ASIO: Audio Stream In/Out ja sen käyttöönotto (foobar2000 & winamp)

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Chauron, 19.03.2005.

 1. HEKOHEKO

  HEKOHEKO New Member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  825
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitähän eroa on "Kernel Streamissä" ja ASIO outissa?
  Mietin vain että eikös tuo asio anna "bit exactisti" tavaran ulos kuten kernel streaming? :confused:
   
 2. Nietze

  Nietze Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän paremman keskiluokan (about tonni) cd-soittimet nykyään harrastavat upsämpläystä ja da-muuntoa 192khertzissä. Foobar ei taida tosin venyä kuin 96khz tai sitten se vain tunnistaa oman äänikortin rajat. Minä nyt ainakin käytän kun siitä ei haittaakaan ole, kuulokkeille ääni tulee analogina ja stereoihin diginä, av-vehje (marantz) osaisi 192khz-muunnokin.

  edit: En taida ainakaan 96 kortilla pitää upsämpläystä päällä, jotenkin taitaa kirkastaa ääntä, mutta sen huomasin että koneelle eksyneet 22khz vanhat mp3:t saa toistumaan spdif:in kautta upsämpläämällä. Muuten ei vaffi tunnista.
   
 3. anidabi

  anidabi Active Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Aika paljon muuttunut asetukset uusimmassa 0.9.4.3 foobaarissa, eikä siitä ole enään ladattavissa special editionia tai perus versiota erikseen. Nyt sivuilla on vain yksi vaihtoehto. ASIO tuen saa kätevästi extra components sivulta ja sieltä lataamalla ja purkamalla \foobar\components\ hakemistoon.

  Ehkä ois etusivun päivitys tietojen ja uusien kuvien kera paikallaan? ;)
   
 4. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuo Otachanin Winamp5 ASIO-plugin (joka on myös Winamp2-yhteensopiva) on nykyään versiossa 0.70 (ja x64-versio 0.71). Toimii mainiosti omalla hieman vanhemmalla Terratec DMX 6Fire 24/96:lla, tosin "Shift Output channels"-kohdassa pitää olla arvo 6 ja "Gapless mode" asetuksen ollessa päällä "Buffer size" ei saa olla maksimissaan, tai muuten jossakin vaiheessa tuo gapless ei enää toimikaan. Itsellä tuo on arvossa 32 ja gapless:n kanssa ei ole ollut ongelmia. Jos siis ei Foobar välttämättä miellytä niin resamplaamatonta ääntä saa myös Winampista.
   
 5. SloBo

  SloBo New Member

  Liittynyt:
  16.11.2002
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun en japania osaa niin kysynpä vaan, että onko noilla 0.67, 0.70 ja 0.71 -versioilla muutakin eroa kuin se, että ensimmäinen on dll, toinen on exe ja kolmas on joku ihmeen x64 -versio? Päiväyshän noissa kaikissa on sama. Versiointikäytäntöjähän voi olla vaikka minkälaisia, joten otapa selvää pelkistä numeroista.

  Versio 0.67 ainakin toimii itselläni kuin junan vessa, mutta liekö se "paras" noista? Käytössäni on Core 2 Duo -prosessori ja Windows XP 32-bit. ASIO-ajureina käytän näitä E-MU:n mukana tulleita Steinberggejä, joita joku jossain haukkuikin... Eli minkä noista imuroisitte, jos itse laittelisitte Winampin tällä rassilla rallattelemaan? Miksi? SSE2-version laitoin tuosta 0.67:sta. Ilmeisesti se normaali ei käytä tällaisia hienoja käskykantalaajennuksia - kö?

  Niin ja mikä tuo buffer sizen yksikkö on? Millisekuntiako? Nollaan sitä ei voi laskea, mutta ykkösellä vaikuttaisi pelittävän ihan mainiosti, kun FLAC-fileitä pyörittelen.

  Onko Foobar 2000:n "buffer length" -asetuksella mitään tekemistä minkään kanssa? En huomaa eroa. Luku on kyllä kerrassaan valtava (1000 ms).

  Jep, nubu olen, mutta jostakin se on aloitettava.
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Babelfishin japsikäännöksestä ymmärsin, että ainakin gapless-toistoon olisi tullut joitakin korjauksia uusimpiin versioihin eli jos gapless-toistossa on ollut ongelmia niin versiopäivitys ehkä avittaa tilannetta.

  Itselläni ei ole sen kummempaa tietämystä tuosta pluginin buffer-asetuksesta, mutta kokeilujen jälkeen se on asettunut asentoon 8. Jostakin syystä korkeimmilla asetuksilla oli myös ongelmia tuon gapless-toiston kanssa.

  x64-versio lienee 64-bittisille Windowsille tehty versio.

  Yksi pieni huomio: jos tuota pluginiä kokeiltaessa ei kuulu yhtään mitään niin kannattaa kokeilla Shift Output Channels -asetuksen kasvattamista, niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin. Oma Terratec alkoi antamaan ääntä vasta ko. asetuksen ollessa arvossa 6. Tämä asetus lienee ainakin jonkin verran äänikortista ja ajuriversiosta riippuvainen.

  Otachanin sivusto: http://otachan.com/
   
 7. SloBo

  SloBo New Member

  Liittynyt:
  16.11.2002
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsinaisia ongelmia ASIOiden toimimisen kanssa on vain yksi ja se on sitäkin ärsyttävämpi. Foobar nimittäin hukkaa jostakin syystä tuon käytössä olleen ASIO-ajurin jokaisella käynnistyksellä, vaikka asetukset tallentaisi tuhanteen kertaan. Kun menee sitten sinne ajurilistaan, "uudelleenasentaa" (remove ja add) ajurin sinne ja valitsee sen sitten outputiksi uudestaan niin johan alkaa toimia, mutta ilman tätä taikatemppua mitään ei tapahdu. Pitkälti tästä syystä olen siirtynyt Winamppiin.

  No, pitää kokeilla noita muita ASIO-ajureita, josko se vika olisi vaikka siinä. Ja sais ne uudet kuulokkeetkin jo tulla. Mur vaan Verkkokauppa.com.
   
 8. Ombo

  Ombo New Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tälläinen kysymys että olenko mokannut Asion käyttöönotossa jotain kun Windowsin volymesäätö toimii kyllä vaikka winampista on Asio otettu käyttöön ja musiikki kuuluu?

  Edit: Vai ymmärsinkö nyt vähän hutiin? Volymesäädön toimimattomuus taisikin olla Asio4allin ongelma..?
   
 9. kahvis

  kahvis Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tiedän onko äänikorttini resämpläävä? käytössäni on Asus P5K Premium/WiFi-AP emolevy, josta otan optisellaliitännällä digiääneen ulos.

  Winampista meni myös ääneen säätökyky, kun asensin ASIOn. Saako sitä takaisin?
   
 10. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Heh! ASIOn ideahan on, että ohitetaan Winukan buginen mikseri ja työnnetään tavara ulos semmoisenaan kuin mitä se on - rohkeasti vaan säätämään waffin äänenvoimakkuutta.
   
 11. Matthew

  Matthew Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toinen vaihtoehto että vaihtaa soittimen Foobar2000 jossa ASIO:llakin onnistuu äänenvoimakkuuden säätö.
   
 12. kahvis

  kahvis Member

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nojoo. Niinhän se aina on yleensä menny, että tietokoneelta kaikki on tapaissa ettei tarvitse säröä kaivaa vahvistimelta.

  Käytän tuota ASIO pohjaista resämpläystä, siitä varmaan mitään haittaakaan ole vaikkei se piiri tasolla tapahtuisikaan. En tiedä tekeekö mielikuvitus kepposen, mutta mielestäni ääni on jollakin tapaa kirkkaampi.
   
 13. warre

  warre Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 293
  Saadut tykkäykset:
  13
  Hieman asian vierestä, mutta Vistan ja foobarin käyttäjille tullut uusi output pluggari:

  WASAPI output support
  Adds Windows Audio Session API exclusive mode output support, allowing bit-exact output and muting all other sounds on Windows Vista systems. Windows Vista SP1 or newer required.  http://www.foobar2000.org/components/foo_out_wasapi.zip
   
 14. warre

  warre Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 293
  Saadut tykkäykset:
  13
  hyvältä kuulostaa :

  [​IMG]

  (käytössä uusi betaversio tuosta pluggarista)
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2008
 15. Tactica

  Tactica New Member

  Liittynyt:
  22.04.2003
  Viestejä:
  618
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulipahan hommattua Creativen X-Fi Xtreme Gamer josta enabloin Audio Creation moden sekä bit-excactin.

  Kokeilin molempia, winamppia ja foobaria, mutta molemmat vuosia iTunesia käyttäneenä tuntuivat hieman oudoilta käyttää. Eipä siinä, kyllähän sitä nopeasti oppii, mutta kun taloudessa asuu muitakin jotka eivat niin helposti omaksu uusia muutoksia, joten kyselisinkin plugareita molempiin winamp ja foobariin millä saisi ulkoasusta hieman helposti lähestyttävämmän.


  Niin ja ASIO:lla mennään Winampissa tällähetkellä ja on se nannaa, vieläkun AKG K 701 saapuisivat...
   
 16. prodigy

  prodigy New Member

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asio toimii muuten hyvin(?), mutta ääni säröytyy välillä järkyttävän paljon.
  Mistä tämä voisi johtua?

  Säröytyminen "aaltoilee" niin, että muutama sekunti kuuluu normaalisti ja sitten taas ääni menee täysin mössöksi.

  edit: niin, korttina tosiaan on audigy 2 NX ja tämä säröytyminen tapahtuu sekä optisesta että linjaulostulosta.
   
 17. Matthew

  Matthew Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta tämä kuulostaa aika pahalta. Jos voit kokeilla äänikorttia toisessa koneessa ja ongelma ei poistu. Äänikorttisi saattaa olla kuollut...
  Jos et omista toista konetta kokeile poistaa kaikki ajurit ja uudelleen asentaa ne jos se saattaisi olla ongelmana.

  Helpoin tapa poistaa mahdollinen softan ongelma on ladata netistä vaikka ubuntun uusin cd ISO image ja polttaa se cd:lle. Boottaa se käytiin, ei tarvitse asentaa mitään. Jos edelleen kuulet säröä niin vika taitaa olla raudassa.
   
 18. prodigy

  prodigy New Member

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  743
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia neuvoista. En vielä ehtinyt testata läppärillä, mutta epäilen syyn olevan pöytäkoneen 64-bittisessä vistassa. Creativen ajurit nääs ovat jotkut "jämäfiksaukset", eli täysin karsittu versio, koska kortin tukeminen oli ilmeisesti lopetettu vistan ilmestyessä, ja creative pukkasi ulos sellaiset "jotenkuten" ajurit, joista on karsittu käytännössä lähes kaikki säätömahdollisuudet(no, niitä ei nyt tarvitakaan, huonontavat vain ääntä) ja mm. dd ja dts tuki pois kokonaan. Eli vikaa voisi olla näissä ajureissakin. Mutta testailen kunhan ehdin.
   
 19. cybo

  cybo Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  732
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juli@: Asio plug in:n käyttö siirtää äänen ulostulon spdif kohdasta kohtaan output 1/2.
  Winampin asion pluginin configuration.
  Kohta Shift output Channels arvoon 2.
  Ääni tulee taas pihalle spdiffistä.


  Mitään muutosta äänen en kuullut asion myötä. Tällä on kait tarkoitus saada pakotettua ulostettava taajuus 44,1Khz jos äänikortti ei sitä itse osaa tehdä.
  Paras äänenlaatu tulee siis ulos 44,1Khz eikä 48Khz.

  ""Laita rasti kohtaan "enable" ja prioriteetiksi "highest". Sample Rate arvoon 48000 hz. Laadun on oltava "top". ""

  Edit: otetaan takaisin arvostelua äänen laadusta. Enemmän kuunneltuani olen sitä mieltä että eroa asiolla on verrattuna kerneliin. Diskantti helähtää kirkkaammin sekä äänikuva on avoimempi. Ero ei ole suuren suuri mutta selvästi korvin hyvällä laitteistolla kuultavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2008
 20. ja[ffons

  ja[ffons New Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  457
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko nuo aloituspostauksen ohjeet päivittetty? kuinka paljon ne on muuttunut nyt vista32 aikana?