Apua television valintaan.

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Kanakukko, 13.06.2012.

 1. Kanakukko

  Kanakukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  olen hankkimassa uutta televisiota. Suurin osa käytöstä on elokuvien ja tv-sarjojen sekä urheilun katsominen tietokoneelta. Tavan tv lähetyksiä ei tule katsottua kovinkaan paljon. Xbox 360 tulee silloin tällöin kaljotellessa pelattua. Koska melkein kaikissa televisioissa tuntuu tuo 3D nykyään olemaan vakiovarusteluna, haluaisin myös siitä nauttia mahdollisimman hyvin.

  Tällä hetkellä on katsellut televisoita:
  Panasonic TX-P50ST50Y 1189,90€
  LG 55LM615S 1449,90€
  LG 55LM660S 1650,00€ (+toimituskulut ~50€, ei varmuutta vielä)

  Muutama kysymys näistä:
  -Mitkä ovat näiden LG mallien suurimmat erot? Itse pidän 55LM660S designista, mutta onko televisiossa todellisuudessa vain muutaman millin reunat? Koska mitoissa lukee, että se on 1232mm kun taas LG 55LM615S on 1230mm vaikka siinä on kuvissa näkyvät leveät reunat. Ei ole kovin järkeen käypää.
  -3D ; Panasonic on aktiivi, jossa ei tule laseja mukana (tuntuvat olevan kalliita, 90€ luokkaa kpl?) ja LG:llä on passiivi jossa mukana 4(5) lasit. Kummassa on parempi kuva? Itseäni enemmän kiehtoisi tuo LG:n vaihtoehto, koska tulee monet lasit mukana joten olisi helppo päästä nauttimaan porukalla elokuvista sekä passiivi ei aiheuttaisi minkäänlaista mahdollista päänsärkyä tai muita oireita, joita aktiivi voi kuulema aiheuttaa. En tiedä kyseisten tekniikoiden eroista ihan älyttömästi, mutta tuntuu siltä että passiivi on parempi. LG on myös 5" isompi joka on tietenkin parempi 3D:lle.

  Tämän hetkinen televisio on LG 32PG6000(http://www.trustedreviews.com/LG-32PG6000-32in-Plasma-TV_TV_review) joka on palvellut mainiosti nyt 3 vuotta. Olen ollut televisoon erittäin tyytyväinen, vaikka valitsin sen ainoastaan aikoinaan hienon ulkonäön ja sen takia että se on plasma. En ollut kuullutkaan termiä "sirinä" ennen kuin aloin etsimään kanditaatteja uudelle TV:lle, ja vasta kun työnsin pääni aivan television taakse pystyin ymmärtämään mitä sirinä on ^^.

  Kiitän etukäteen vastauksistanne!
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 825
  Saadut tykkäykset:
  258
  LG:n eroista en tiedä, mutta tuo passiivi3D-tekniikka puolittaa kuvan tarkkuuden.
  Aktiivi3D-tekniikka voi taas aiheuttaa päänsärkyä tms. herkemmille...
  Plasmat sirisee aina, voimakkuus ja häiritsevyys riippuu yksilöstä (katsojasta ja töllöstä)...

  T: Vesku
   
 3. Lattakaapeli

  Lattakaapeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2009
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Absoluuttista kuvanlaatua tarkasteltaessa st50 lienee ylivoimainen, ainakin mustan tason osalta ja varmasti liiketoistoltaankin. 3D-kuvanlaatua on myös kehuttu. Haittapuolina sitten mahdollinen sirinä(jossain määrin ilmeisesti yksilökohtaistakin) ja muut plasmatekniikan lieveilmiöt. Itse huomasin esimerkiksi kuvan välkkymisen hieman ohi katsottaessa ja tuntuipa myös että kuva rasittaa silmiä läheltä katsottuna toisin kuin lcd. Lisäksi kuvassa(ilmeisesti ainoastaan 50hz) saattaa näkyä värien liuskottumista jonka itse huomasin joissakin tv-sarjoissa siitä että väriliut eivät olleet tasaisia vaan portaittaisia. Mutta todellisuudessa mikäli sirinä ei haittaisi ja kuva ei rasittaisi omia silmiä nii ottaisin kyllä tämän.

  Nyt olen kuitenkin katsellut myös lg:tä mutta 615T-mallia. Todennäköisesti odottevissa erittäin harmaa "musta", blurraava liiketoisto, epätasainen taustavalo, mutta nämä vielä jossain määrin menettelee. Kulmien valovuotoa tai korkeaa input lagia ei taas pysty enää sulattamaan. Valitettavasti näissä lcd-televisioissa ei vain tunnu rahallakaan saavan kunnollista kuin tuurilla.
   
 4. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Reunojen paksuus on senttejä, ei millejä. Promokuvat antavat tuosta "hieman" virheellisen käsitteen.

  Olet oikeassa siinä suhteessa, että passiivi on mm. mainitsemiesi seikkojen johdosta ongelmattomampi tekniikka. Joka tapauksessa Panasonicin 3D-kuva on aktiivilasitelevisioiden ehdotonta huippua ja muissa tapauksissa se on mennen tullen parempi kuin LG.

  Mikäli englanti sujuu, niin kannattaa tutusta AVForumsin kattavaan arvosteluun vastaavanlaisesta 47LM670-mallista.
   
 5. Kanakukko

  Kanakukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulin valinneeksi Panasonic TX-P50ST50Y. Ei kyllä televisio pääse oikeuksiinsa myymälässä. Mielestäni kuvanlaatu on erinomainen ja olen täysin tyytyväinen tähän malliin. Sirinää esiintyy minulla siten, että sen erottaa vain kun näyttö on aivan valkoinen. Tavallisessa katselussa se ei ole vielä kertaakaan haitannut. 3D ominaisuuksia en pysty vielä kommentoimaan, koska jätin kyseiset härpäkkeet vielä kauppaan. Viimeistään The Avengers:ia varten sitten tulee nuo hintavat lasit ja 3D soitin/kotiteatteri hommattua.

  Vaikka kuva on mielestäni hyvä, voisiko joku ohjeistaa minut saitille josta saisin kalibroitua kuvan parhaimmaksi mahdolliseksi (itse kun en moisista tiedä)?
   
 6. gnarlie

  gnarlie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostat 3d-lasit elokuvaa varten, johon on tehty jälkeenpäin vähän 3d-tehosteita? Katso ennemmin vaikka Transformers 3 3d:nä, joka on oikeasti kuvattu 80% kolmiulotteisesti.
  Itse en oikein jonkun hyväksi toteamien säätöjen kopiointia ymmärrä mut niitä säätöjä löytyy varmaan avforumsilta ainaki.
   
 7. Kanakukko

  Kanakukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Transformersit on nähty eikä niillä ole minkäänlaista uudelleen katsomis arvoa. The Avengers kiinnostaa elokuvana, vaikkein sitä teattereihin saakka haluakkaan mennä kun alle 3kk sisällä tulee levylle. Ja en tainnut sanoa, että juuri kyseistä elokuvaa varten hommaisin 3D lasit jne vaan viimeistään silloin...

  Mikä niissä toisten tekemien säätöjen kopioinnissa on vikana? Eikös siten saa parhaan kuvan jos itse ei osaa niitä säädellä...
   
 8. gnarlie

  gnarlie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osupa vaan silmään tuo. Tuli nähtyä teatterissa 3d:nä, enkä tarkastanut etukäteen miten on tehty. Ei mitään lisäarvoa 3d:stä.
  Taisit sanoa näin:


  Nehän olis kaikki tehtaalla säädetty täydelliseks jos homma näin toimis. Yksilöitähän nuo ja jos aikoo kalibroinnista tinkiä ni kannattaa mun mielestä lähteä parhaasta mahdollisesta presetistä ja sitten säätää omasta mielestä häiritseviä juttuja. Tästä syystä itellä paino TX-P42G30 valinnassa aika paljon tuo THX-presetti. Kiinnostaisiko värimittarin ostaminen puoliks? =)