As Above, So Below (2014) (John Erick Dowdle / Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 08.05.2014.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Pariisin maanalla kiertelee kilometreittäin tunneleita, jotka ovat lukuisten sielujen ikuinen koti. Kun ryhmä tutkijoita ryhtyy tutkimaan tätä kartoittamatonta verkostoa, he löytävät salaisuuden, joka lymyilee kaupungin alla. Elokuva on matka keskelle kauhua ja hulluutta, joka sukeltaa syvälle ihmisen psyykkeeseen paljastaakseen demonit, jotka ovat palanneet takaisin jahtaamaan meitä kaikkia.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 15.08.2014)
   
 2. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Ihan okei. Tosiaan en ole kauhun ystävä, mutta kyllä kauhurainoja välillä katselee. Heiluvakameraleffaksi ihmeen vähän häiritsi heiluva kamera - heh. Näyttelijät ihan hyvää tasoa, muttei tosiaan mitään mieleenpainuvaa. Pari ihan toimivaa pelottelukikkaa, tosin ihmeen vähän tämä pelotti. Alussa tuntui, että "hohhoijaa taas tällanen b-luokan leffa", mutta loppua kohden raina lähti melkein lentoon. Lopetus oli ihan hyvä, vaikkakin vähän ennalta arvattava jossain mielessä.
   
 3. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis me ollaan jääty tähän juttuun, sen jälkeen kun Cloverfield tuli, joka ei ollut edes niin hyvä elokuva, me ollaan jääty tähän juttuun, että kaikki kopioi Blair Witchiä. Tämä mies kuka teki tämän teki Quarantinen. Ei kannata katsoa sitä elokuvaa, koska tiedätkö mikä spoilaa elokuvan valmiiksi? Traileri! Ne laittaa elokuvan lopun trailerii! Eikä siinä kaikki! Tiedätkö mikä vielä spoilaa? Juliste! Ne laittaa leffan lopun sen Quarantinen julisteehen! Siinä se! Ne kaikki raahataan pimeyteen ja ne kuolevat!

  Tämä ohjaaja teki myös elokuvan Poughkeepsie Tapes (2007), mikä ei ole vielä edes julkaistu.. Se istuu vaan hyllyllä, varmaan sen takia koska se on surkea elokuva niin ne oottaa että jotain pyörii teatterissa, niin ne voi heittää sen sinne. Ei sitä oo koskaa julkaistu DVD:lle tai TV:ssä pyörinyt. Se on vähän niin kuin Roger Cormanin versio Fantastic Fourista, että ne teki sen, mutta ei koskaa julkaissut.

  Leffalippu maksaa 15e nykyää. Osta 15 eurolla Captain America Winter Soldier DVD:nä.
   
 4. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Minusta tuntuu, että Paranormal Activity, joka ilmestyi vuonna 2007 eli hieman ennen Cloverfieldiä, starttasi tämän nykypäivän "found footage" trendin. Itse genre on ollut jo olemassa pitemmän aikaa, mutta tässä muutamien vuosien sisään se on yleistynyt. Studiot taitavat eniten tykätä tästä siksi, koska se on pääosin tainnut olla aika halpa tapa tehdä leffoja ja tuotot saattavat olla erittäin hyvät (Paranormal Activityn budjetti 15 000 ja tuotto yli 193 miljoonaa dollaria Wikipedian mukaan). Näihin leffoihin harvemmin palkataan mitään superstaroja uskottavuuden takia vaan jotain neverhööd näyttelijöitä, jotka voivat esittää kameran edessä perusjamppoja. Efekteihinkään ei monesti tarvitse sijoittaa, koska tarinan mukana keikkuva kamera on tärkein tehokeino itsessään eikä muutenkaan taida olla varaa uskottaviin efekteihin.

  Mielestäni tämä on ihan kiinnostava ilmiönä, vaikka itseasiassa Cloverfieldin lisäksi en ole löytänyt yhtään genren leffaa josta pitäisin. http://en.wikipedia.org/wiki/Found_footage_(genre) tuolta näkee, että kuinka tällaisten elokuvien julkaisutahti on kiihtynyt sitten vuoden 2007. Itse ketjun elokuvasta minullahan ei ole mitään sanottavaa.
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Ööö, miksi?
   
 6. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiks se tehty vuonna 2007, mutta julkaistiin 2009.

  Sitten mua häiritsee found footage leffoissa että pitää heiluttaa kameraa, niin kuin Quarantinessä, jonka tämän ohjaaja myös ohjasi. Siellä kamera heiluu ja heiluu että ei saa mitää selvää.

  "No kun ei ne pysty pitämään kunnolla, ne juoksentelee?", mutta se on mun pointti. Siinä tapauksessa sä et tuu koskaa pitämään kameraa. Siinä leffassa ne sanoo että ne kuvaa kameralla, jolla kuvataan uutisia. Siinä on tarkentaja ja se painaa 20 kiloa. Se häiritsee sun näköä, sun pitää pitää molemmat kädet pystyssä kun sä kannat 20 kilon kameraa. Siis Cloverfieldissä siellä oli pieni kamera, niin niitten ei tarvinnut huolehtia siitä että se painaa se kamera 20 kiloa. Siis jos sä näät Godzillan, et sä tuu tappelemaan Godzillaa vastaan, Quarantinessä on zombeja rakennuksessa.
   
 7. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  En kyllä yhtään muista, ilmestyikö Paranormal 2007 vai 2009. Viestisi loppuosasta en saa oikein mitään selvää.
   
 8. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä yritän sanoa on se, että sä et tuu kantamaan 20 kiloista kameraa, jolla kuvataan TV-sarjoja. Kamera painaa 20 kiloa ja siinä on tarkentaja, mistä sä katot toisella silmällä. Cloverfieldissä niillä oli pieni kamera, että ei tarvinnut huolehtia zombeista. Cloverfieldissä ero on se että siellä on Godzilla siellä pihalla.. Et sä tuu taisteleman Godzillaa, Quarantinessä oli zombeja. Quarantinessä surkeinta on se että se jää siihen juttuun että se uusii espanjalaisen elokuvan REC (2007). Quarantinessä on zombeja samassa rakennuksessa jotka juoksentelee siellä.

  Se on se ero.
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Henkka, kuka tai mikä on tämä usein viitattu "sä"? Erittäin epämiellyttävää yrittää tulkita tuollaista tekstiä.

  Plazalla ei tykätä akuutin psykoositason tajunnanvirrasta, sinäpassiivin käytöstä eikä väkisin väännetystä puhekielestä. Ole hyvä ja kirjoita jatkossa normaalisti. Mikäli pystyt tähän, niin tervetuloa Plazalle.
   
 10. LeffaHenkka123

  LeffaHenkka123 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2014
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinaan sitä että kukaan ei tule kantamaan 20 kilon kameraa, silloin kun zombeja hyökkää kameramiestä päin. Sitä mä tarkoitin.
   
 11. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
 12. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Eli siis tarkoitat, että "tositilanteessa" kameramies viskoisi painavan kameransa pois sen sijaan, että kuvaisi tilannetta?
   
 13. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  151
  As Above, So Below on loppujen lopuksi melkoisen tavanomainen kauhuelokuva. Ainekset tuovat mieleen sellaisia elokuvia kuin Descent, Harry Potter ja viisasten kivi ja jopa Da Vinci -koodi. Elokuvassa otetaan muinainen taikausko täydestä todesta ja etsitään viisasten kiveä Pariisin katakombeista vanhojen symbolien johdolla.

  Kuvamateriaali on peräisin henkilöiden omista kameroista. Tällainen kuvaustapa alkaa tuntua jo kliseiseltä: tekijät ovat ottaneet ylleen tarkoituksettoman teknisen pakkopaidan. Jos keskinkertaisia elokuvia [REC]³ ja Chernobyl Diaries on jostakin kiittäminen niin siitä, että alun jälkeen siirryttiin kohtuullisen pian ulkopuoliseen kameraan.

  As Above, So Below sisältää vähän omaperäisiä aineksia. Henkilöt eksyvät katakombeihin ja käytäviä sortuu. Yliluonnolliset ilmiöt eivät oikein istu tarinaan.
  Henkilöt ryömivät pitkää käytävää ja huomaavat joutuneensa samaan kammioon, josta lähtivät liikkeelle. Kyyninen katsoja alkoi ajatella, että näin säästetään lavastuskustannuksissa: voidaan käyttää samaa lavastetta monta kertaa.

  Kun ihminen eksyy sokkeloon ja hätääntyy ja kulkee ympyrää tajuamatta sitä itse, tuolta se epäilemättä tuntuu. Silloin kuvittelee niin voimakkaasti olevansa jossain muualla kuin on, että kuvitelma saa havainnot sekaantumaan.

  Käytävissä näkyy salaperäisiä olentoja, mutta heidän kanssaan ei jouduta kunnolla vuorovaikutukseen.

  Kaikilla henkilöillä tuntuu olevan painolastia: he ovat sallineet jonkun läheisensä kuolla. Kuoleman valtakunnassa nämä teot kääntyvät heitä vastaan, ja osa henkilöistä kuolee.

  Loppu ei kuitenkaan ole aivan onneton eikä avutonkaan: peräti kolme henkilöä selviytyy. He luulevat joutuneensa syvälle mutta todellisuudessa ovat kiivenneet ikään kuin ylösalaisin maan pintaa kohti.
  Elokuvassa on muutama jännittävä kohtaus, mutta mukana on myös hutaisemalla luotua tarinaa ja ohuita henkilöhahmoja. Tavallaan se alkoi ärsyttää, koska odottaisi, että Universalin kokoisella yhtiöllä olisi varaa parempaankin. Äänisuunnittelu ei tehnyt niin syvällistä vaikutusta kuin olisi toivonut.

  2½/5
   
 14. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ihan toimiva seikkailun ja kauhun yhdistelmä tämä oli, harmi ettei kantanut aivan loppuun asti, vaikkakin ihan loppu oli onnistunut. Hieman vähemmällä yliluonnollisuudella olisi toiminut paremmin. Plussaa pitää antaa siitä ettei sortunut halpasäikyttelyyn kun muutaman hassun kerran, tunnelma oli kunnossa. Henkilöt nyt olivat tällaista kauhun perusklisettä mutta tajusivat sentään pääosin toimia porukassa :D

  3/5