Asiattomia viestejä? Muistakaa tuo Report Bad Post!

Keskustelu osiossa 'Info & Palaute' , aloittajana Mika, 16.12.2005.

 1. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  905
  Saadut tykkäykset:
  163
  Foliohattu on aina olla hyvä käsillä. Muuten aurinkokin kiertäisi vielä maapalloa. Mutta omalta osalta tämä keskustelu aiheesta riittää ja keskityn itse harrastamiseen.
   
 2. NiklasK

  NiklasK Administrator Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2018
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  82
  Voin vahvistaa että moderoinnin vahvistaminen ModeRoottorilla ei liity valtion vihapuhekampanjaan, eikä valtiovalta ole penetroinut tai infiltroinut toimistoamme. Kiitos kuitenkin hyvästä spekuloinnista :D

  Toki pyritään lakeja muutoin noudattamaan, joten jos ihan villiä länttä etsii keskustelujen suhteen, kannattanee siirtyä vähemmän moderoiduille maille. Mutta oletan että harva on tänne sen takia liittynyt.
   
  ModeRoottori tykkää tästä.
 3. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  905
  Saadut tykkäykset:
  163
  Joo eiköhän tämä tästä hyvässä hengessä etene vaikka vähän närää aiheuttikin tuo vanhoista viesteistä varoituksen antaminen. Näillä mennään ja pärjätään.
   
 4. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Member

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tää sama tyyppi mulle yv:llä:
   
 5. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  122
  Poistin kymmeniä viestejä ja annoin arviolta kymmenen varoitusta.
  Default varoitusviesti on tämän näköinen:
  Se lähtee kaikille varoituksen saaneille ilmoituksena saadusta varoituksesta. Joskus lisään siihen jotain asiaan liittyvää, useimmiten en.
  Uskoisin että foorumin käyttäjät tietävät mistä syystä varoituksen ovat saaneet.
   
  Hippo, makemich, IlkkaP and 1 other person like this.
 6. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  122
  Lisään vielä sen verran että harmillisen monessa viestiketjussa, etenkin niissä jotka poikkeavat foorumin ydinaiheista, valutaan keskustelusta liiaksi kinaamisen puolelle. Enemmän keskustelua eli ajatusten vaihtoa, vähemmän muiden mielipiteiden kirurgista leikkelyä, eikö vain?

  Hajatelmia:
  Keskustelu jossa kumpikaan osapuoli ei aio edes yrittää ymmärtää toisen puolen kantaa on turhaa.
  Jos keskustelu muuttuu sanavalintojen tai kieliopin kritisoinniksi, sinulta/häneltä loppui juuri järkevät argumentit.
  Jos sinä toistat saman argumentin eri sanoin, varmista että olet ymmärtänyt jo käydyn keskustelun.
  Jos vastakeskustelija toistaa saman argumentin, sinulta luultavasti jäi jotain ymmärtämättä.
  Kirjoitettuna sarkasmi tai ironia harvoin toimii kuten toivot, paitsi jos toivot loukkaavasi jolloin silloin se kannattaa jättää sanomatta.

  Mun mielestä mm. nämä on ihan perusjuttuja, jotka liittyy kohteliaaseen keskustelukulttuuriin ja käytöstapoihin yleensä.
  Etenkin tälläisen hyvinkin tarkasti rajatun foorumin kannattaisi olla mahdollisimman positiivinen, vastaanottavainen ja avointa keskustelua tukeva alusta. Näkisin että jos uusien osallistujien ei tarvitse pelätä olla väärässä ja vanhat jermut tukevat monipuolista keskustelukulttuuria, tällöin sisältö voi vain voittaa.
   
  Make73 tykkää tästä.
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 327
  Saadut tykkäykset:
  331
  Jos täällä yhtäkkiä aletaan vaatimaan, että postaukset ovat yhtä huolellisesti laadittuja ja kohteliaita kuin työpaikkahakemukset, niin minulta ainakin loppuu into, koska ei näistä viesteistä kukaan maksa. Aikansa voi käyttää muutenkin...
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 576
  Saadut tykkäykset:
  452
  Kaikki hauskat ja mielenkiintoiset viestit hävisivät.
  Jos puhutaan vain TV/audio/levyt/sarjat/elokuvat aiheista niin valitettavasti tämä saitti on kuollut.
  Löytyy niin monta paljon parempaa saittia, joissa sadat/tuhannet viesteilevät yksittäisistä julkaisuista, kun täällä joku elokuva/levy ehkä mainitaan jossain yleisessä ketjussa kerran ja yleensä jos joku kysyy jotain, vastausta ei saada.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2019
  71 dB tykkää tästä.
 9. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  79
  Mitenkähän tuo mahtaa olla saakohan foorumilla haukkua foorumin ulkopuolisia henkilöitä. Jotka eivät siis ole tällä foorumilla vaan esim jos uutisissa on vaikka juttua siitä että porukkaa on lähtenyt espanjaan nyt pandemia aikana ja nyt tulee noita tartuntoja enemmän. Esim korona ketjussa kommentoidaan paljonkin näitä tapauksia ja sanotaan sinne suuntaan että nämä eivät väilitä lähimmäisistä ja ovat tyhmiä kun lähtevät hakemaan sitä tautia. Tohtiiko näin kirjoittaa täällä vai onko se kiellettyä?
  Samoin esim jos haukutaan jotain tiettyä poliitikkoa joka on tehnyt jotain mistä ei ole pitänyt?

  Tai kerron vaikka jostain kaveristani jota kukaan ei täällä tunne enkä sano nimeäkään jonka kanssa minulla on ollut hieman erimielisyyksiä?

  Myös olisi hyvä tietää pelisäännöt esim you tube videoiden kommentoinnille jos ei pidä joistain vaikka elokuva kanavista siellä tohtiiko esim haukkua ohjelman pitäjää siitä täällä että tekee huonoa ohjelmaa.
   
 10. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  122
  Hyvät tavat kannattaa tietenkin pitää ohjenuorana, vaikka internetissä kasvottomana keskustellaankin.
  Mielipiteitä saa tietenkin esittää, mutta kannattaa muistaa että vapaan sanan vastapainona on vastuu omista sanomisistaan.

  Jos törmää ilkeämieliseen tai henkilöön käyvään kommentointiin, käytetään sitä Raportointi/Ilmianna -nappulaa sen sijaan että itse lähtee kinaamaan.
  Samalla kuitenkin muistutan että omasta eriävä mielipide ei ole sama asia kuin haukkuminen.

  "Huono ohjelma" on mielipide. Sen tekijän haukkuminen on ainoastaan ilkeämielistä.

  Loppuun henkilökohtainen mielipiteeni: Miksi nähdä vaivaa jonkin huonon asian vatvomiseen, sen sijaan että osoittaa kirjoittajalle mistä löytyisi parempia vaihtoehtoja. Eli kysytään itseltämme "miksi käyttäisin aikaa ja vaivaa millään tavalla johonkin mistä en pidä?"
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 435
  Saadut tykkäykset:
  137
  Sehän on aina hyvä lähtökohta, että kritisoi toisen tekemisiä tai sanomisia, muttei toista. Varsinainen mustamaalaus kun koskee usein juuri henkilöön kohdistuvaa, asiatonta kritiikkiä. Koronaketju on toki siinä mielessä ongemallinen tämän suhteen, koska osa kritiikin kohteista on ihmisiä, jotka ovat ihan faktoihin perustuen ottaneet tarpeettomia riskejä (etunenässä matkustelu) koronan suhteen, sairastuttaneet itsensä ja asettaneet muiden terveyden uhan alle. Kokisin että tällaisia ihmisiä arvioidessa olisi perusteltua ottaa enemmän vapauksia, mitä tulee henkilöön kohdistuvaan kritiikkiin, joskin edelleen pyrkiä olemaan asiallinen ja reilu. Enhän minäkään ole ketään verrannut esimerkiksi murhaajiin tai väittänyt, että kukaan tahallisesti levittää koronaa pahuus mielessään. Sen sijaan en koe väärin sanoa, että joillakin tällaisilla ihmisillä on arvot omassa nautinnonhakuisuudessa kuin empatiassa muita kohtaan, mikä käsittääkseni mielletään yleensä hieman huonomman ihmislaadun merkiksi (niin paljon kuin osa meistä hurraakin miljonääreille miljoonien eurojen autoissaan).
   
 12. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  79
  Korona ketju on hieman ehkä epäselvä mikä sallitaan. Mutta täytyy yrittää perustella sanomisensa tarpeeksi hyvin samoin kuin politiika keskustelussa. Henkilöiden tekemisistähän yleensä ollaan erimieltä jos se vaikuttaa negatiivisesti yhteiskunnassa muihin ihmisiin tahtomattaan.
   
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 327
  Saadut tykkäykset:
  331
  Kannattaa varmaan suosia tyyliä "X on ok kaveri, mutta hän on minusta väärässä asiassa Y perusteluna Z." Poliitikot poliittisen vallan käyttäjinä ovat minusta tavallisia kadun tallaajia enemmän arvostelun kohteena koska heidän tekemisensä vaikuttavat moniin ihmisiiin ellei peräti meihin kaikkiin.

  Lienee kai sinun oma asiasi, kuinka hyviä välejä haluat kavereittesi kanssa pitää? Ohjenuorana se, miten suhtautuisit jos kaverisi tekesivät sinulle saman. Sehän on vaan vahvan kaveruuden merkki, että voi kaverille sanoa asioita suoraan, koska toinen tietää, että teet sen kunnioituksesta ja rehellisuudestä.

  Tottakai minusta voi tuoda esille Youtube-kanavien heikkouksia, mutta jokin järki tuossa pitäisi olla ja muistaa, että ei ne Youtube-videot itsestään synny, vaan ne vaativat työtä ja vaivaa tehdä. Itse en ole koskaan tehnyt Youtube-videota, joten en tarkasti osaa sanoa, minkälainen vaiva tietyn videon tekemiseen vaaditaan, mutta välillä olen ällikällä lyöty ja ihmettelen, miten porukka saa niitä kasaan väännettyä.

  Elokuvien kohdalla hyvä pitää mielessä, että nämä ovat mielipidekysymyksiä esim. kuinka hyvä jokin leffa on, eikä se ole mitään huonoutta, että joku on kanssasi eri mieltä ja eihän kenenkään tarvitse katsoa Youtube videoita, joissa ollaan eri mieltä.

  Samaa mieltä, mutta jos se "huono" asia on jotain sellaista, jolta ei voi välttyä (esim. "huono" hallitus), niin siitä ehkä haluaa avautua. Mitä tehokkaammin siltä "huonolta" asialta voi itsensä eristää, sitä vähemmän siihen varmaan kannattaa ruutia polttaa.