Aquaman (2018) (James Wan/Jason Momoa,Amber Heard,Willem Dafoe,Patrick Wilson,Nicole Kidman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 23.07.2018.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 757
  Saadut tykkäykset:
  101
  Aletaan purkamaan tämän vuoden SDCC-satoa. Aiemmassa parissa DC-leffassa piipahtanut kaveri saa nyt oman soololeffansa. Ohessa tuore traileri. Leffan ensi-ilta joulun aikoihin. Luotetaan että James Wan onnistuisi palauttamaan DC-leffojen kurssin oikeaan suuntaan.

   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 757
  Saadut tykkäykset:
  101
  Tämä oli värikkyydessään ja vähemmän synkkänä elokuvana oikein piristävä, vähän kuin Ant-Manit MCU-puolella. Vähemmän ryppyotsaista, mutta viihdyttävää. Kyllä tässä sitä sotimistakin on ja kun siihen päästään, ni onkin sit erityisen hienosti tehtyä, erityisesti Sisilian tapahtumat, sukellusvene sekä lopun aivan älytön cgi-tehosteiden mättökohtaus. Toimintakohtaukset muutenkin toimivat kun taisteluista saa jollain tavalla selvää. Ihme kumma oscar-ehdokkaana ei visuaalipuolella tämä ole. Momoa sopii Aquamaniksi oikein hyvin, sanailu Heardin kanssa on ihan toimivaa mutta pakolliset romanssit on vähän buu. Muissa sivuosissa on varsin nimekästä kaartia ja hoitavat roolinsa rutiinilla. Lievänä miinuksena on lisäksi hieman liian pitkä, välillä tylsyys ottaa niskalenkkiä, juonenkäänteet eivät riitä 2,5h keston perusteeksi. Viime vuosien DC-menosta toiseksi paras WW jälkeen.

  3,5/5
   
 3. Kristian

  Kristian Active Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 436
  Saadut tykkäykset:
  20
  Kovasti olisi mielenkiintoa tätä katsomaan, mutta joulun aikaan ei koskaan ehdi - ja nyt tarkistaessani näyttää jo siltä, että elokuva on poistumassa Hämeenlinnan teatterista (enää muutama iltanäytös, joihin ei koskaan viitsi raahautua).
   
 4. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vähän ristiriitaiset fiilikset tästä leffasta. Stoori oli ihan ok, mutta näyttelytyö ei jotenkin säväyttänyt. Momoasta en ole koskaan pitänyt ja pahis taas nyt oli täysi tissiposki ilman mitään karismaa. Ehkä 7/10 voisin antaa. Kai tämä omaan hyllyyn eksyy alennusmyynneistä.
   
 5. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 754
  Saadut tykkäykset:
  83
  Joo-o, kyllähän tämä vähän cgi-ähkyä potee mutta silti, paras DC-universumiin sijoittuva leffa sitten Wonder Womanin (joka toki oli selvästi parempi leffa) Monissa kohtauksissa tuntui että kaikki oli tietokonegrafiikkaa, jopa näyttelijät. Varsinkin CGI-Nicole Kidman oli sellainen ilmestys että mahtoiko Kidman oikeasti näytellä tässä ollenkaan vai oliko tosiaan animoitu tietokoneella koko hahmo (a la Simone) ja Nicole vaan dubannut puheet...? Tarinakin vilisee kliseitä ja stereotyyppejä ja lainailee palasia sieltä täältä kuningas Arthurin legendaa myöten... mutta on kuitenkin hyvin viihdyttävä eikä aika tule pitkäksi. Jason Momoa on hyvä pääroolissa ja Amberiakin katselee mielellään. Ohjaajan kokemus toimintaleffoista näkyy tappeluiden sulavuutena ja suuri lopputaistelukin oli ihan asiallinen. Näillä eväillä lopputulos on keskivertoa parempi leffa mutta ei sen enempää.

  3,5/5
   
 6. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 444
  Saadut tykkäykset:
  2
  Paljon rytinää ja silmäkarkkia, ei juurikaan sisältöä :(
   
 7. Kristian

  Kristian Active Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 436
  Saadut tykkäykset:
  20
  Ihan hauska viihdeleffa tämä lopulta oli (pääsin sittenkin katsomaan). Eihän siinä mitään ikimuistettavaa ollut, mutta ihan kelpo raina - ja voittaa kyllä aiemmat DC-leffayritykset (ehkä Wonder Womania lukuunottamatta) monella tavalla. Hiukan olisi toivonut rauhallisempaa Indiana Jones -meininkiä leffan puolivälin paikkeilla, mutta se toive taitaa olla hukkaan heitetty nykyajassa.
   
 8. opelman

  opelman Active Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  21
  Katoin nyt bluraylta tän ja se musta ooppeli jäi henkiin, kerrottiin lopputekstien jälkeen. :)