Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

 1. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yleistäminen on kyllä taiteenlaji.

  Johdonmukaisuudesta kerran on puhe, niin näytäs nyt se edes yksi viesti jossa olen tehnyt noin? Sitä ennen johdonmukaista tuossa on vain tiettyjen ihmisten bashaaminen, kuten nuo aiemmatkin kommentit edellisellä sivulla. Kerran et tuota lausumaani nytkään voinut kritisoida syitä kertoen, että miksi.

  Ymmärrän kyllä sinänsä tunneperäiset reaktiot, viihdettäkin sinänsä. :D
   
 2. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cleverin kanssa käytävän uskisväittelyn leviämistä "eroakirkosta.fi" -ketjun ulkopuolelle, nyt tätä käydään ainakin kolmessa (3) ketjussa.
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sori vaan että loin hirviön, yrittäny kyllä lopettaa sen ite jostain kuitenki aina heräilee. :D
   
 4. pake

  pake Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kunpa vain olisikin mahdollista olla katsomatta ja kuulematta asiasta yhtään mitään. Mutta kun sitä sontaa tyrkytetään naamalle joka tuutista, niin vähemmästäkin tekee mieli avautua ko.sonnasta.. :OI

  En halua kuulla tai edes lukea riviäkään aiheesta, mutta valitettavasti se ei vain ole mahdollista jollen sulje tietokonetta, tv:tä ja radiota sekä jätä lehtiä avaamatta seuraavien viikkojen ajan... :grr:
   
 5. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Kyllä tuo BB:n uutisointi on mielestäni aika lailla vähentynyt vuosien myötä. Samoin kuin esim. Idolsin. Takavuosina uutisointia niistä oli vaikea ellei peräti mahdoton välttää, mutta nyt se onnistuu helpommin.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tässä on tietenkin se ilmiö, mikä pitää meidän turhat julkkikset kuten Johanna Tukiaisen pinnalla. En tiedä, ymmärtävätkö ihmiset sen ironian, että haukkumalla Tukiaista netissä yms. he paitsi pitävät hänet puheenaiheena niin myös ruokkivat hänen itsetuntoaan tyyliin "there's no such thing as bad publicity". Niinhän se menee ihan näin psykologisestikin ajateltuna, että pahin "dissaus" ei suinkaan ole toisen vihaaminen, sillä vihahan kertoo omasta sisäisestä tunnemyrskystä/heikkoudesta, josta vihan kohde vaan saa voimaa. Se pahin "dissaus" onkin juuri vaikeneminen ja mielensä sulkeminen vihan kohteelta: jos toinen on kuin ilmaa, se on siltä toisaalta pelkästään pois. Tämän filosofian takia varmasti erään norjalaisenkin tapauksessa haluttiin mahdollisimman vähän jutustelua hänen teoistaan, ettei hänestä mikään legenda tule.

  Toki me kaikki tähän silloin tällöin syyllistymme. :D
   
 7. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Pitäkääpäs ihmiset tämä mielessä EtP:n viestejä lukiessa!

  Ei vaiskaan. Täyttä asiaa Elvari kirjoittaa. En voi ymmärtää millaista paskaa nykypäivänä "uutisoidaan". Parasta on jättää kaikenmoiset sontauutiset klikkaamatta niin jospa niiden määrä vaikka hieman vähenisi.
   
 8. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  Amppareissa ainakin saa hyvin suodatettua törkyjutut pois näkyviltä.
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kansa tarvitsee tietyn määrän turhake-julkkiksia joiden toilailuille voi nauraa. Kun mietin Tuksua ja muita vastaavia tunnen lähinnä sääliä, mutta ymmärrän että se on turhaa. He ovat elämäntyylinsä valinneet eivätkä näe asiaa samalla lailla kuin minä. On mahdoton sanoa kumpi meistä on onnellisempi, huomiota saava julkkis vai minä joka luen hänestä. Itse en pysty vihaamaan Tuksua, suoraan sanoen rakastan hänen tarjoamaansa viihdykettä, mm. dokumentti Tuksu menee naimisiin ja sitä seurannut erorumba Arton kanssa..

  Itsekin tosin boikotoin tietyn tyyppisiä uutisia, mm. verorahoilla kustannettavista kuninkaallisista häistä uutisointia. BB:kin voi tuntua aika pakkosyötöltä jos ei halua seurata. Katsojalukujen perusteella ensi vuonna ei tarvitse valittaa :thumbsup:
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Ravihevosten ja taloyhtiöiden nimet ovat yleensä aina hanurista.
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Molemmat maailmat on kyllä täynnä juntteja, totta. Myöskin lasten nimet on nykyisin... esimerkiksi se joka vuosi julkaistava top-5. Ei näin. On muuten jo sinänsä häiritsevä ajatus että ihmiset nimeää lapsiaan trendien perusteella. Noinhan on pakko olla, koska muuten ne jakautuisivat tasaisemmin, eikä samoja joka vuosi. Eli top-listaa katsellaan ja sieltä valitaan. :D Sitten vanhat kunnon perusvahvat nimet jätetään hunningolle. Kalevala & Seitsemän veljestä kunniaan, prkl.
   
 12. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  En voi ymmärtää, miksi takseilla e ole asiakkaista todellista kilpailua. Kaikki matkustavat saman taksan mukaan. Eikös sitä kutsuta suomessa kartelliksi. Ok, joku yläraja voisi olla että ei nyt ihan taloa voi asiakkalta vaatia maksuksi jos haluat kyydin talvella 20 asteen pakkasessa klo. 03 yöllä. No ok, muutaman kerran olen saanut sovittua hinnan yöllä. Yksikin kuski sanoi että jos tarjoon hampurilais -aterian, niin stopataan mittari siihen loppumatkakas.

  No joku tietenkin sanoo että taksit ovat suomessa uusia ja vimpan päälle varusteltuja. Taksiyrittäjäthän saavat autonsakin ilman autoveroa joten siitä saavat edun. Pieni maa, vähän asiakkaita ei myöskään selitä kilpailun puutetta. Ei tarvitse mennä kuin tallinnaan, niin siellä voit kilpailuttaa lompakolle sopivan kyydin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Juu, mielellään ei oteta taksihommaan mallia mistään tallinnasta. Suomessa on yksi maailman luotettavimmista taksijärjestelmistä. Hinnatkin ovat vaikkapa lontoon taksiin verrattuna ihan hyväksyttävät.
  Asiakkaan pitäisi voida luottaa kuskiin sen verran ettei tule ryöstetyksi ylihintaisella maksulla, tai vaikkapa aseella uhattuna sivukujalla jonne kuski koukkasi kesken matkan. Tallinnassa pitää jokaisen matkan hinta sopia aina etukäteen, tai tulee varmasti ryöstetyksi. Tämäkö olisi mielestäsi edistystä? Asiakkaan asema tuossa "kilpailutuksessa" on vieraassa kaupungissa heikko, kun ei tiedä mitä minnekin on oikeasti matkaa.

  Tuo käsitys autojen verovapaudesta istuu kummallisen tiukassa vielä tänäkin päivänä.
  Autonhan saa sitten vaihtaa aikaisintaan kolmen vuoden (36kk) kuluttua. Muutoin "jäljellä oleva osuus" saadusta veroedusta peritään takaisin.

  Taksoihin on odotettavissa reipasta korotusta ihan kohtapuoliin, kun dieselin hinta pomppaa yhdellä hyppäyksellä 20senttiä litralta..
   
 14. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kilpailu varmasti olisi ihan jees, mutta en oikein usko että hinnat putoaisivat silti. Helsingissä aseman kulmilla viikonloppuna kello 04 saattaisi saada hyvän huutokaupan ja myyjän markkinat aikaan :D

  Tuo kuvaamasi hamppari homma on selkeää verottomana maksettua liksaa ja jos ei ollut kuskin oma auto niin omistaja tuskin ilahtuisi moisesta, verottaja ei ainakaan tykkää. Käytännössä sama kun kuski sanoisi, että "voidaan ajaa mittari päällä ja hinta on 50€ tai sitten pysäytän mittarin nyt 30€ kohdalle ja lyöt mulle lisäksi pimeenä 10€ lapaan". En nyt aio tätä jeesustella mutta tästähän on kysymys.
   
 15. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä taas puhutaan ihan jostain muusta.
  Pointti minulla oli se,että suomessa ei ole todellista kilpailua taksihinnoissa. En tarkoita näitä klo04 pimeitä "takseja", silloin on suuri mahdollisuus tulla ryöstetyksi, raiskatuksi tms. Toinen esimerkki voisi ola vaikkapa ruotsi. Siellä hinnoittelu vapautui vuosia sitten. Jos lähdet vaikkapa tukholman satamasta Arlandan lentokentälle, niin siellä matkan hinta vaihtelee taksifirmasta/yrittäjästä riippuen 390kr-590kr.
  Olen matkustanut usein mm. tallinnassa. tukholmassa, saksassa ja monessa muussa euroopan maassa taksilla, eikä minua ole ainakaan hintojen puolesta tai muutenkaan "ryöstetty". Sen sijaan, jos ajan helsingissä taksilla 10km matkan, niin maksan matkasta 28-35eur. Tunnen itseni "ryöstetyksi".

  Mitä tarkoitat "mailman luotettavimmalla taksijärjestelmällä"??? Onko olemassa joku tutkimus tai vastaava "maailman luotettavimmat taksijärjestelmät"..? Kyllä itse taksiasiakkaana olen saanut sillointällöin huomauttaa kuskia, koska selkeästi ON yrittänyt kusettaa ajamalla pidempää reittiä esim. keskustasta kotiin. Vai tarkoitatko autojen luotettavuutta..? Ovatko muiden maiden taksit epäluotettavia, vanhoja rotiskoja..?
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 16. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  No esimerkiksi Englannissahan on niiden perinteisten englantilaisten taksien lisäksi olemassa ns. "minicab"-systeemi, missä ne autot voivat olla vaikka esimerkiksi jotain vanhoja Primeroita, kuskien omia autoja joihin lätkäistään vain magneettikyltti oveen ilmaisemaan että se on taksi. Kamalia romuja olen nähnyt minicab-käytössä ja kyydissäkin olen ollut. Eli Englannissa on kaksi vaihtoehtoa taksimatkaan, hirveän kallis kamala "perinteinen" traktorimainen "lontoontaksi" (niitä on muissakin kaupungeissa kyllä) tai edullisempi mutta joku onneton vanha perheauto-"minicab". Ei tuokaan ole hyvä systeemi.

  "Lontoontaksia" edestakaisin lentokentältä halvempaa usein on vuokrata auto omaan käyttöön vaikka viikoksi...

  Ruotsin systeemikin on sekava kun eri takseissa on eri hinnat.
   
 17. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taksimatkojen hinnat päivittyvät aina kerran vuodessa, heinäkuun 1. päivä. Viimeisen vuoden sisällä Dieselin hinta on noussut n. 35% ja taksimatkojen hinta n. 4%. Eli vaikka nyt dieselin hinta pomppaakin 20 senttiä kerralla niin taksat eivät varmasti nouse yli 4% ensikesänä.
  Loppuen lopuksi nuo taksankorotukset ovat suht pieniä verrattuna muiden tuotteiden vuotuiseen hinnan nousuun. Keskimääräinen taksimatkan hinta on n. 15€. Se tarkoittaa sitä, että joka vuosi tuo keskimääräinen hinta nousee n. 50 sentillä. Jos haluat päästä samaan vanhaan hintaan joka vuosi niin silloin täytyy kävellä kotia viimeiset 200m.

  Edit.
  Kulut nousevat vuosittain enemmän mitä taksat.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 18. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä(kään) pointti ei tukenut sitä, miksi suomessa ei ole kilpailua taksihinnoissa.....

  Hah. "Sekava kun eri takseissa on eri hinnat." Silloin kannatta matkustaa bussilla/junalla, niissä on aina vakiohinnat.
  Joo, vuokraa lontoossa oma auto, maksa polttoaineet, jonota ruuhkissa. "halpaa" ja hauskaa.Itse käytän lontoossa paljon julkisia ja varsinkin maanalaista.
   
 19. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni valtio torppasi juuri tämän ns. Maksi-Taksi ilmiön pääkaupunkiseudulta, nehän olivat ilmeisesti laillisia mutta ilman taksilupaa toimivia takseja.

  Mutta sen verran pitää kompata "aheikkistä" että ainahan uutisissa hyökkäykset kohdistuu taksikuskeihin, eikä kuskeista asiakkaisiin. Lienee kuitenkin luotetuimpia ammattiryhmiä Suomessa kun alkaa aatteleen... mitä nyt toiset tiellä liikkujat on välillä vaarassa.
  Joskus kuulin että taksin vakuutusmaksut olisivat (täällä päin) n. 12te vuodessa. Jos tämä pitää paikkansa niin silloin pitää kuukaudessa vetästä tonni sivuun pelkästään tätä varten. Vaikka kai tonkin saanee vähennyksiin vuoden lopussa..?
   
 20. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taksifoorumilta lainattua: "Mulla oli ennen A-vakuutuksessa V70 jossa vuosimaksut olivat about 3000e kysyin suoraan muutamalta muulta yhtiöltä päädyttyäni Pohjantähteen.
  Vakuutukset taksissa tippui 1700e vuosi ja plussaksi päälle sain lasivakuutuksen missä ei ole omavastuuta ( A-vakuutuksella lasivakuutus oli 460e/v ja o"


  Eli ainakaan vakuutusmaksut ei selitä korkeita taksoja.