteiden määrä on kärsinyt alkup. omistajan luovutettua paikan eteenpäin, mutta onneksi ainakin ainekset on pysynyt samoina. Ja sanompa vaan että salami tai meetwursti pitää olla kuutioina eikä siivuina. Paitsi Kotipizzassa :D
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  :hitme:
  Hehe. Miksi tästäkin asiasta pitää tehdä niin mustavalkoista? Eli joko pitäisi mennä vain viiden tähden Michelinraflaan tai ei ollenkaan mihinkään.

  Mielestäni Rossoille ja muille halpispaikoille on tilauksensa. Kyllä itse ainakin ihan mielelläni voin käydä pikaisesti Rossossa syömässä vaikka ostosreissun lomassa. Siinä samalla voi tytär vetäistä muutaman euron nauravat nakit tai pizzaa ja leikkiä loppuajan muiden lasten kanssa leikkinurkassa. Myös Hese on meidän perheessä aina silloin tällöin käytössä nimenomaan, kun pitää syödä nopeasti.

  Sitten taas, jos on tarvetta ns. hienolle ruokailulle, niin voi mennä hienoon ravintolaan, johon tyttökin mielellään pukee nätin prinsessamekon ja osaa käyttäytyä hyvin. Sen aikaa kuin jaksaa.

  Ja eihän noita hienoja ravintoloita edes jokaisessa kaupungissa ole. Nykyisessä asuinpaikassa Rosso on melkein kärkipäätä. Doh. :hitme:
  Oulussakaan noita kovin hienoja ravintoloita ei kauheasti ole. Pääkaupunkiseudulla, jos asuisin niin varmasti enemmän tulisi hienoissa rafloissa käytyä. Pikkukaupungeissa ei paljoa valinnanvaraa valitettavasti ole. Esim. tuo Farangi näyttää ihan hienolta eikä tuo listakaan liian kallis ole. Ruokavalikoima on sitten erikoinen, kuten hienoissa paikoissa tahtoo olla. Miksihän noissa ei koskaan saa perinteistä ruokaa, mutta hyvin laitettuna...

  Sen lisäksi lasten kanssa ruokailessa pitää myös ruokalistan olla sellainen, josta löytyy lapsille ruokaa. Pässinkiveksistä ja hanhenmaksapalleroista ja 10 euron Evianista ei välttämättä kaikki tykkää.

  Tässäkin asiassa kannattaa muistaa se, että ravintoloita on eritasoisia eri tarpeiden mukaan. Tuulipukukansa kaupunkiostoksilla ei välttämättä halua lähteä tuhlaamaan ostosrahoja ravintolaan tai miettiä, miten hienosti nyt pitäisi pukeutua. Silloin Rosso on ihan hyvä vaihtoehto. Ja niin kauan kuin nämä halpisravintolat ovat suosittuja ja kalliit ja hienot ravintolat eivät pärjää, niin sehän vain selkeästi tarkoittaa, että suomalaiset eivät ole kalliiden ravintoloiden kansaa.