Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korkeahkot taksat selittää se, että ollaan Suomessa ja maksetaan verot!
   
 2. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen on täytynyt olla sitten markkoina, vaikka muistaisin kuulleni tuon vain "joitain" vuosia sitten...

  Tosin ympäri vuorokautisessa ammattiajossa ymmärtäiskin korkeahkot vakuutusmaksut, omaan autoon tulee 6-8 tkm vuodessa ja taksiin vähintään kymmenkertaisesti.
   
 3. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsotaanpa tuota eilistä taksikuittia. Matka vajaat 20 km, aikaa meni 20 min, hinta ilman lentokenttälisää 37 €. Mitäköhän tuollainen diesel kuluttaa 20 km maantieajossa? Jos on nirsompi kone ,niin tuo matka menee litralla, eli suora polttoainekustannus on alle 1,5€, ja jos laskee päälle muutamia kilometrejä tyhjää ajoa, niin saadaan polttoaineen osuudeksi noin 5%, joten polttoaineen hinnan muutokset ei kovin paljon pitäisi heilauttaa noita taksihintoja.

  Alv:kin näkyy tuossa kuitissa, se on erityisen alhainen, eli vain 9%.

  Olen kyllä samaa mieltä, että taksien sääntely Suomessa aiheuttaa melko rankkaa ylihinnoittelua. Jotain on jossain pielessä, kun 4 päivän keski-Euroopan matkan hinnasta* melkein 10% kuluu 2*20 min/km taksimatkoihin.

  *taksit, lennot, hotelli (3 yötä ****keskustahotellissa), paikallismatkat kohteessa (julkisilla) ja päivärahat.

  Edit: Lentomatkustajalle tilanne voisi helpottua hiukan, jos Helsingin seudulla menisi edes nopeita lentokenttäbusseja muualle kuin keskustaan, vaikkapa Itäkeskukseen ja Tapiolaan
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Suomessa KAIKKI on kallista. Taksit, asuminen, ruoka, you name it. Ryöstöähän se on, ei siinä muuten mitään järkeä ole. Taksien hinnat perustuu siihen, että asiakkailla on varaa maksaa, mieluummin kuin kävellä. Sama sitten noissa muissakin.

  Tuollainen hinnasta sopiminen on muuten aivan VÄÄRIN. Koska se osoittaa että todellinen hintataso on kulissi ja tuollainen toiminta on lähinnä pimeän taksin malli. Kerran sain itsekin alennusta pitemmästä matkasta kun oli eräänlainen hätätilanne, ja silloin huokasin mutta onhan tuossa jotain pielessä kerran niinkin voi tehdä. Kate on siis hirveä. Nykyisin on navigaattoritkin joten koulutuksesta puhuminen taitaa olla pieni vitsi.

  Hah, autojen mallilla, merkillä, ja värillä nyt on aivan yhdentekevä merkitys. Yleensä taksissa ei ajeta pitkää matkaa ja itselle ihan sama millainen se pirssi on, kunhan sillä pääsee perille. Joten tuo ei oikeuta mihinkään hinnannostoon.

  En kyllä käytä tosiaan taksia kuin milloin on pakko tai matka maksetaan puolestani. Bussien kanssakin on aika sama, muutaman kilometrin matka maksaa useita euroja. Eikä nekään nyt niin ajoissa aina tule, ja joskus jopa liian ajoissa. :D Ja sitten vielä kehdataan syyllistää yksityisautoilijoita. No nämä prkleen viherpiiparithan menee pummilla niin mikäs siinä, samalla kun muiden maksut vain nousevat.
   
 5. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31

  Oletko ihan tosissasi, että haluaisit ennen jokaista taksimatkaa "kilpailuttaa" kyseisen matkan taksan, siis sen asemasta että hyppäät ensimmäiseen vapaaseen taksiin, ja tiedät mitä suunnilleen homma maksaa, etkä tule ryöstettyä (et konkreettisesti etkä kuvainnollisesti)?
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No mutta tuskin siellä aidot ryöstötaksitkaan yhtä kalliita ovat? Pimeät taksit on kyseenalaisia mutta pimeitä ne on kuvainnollisesti täälläkin, tietysti kun on tarpeeksi varaa niin ihan sama, voi jopa ajella ilmaiseksikin.

  Suomi ei ole paras maa ihan kaikessa.
   
 7. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. En nyt kuitenkaan ihan jokaista helsingin 1500 taksia.:D Jos ensimmäinen taksi pyytää esim. 15km matkasta 35eur ja seuraava 25eur, niin arvaa kumman otan..??
  Pimeitä taksia en käytä suomessa, enkä ulkomailla.
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 968
  Saadut tykkäykset:
  606
  Jos BB on taas käynnistynyt niin minulla ei ole asiasta mitään havaintoa niin että hyvin saa näköjään nykyjään olla suojassa tältä p*skata. :thumbsup:
   
 9. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitas tehdä toi 03:42 lauantaiaamuna ilman että aiheutat kärhämää muiden jonossa olijoiden kanssa.... "hetki - tinkaan tässä ja katson sitten mikä näistä on minun taksi".

  Entä tilaisitko kolme taksia jos haluat jostain periferiasta kotiin, ihan vaan että saataisiin markkinatalous kuvioon ja rengit kilpaa leikkaamaan toistensa hintoja.... anna minun sanoa lol

  -CB
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Itsekään en perusta pahemmin Suomen taksin toiminnasta. Vuosien varrella on tullut koettua kaikenlaista: taksikuski muistelee väärin reitin ja surutta antaa mittarin raksuttaa, taksikuski haluaa välttämättä ajaa mahdollisimman perille eikä ollenkaan huomioi asiakkaan lompakon mahdollista rajallisuutta, tai taksikuski surutta tottelee humalaisen mielihaluja ajella täysin turhia reittejä (samalla kuitaten 15 euron matkasta 50 euroa). Toki tuossa jälkimmäisessä asia on niin, ettei humalatila vapauta vastuuta omasta käytöksestään (en käytä tässä itseäni esimerkkinä :)). Toisaalta hyvä ja vastuuntuntoinen taksikuski voisi palauttaa toisen maanpinnalle ja pyytää ajamaan vaan suoraan asiakkaan kotiin tms.

  Taksilla reissaaminen voi olla myös kallista ennen autoon astumista. Oulussa taksinumero ehdottaa oletuksena automaatin kautta tilaamista, jossa tilataksin tilaaminen ei ole mahdollista. Mikäli siis etenee oletuksen mukaisesti automaattiin ja vastaa sen kysymyksiin olettaen, että kaikki on kunnossa, ja sitten porukan lukumäärä onkin neljän sijaan viisi, niin käy huonosti. Tässä tapauksessa, mikäli siis porukka haluaa pitää yhtä, taksi käy kääntymässä pihassa ja seuraavan kerran samasta numerosta soitettaessa taksikeskus pyytää maksamaan 20-40 euron "sakot" tilataksimatkan päälle. Toki tässä esimerkissä asiakas joutuu maksamaan omien hoksottimiensa puutteesta, kun ei ymmärtänyt tilata muuta kautta tilataksia. Toisaalta taksikuski vastaavasti ei ilmeisesti joudu hyvittämään asiakkaalle mitään, jos väärinmuistaa reitin ja joutuu jossain vaiheessa "uukkarin" tekemään.

  Tällaisten asioiden takia ei omatuntoni ole koskaan soimannut, jos porukassa on tilattu taksi, kyllästytty sitä odottelemaan ja lähdetty pois -- aiheuttaen taksille turhan ajon asiakkaanoutopaikkaan. Taksinvastaisuuttani ilmaisen myös sillä, että mielummin kävelen pimeässä yössä useita kilometrejä tai jätän menemättä määränpäähän kuin sitten otan taksin. Harmi kyllä etenkin "uusrikkaat" pitävät Suomen "ryöstelevää taksia" pystyssä, ja näin asiassa ei tapahdu kehitystä.
   
 11. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä ole noin yksinkertainen. LOL
  Oikeassa kilpailutilanteessa taksiyrittäjät mainostaisivat "meidän hinta on edullisin". Tallentaisin k.o firman numeron ja soittaisin sinne.
  Tilanne muuttuisi oikeassa kilpailutilaneessa päälaelleen. Taksit kilpailisivat asiakkaista.
  Nyt on tilanne päinvastainen ja kieroutunut. "Isossa" maailmassa taksit pysähtyvät pääosin lennosta. Täällä jos tulet yöllä vaikkapa ravintolasta, niin taksit kiitävät kuin pikajunat ohitsesi sinne "päätolpalle" jossa on satojen metrien jono. Seisot siellä sitten kiltisti tunnin-pari ja parhaassa tapauksessa pääset vielä tappelemaan muiden juopuneiden kanssa seuraavasta vapaasta taksista. En ole kuullut että missään muualla maailmassa asiakkaat jonottaisivat taksia jollain tolpilla tunteja, tai edes kymmeniä minuutteja...
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja sitten oltaisiinkin samassa tilanteessa kuin rekkaliikenteessä, idästä ja etelästä löytyisi tarpeeksi halvat tekijät. Ja sitten taas oltaisiin em kaltaisessa turvallisuustilanteessa.
   
 13. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen ihan tuulesta temmattua. Tilannehan on tällä hetkellä juurikin mainitsemasi. Eli yön pimeinä tunteina kaiken maailman itäeuroopan "tekijät" tarjoavat halpa kyyti -matkoja keskustoista "kotiin". Oikeassa kilpailutilanteessa yrittäjät, eivät yksittäiset kuskit, kilpailevat taksimatkustajista.
  Koska olet kuullut/lukenut että oikea, laillinen taksikuski ryösti asiakkaan..? Eiköhän ne pimeät idän ja etelän "yksityisyrittäjät" ole niitä pahimpia....
   
 14. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kun ollaan sitä mieltä, että taksilla matkustaminen on Suomessa kallista niin haluaisin myös heiltä kuulla mikä Suomessa on halpaa?

  Sekin on veikeä juttu, että nyt naristaan mahdollisesta taksijonosta. Ensin jonotetaan koko ilta. Ensin kaupassa jonotetaan kassalle, että pääsee vihdoin kotiin juomaan sitä halpaa olutta mikä tarttui kaupasta mukaan.
  Kotimatka taittuu omalla autolla perjantain ruuhkassa, jonossa.
  Kotono otat pohjia ja sitten menet paikallisella halvalla bussilla keskustaan. Tietysti odotat bussia asemalla ensin. 20min. Keskustassa kävelet loppumatkan haluamaasi baariin johon huomaatkin, että sinne on 10m jono. Odotat kiltisti 30min, että pääset sisälle maksamalla pääsymaksun 9€ jonka jälkeen pääsetkin jonottamaan baaritiskille reiluksi 5 minuutiksi halpaa 5,5€ olutta. Tämä tapahtuu illassa 6 kertaa.
  Kun silmäluomet alkavat painaa niin lähdet baarista pois, tietenkin kebabin kautta. Kebabin saatkin nopeasti mukaan kun huomasit, että torkahdit pöytään odetettaessa. Tähän vaiheeseen ei mennytkään kuin 33min. Viimeisenä joudut laahustamaan taksitolpalle jossa pääset tovin päästä taksin kyytiin.
  Taksi vie sinut turvallisesti kotiin mutta silti muistat kuitenkin huomauttaa kuljettajalle miksi takseja ei ole enempää töissä kun jouduit odottamaan runsaan 5 min. Huomautat kuljettajaa vielä kuinka kallista taksilla ajaminen on ja yrität tingata alennusta tuosta 15€ matkasta vielä pari euroa. Seuraavana päivänä katselet lompakkoasi, kiroilet ja huomaat kuinka eilisen baarireissun aikana on mennyt 170€ rahaa. Päälimmäisenä palaa mieleen kuinka taksilla ajaminen oli kallista :D
   
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Erinomaisia pointteja. Tuo on kyllä törkeää, että taksikuski muka päättää minne mennään! Alennusta tuosta voi vaatia. Yksi lisähuomio on töykeät taksikuskit. En tiedä onko Helsingissä näitä enemmän (luultavasti), mutta peruskohtelias pitäisi olla oli oma luonne millainen vain. Ja kerran taksi ajoi niin kovaa, että kyydissä vähän jo alkoi hirvittää, meni mm. huomattavan läheltä suojatietä kävellyttä ihmistä. Kyllä taksissa nyt vähintään mukava kyyti pitäisi olla, kerran hinta on mitä on. Kaahausta sitten vaikka pyydettäessä.
   
 16. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0

  Vastasit kysymykseen...
  ...yksioikoisesti
  Mielestäni esimerkkini ovat juurikin "ennen jokaista taksimatkaa tehtävää kilpailutusta".

  Ei sitten vissiin :hitme:

  -CB
   
 17. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  CI, tää oli hyvä.:D
   
 18. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin poimittua, tosin valikoidusti. Mutta jos luet vastaustani haluamallasi tavalla, niin evm. Mutta pointtia et pysty(nyt) kumoamaan. :hitme:
   
 19. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos minulla taksimatka jostain kapakasta maksaisi 15eur kotiin, niin kävelisin mielummin tuon muutaman kilometrin matkan. Lähtöhinta taksissa kun on lähellä 10eur jo ennen kuin se on metriäkään vienyt sinua kotiin...:D
   
 20. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ollut puuttumassa taksien korkeista hinnoista marmattamiseen tai kilpailun puuttumiseen... Olen samaa mieltä. Itellä menee aivan liikaa rahaa kumijalan käyttämiseen.

  Kyseenalaistin "aina ennen matkaa tehtävän kilpailutuksen" yhdestä viestistäsi, jonka kuittasit oikeinymmärretyksi seuraavassa viestissäsi... Mitään pointtia en yrittänytkään kumota vaan nostaa esille naurettavan kilpailutusideasi. Eikä kyllä tarvinut "poimia" mitään viesteistäsi. :D

  -CB