[Arkistoitu] Asian Vision

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana p1mp, 07.09.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. p1mp

  p1mp New Member

  Liittynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs ootte mieltä Asian Visionin julkasuista? Itse olen pari lättyä ostanut ja olen tullut siihen tulokseen että kyllä olisi paljon parannettavaa laadussa.

  Suurin ongelma on että lähestulkoon kaikki julkaistaan letterboxina (vai jopa ihan kaikki?). Eletään sentään 2000-lukua eikä luulisi ton kuvaformaatin muuttaminen anamorfiseksi olevan kovin ylivoimainen homma. Tuoreimpana tapauksena juuri julkaistu loistava elokuva Twilight Samurai on letterboxattu. Todennäköisesti joudun sen siitä huolimatta ostamaan. Sitten pienempänä ongelmana tulee nämä surkeat valikot ja usein tekstittämättä jääneet extrat (jotka tosin ovat erittäin vähäiset). Ainoa pieni plussa on että yleensä DTS-ääniraita on laitettu mukaan mikäli sellainen löytyy.

  Vioista huolimatta on mielestäni hienoa näitä leffoja julkaistaan Suomessakin, vaikka saisi kyllä paljon enemmänkin tulla.

  Niin ja jos joku sattuisi tietämään jonkun Asian Visionin palautelaatikon niin pistäkääpä linkkiä.
   
 2. lagus

  lagus New Member

  Liittynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  itse olen TUBEN ostanut tuosta sarjasta ja siinä oli kuva ja ääni ihan ok
   
 3. carpenter83

  carpenter83 New Member

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen vuokrannut toista kymmentä Asian Visionin leffaa ja pääsääntöisesti leffat ovat olleet moitteettomia julkaisuja, tosin juuri noita letterbox julkaisujakin on tullut vastaan, mutta ei silti isompi vikoja ja tuo letterbox on huomattavasti parempi kuin esim. 4:3 Pan&Scan...
   
 4. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 979
  Saadut tykkäykset:
  101
  Kovasti olen yrittänyt laajentaa näkemyksiäni elokuvien suhteen, joten antakaas vinkkiä kannattaako näistä esim. Asian Vision -sarjan leffoista tsekata (siis kaikki muutkin Korea-Japani-Kiina-Vinkuintia -osaston leffat käy). Itse en enää aio kokeilla, sillä ilman sen kummempia ennakkotietoja ostin H - Hypnosis -leffan koska takakansi kertoi sen olevan Seitsemän/Uhrilampaat-tyyppinen thrilleri. Oli varmaan, mutta nukuin puolen tunnin jälkeen joten ei se meikäläistä juurikaan vakuuttunut. No, huuto.netissä se nyt on tyrkyllä... Pidin aikoinaan Hiipivästä Tiikeristä, mutta muita itämaiden ihmeitä (Hero, JSA, Bad Guy jne.) en ole oikein jaksanut yrityksestä huolimatta katsoa... Eli onko hyviä ehdotukisia länsimaisen elokuvahapatuksen saastuttamalle mielelle?!?! Ai niin, Kurosawa uppoaa loistavasti meikäläiselle, mutta ne leffat onkin aikalailla "länsimaisia".
   
 5. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hero, House of Flying Daggers ja Musa the warrior kannattaa katsastaa, jos pidit hiipivästä tikrusta. Myös Once Upon a Time in China trilogia ja Iron Monkey kuuluvat näihin, jos pidit tikrusta.

  Helpompaa olisi suositella, jos kertoisit minkä genren elokuvista pidät eniten. Toiminta, draama, komedia, kung fu, sci-fi, rikos, trilleri, Takashi Miike jne. Saako olla aivot vapaalle tarkoitettua Pop Corn viihdettä jota ei tarvitse niin vakavasti ottaa, mutta missä aika vierähtää mukavasti, vai suosituksia draamoista?

  Yleensä kannattaa muistaa, että itämaiset tekevät elokuvia eri tavoin kuin länsimaissa ja osa leffoista ei välttämättä aukene ekalla katselukerralla kulttuurierojen takia. Toki syynä voi olla myös, että leffa on ihan oikeasti paska, mutta se on vain naamioitu huonoine leikkauksineen ja ohjauksineen tähän "idän filosofia" -viitan alle.
   
 6. Baron

  Baron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta hyllystä löytyy Asian Visionia:

  Sympathy for Mr. Vengeance
  Memories of Murder
  Fulltime Killer

  ...ja jotakuinkin tuo on myös noiden henk.koht. paremmuusjärjestys. Länsimaisuudesta en sitten tiedä, mutta periaatteessa kai nuo voisivat jokainen olla "täällä lännessä" tehtyjä. (Ehkä tuo SfMV olisi jollain tavalla silotetumpi..?) "Perusrymistelynä" länsimaisin voisi olla tuo FK, MoM myös jollain tapaa aika perus-poliisijännäri...

  Kyllä kai tuohon Asian Vision-sarjaan mahtuu kuraa siinä missä muihinkin julkaisusarjoihin, mutta kokeile vaikka alkuun jotain noista.

  EDIT: Niin ja ennen kuin joku muu ehtii, niin muista Korea-Japani-Kiina-Vinkuintia -osaston leffoista Oldboy tuskin pettää.

  Tuo pitää täysin paikkansa.
  Esim. Hero nousi vasta uudelleen katsottuna omiin suosikkeihin, oikeassa fiiliksessä loistava elokuva. (Eikös tätä muuten jossain haukuttu länsimaiseksi..?)
  Hienona ja kauniina elokuvana pakko vielä mainita Viisi Vuodenaikaa, joka tosin auennee helpommin aasialaiselle kuin umpilänsimaiselle katsojalle.
   
 7. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Iteltä löytyy Full Time Killer ja Tube.
  Molemmat on hyviä leffoja,mutta huomaa,että on aasialaisia leffoja,sen tyylin kyllä erottaa heti. Mutta tuommoset piristää,saapahan silmät jotain muutakin kuin sitä ainaista paskaa Hollywoodista.
   
 8. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 979
  Saadut tykkäykset:
  101
  Heron katsoin kerran, eikä auennut... mutta vois olla oikeaa tyyliä. House of Flying Daggers on yksi niistä leffoista, joita odotan, eli oikealla linjalla nuo ehdotuksesi taitaa olla. Tsekkailen noita tilaisuuden tullen, tattis.
  Draamat, sci-fi, thrillerit, komedia... Ei Miikeä, sillä en en todellakaan ymmärrä moista. Puhdas kung fu ei juurikaan kiinnosta, eikä järjetön toiminta toiminnan vuoksi.
  Länsimaisista ohjaajista putoaa vaikkapa: Kieslowski, Aki Kaurismäki, Pölönen, Burton, Malick, von Trier, Lynch, Chaplin, Tarantino (siis tää ihan normaali DVDPlazalaisten diggailuosasto laajennettuna joukolla taideohjaajia). Pidän yleensä ottaen hyvistä tarinoista tai visuaalisesti kauniista ja hiotuista leffoista. Jos nuo kaksi on saatu samaan leffaan, niin se on jo herkkua. Ja siitä toiminnasta, en minä sillekään mitenkään allerginen ole, eli löytyy toki Bondit ja Die Hardit ja Indiana Jonesit ja ja ja ja... Eli elokuvamakuni on laaja, mutta rajoittunut tähän omaan kulttuurialueeseemme.

  Tämä on pelkoni!

  SfMV:tä joskus pitelin käsissäni, mutta jätin hyllylle. Ensi kerralla sen siis nappaan. Ja tuo Oldboyn olen nähnyt ja siitä tykkäsin. Eli hyviä ehdotuksia Baronillakin. Kommentoin, kunhan olen näitä nähnyt, että menikö suositukset oikein! Tattis kummallekin!
   
 9. Gleb

  Gleb Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vielä Pazzelle pari omaa suositusta, osa näistä onkin jo mainittu:

  Memories of Murder: Suhteellisen perinteinen murhajännäri tietenkin korealaisilla mausteilla
  Viisi vuodenaikaa: Bad Guy on mielestäni yksi Kim Ki-Dukin yksi heikommista elokuvista, joten kannattaa antaa miehelle uusi mahdollisuus, Viisi vuodenaikaa on erittäin kaunis ja rauhallinen elokuva pienen syrjäisen luostarin tapahtumista. Ki-Dukin elokuvista katsomisen arvoisia ovat ehdottomasti myös Saari (Seom), Samaritan girl ja 3-Iron.
  Sassy girl: Korealainen romanttinenkomedia, yleensä en genren elokuvista pidä, mutta tuo on oikein viihdyttävä.
  Shaolin soccer: Erikoistehosteilla terästetty jalkapallokomedia, mukavaa aivot narikkaan viihdettä Hong Kongista
  Dark water: Japanilaista kauhua, Ringu elokuvan ohjaajan mielestäni paras elokuva
  Infernal Affairs I&II: Hong Kongilaisen poliisi-rikollinen trilogian kaksi ensimmäistä osaa. Ensimmäinen osa on enemmän toimintathrilleri, toinen taas hieman Kummisetä-tyylinen rikollissukutarina.

  Kunhan olet nämä katsonu niin kyselehän sitten lisää vinkkejä.
   
 10. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 979
  Saadut tykkäykset:
  101
  Shaolin soccerin katsoin, tai siis aloitin, mutta ei pudonnut ollenkaan. Tais olla liian aivot narikkaan osastoa. Dark water on listalla, tosin japsikauhu on yleensä todella pelottavaa, joten täytyy odottaa juhannusta ja yötöntä yötä:D Viisi vuodenaikaa vois upota meikäläiseeen, joten lisään listoille!

  Kiitos Gleb vinkeistä!
   
 11. Fabool

  Fabool New Member

  Liittynyt:
  02.06.2004
  Viestejä:
  509
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suurin osa Suomessa julkaistuista taitaa olla jo mainittu. Ehkäpä hieman tuntemattomampi helmi, eli SABUn Postman Blues on katsastamisen arvoinen; Suomi-levy on vain erittäin huono, mutta eipä leffasta ole edes englanninkielisillä teksteillä varustettua levyä saatavilla joten tuohon on tyytyminen. Kyseessä siis komedia jossa pikkuisen myös draamaa ja SABUn tunnettua takaa-ajoa.

  Infernal Affairs kannattaa kyllä katsastaa. Peittoaa useimmat viime aikojen trillereistä eikä ole mitään paisuteltua kuraa täynnä räjähdyksiä. Suomi-levyn laadusta en tiedä mutta sellainen kuitenkin on. Suosittelen.

  Jo mainituista voin antaa ääneni ainakin Sympathy for Mr. Vengeance ja Memories of Murder -leffoille.
  Ki-dukin leffat ovat myös katsastamisen arvoisia ja Suomessa niistä on saatavilla ainakin juuri tuo The Isle, Bad guy (en ole tätä itse nähnyt) ja ilmeisesti myös jo Viisi vuodenaikaa. Leffat itse ovat erittäin hidastempoisia mutta erittäin kauniita eikä niissä paljoa puhella, mikä on varsin mukavaa vaihtelua länsimaisten draamojen jälkeen jossa henkilöt eivät hiljene koskaan.
   
 12. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen myös korealaista A Tale of Two Sistersiä joka peittoaa japsikauhut mennen tullen mitä tulee tarinaan, ohjaukseen ja näyttelemiseen. Toinen ihan ok on myös korealainen Wishing Stairs joka videovuokraamoista löytyy, vaikka ei pääse lähelle Talea.
   
 13. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen tähän myös Shunji Iwain Love Letteriä, joka on oikein mukava romantiikka/draamaelokuva, mutta ei kuitenkaan turhan siirappinen. Sopii hyvin treffileffaksi Sassy Girlin kanssa.
   
 14. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 959
  Saadut tykkäykset:
  78
  Mikä kuvaformaatti tuossa R2-Skandinaavisessa H:ssa on? Itse tilasin kyseisen elokuvan Axelmusicista korealaisena julkaisuna (R0), koska oletin, että R2 olisi letterbox. No, elokuvana se oli lähinnä pettymys ja siirtyy lähiaikoina divariin.

  Itse suosittelisin kyseisessä sarjassa julkaistua elokuvaa The Blue Light. Se on erinomainen japanilaiselokuva, ja kuvaformaattikin on asianmukainen.
   
 15. carpenter83

  carpenter83 New Member

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu kyllä R2 on letterbox...
   
 16. Toni H

  Toni H New Member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hahaa. "idän filosofia" -viitan alle. Uskomattominta wtf tavaraa mitä on tullut luettua vähään aikaan. Itse en ole ainakaan törmännyt mihinkään kulttuurien väliseen muuriin aasialaisissa elokuvissa, niin että olisi sen takia joutunut kertaamaan elokuvan useampaan otteeseen.

  Täällä ei ole taidettu mainita vielä Oldboyta, vaikka se tuolla yhdellä kaverilla on avatarinakin. Joka tapauksessa tuo kannattaa hommata ehdottomasti, jos vain kielipäätä löytyy sen verran, että ymmärtää jotain enkkuteksteistä. Itselleni tuo ainakin toimi erittäin hyvin, vaikka nämä
  "yllättävä juonenkäänne lopussa tyyliin fight club"
  -elokuvat alkavat olla aika kulunut idea.
   
 17. Baron

  Baron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kulttuurierohan ei välttämättä tarkoita minkäänlaista ylipääsemätöntä muuria. Kyllä hyvistä elokuvista - oli sitten tehty Aasiassa tai Lännessä - useasti irtoaa enemmän (=aukeaa paremmin) seuraavalla tai vielä sitä seuraavalla kerralla katsottaessa.
  Hahaa. Mainittu on. ;)
  Tuo elokuvakin tarjonnee lisää toiseen kertaan katsottaessa, vaikka
  Fight Club-tyylinen(?) yllättävä juonenkäänne lopussa olisikin jo tiedossa...
  Ja leffastahan on tulossa (jonkinlainen) suomijulkaisu lähiaikoina, joten ainakaan kielipää ei siinä rasitu yhtä lailla.
   
 18. Toni H

  Toni H New Member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tietenkin, mutta tästä ei nyt tainnut olla kyse. En väittänyt, ettei elokuvasta voisi saada mitään uutta irti useammilla katselukerroilla.
  Hitsi
  Niin yleensä tuo loppu twisti tehdäänkin sen takia, että ihmiset voisivat katsoa elokuvan uudestaan ja nähdä sen uudesta näkökulmasta.
   
 19. arthur

  arthur Active Member

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse suosittelisin japanilaista Takeshi Kitanoa. Lähes mitä äijan ohjaamaa elokuvaa poislukien Gettin' Any? ja Brother. Parhaimmat ovat mielestäni Hana Bi, Kikujiro ja Sonatine.
   
 20. Toni H

  Toni H New Member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  596
  Saadut tykkäykset:
  4
  Zatoichikin kannattaa jättää väliin ja hommata ainakin aluksi muutama niistä alkuperäisistä, joista ainakin osa on tuota Kitanon versiota parempia.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.