Army of the Dead (2021, Netflix)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 22.05.2021.

 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  96
  [​IMG]
  Las Vegasiin sijoittuva zombi-leffa, jossa palkkion toivossa pieni ryhmä palkkasotureita lähtee vaarallista reittiä läpi zombien valtaaman alueen kohti elämänsä suurinta ryöstöä.

  Zack Snyder ohjaajana Netflix leffassa, kuulosti etukäteen lauantaipäivän viihteeltä. Ja olihan tämä ajoittain viihdettä. Zombit on tehty hyvin ja näyttelijät valittu melko hyvin, mutta. Harvemmin elokuvanautintoa pilaa huono kuvaus, mutta tässä sitä riittää. Lähes joka kohtaus on kuvattu siten, että vain osa kuvasta on tarkka ja tausta sumennettu. Liekö tämä sumennuskuvaustyyli joku sisäpiirivitsi, mutta itseä se häiritsi läpi leffan. Mutta joo, ihan ok Netflix-leffaksi...
   
 2. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  433
  Saadut tykkäykset:
  45
  Jaksoin reilut 20min. ja sitten oli pakko lopettaa katsominen
   
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Miksi, menikö sähköt?
   
 4. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  433
  Saadut tykkäykset:
  45
  Koska oli niin kauheeta paskoo etten viitsinyt enempää uhrata aikaani...
   
 5. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  Paraneeko tämä loppua kohti?
   
 6. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 685
  Saadut tykkäykset:
  293
  2,5h. Tuosta vähintään 0,5h pois, niin tuo olisi alkanut näyttämään elokuvalta. Nyt tulee liikaa haihattelua sinne tänne ja turhaa lörpöttelyä. Zombiet on aivan perseestä tässä. Hyvin kaukana ollaan loistavasta Dawn of the Dead remakestä. Hahmot on hyvin mitään sanomattomia ja alkaa lähes heti alustalähtien toivomaan niille karmeaa kuolemaan. Siis ihan sama kuka kuolee, kun ei juuri kiinnosta. Varsinkin Batistan tyttären olisin itse ampunut jo pakolaisleiriin. Pettymys kaikin puolin.
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 157
  Saadut tykkäykset:
  391
  Kuten niin raivostuttavan moni nykyamerikkalaiselokuva, vaikuttaa jo pelkkä julisteen räikeän tollo high concept oikean leffan sijaan enemmänkin varoituskyltiltä räikeine karkkiväreineen: Masentunut? Allapäin? Pitkästynyt elämääsi? Mitä tahansa päätätkin tehdä, älä ainakaan luojan tähden laita tätä pyörimään, varsinkaan jos talosta löytyy ladattu ase.

  Ei ole vaikea veikata, että elokuvana tällä lienee arvoa siinä missä Jari Isometsän "Karpaasi" toimii biisinä. Ajatusta puoltaa tekeleen traileri, jonka "monet tasot" sekä näyttelijöiden harhaisen oloinen tulkinta hahmojensa monipuolisuudesta saa sulat kasvamaan anuksesta.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Snyderin uusin toi mukanaan nimekkään ohjaajansa elokuvissa nähdyt hulppeammat puitteet ja tunnistettavan kuvaustyylin mutta myös ontuvan sisällön. Elokuva onnistui raivostuttamaan jo ensimmäisessä kohtauksessa, jossa
  kaiketi matalan ÄO:n omaavat sotilaat eivät ota radiosta tulleita komentoja (!) tosissaan ja tekevät kaikkensa ollakseen mahdollisimman hitaasti reagoivia, jotta alfa zombie pääsisi varmasti kansoituspuuhiin.
  Tämä ei ole kuitenkaan mitään verrattuna sokkan viittaamaan Batistan tyttäreen,
  jonka ärsyttävä jääräpäisyys ja sooloilu taisi olla perimmäinen syy suurimpaan osaan ryhmän kuolemista. Jos Batistan tytär ja Japanesen kätyri oltaisiin ammuttu pakolaisleirissä ennen operaation toteutusta, niin kaikki olisi sujunut kuin rasvattu.
  Elokuva tuntui jättäneen myös kesken kerrontaansa. Miten kävi esimerkiksi
  sille äidille, jonka takia Batista tytär tapatti niin monta muuta, helikopterin törmätessä maahan? Sen verran pahalta törmäys näytti, kun Batistakin oli lentänyt ulos ja lentäjään oli ampumahaavojen lisäksi tainnut tulla törmäyksen aiheuttamaa, pahempaa jälkeä, että lienee syytä olettaa, että tämä äiti kuoli, tehden Batistan tyttären toimita entistä typerämpää.
  Entä Japanese?
  Mies jäi ilman alfa zombien päätä, kun kuollut kätyri ei enää vastannut radioon, mutta olisi tämänkin hahmon tarinan vähän paremmin lopetella.
  Näyttelijäkaarti sentään oli ihan kelvollinen, vaikken mikään Batista-fani olekaan, ja kyllähän elokuva näytti hyvältä. Voisin jopa melkein sanoa, että tämän voisi näiden asioiden takia katsoa joskus uudestaan, mutta nuo ärsyttävyydet ovat kyllä aivan liikaa. :mad:

  2.5/5 :cool::cool::)
   
 9. m-m

  m-m Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan hirvittävä tekele kaiken kaikkiaan, zombie-mättö/kaappaus/vanha-jengi-koossa-taas -leffankin voi näköjään sössiä isolla budjetillakin.
   
 10. HTH

  HTH Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan liikaa rasvaa perustarinan ympärillä, huomattavalla lyhentämisellä tästä olisi saanut vauhdikkaamman ja siten ehkä viihdyttävämmän. Zombien toteutus tylsä ja jotenkin niistä oli saatu tosi epäuhkaavia.

  Ollaan tosi heikoilla jäillä kun pitää ottaa lainauksia muista vähemmän onnistuneista leffoista (Resident Evil 3 ja Ghosts of Mars) ja koko rakenne ja muutamat kohtaukset suoraan Aliens-pätkästä.

  Snyder etukäteen hehkutti kuinka upeeta oli saada iso budjetti ja vapaat kädet, siihen nähden meno oli jotenkin tosi turvallista ja perinteistä, missä kuvallinen revittely tai kunnon goreläträys?
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Tämä olisi kaivannut ainakin pari uudelleenkirjoitusta kässärin osalta ja sitten vielä yksi lisäkierros leikkauspöydällä. Elokuvassa kestää luvattoman kauan, ennen kuin päästään itse asiaan. Muutamissa hahmoissa ok potentiaalia, mutta toisaalta taas aivan liikaa turhia hahmoja/sivujuonteita, jotka olisi voinut ihan surutta heivata mäkeen ja ottaa ainakin puoli tuntia elokuvan pituudesta pois. Esim. tuo Bautistan tytär, pois vaan niin saatanasti.

  Lisäksi enemmän mielikuvitusta siihen läträämiseen, ei sitä sahaakaan oikein kunnolla hyödynnetty missään vaiheessa. Enemmän henkilöiden välistä naljailua, anarkiaa ja epäsovinnaisuuksia, niin jo olisi piristänyt meininkiä. Mitähän lie joku James Gunn tai Edgar Wright olisi saanut tästäkin asetelmasta irti.

  Muuten olen alkanut arvostaa Dave Bautistaa näyttelijänä, yllättävän monipuolinen kaveri. Miehestä löytyy vakuuttavaa, fyysistä actionfiguurikarismaa (tehkää nyt jo se Gears of War -elokuva, tää mies on selvä Marcus Fenix!), pelottavaa eläimellisyyttä, nasevaa komediantajua (Guardians of the Galaxyn Drax) ja myös raakaa tunnetta ja haavoittuvaisuutta (antologiasarja Room 104:n jakso "Avalanche").

  Kai tämän nyt katteli, mutta ei juurikaan kotiin kirjoitettavaa. 2,5/5.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2021
 12. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tätä tuli odoteltua Justice Leaguen mahtavan pitkän version jälkeen.
  Ikävä kyllä lopputulos jätti tällä kertaa toivomisen varaa.

  Leffa alkoi lupaavasti, tuli Nolan parhaimmillaan mieleen. Positiivista oli myös tuoreet kasvot, joita oli itselle ainakin lähes kaikki mukana olleet. Bautista pääosassa toimi yllättävän hyvin.

  Tarina ei kuitenkaan riittänyt aivan noin pitkään toteutukseen, joten leffan seuraaminen kääntyi väkisin haukottelun puolelle. Vanha ongelma näissä eli liikaa yksinkertaista goremättöä kaiken muun kustannuksella.
  Alkupuolella vielä Snyderin bravuuri eli hidastettu tunnelmatoiminta paikkasi puutteita. Sitten pakka vain vääjäämättömästi levisi ja muiden tuotantojen imitointi astui esiin. Aliens tuli tosiaan ryhmästä mieleen ja zombie ratsailla oli suoraa lainausta GOT:n vikoilta kausilta.

  Joitain hauskoja vitsejä ja tulevaisuuden dystopioilla leikittelyä tuohon sentään oli saatu välikevennyksiksi.
  Pääjuoni eli se itse pankkiryöstökeikka vain muuttui aika yhdentekeväksi eikä siitä saatu oikein mitään irti.

  2,5/5 - päättömien zombileffojen genressä varmaan se 3/5.
   
 13. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  964
  Saadut tykkäykset:
  88
  en ole katsonut, mutta jos zombiet on valloillaan ja apokalypsea pukkaa, niin onko ne menossa rahaa ryöstämään eli rahalla saa edelleen jotain vai..?
   
 14. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Kyseessä ei ole mikään globaali zombieapokalypsi, vaan virus on eristetty Las Vegasiin muurien sisälle. Ulkopuolella maailma pyörii vielä siihen malliin, että raha on edelleen rahaa.
   
  Snafu68 tykkää tästä.
 15. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  Loppuun tuli katsottua ja oikeastaan jään odottamaan ihan mielenkiinnolla jatkoa. Ai tää bautista oli se vihree hemmo marvelissa. Ilmankos vaikutti tutulta.